Snart helg igen

Så är det sista arbetsdagen denna vecka då, ja för mig i alla fall =) Vi åker upp till Arvidsjaur ikväll å ska tillbringa helgen där, så med tanke på att det är drygt 60 mil, så är det lite skönt att ta ledigt på fredag. Men det blir till att nattköra, åker inte förrän efter 21. Stefan har match med sina "killar" - lycka till! Sen ska vi plocka upp brorsan å hans tjej i Umeå, kommer nog dit runt 1-2 inatt, hoppas de inte har somnat då =) Ska bli skönt att krypa in i husvagnen sen när vi kommer fram. Japp, jag å Stefan får sova i den i helgen, ska bli så mysigt! Tror att det skulle bli lite regn åxå, å då är det ju extra härligt att sova där, somna till regnets smatter mot taket =)

Eftermiddagen kvar på jobbet, sen ska jag hinna handla lite. Såg dessutom en snygg hylla på EM i tidningen idag,som jag bara måste hinna kolla in, tur att man har nära till stan =) Ska försöka slumra till en sväng åxå, så att jag är en pigg förare när jag ska byta av Stefan sen inatt =)

På återhörande!

/Sara

Helgen

Så är det en ny vecka då. Har gått in i vecka 20 nu, alltså snart är det halvtid, tänk vad tiden går snabbt! =) I helgen har jag känt de första sparkarna, mysigt, och det är som andra beskriver, lite som magbubbel, men utan ljud =) Kände en gång en spark utanpå också, men det var bara en, så det dröjer nog lite till innan Stefan också får känna nått. Har inte tagit nån bra magbild än, men det kommer.

Helgen då, ja den har varit lugn, har inte gjort så mycket. Började med att sluta lite tidigare på fredag, gick på stan tvärt å strosade runt. Var förbi Stefans brorsa å hörde hur han klarar sig utan halsmandlarna, som de helt sonika skar bort. Han verkade ok, men riktigt så roligt lät det inte att leva bara på glass i flera dagar. Krya på dig Krille!  Jag och Stefan åt tacos till middag, gott och sen slappade  vi soffan och njöt av att ännu en arbetsvecka var avklarad .

Lördag bjöd på riktigt tråkväder med regn nästan hela dagen. Tyckte synd om lokaltidningen som firade 100 år och hade ett stort arrangemang ute. Jag å Stefan tog bara bilen förbi, men kunde konstatera att det var lite folk ändå som trotsat regnet och var där. Passade på att gå i lite affärer en dag som denna och hittade rena fyndet. Nya lampor till vardagsrummet. De fick följa med hem och sattes upp direkt, snyggt blev det. Å Stefans sista sak han hade med till boet packades nu ner. Men den kanske får plats nån annanstans sen =) Sen på kvällen blev det thaimat, friidrott å kortspel tillsammans med Tomas å familj.

Nya lampor i fönstret

På söndag sken solen igen, riktigt härligt väder ute faktiskt. Tvättade bilen och tog en tur runt Hudik. Tittade förbi en jobbarkompis som har köpt hus, ett jättefint hus med stor tomt och fint läge och renoveringsbehov. Ser framemot när vi tar nästa pokerkväll där =) Kring 16 fick vi främmen, min gamla kompis från Arvidsjaur (som numera bor i Ljusdal). De skulle på bio och jag å Stefan passade på att träna lite, var barnvakt till deras son. Han är 2,5 år och det gick hur bra som helst. Vi var ute å gick, tittade på fåglarna och vattnet som sprutade ute i Lillfjärden =) Sen blev det Emil i Lönneberga, lite fika å mer film. Han visade även hur duktig han var på att bygga pussel =) Men nu dröjer det kanske ett tag innan de kommer hit igen och behöver barnvakt. De väntar tillökning snart, om typ en vecka eller så. Lycka till! Men vi kommer nog att åka å hälsa på sen å snusa lite på lillasyskonet =)

Jaja, ny vecka å nya utmaningar. Var och tränade igår, step up blev det. Lite jobbigare än vanligt, men roligt är det. Ska bara jobba till torsdag, sen blir det en färd norrut för att hälsa på där hemma! Skoj! Får träffa alla, syrran å brorsan också! Det är inte alltid nu förtiden alla samlas =)

Så, nu var det lunch. Blir lite mat å en promenad i det vackra vädret!

Vi hörs!

/Sara

Jobbarveckan

Så var det torsdag då, bara en jobbdag kvar innan helgen. Har haft tidiga dagar hela veckan, så det ska bli skönt att få sova längre än till kl 4.50 på lördag =) Sen kanske man får chans att se Stefan lite åxå. Han har haft nått med fotbollen nästan varje kväll, å ibland har jag hunnit lägga mig innan han kommit hem, roligt värre =) Spelar match ikväll, men jag stöttar honom hemifrån TV-soffan. Det är ju spännande Gre(e)nar i friidrotten ikväll! =) 

Skönt med helg i alla fall och vi har inget direkt planerat heller. Var meningen att vi skulle delta i Vasastafetten via jobbet, men det blev inget av det. Kanske lika tur, för jag hade blivit tilldelad en av långsträckorna och den hade jag nog inte kunnat ta mig runt i tävlingstempo direkt. Men jag mår bara fint. Har denna vecka varit på gymmet och tagit upp träningen igen, efter några veckors uppehåll. Skönt det, att få träna lite, hoppas att man får vara bra så man orkar med det länge till.

Finväder idag. Tog en promenad på lunchen och det var nästan sommarvärme. Nu så här på kvällen är det fortfarande 23 grader ute och inte ett moln, härligt! Kanske blir det en promenix för att titta på alla hurtiga människor som ska delta i skymningsloppet nu ikväll.

Så, inte så mycket mer intressant att berätta. Har tagit lite bilder på mig och magen, kanske börjar den få lite mer form nu, men kommer att lägga upp bilder till helgen.

Ha en bra helg å Emma, hoppas jobbarhelgen blir bra!

Kram Sara

Lång men kort helg

Så var det måndag igen då. Helgen är över och ny arbetsvecka framför sig. Nog för att tiden bara rusar iväg ändå, men måndag är ändå måndag.

Helgen som gått då, ja en hel del har hunnits med och roligt har det varit. Fick lillasyster på besök från torsdagkväll till lördag. Tog ledigt på fredag för att spendera dagen med systeryster. Det är ju inte allt för ofta vi ses, önskar att det vore oftare =) Var på stan nästan hela dagen. Började med en sväng till frisören, dock inte för min del, satt på ett café å drack lite kaffe medan Emma fick sig en omstyling å bra blev det! Snyggt! Sen var det affärer som gällde. Shoppade lite och gick upp och lumpade av sakerna i lägenheten, innan vi gav oss ut på nästa tur. Lunchen fick bli ett gofika på Dakås, jaja kanske inte värsta bästa lunchen, men gott var det. Emma hittade i alla fall alla saker som hon var ute efter å lite till =) Jag gjorde lite småfynd och kunde faktiskt inte låta bli att köpa de första småkläderna =) Så nu börjas det så smått =)

Sen efter affärerna i stan och efter besök på bland annat zooaffären och Dollars, så var klockan dags för middag, eller kanske den hade passerat den tiden till och med =) Vi hade i alla fall förberett kräftorna och gjort lite tillbehörsinköp tidigare under dagen, så kvar var bara att bege sig till Sunnanbäck för att förtära de förträffliga kräftorna tillsammas med svärföräldrarna. Fick ha en kurs i kräftätning, eftersom det var premiär för Emma, men tror allt att hon tyckte att det var gott efter lite arbete med att få fram en lagom hög med stjärtat att smaska i sig. Sedan blev det bad i den uppvärmda kaklade tunnan som står på gården. 37-38 grader höll vattnet, lagomt tycker jag =) Så en trevlig kväll fick vi allt, som slutade med lite Guitar Hero-spelande hemma hos oss, Stefan och Emmas kille stod för spelandet =) Jag och Emma tyckte att det var lite onödigt att glänsa över grabbarna denna kväll =)

Sen åkte Emma & Co uppöver igen redan mitt på dan på lördag. Så det blev en kort visit denna gång. Nästa gång får bli längre! Jag ochStefan tog det bara lugnt, blev bjuden på middag hos grannen på kvällen. Trevligt blev det, Stefan fick även denna kväll spela lite, rock band var det nu som gällde. 

Söndag var en tråkdag. Regn och mulet på morgonen, tristsöndag, tog bilen en sväng och körde runt å tittade på tomter, fritidshus och utforskade tidigare okända marker. Kom hem, la oss i soffan och glodde på friidrott resten av kvällen. Skulle göra ett tappert försök att tvätta, men även det var inte meningen att bli en solskenshistoria denna grå dag. Hade bokat fel dag å nästa tid var inte förrän på torsdag, typixt!

Jaja, måndag idag, sitter på jobbet och har lunch ett tag till. Solen skiner faktiskt och det är ganska härligt ute. Åt lunchen ute faktiskt, bäst att passa på så länge det går. Snart kommer höstvindarna å regnet, men då får man ta fram alla ljus å göra det mysigt för sig. Härligt det med! =)

Jaja, hoppas alla har det bra, jag kan då inte direkt klaga =)

Kram Sara 


Så får alla veta

Nu går vi ut med det, vi ska bli föräldrar i januari, runt 17:e!

Var på UL igår. Det häftigaste jag varit med om tror jag allt! Fick se en lite krabat som flaxade med armar och ben, såg hjärta, hjärna och magsäck. Helt otroligt egentöigen att man kan se så mycket! Är nu i v18 så det är länge kvar, men längtar väldigt mycket till januari =)

Här kommer en bild på underverket:
Krabaten

Kan tillägga att jag har mått och mår väldigt bra. Inget direkt illamående att prata om och än så länge inga andra graviditetskomplikationer som är jobbiga.

Har förövrigt börjat jobba igen efter semestern. Inte så tokigt faktiskt, är nöjd med semestern, så det är inte jobbigt alls att vara tillbaka.

Idag kommer lillasyster, jättekul, för att vara här till på lördag! Har tagit ledigt så jag kan vara med henne hela dagen imorn! Bäst att passa på!

Återkommer med uppdateringar om saker som händer och sker!

Ha det så bra allihop!

Kram Sara

Sista dagarna av semestern

Helgen har bjudit på det bästa vädret man kan tänka sig så här de sista skälvande dagarna av semestern. Det betyder att vi bara har tagit det lugnt och försökt njuta av solen och laddat batterierna inför hösten. Bad vid Norrdellen blev det både fredag och lördag, nog för att jag kanske inte badade direkt, men det var skönt att doppa fötterna i alla fall =) Såg även en liten mus som hade hoppat i plurret, men det var nog efter det jag insåg att inte jag skulle bada. Musen hade ju tydligen dött av kylan! =)

Stefan som tycker att vattnet är härligt, är det verkligen det?Musen har i alla fall pälsen torr!

Grillade här hemma på fredagen, blev lite korv som var kvar och sen karre och klyftpotatis till, gott var det allt! Stefan trodde dock att brandkåren skulle komma på besök med tanke på att grillen tyckte att det var väldigt roligt att ge ifrån sig så mycket svart rök som den bara kunde.

Igår, efter två loppisar och några timmar på stranden så kom vi hem och var lite sugen på att gå ut å äta. Sagt och gjort, duschade och jag tog på mig en klänning kvällen till ära och fixade till frillan lite. Ska man på restaurang så kan det ju vara roligt att göra sig lite fin. Med glatt humör så gav vi oss ut på stan med ett par alternativ till matställen, men det vi inte tog med i beräkningen var att det var kanonväder, lördag och snart slut på semestern för många (vilket man tydligen måste fira) Vi gick till vårt första alternativ, fullt, det andra, fullbokat och på det tredje så hade tydligen PRO sommaravslutning, å en sån kan man ju inte missa om man är pensionär, alltså var det stället fullt också! Suck! Hur slutade det hela då? Jo, det fick bli pizzerian, väldigt gott i och för sig, men kändes lite konstigt att sitta på pizzerians uteservering i klänning en lördag och äta sallad. Dagen avslutades med film och ostbågar, trevligt och gott det i alla fall!

Roligt att leka med maten =)Finklädd för en middag på stan

Så idag då, sista dagen, stålande sol, varmt, men vi hade skjutit på städningen länge nog. Så Stefan började städa på morgonen, jag gick en sväng på samlarmässan (mycket att se, men dyrare än loppis) å sen drog vi ut till Sunnanbäck en sväng. Lapade lite sol och vissa badade =) Sen tillbaka hem, Stefan spelade match i Bjuråker (grattis - Forsa vann) och jag städade klart och for sen ut och plockade lite hallon. Var inte ute så länge, men 2 liter blev det allt.

Hallonen som fick följa med hem

Å nu så sitter jag här och kollar upp busskort till imorgon, årskortet har gått ut och jag måste köpa nytt om jag ska ta mig till jobbet. Snart dags att sova för att vara utvilad till morgondagen, matlådan står redo i kylen och jobbarnycklarna har åter hamnat i väskan. Ska ändå bli roligt att komma tillbaka till jobbet, semestern har varit så bra och vi har hunnit med mycker, så då är det inte så jobbigt.

Vi hörs!

/Sara

Torsdag å sol

Vaknade i vårt gigantiskt stora tält i morse, på svärföräldrarnas tomt, billigare camping hittar man nog inte =) Var lite kallt inatt, frös om fötterna, nog för att det kanske inte hör till ovanligheterna, men så fort solen kom fram sen på morgonkvisten så blev tältet genast förvandlat till en bastu =) Men tälta är alltid roligt, så länge det inte är blött i alla fall =)

Igår kväll lånade vi båten och for ut för att fiska lite i mörkret. Jag hade med mitt nya och alldeles egna fiskespö! =) For kring 22 och kom tillbaka med hjälp av ficklampans sken 23.30. Roligt var det, men det hade ju kunnat vara ännu roligare om man fick fisk också. Inte ens Stefan fick nått. Att jag inte ens kände nått napp var ju inte så konstigt, eftersom jag tydligen är välkänd bland alla fiskar, varningssignaler går ut till alla så fort jag kommer nära vatten. Jaja, jag kanske lurar de rackarna någongång =)

Lite bilder på tältet och fisketuren:

Vårt tält! Det stora sovrummet i tältet Roligt är det att köra båt! Mörkt och lite kallt i tältet på natten

Idag började vi dagen med att rensa klart de där rackarns blåbären, men nu är det gjort i alla fall, infrysta är de också. Så nu är det bara en massa hallon i skogen som väntar på att få flytta in i frysen =)

Tog mig på cykel hem till stan sen. Hade den där ute efter att jag cyklat dit, men inte orkat cykla hem igen sen =) Blev en lagomt lång cykeltur, är ca 15 km, men det var lite jobbigt med motvind och för lite luft i däcken.

Bäst att passa på att utnyttja det fina vädret och se sista semesterdagarna också för den delen. Därför tog jag och Stefan med oss engångsgrillen, korv, potatissallad och myskänslan och begav oss ner till hamen och havet. Är riktigt trevligt att äta ute så där spontant och jobbigt behöver det inte heller vara. Kan verkligen rekommendera det!

Bäst att kolla till korvarna så att de inte förkolnar Stefan hugger in på maten
  
Nu sitter jag hemma framför TV'n och glor på Unga mödrar. Fortfarande skiner solen där ute och det är varmt, så är lite lockad att ta en kvällspromenad, men vi får se om jag orkar =)

Ha en bra kväll!

/Sara

IKEA och Sundsvall

Idag var det lite molnigare ute, jämfört med igår, så varför inte passa på att åka till Sundsvall då?! Sagt och gjort, åkte så att vi var på IKEA strax före 11. Vad roligt det är att gå runt bland allt porslin å andra småsaker =) tycker jag i alla fall, Stefan är inte en lika stor entusiast av just dessa avdelningar, så han rännde iväg till Media Markt istället =) Blev inte så mycket shoppande för mig, men har börjat snegla lite på saker som kan behövas sen, men det får vänta ett tag till, ingen brådska =)

Sedan var det Birsta City som skulle gås igenom. Hittade lite kläder och köpte en beställning från Arvidsjaur. Våra favvo chokladpraliner, La Praline (måste verkligen rekommendera dessa gobitar, finns i många olika samksättningar, men chili är nog godast enligt oss), går även att köpa där, så två lådor fick följa med hem. Så nu har vi nått gott att mumsa på ett tag framöver =) Lunch blev det åxå och väldigt gott är det ju med thaimat, så det fick bli det. Kyckling, grönsaker och ris med en aning sting i, det kan inte gå fel!

Stefan smaskar i sig lunchen i ett naffs =)
Lunch - kyckling med cashewnötter

Hann med att gå på Clas Ohlson åxå, blev tipsad av mamma att de hade väldigt bra rea där och för sanningen, gjorde inte vi ett fynd! Vi har ju fått lite smak för detta med tältning nu efter vår lilla semester, så när vi såg det där 6 mannatältet som var typ 5-6 m långt och med full ståhöjd, ja då kunde vi inte låta bli. Vi slog till! Ska bli väldigt roligt att sätta upp det och se hur det ser ut. Kommer bilder på det sen. Jo föresten, Stefan gjorde ju åxå ett eget inköp där, en finfin sak till hans mobil. Se nedan och du kan ju inte tycka annan än att den är för söt =)
Nasse är ju bara för gullig, speciellt som mobilväska

Stan blev den sista anhalten för dagens shoppingrunda. Blev lite småinköp, men det bästa var nog mjukglassen med tutti-frutti strössel som fick avsluta dagen.

Väl hemma igen så bar det av till Skärså med svåger, sambo och dotter. Vi åt middag på en mysig fiskrestaurang vid havet, väldigt goda räkmackor säger jag bara. Stefan var åxå mycket nöjd efter sin rödspätta och med tanke på att han egentligen är en inbiten köttälskare, så är det inte dåligt att få honom nöjd efter att ha ätit fisk =)

Så nu är det nog bara lite TV kvar innan denna dag är slut. Sitter och kikar på Psycho, är ett stort fan av Hitchcock, så tror att jag blir vaken tills filmen är slut. Stefan har redan hunnit somna ett par gånger i soffan och snarkar i detta nu så sött =)

Jaja, dags att stänga datorn för ikväll.

På återhörande!

/Sara

Sol och vackert väder

Sol, strålande sol, klarblå himmel och en egen liten strand vid havet. Härligt var det idag. Jag och Stefan tog med oss fikakorgen och brassestolarna och körde till havet. Detta är ju första riktigt fina dagen på denna semester, så det gäller ju att passa på att njuta lite. Har gått in på sista semesterveckan, men än är det ju länge kvar innan jobbet börjar igen.

Här kommer bilder på stranden vi var på:
Utsikt mot havet, som dock var för kallt att bada i   Stranden vi hade för oss själva

Igår ägnade vi dagen åt att först glo lite på TV, slappa i soffan helt enkelt, tills vi tog tag i oss själva å gjorde nått vettigt. Tog med oss bärplockarna och åkte till skogen. Som tur var så stötte vi inte på björnen som har skådats i trakterna och vi fick med oss lite blåbär hem. Det värsta med att plocka dess bär är bara den lilla detaljen att de tydligen måste rensas innan de packas in i frysen, usch vilket tråkgöra måste jag bara säga! Hann med att rensa lite igår medan Stefan var på fotbollsträning, men har kvar en bunke som bara väntar i kylen.

Blåbären som bara väntar på att få komma in i frysen, efter lite rensning

Efter skogen och träningen så drog vi på en liten fisketur. Först stod jag och Stefan och bara kastade från land, men efter ett bortkastat drag, dock inte jag, och inte ett enda napp, så drog vi till Tomas och räddade honom från TV-soffans hårda klor. Han tog med oss i hans supersnabba båt "demonen från helvetet" ut på Storsjön. Jättefint väder, stilla på sjön och fisk som vakade lite här och där. Jag kastade och kastade, två drag kastade jag bort, fastnade i Tomas lina typ tre gånger, kastade ett kast som hamnade i båten och ändå var jag den enda som inte fick en enda fisk! Hur är det möjligt?! Både Tomas och Stefan fick upp fina abborrar och inte bara en var fick de, men Stefan vann med en på typ 600g. Jaja, man kan ju inte vara bra på allt, får hem å träna lite till nästa gång, men kul är det ju!

Bjuder på en bild på den vinnande fisken å Stefan =)
Stefan å stor-abbarn

Pratade med en väldigt bra kompis idag. Vi hörs av alldeles för sällan dock, men när vi pratar så känns det som om det var igår som vi sågs, efter alla uppdateringar om vad som har hänt sen sist då =) Gratulerar till hennes doktorandtjänst! Och avundas henne, bara LITE, att hon har varit i Australien! Mitt drömresemål!

Ha det så bra nu alla, återkommer med mer snart.

/Sara

RSS 2.0