Helgen

Siri blev hela 9 månader i lördags! Stora tjejen! Älskar dig skruttan! Det firade hon med att ställa sig för första gången själv, gjorde det med hjälp av lådorna i köket i lägenheten =) Sen på kvällen satte hon sig på golvet efter att ha krypit till nallen, som var målet denna gång =) Hon fick även testa lära gå vagnen och det var väldigt spännande, för mamma med som var tvungen att passa hela tiden =) Tror även att 4:e tanden är på gång, är nu hörntanden på vänster sida som kommer. Idag vaknade Siri tidigare än vanligt å var då ganska trött på kvällen, somna i sin lekhage medan vi passade på att skruva på köksskåpen =)
Siri 9 månader!Siri har just satt sig själv =)Slagen liten hjältinna =)Bästa leksaken =)
I helgen har vi haft hjälp av svärfar och han å Stefan har spikat upp gipsskivor på väggarna, så nu börjar det likna nått! Jag har packat upp några lådor och fixat ute i trädgården, klippt å trimmar gräset. Plockade även äpplen igår och kokade gelé sen på kvällen, blev helt ok!
Väggar!Dörröppningen som vi flyttat
Ikväll blir det att koka en laddning till med gelé, måste testa den andra äppelsorten som vi har. Sen blir det att försöka komma isäng i tid, om nu Siri ska börja vilja stiga upp i ottan! =)

Hoppas er helg har varit bra, det har i alla fall min varit!

Kram på er!

/Sara

Fredag

Dagen i bilder:

Eldragning mellan hinkarna utfört
Börjar med en bild på vad som hände igår, all el är forberedd och är redo för spottarna som ska sitta i taket.

Öppningen mellan matrum och vardagsrummet!  Aningens missfärgat golv!  Några spikar var det!
Idag fick äntligen Stefan ta hål på väggen mellan matrummet och vardagsrummet och det blev kanon! När han gjort det så medförde det lite merjobb. Såg att vi var tvungna att ta bort golvet i matrummet på grund av höjdskillnaden sen när klickgolvet kommer på. Sagt och gjort, golvet försvann och blottade den ursprungliga mattan, vilken inte var vacker alls. Undra just vad som hänt? Är det verkligen solen som har gått så hårt åt på mattan? Varken förra ägaren eller grannarna visste, men kanske får vi svaret på måndag. Sen en bild på all spik vi fick dra upp ur golvet och ändå så var de tydligen snål med spik när de la på det nya golvet!

  Siri har fått en större lekhage =)  Siri myser och leker titt-ut!  Go-skruttan!
Siri har fått en ny lite större lekhage =) Den är perfekt, förutom att hon helst inte leker ensam =) Sen så hade hon allt bra mysigt där ibland =) Kom på idag att hon kan gör titt-ut med en filt själv, dra den över ansiktet och sen dra bort den - det var superkul! =)

Hade hoppats på att få lägga ut golvet i köket i helgen, men icket! DHL tappade bort vår leverans, när Stefan ringde idag så visste de inte vart det var. Nu är det i alla fall lokalisera å finns i Sundsvall, så hoppas verkligen att det kommer på måndag nu!

Det var denna fredag det! Ha en bra helg alla!

/Sara

Det händer saker...

Ja på renoveringsfronten så ser det kanske inte ut som det händer så mycket, men här jobbas det varje dag till sent! Är lite trist när man gör en massa saker, men som inte syns så mycket. I alla fall, taket är sänkt, hinkar till spottarna är på plats och i princip all ledragning är gjord. Nu väntar vi bara på att få lägga in golvet, golvskivor till golvvärmen kommer imorgon och sen är det gips till väggarna som väntar. Stefan är ledig idag och imorgon, så nu händer det grejer hela dagen! =)
Hinkar på plats =)
Glömde ta en bild idag, så denna är från igår. Så efter idag är fler hinkar på plats och elen förberedd för spottarna.

Jag å Siri har packat upp några lådor, klippt gräset (inte hela grädmattan än), poat på i grönsakslandet å skördat morötter, lök, potatis och haricot verts =) Sakta men säkert tar kökssåpen form åxå =)

Siri sover numer i en spjälsäng som har sänkts! Igår ställde hon sig nämligen på knä i sängen! Senare under dagen klättrade hon nästan över en pall med hushållspapper =) Den var perfekt att träna klättring på =) Sen på eftermiddagen så tog hon faktiskt nått kryptag, har bara stått på alla fyra förut och rört benen, men inte armarna. Armarna tog nått tag framåt nu åxå, så nu kryper hon nog snart! Då gäller det att de där ögonen i nacken, som alla mammor har, växer ut =)

Siri påväg att bestiga hushållspappret =)  Klart man kan stå =)

På återhörande!

/Sara


Första veckan

Så har vi haft huset i nästan en vecka! Hur långt har vi kommit då? Jo, nu är nästan all el dragen, har kvar att dra i taket, men det ska göras i början av veckan när Stefan får hjälp med att fixa taket. Ska sänka det för att fälla in spottar. Sen väntar vi på rörmockaren, som ska hjälpa oss med golvvärmen. Vi får väl se hur mycket arbete det blir med golvet sen, beror väl på vad det blir för sorts golvvärme. Hoppas det går smidigt att installera!

I helgen har vi som sagt dragit el, hämtade hem köket i fredags, så nu ligger det 57 paket från IKEA i vardagsrummet. Har faktiskt fått ihop två skåp, så det är inte riktigt 57 paket längre =) Idag har vi ägnat oss åt flyttning, har fått tre släpvagnslass flyttade, fick hjälp med den sista vändan av Tomas, det var snällt! Tack! Så nu har jag å Siri lie att pyssla med på dagarna - packa upp lådor! =)

Har passat på att ta tillvara på bäe från trädgården också, svarta- och rödavinbär. Men det var i senaste laget, ganska mycket av de röda var redan förstörda, lika så nästan alla vitavinbär! Har inte sett vita förut, men smakade ett å de smakade som de röda, men roligt att ha en sån buske i alla fall. Har friserat häcken, men måste ta den ut mot vägen sen i veckan. Den växer ju som ogräs =)

Siri har varit lite orolig några dagarn nu innan sängdags, men det har nog berott på att tredje tanden börjar titta fram. Det är en hörntand uppe, så vi får nog snart en liten drakula här i huset =) Sen så passade jag på att packa bort kläder idag, hade några plagg i 56 kvar, men det var på tiden att de åkte ner i sparalådan =) Har plockat fram storlek 68 nu och tror att de sitter ganska bra, men hon kan ha 62 än.

Imorgon ska vi träffas i mammagruppen igen, skoj! Passar på att vara här hos oss i lägenheten, medan vi fortfarande bor centralt å innan vi fått ordning på huset. Sen måset jag förbi med banvagnen igen, nu har andra hjulaxeln gått av! Hoppas bara det går snabbare denna gång att fixa till det!
Titt-ut!  Vilken fin koja den där lådan var! =)

Nä, sängen väntar! Ha en bra vecka alla!

På återhörande!

/Sara

Rivningen fortskrider

Idag har vi gjort det sista av rivningen i köket, så nu vänder det! Härdanefter så kommer det bara att tillkomma saker =)

Nu är allt som ska bort borta!
 
Igår så klippte jag och Siri gräset för första gången, gräsklipparen var lättmanövrerad och Siri hängde liksom bara med =) Senare på kvällen så somnade hon mitt i allt rivande, men är man trött så är man =)
Premiärklippning av gräsmattan =)  Siri blir allt bra trött efter allt rivande =)
Idag blev jag å Siri hembjudna till grannarna när vi som bäst stod och klippte häcken, trevligt! De verkar väldigt snälla och jag kan tänka att Siri kommer att stå å prata med dem en hel del framöver =)

En glad överraskning väntade oss i brevlådan när vi kom hem, namnsdagspresenter till Siri, som firar sin första på lördag =) Det var en tröja från moster med Pelle Tott på =) Å en sångbok från mormor å morfar =) Tackar så mycket säger Siri =)

Nu är det IKEA som står på tur att få besök av oss, har ett kök att inhandla. El och golvvärme är nästa steg i renoveringen.

Hör att Siri ligger och stökar, kanske lika bra att gå å sova jag med så jag slipper springa upp hela tiden =) Få se om det blir en sväng för Siri å mig till huset på dan imorn, har ju lite bär att ta hand om innan de förstörs =)

På återhörande!

/Sara 

Huset!

Igår så var vi på banken och gjorde klart det sista i pappersväg - så nu är vi ägare till huset! Fick komma in i söndags redan och började då med det stora projektekt - renovering av köket! Har forsatt med det igår efter bankmötet och jag for dit redan på förmiddan idag och gick loss på väggarna. Siri fick vara med farmor nån timme så jag kunde väsnas i min ensamhet. Stefan kom efter jobbet och nu har en dörr fått en ny plats =) Kommer att forsätta med rivning av väggskivor imorgon och sen är det eldragning och uppsättning av gipsskivor som står på tur. Kommer också att behöva lägga golvvärme, för som alltid så dyker det upp saker längst vägen. Vi hade inte tänk på att det satt ett element i köket och har redan planerat in lådor längst hela väggen, så ett element går inte att få med i ritningarna, så det får som sagt bli värme i golvet istället!

Mer då, ja igår hann vi med att träffa alla i mammagruppen igen, efter ett sommaruppehåll. Alla våra "små" bebisar kan nu sitta, så det var peremiär med alla fem samtidigt på filten på golvet =) Blev lunch för de små å kladdkaka till vi lite äldre =) Gott! Sen tog vi faktiskt en promenad och i barnvagnarna så sov alla tillslut så sött =) Nästa vecka är det vi som är värdinnor, mitt i vårt flyttkaos, men kanske det finns mycket å bra yta för att träna ålning å krypning på då =) Vi får nog vänta å bjuda hem dem till huset tills vi har ett fungerande kök, kan bli lite jobbigt annars vid lunchtid =)

Nä, sen är det faktiskt inte så mycket mer sen sist, så bjuder här på de första bilderna från köket, före och sen hur det har fortskridit.
Köket före  Serveringslucka, mellan matrummet och köket
Städning efter första dagens rivning  Luckan borta =)
Dagens rivning av väggskivor  En ny dörröppning på plats =)
Siri får allt hänga med =)  Mellis ute i gräset i skuggan av äppelträden =)  Resesäng - lekhage - barnvakt =)
Det fanns visst en lapp på badlakanet också! =)

Dags att sova, mer att riva imorn!

På återhörande!

/Sara


Var är solen?

Måndag:
Riktigt tråkväder idag, regn å alldels grått! Hade tänkt ta mig en promenad efter lunch, men då vräkte det ner och Siri somnade, så det får bli efter hon vaknat, om det är uppehåll då vill säga!

Siri sover nu 1-2 gånger under dagen, somnar först efter lunch första svängen, sen runt middag om det inte är allt för intressanta saker runtomkring =) Somnar för natten gör hon oftast vid 19-20 och sover till runt 4-6, äter lite välling och somnar om till 8-9!

Tisdag:
Hann visst inte länger på bloggandet igår, sånt som händer =) Nog för att jag hade kunnat skriva som om det vore idag, för det har nämligen varit tråkväder idag med. Jag å Siri tog oss trots allt ut en sväng, mellan skurarna var det tänkt, men vi hamnade mitt i! =) Så aningens blöta kom vi hem tillslut å bestämde oss för att inte gå ut mer förrän vi ser solen igen =)

Inatt var det lite stökigt, Siri var vaken till och från mellan 2 och 4.30. Det hanns med ett par blöjbyten, välling och ett otal flyttningar av Siri spjälsängen. Hoppas att det blir bättre inatt! Kanske är det tänder på gång! Idag fick Siri smaka blodpudding för första gången, blodpudding med ris, hon åt det, men det var inte lika glupskt som med köttfärssås =) Å jag förstår henne faktiskt =) Hon har även fått smaka apelsin å det gick hem och plättar med rivet äpple, vilket också var gott!

Siri ålar sig fram allt snabbare, har gjort små försök till att krypa. Sitter som sagt väldigt stadigt nu och kan ta emot sig om hon tippar åt nått håll och kan då sätta sig igen, förutom om hon tippar bakåt. Skratta gör hon gärna och ofta =)

I övrigt då, ja förhoppningsvis så får vi tillgång till vårt hus nu till helgen, spännande! Allt pappersarbete blir klart på måndag, men hoppas kunna börja med köksrivningen redan till helgen som sagt. Så här har det packats lite och har börjat med grovstädning. För trots att vi kommer att ha kvar lägenheten ett tag till, så tror jag inte att vi kommer att spendera så mycket tid här =)

Nä, måset nog göra natt nu, om jag ska få sova nån timmer mer inatt än igår =) Håll till godo med dessa bilder, har just laddat över från kameran, så hade inte tillgång till så många just nu.

Ha det bra alla!
Siri-gumman =)  Så här ser det ut när man äter blodpudding själv =)
Som sagt, det händer en del på 7 månader =)

/Sara

Långt mellan gångerna

Det märks även på min blogg att det är sommar, verkar det som. Blir lite långt mellan uppdateringarn. Men har haft lite för mig nu på senaste tid och mer kommer att hända ju =)

Har haft påhälsning av Siris mormor och morfar, väldigt trevligt! De var här en vecka och på den tiden hann vi med att besöka Fågelsjö, riktigt mysigt ställe, kan rekommendera det å det varmaste =), spenderade en dag i Sundsvall, IKEA och Birsta, blev tyvärr inte tid till att gå i stan =), en kväll bar det av till Albertina i Skärså för att inta en väldigt god middag, till och med Siri fick fisk, det är ju trots allt en fiskrestaurang =) Avverkade stan i Hudik, hann inte med alla affärer, så jag tror allt att de måste komma snart igen =) Sen var det mycke "bara umgås-tid" och det är ju inte allt för ofta nu för tiden som vi kan det, så det är alltid lika uppskattat! Ja, får inte glömma att nämna att vi tog oss en sväng till min favvoaffär , Pappershuset, å för sanningen, hittade vi inte en massa roliga saker att köpa denna gång också =) Tack Jennie för att du visade mig denna guldgruva =) (Affärsinnehavarna tackar dig med =) )

Igår var vi en sväng till Sunnanbäck och åt grillat, gott. Siri blev dock väldigt trött kring 19, välling och pyjamas dags, så vi begav oss hem utan att testa poolen denna gång. Idag har vi varit å storhandlat, tagit en långpromenad och börjat packa lite smått. Har lyckats fylla 18 flyttlådor och då är det typ bara två bokhyllor som är tömda!

På Sirifronten händer det lite saker. Hon ställer sig på alla fyra hela tiden och gungar fram och tillbaka, bara väntar på att hon ska krypa iväg snart. Ålar sig fram gör hon väldigt snabbt nu, om hon har ett mål i sikte =) Igår började hon med att fräsa genom näsan =) Kanske kan komma till användning när hon blir förkyld och vi ska snyta henne =) Hon har börjat somna kring 19-19.30  på kvällarna och sover oftast till mellan 4 och 6. Då vaknar hon och ammar + välling och sen så somnar hon om till 8.00 - 9.30 =) Säger det igen jag har allt bra tur att hon inte är morgonpigg =) Hon sitter väldigt stadigt nu, men måste ha kuddar runtom henne, eftersom balansen är  bra, men inte alltid närvarande =) Nu äter Siri vanlig mat till både lunch och middag, gröt och välling går också väldigt bra. Hon äter forfarande nästan allt, har ratat några barnmatsburkar, men det kan lika gärna bero på att det var lite för stora bita i maten. Bitar till viss del går bra, men inte allt för stora. Små mackbitar äter hon, men blir det för hårda saker så spottar hon bara ut. 8 månader han Siri ju hunnit bli! Stor-tjejen våran! Älskar dig skruttan!

Dags att börja knyta sig, har ju fikadate imorn, så kanske man ska ställa klockan så vi kommer upp i tid! =)

På återhörande alla!

Lunch i Fågelsjö Det stod visst en gris på gårn'   Hmmm...undra om detta är gott? Siri 8 månader!
Mormor å Siri studerar nått intressant Morfar å Siri smilar =) Tänderna växer =)
 Sitter duktigt, men har lite säkerhetskuddar än =) Parkerade sig så fint att hon behövde lite hjälp att komma loss sen =) Siri in action - fräser allt hon kan =)

/Sara


RSS 2.0