Regn å rusk, tur man har bilen då =)

Siri tar sig en eftermiddagslur medan jag å Eskil chillar =) Han vaknade efter att sovit 1,5h - alltså så har han nästan sovit dagens ranson redan =) Började med att gå till kyrkis här på Björkberg. Hann, trots att det börjar redan 9.30, men fick stunta i att sitta å läsa tidningen till frukost =) Siri ville mest sitta å rita idag, lekte inte så mycket. Hon är inne i en ritarperiod just nu. Direkt efter frukost så går hon till sitt bord å vill rita å helst ska man sitta utmed å rita med henne =) Att rita av handen är väldigt fascinerande å Siri tycker även att det är roligt att rita på handen =)

Stefan har möte med övernattning i dag, så vi blir själva ända tills imorgon =) Natta båda går bra å de senaste nätterna så har Siri sovit i sin säng ända fram till morgonen, ca 7.30 - 8. Eskil vakanar ca 2 gånger och äter, en av gångerna går jag upp å gör ersättning. Kan bli lite grin å stök då, om det inte går snabbt nog å sen så är han vaken ca 1/2 - 1h innan han kommer till ro igen.

Eskil har börjat dra upp benen under sig, i krypställning. Men än finns inte stabiliteten i ryggen där, så än kryper han inte =) Men en liten knubbis har han allt blivit på senare tid =) Kraftiga ben å hull i ansiktet, så det ska bli spännande å se vad han väger nästa gång. Har de senaste dagarna gett han ersättning på natten, gröt på kvällen och resten amning, verkar fungera rätt så bra. Han kan bli lite hungrigare på eftermiddagen å äta lite tätare, men nu i natt så klarade han sig faktiskt 4 h efter amning innan han vaknade igen! Ser en liten ljusning vad gäller nätterna, men det är just det där att han inte somnar om direkt efter han fått ersättning!

Ska åka å handla sen idag, nu när jag har bilen å allt =) Få se om man gör nån bilutflykt imorgon med, passa på medan man kan liksom =) Nä, annars så tar vi det ganska lugnt, laddar inför helgen - ska åka upp till Arvidsjaur =) Åker på torsdag å kommer hem på måndag. Ska även hinna med att åka å hälsa på min mormor i Arjeplog medan vi ändå är uppe. Hon fyllde 92 år i helgen å är fortfarande pigg, vilket ju är väldigt roligt!

Träffade föresten en pappa på kyrkis som kom från Jörn, ett ställe inte långt från Arvidsjaur. Det visade sig att vi hade en gemensam bekant, tänk vad världen är liten ibland! =)

På återhörande!

/Sara




Innedagar trots att solen skiner

Har haft några bra dagar nu =) När det mesta har flytit på, kanske inte nätterna då, men det var ett kapitel för sig. Kan inte komma ihåg att det var lika struligt med Siri. Ganska tidigt så började hon sova längre på nätterna och vakna till med ca 4-5 h mellanrum för att äta. Lillgrabben här verkar vilja ha mat eller i alla fall snutta lite, varannan timme, oavsett vad han får, ersättning, amning eller både och! Men men, bara att kämpa vidare och hoppas på att det blir bättre snart!

Har i alla fall hunnit med att baka, sytt gardiner till köket, putsat fönster och började med gardiner till vardagsrummet de senaste dagarna. Gardinerna ska bara fållas upp, men ack så tråkigt det är att göra just det! Går ju ganska snabbt bara man sätter igång, men det är just det - att komma igång! Fast blev så ombonat å mysigt i köket när jag fick upp gardinerna där igår, så det gör ju att man även vill få upp övriga nu snart. Det var nästan så att jag fick lite julkänslor, trots att gardinerna är vita! =) Stefan vill ha snö nu i alla fall! Vi har nämligen införskaffat en snöslunga, så nu är vi redo för ännu en snörik vinter!

Barna snorar på än. Inget kyrkis denna vecka alltså, men var tvungen att gå ut en sväng igår i alla fall. Blev en sväng ner på stan, Eskil sov hela tiden! 1,5h vilket är väldigt ovanligt nu för tiden. Oftast så sover han ju bara ca 30 min åt gångnen, men faktiskt, i skrivandets stund så har han sovit drygt 1h och det är inne i spjälsängen - så plötsligt händer det! =) Hittade i alla fall en vintermössa till Siri. Nu är det bara vinterskor och eventuellt handskar som fattas för henne. Eskil behöver nog också en mössa, men sen är nog allt annat fixat även för hans del.

Har börjat med ny strategi vad gäller mat för Eskil. Ger ett helt mål ersättning, har då egen mat så det räcker nästa mål och sen får han en portion gröt på kvällen. Det verkar fungera bra, under dagen i alla fall =) Har märkt att han spyr mer om jag blandar, alltså om jag både ammar och ger ersättning. Så detta verkar vara en bra lösning. Får väl som sagt se hur länge till jag kan amma, men om han ska forsätta så här på nätterna är det ju bra om det räcker då i alla fall. Är ju mindre roligt att stiga upp varanna timme för att göra ersättning.

Mer då, Eskil ålar ju som sagt, går snabbare å snabbare, nu har han fått in tekniken med armarna också =) Han tränar på att sitta lite, är ganska duktig, men oftast blir det mer som en fällkniv =) Men han är otroligt stadig, det måste jag säga. Siri var ju drygt 8 månader när hon satt själv, Eskil kommer nog att göra det innan syrran!

Närmar mig en kritisk tidpunkt - snart vaknar barna igen!

     
Siri gillade verkligen marängsmeten =) Eskil ålar mot bestämt mål å sitter rätt så stadigt med lite hjälp =)

 
Eskil i vagnen igår på vår promenad iförd samma overall som syrran hade när hon bara var 16 dagar gammal, kan säga att den sitter lite bättre på Eskil än vad den gjorde på syrran då =)

På återhörande!

/Sara

En sån dag

Idag är en sån dag när inget verkar gå som man vill! Började i och för sig bra, med att Siri sov till 8, Eskil vakna 7, så hann ge honom mat och klä på honom, dessutom hann jag duscha och allt detta innan Siri vakna. Men sen slutade flytet. Har försökt få Siri att vila två gånger nu, men har inte lyckats. Kanske beror det på att Eskil har varit vaken hela tiden, men han var nära att somna en gång, men då kom syrran å undrade varför han låg så tyst å lugnt! Sen var han vaken igen! Eskil har alltså inte heller sovit så mycket, somna en kortare sväng på förmiddagen, men borde sova mer! Båda barna snorar å Siri är lite rosslig i halsen. Hon vaknade när vi la oss igår och var ledsen, men somna om direkt hon kom till vår säng. Eskil har vaknat med ca 2-3 h mellanrum inatt, som vanligt alltså, fick ersättning mitt i natten och somna faktiskt om inom 30 minuter då, brukar oftast ta 1h! Just det är mitt dilemma. Om jag går upp å ger honom ersättning efter amning, så är han oftast vaken ca 1h, men å andra sidan går det då 3h mellan matningarn. Ammar jag honom bara, så somnar han om direkt, men då vaknar han efter 2h och vill ha mat. Han har börjat få en hel portion gröt på kvällen och fylelr på med ersättning målet innan jag går och lägger mig, men han har ännu inte sovit längre än 3,5h innan han vaknat å varit hungrig igen - har ett matvrak till son tror jag allt!

Eskil har börjat åla! Det går inte så snabbt, men nu håller han sig inte bara på filten på golvet. Ser han nått, nån leksak eller ett bordsben eller nått annat intressant, så tar han sig dit! Tänk vad tiden går snabbt! Siri var drygt 7 månader när hon ålade, så där var Eskil lite snabbare. Han har klarat av några olika smakisar, som potatis, blomkål, majs och ärtor och allt har gått ner av bara farten! Likaså med gröten, så än så länge följer han i syrrans spår vad gäller maten, gapar för allt å snabbt ska det gå =)

Förra veckan var vi ute med kyrkis i lekparken. Eskil drog till med att sova 1,5h dagen till ära, vilket inte skadade för då kunde jag busa med Siri! Märkte  att det nu också går att släppa henne lite fritt, hon springer inte bara iväg, kommer till och med till mig ibland bara för att kolla läget liksom. Det är stor skillnad från bara i somras, då man var tvungen att vara henne hack i häl hela tiden!

Jag ägnade helgen åt att putsa fönster, vilket såg ogjort ut imorse när vi steg upp å såg solen ligga på! Det regnade nämligen igår kväll och tror ni inte att det slog mot alla nyputsade fönster! Jaja, vet ju att de är putsade i alla fall! Nu ska bara gardiner upp. Hade tänkt byta, men måste sy till dem lite först och det var det jag hade tänkt hinna med nu idag, men som sagt så ville barna nått annat!

Få se hur det blir med att ta sig ut denna vecka, med tanke på näsorna som rinner. Är inte kul att vara uppi en massa andra bara då i alla fall å smitta ner dem. Fast ut på promenader får vi se till att ta oss för, för att var inne hela dagarna det blir ganska drygt i lämgden!

Nä, dags att börja tänka på att sätta på potatis. Stefan gjorde köttgryta på renstek igår, så den biten är redan klar!

 
Bäst att syrran börjar plocka undan sina saker hon är rädd om, annars hamnar de i Eskils mun =) Syskonkärlek!

Ha en bra vecka!

På återhörande!

/Sara


Höststök å spjälsängsrutiner

Här har det gjorts höst i helgen, klippt ner blommor och buskar, friserat rosorna, tagit upp morötterna och potatisen. Nu är det bara utemöblerna som ska in, eller det som är kvar av möblemanget, hälften är redan under tak =) Var sol å härligt i helgen, dock inga 20 grader som i slutet av veckan, men härligt höstväder i alla fall. Var ute alla ett tag på söndagen, men sen började det regna så det blev bara jag kvar - jag, rabatten å en massa ogräs =) Men efter jag hade hållt på ett tag så var där inget ogärs kvar heller =)

Är nu fjärde natten i rad som jag nattar Eskil i spjälsängen! Har gått över förväntan faktiskt, 20 min har det tagit utom i förrgår, då det tog 1,5 h! Men man kan ju inte ge upp när man väl börjat! =) Har inte gett så mycket ersättning de senaste dagarna, men så har han ätit varanna n timme under natten - vilket inte är helt idealsikt! Med mjölkstockningen gick det bra föresten - knäölarna var borta på morgonen sen! I alla fall, gav ersättning efter amning igår innan jag la mig å då gick det drygt 3 timmar innan han vakna igen, men sen orkade jag inte gå upp å göra iordning nappflaskan nått mer, så då blev det istället att äta varannan timme innan det var morgon klockan 7. Så inatt ska jag försöka ta mig i kragen å orka gå ner å fixa ersättning - det gör ju toligen att både jag å Eskil får sova nån timmer längre och det kan det ju vara värt!

Idag har vi inte gjort så mycket, dåligt väder på förmiddagen och sen sov Siri faktiskt 2 h! Var ute en sväng, Siri fick gunga, vilket hon gjorde i kanske 20 minuter =) Var sen ute på våran tomt ett tag, medan Eskil sov. Han har varit väldigt dålig på att sova den senaste tiden, igår bara 40 minuter på hela dagen! Idag har han faktiskt tagit igen det lite, men skulle inte kalla honom nån storsovare direkt. Tur är i alla fall att han sover relativt bra på natten.

Till veckan har vi inga speciella planer, kommer om allt vill sig med barna, gå på kyrkis två gånger, men sen är schemat helt blankt =) Hoppas på bra väder och fina promenader! Helst med Eskil i vagen då å inte i selen =)

Dags att ta tag i disken, roligt värre! =)

     
Siri provar min mössa å är ivrig att få titta på hur kortet blev, så jag måste snurra för att hinna fånga henne på bild =) å Eskil har redan önskat sig en egen mobil! =) Sen kort från våran utedag i söndags, Eskil trivdes bäst om han fick sitta upp i vagnen! 

På återhörande!

/Sara

RSS 2.0