Välkommen ESKIL!

Eskil, Siris lillebror, kom till världen tisdag 24:e maj kl: 16.09.
Han vägde 3476 g och var 52 cm lång!

   

Vi kom hem i torsdags, Eskil var då 2 dygn gammal. Förlossningen gick bra tillslut, för ut kom han ju =) Men den var aningens mer smärtsam och utdragen jämfört med Siris. Mer om detta i senare inlägg.

Nu försöker vi hitta till varsdagen här hemma med en till i familjen och det går faktiskt över förväntan. Första natten var väl inte så sömnrik, för nån i familjen, men nu föregående natt så sov de flesta riktigt bra. Eskil är väldigt snutting av sig, men han verkar inte helt dissa nappen, så det kommer nog att bli vår räddning. Siri pussar på sin lillebror när hon kommer åt och klappar honom försiktigt, men hon gillar inte när han skriker, blir lite orolig då.

Jaja, vet inte om jag hinner uppdatera så mycket nu framöver ett tag, men ska försöka lägga in bilder i alla fall =)

Ha det så bra alla!

På återhörande!

Ja just det ja, ingen prickade ju rätt datum, men morbror var ju bara en dag ifrån och gissade på rätt kön =), så när vi ses brorsan, kom ihåg att du ska ha ditt fina pris =)

/Sara

Inget besök till förlossningen än

Allt lugnt!

Så var det nästan bara en dag kvar på jobbet då, innan jag går på "långledigt" =) Å ingenting har hänt än. Har inga som helst känningar, så vi får väl se hur länge det dröjer innan vi får träffa lill-palten =) Redan är det ganska många strykningar på gissningslistan =) Jag hoppas dock på att det inte dröjer allt för länge nu!

4 maj- moster Emma (pojke)
11 maj - jag
16 maj - kusin Emelie (tjej)
17 maj - Britt-Inger
17 maj - mormor (pojke)
18 maj - Lisa
25 maj - morbror Mattias (pojke)
27 maj - mormor (pojke)
29 maj - Ingegerd
2 juni - Stefan (tjej)
2 juni - Jennie (pojke)

Var ledig i tisdags och passade på att gå på sista kyrkistillfället inne denna termin. Siri vaknade för ovanlighetens skulle 6.30, så vi hann precis lagomt till klockan 10, när det började. Okristeligt tidigt i vanliga fall, men denna dag så passade det oss ganska bra. Fick träffa många nya ansikten, eftersom det inte var vår "vanliga" grupp, men träffade även en bekant, en gyminstruktörsmamma med dotter =) Var ju ett tag sedan nu man satte sin fot på gymmet, men vi får väl se hur det blir med det sen när lill-palten slutat amma eller så. Kanske man kan ta upp gymträningen då! =) Vore skoj, nog för att det är mycket smidigare att träna utanför dörren nu för tiden, med löpning och skidor, men kanske man hinner klämma in nått pass i veckan sen i alla fall!

Siri har nu sovit fem nätter i sin egen säng i sitt egna rum! Har vaknat nån gång per natt, vilket hon alltid gör, men har oftast gått att få henne att somna om i sin egen säng. Det känns väldigt skönt faktiskt att det verkar fungera bra än så länge, sen får man ju se hur det blir när lill-palten kommer, men det känns som om vi är en bra bit på vägen ändå. Däremot så är vi nog inne i en period när Siri inte direkt gillar att somna, för nu några nätter (började innan vi bytte säng faktiskt) så är det så nära att hon somnar, men just vid insomningsögonblicket så kommer hon på att hon inte alls vill sova! Sätter sig eller reser sig upp och så är det full rulle igen. Igår tog det ca 1,5 h innan hon kom till ro! Men men, det är bara att hoppas att detta inte blir allt för utdraget bara.

Igår var Stefan och Siri på allra sista kyrkistillfället. De gjorde en utflykt till en fäbovall här i närheten. Trevligt hade det varit å bra väder också. Siri hade utforskat stället ordentligt och tyckt att skogen var väldigt intressant med kottar som låg där och drällde =) Stefan hade fullt upp med att följa henne, så kaffet han hade kokat med sig kom hem igen i orört skick =)

På hemmafronten snickrar Stefan vidare på altanen, som snart är färdigt. Å fint blir det allt, bilder kommer sen. Han hoppas bara att lill-palten håller sig i skinnet tills den är klar! =) Vi får väl se vem som är snabbast! =)

Nä, det får vara allt för denna gången, måste ta å göra sista rycker på jobbet för idag. Vi får väl se när jag skriver igen och vad som hänt då =)

På återhörande!

Några bilder först bara:

      
Hittade Siri här om dagen i garderoben i hallen =) Skulle visst prova sina stövlar =) Sen gav hon sig på mina skor en annan dag, tyckte att de passade perfekt tror jag allt =) Sist en självtagen bild på mig å lill-palten =)

/Sara

Ingen bebis än i alla fall =)

Jag är fortfarande rund om magen, ingen lill-palt som tittat ut eller ens har försökt göra nån ansats till att titta ut =) Mitt gissningsdatum är imorgon, men jag börjar tvivla på att jag kommer att pricka rätt =)

Helgen som passerat var solig å varm - härligt! Mycket blev gjort på tomten, inte direkt av mig, men Stefan jobbade på bra =) Hela gräsmattan är mossriven, aningens mycket mossa blev det! Häcken runt altanen är borta, tack vare svärfar å röjsågen =) Å själva altanen är puts väck sedan tidigare i veckan. Ny postlåda står på plats och ett antal lass är körda till tippen!

Jag å Siri då, ja vi hjälpte kanske inte till så mycket med utestöket, var till lekparken i söndags å busade istället =) Siri sprang runt å jag rullade efter =) Nä, faktiskt, Siri är väldigt fascinerad av att sitta å leka med sanden, så har hon bara en hink å spade så roar hon sig jättebra sittandes på rumpan. Men såklart var vi tvungna att testa gungan, rutschkanan å alla de andra skojiga saker =)

Här om dagen kom vi på varför Siri troligen har haft lite svårt att somna om kvällarna - tand nr 10 har ju tittat upp, å ganska mycket! Det är en stortand uppe och vi som har hållit utkik efter att det ska komma en till nere istället. Ja, tänderna har ju kommit i lite konstig ordning, så det var väl inte så förvånande att vi missade denna. Men jag måste säga att hon blivit väldigt duktig på att låta oss borsta hennes små gaddar. Nu går det att borsta dem, utan att hon bara suger fast borsten. Stortjejen våran! =)

Vi har fixat ordning i Siris rum nu, egen säng, tagit upp leksaker och sen har jag skruvat ihop en docksäng jag hade när jag var liten =) Pippigardin sitter i fönstret och nu fattas det bara nått på väggarna. Siri tycker att det är kul att vara där å röja på, för att inte tala om att busa i sin säng, men än har hon inte haft ro att somna där. Vi har burit över henne när hon somnat, så att hon vaknar i sitt rum, så vi får väl se om det kanske hjälper henne att förstå att man faktiskt kan sova där också å inte bara busa =) 

Imorgon så är jag ledig, skönt =) På schemat står kyrkis, ute i lekparken och sen besök hos barnmorskan.

Nu ska jag se TV å sen blir det nog sängen. Har haft några störningsmoment de senaste nätterna =) Siri var nämligen vaken mellan ca 2 och 5 härom natten och igår blev det för det första lite väl sent innan jag kom isäng, bara för att upptäcka när jag stoppade om Siri att hennes blöja hade läckt. Allt var blött så klart, till och med madrassen, frottéskyddet hade halkat bort. Stefan lyckades byta blöja och pyjamas medan Siri fortsatte sova å sen fick Siri sova mellan oss resten av natten. Jag flyttade över till Siris juniorsäng efter ett tag. Denna gången var det dock inte Siri som gjorde att jag hade svårt att somna =)

Nu börjar BB - bäst att runda av =) Bilder kommer som vanligt vid ett senare tillfälle =)

   
Siri manekängar i mitt nattlinne =) Sen bilder från helgens tur till lekparken.

       
Jag å lill-palten =) Sen mitt lilla pyssel upphängd å klar, blev visst en Sirihylla =)

 
Cornelia å Siri från kyrkisavslutningen i Borgarparken idag (onsdag).

På återhörande!

/Sara




Ny spännande månad

Så har även denna helg passerat, Valborgs och 1 maj. Vi firade detta med att bli klar med sovrummet och åka på IKEA =) Det blev ingen brasa detta år heller, nog för att jag inte tror att Siri misstycker, hon hade nog minst lika roligt på IKEA =) Shoppade ny säng till henne, en juniorsäng. Tanken är väl att hon ska få eget rum innan lill-palten kommer, men vi får väl se hur det går, säng finns nu i alla fall. Sen blev det en byrå till sovrummet, behöver en eftersom vi rivit bort de garderober som fanns där innan. Fast har ju hela klädkammaren till förfogande, men är ändå skönt med en byrå till alla småsaker. Lite småsaker blev det ju också så klart =) Sen en sväng till Jula, där vi hittade en ny postlåda å en skottkärra, så nu slipper postgubben bli irriterad över vår tillbucklade låga låda i fortsättningen i alla fall =)

I övrigt då, ja för mig å lill-palten går allt bra =) Känner inget som skulle tyda på att det är nått på gång å mår prima, förutom lite extra trött ibland kanske =) Tänk, denna månad, troligtvis, så kommer vi att bli en till i familjen =) Känns lite konstigt och spännande. Undra hur Siri kommer att reagera? Undra vad det är för en liten filur som kommer? Hur kommer förlossningen att gå denna gång? Ja, det finns mycket man kan grubbla på!

I helgen vaknade Siri redan klockan 6, fick komma över till oss och låg och filosoferade ca 1,5 h och somnade sedan om å sov till 9! Vilken snäll tjej vi har =) 

I fredags blev det en sväng på stan, skulle köpa stövlar till Siri. Hittade ett par röda fina och passade på att kolla efter andra skor också, eftersom det visade sig att hon hade större fötter än vi trott, eller rättare sagt så hade hon för små skor =) Så nya tygskor och gympadojjor fick också följa med hem, men tror att stövlarna är de som blev mest uppskattade =) 

   
Premiär med pippilotter förra helgen =) Sen Siri med alla de nya skorna =)

   
Så här kan det se ut när man läser. Sen så hade pappa ställt IKEAlådorn perfekt - nu nådde man ju till och med till översta lådan =)

 
Renoveringen av sovrummet är klart! Ska lägga in före-bilder sen å fler när vi flyttat in där =)

Nä, dags att se om Siri vill sova. Hon har nämligen sovit 2x1h idag, både till å från Sundsvall, så misstänker att hon inte är allt för trött!

På återhörande! Ha en bra vecka alla!

/Sara

RSS 2.0