Solen fortsätter skina

Är nu inne på andra veckan ensam med barna på dagarna å det går ju som på räls, oftast =) Just nu så förstår jag inte varför jag oroade mig innan, för det flyter oftast på bra här hemma =) Kanske beror det delvis på att Eskil vuxit till sig =), storgrabben som blev två månader nysses - fy vad tiden går snabbt! Det enda som kan krångla lite är Siris lur mitt på dagen. En dag förra veckan blev det så att hon inte sov alls under dan, bidragande orsak var ett BVC-besök vid lunchtid och lunch på stan - vilket var alldels för intressant för att ens komma på tanken på att prova sova. Dagen slutade med att Siri stöp i säng 18.30, men var inte grinig på eftermiddagen heller - den dagen. Sena lurar har resulterat i sena kvällar och en tjej som inte velat sova, dessutom så har hon inte sovit direkt länge på morgnarna heller, vaknar oftast runt 7 och somnar inte om - vilket hon brukar göra om Stefan är hemma. Men men, det blir väl nån rätsida på detta också så småningom.

Veckan som var gjorde vi inte så mycket, har färdigställt målningen av väggen i hallen uppe, bara att fixa fönsterkarmarna i takfönstrena kvar, har fixat kakel som bara ska kaps och svärfar var förbi med en kap nu ikväll, så det kan vi pyssla med nån kväll sen. Jag får väl ta å erkänna, tjurskallig som jag kan vara, att mitt färgval kanske inte blev det bästa, men men nytt är det i alla fall och fräschare än innan, å så dåligt blev det ju inte, men men som sagt...!

Jennie, Tommy och Cornelia var förbi och "välkomnade" Eskil - vi tackar så mycket för presenterna! Eskil fick hängselbyxor som kommer att passa perfekt till bröllopet vi ska på i augusti å sen fick han en matchande gubbkeps - så sött! Med den på så blir han en riktig liten gubb-Eskil =) Siri har även hunnit med att leka med Cornelia i Borgarparken här i veckan, å sen var hon å mamma Jennie hit å hälsade på i fredags. Dock så hade Siri en tjur-dag vad gällde sovningen, så det slutade med att Cornelia fick bada i Siris pool själv, medan Siri tog sig en försenad eftermiddagslur =)

På Eskilfronten så går det frammåt =) Han har i veckan vänt sig för första gången från rygg till magen, sedan så somnade han faktiskt i bilen idag påväg hem från Sunnanbäck! Kors i taket! Vi försöker valla honom i bilen nån sväng per dag, allt för att försöka bota hans bilrädsla inför den långa långa färden ner till Varberg i augusti och kanske vår terapi lyckas! Men det är bäst att inte ropa "hej" än! Annars så har han börjat med att sova ca 2 h i spjälsängen i början av natten å han har inte snuttat nått direkt på nätterna de senaste dagarna. Äter ca var 3:e timme på natten också. Han jollrar för fullt å ler en massa när man pratar med han =) Sötingen! Tycker han växer å blir större för varje dag som går ju!

Jag försöker hinna med lite småprojekt när det finns tid över. Just nu går jag igenom min garderob för att den ska flyttas upp till kladkammaren. Egentligen så borde jag väl packa undan alla kläder tills jag har gått ner en massa kilo, för det känns inte som nått passar! Men men, jag får skynda långsamt, tids nog kommer jag kanske i mina gamla paltor igen =) Har i alla fall börjat försöka gå förmiddagspromenader om vädret tillåter och det har det verkligen gjort denna vecka. Har varit alldels sjöblöt i svett efter promenaderna - härligt värre! Skönt att komma ut en sväng efter frukost och i bästa fall så har i alla fall ett barn somnat =)

Nä, nu ska jag börja dra mig mot sängen, får främmen till veckan - ska bli skoj! Familjen Lund kommer på onsdag å stannar till fredag! Få se när jag hinner uppdatera detta inlägg med bilder, kommer sen lovar jag!

Ha det så bra i sommarvärmen!

På återhörande!

/Sara

Bröllop och besök av morföräldrar

Ska börja med att gratulera Camilla och Janne, som nu båda heter Lund!


Helgen som var spenderades nere i Örebro och i lördags i Grythyttan där bröllopet ägde rum med tillhörande middag. Det blev en väldigt trevlig dag och kväll, med vackert brudpar, suverän midddag och trevlig kväll hemma hos brudparet efteråt. Vi hade bävat lite inför vigsel med tanke på att Siri har väldigt dåligt tålamod ibland, men det gick rätt bra ändå. Å Eskil somnade nästan ifrån allt, men höll sig vaken tillslut =)

Kan i alla fall passa på att rekommendera Grythyttan som restaurang om ni har vägarna förbi, maten var av väldigt hög klass =)
    
Distraherade Siri med lite saft i kyrkan =) Sedan hölls middagen i en supermysig lokal å sist en bild på bruden med Eskil i famnen =)

Det som var mindre roligt är att Eskil har börjat totaldissa bilåkning! Både ner och upp så har han i princip gallskrikigt så fort han har hamnat i bilstolen, med undantag för om han nte redan sovit när vi satt ner honom. Så en resa på 35 mil har tagit 8 timmar att köra! Börjar bäva lite inför resan ner till Varberg i augusti, dubbelt så långt är det dit! Jaja, han kanske hinner växa till sig =)

Mer sen sist då. Mormor å morfar var ju här i nästan 1,5 vecka, de åkte samtidigt som oss nästan i fredags. De har hunnit vara med barnbarnen å jag har fått avlastning - tack så mycket för allt! Sen så satte jag pappa i lite småjobb, så nu har vi en till taklampa i gillestugan, väggen i hallen uppe är grundmålad, har fått extrahyllplan i klädkammaren å sen så fick han hjälpa till å städa =) Pappor är allt bra att ha ibland! =) Å Siri har busat med "momo" dagarna i ända =)
 
Eskil, morfar, mormor å Siri =)

Idag blev det en innedag för det har regnat i princip hela dan! Men imorgon å på onsdag så har vi tider att passa, så hoppas på uppehåll å att allt flyter på bra med barnens mat å sovtider, för det är inte det lättaste alltid att få det att klaffa =)

Några bilder från dagarna som gått:
   
Var med Jennie och Cornelia en dag å hamnade i lekparken utanför dem. Siri bjuder Pippi på mat på andra bilden å sist ett kort tager på Eskil idag!

 
Siri upptäckte att det faktiskt var ganska roligt att sitta ner i poolen å bada =) å sen en av sommarens favoriter - jordgubbar! =)

På återhörande!

/Sara

 


RSS 2.0