Förlovningsdag

Grattis älskling på förlovningsdagen!
Idag för 6 år sedan förlovade jag och Stefan oss, samma dag som han åkte till Vietnam i 2 månader. Som tur är så har vi inte efter det varit ifrån varann så länge och kommer inte att vara det igen heller.

När Stefan kom hem efter jobbet idag, så hade han med sig en så gullig å fin blombukett =) Tack going! Vi tog en sväng på stan å åt lunch ute, sen inhandlades det middag - tacos - å biogodis =) Ska strax gå å se Flickan som lekte med elden, skoj!

Jag var ledig idag, sov till ca 8, skönt med sovmorgon, var på gymmet en sväng å sen stökat på lite här hemma. Det är härligt höstväder ute, solen skiner och det är några plusgrader, men det dröjer nog inte så länge till innan vi får se den där första snöflingan =) Vore faktiskt ganska trevligt med lite vitt ute, blir ju inte så mörkt då ju.

I helgen så har vi inte så mycket planerat. Ska stöka lite, å städa behöver vi verkligen. Men nu ska vi bara njuta av att det är fredag och mysa resten av dagen och kvällen =)

Grattis föresten till mamma åxå, på namnsdagen!

Lite aktuella bilder:
Nya TVbänken  Förlovningsdagsblombukett  v29

/Sara

Inget speciellt egentligen

I veckan var jag hos barnmorskan, allt var bara fint! Paltens hjärta pickade på med 142 slag/min och magen växer som den ska. Annars så var besöket lika snabbt avklarat som alla tidigare gånger. Eftersom jag mår så bra och inte drabbats av några krämpor, så blir det inte så många diskussioner, men det är ju väldigt skönt egentligen. Det betyder ju att jag bara kan njuta av graviditeten och bara må bra =)

Var och tittade på ett hus idag, men tror inte att vi var så intresserade, inte denna gången heller =) Har hunnit vara å titta på några hus nu, men det känns som om det alltid är nått fel på husen =) Eller så är det vi som är för kräsna, men det ska man väl vara när det gäller den största affär man någonsin kommer att göra i sitt liv =)

Har bockat av några saker nu på att-göra-listan. Var igår kväll på ett infomöte om föräldrapenning som försäkringskassan hade, lite givande var det nog. Sen så städade vi förrådet förra helgen, vilken skillnad det blev! Stefan bjöd upp till dans när allt var klart =) så mycke plats blev det! Har fått upp TV'n på väggen, skönt. Så nu är det bara lite sypyssel kvar, plantera om resten av blommorna å planera lite mer inköp till Palten, bland annat en byrå att ha Palten-kläder i =)

Idag har jag mått bättre, men var lite krasslig igår. Efter mötet vi var på så blev det ett varmt bad å sen resten av kvällen nerbäddad i soffan. Dessutom kom jag i säng före 22, vädigt ovanligt för mig! Är mycket bättre idag å kanske har det att göra med skumtomtarna, kinderäggchokladen och julmusten som Stefan bjöd på =) Som tack fick han en röd ros av mig idag, sådär helt appropå! (Oss emellan, så erkänner jag att jag fick den när jag handlade på Hemköp för att jag hade kundkort =) men säg inget till Stefan!)

Jaja, annars så hade det inte hänt så mycket mer spännande. Snart november, å på måndag är jag i vecka 30! Snart kan man verkligen börja med nedräkning ju! Spännande!

Sov gott alla!

/Sara

Skumtomtarna är här!

Helgen här igen, skönt. Har varit tidiga och långa dagar denna vecka. Men slutade tidigt igår i alla fall =)

v28(27+5)Har inte hänt så mycket spännande sen sist. Palten sparkas och bufflas mest hela dagarna =) är så roligt att bara ligga å titta på magen hur den rör sig hit och dit =)

Torsdag var det en riktigt latarkväll, vi gjorde inte alls så mycket. Hade tänkt Skumtomtar - äntligen här!montera klart den nya TV-bänken, men det orkade vi inte, speciellt inte jag. Stefan gjorde middag, diskade, gick och handlade. Sen bjöd han mig på en massa frukt, en kopp te och det bästa, skumtomtar! =) Allt detta medan jag bara låg i soffan och myste =) Så borde ju alla dagar vara! Fredag gick i samma tecken, som det brukar på fredagar =) Skumtomtar denna dag med =) kunde inte låta bli! Var och tittade på ett hus, väldigt fint var det, byggt 2007, så det var ju nytt och fräscht. Fast det var ju det där med priset, vilket var i överkant för oss, men roligt att vara å titta i alla fall.

Har tagit mig en cykeltur till Desperate Housewives och tvättat lite idag. Stefan var hos tandläkaren 8.45 imorse och kom lagomt hem till melodikrysset och med ett nytt möte inbokat för att laga fler hål. Jag har turen att ha fått väldigt fina tänder och har inte haft några hål än i alla fall, hoppas att det får fortsätta så.

Middag ute i Sunnanbäck stod på schemat sen och Stefan hjälpte till att gräva ett dike =) Körslaget fick det bli i brist på annat att se på, men kommer kanske nån film efter det som man kan somna till. Stefan har faktiskt redan somnat här utmed mig, ovanligt =)Presenter från Rhodos

Imorn blir det att stöka hela dagen tror jag. Städa, tvätta och sortera i förrådet är några saker som står på att-göra-listan, så det är tur att vi får en extratimme inatt =)

Fick ju lite presenter av Emma å Benny efter deras semester på Rhodos, tack så mycket!

Ha en fortsatt bra helg alla!
   
/Sara


Helg i Arvidsjaur

Ingen träning igår, annars så brukar alltid måndagar vara träningsdagar, men kände bara för att vara hemma och ta det lugnt. Har ju varit en händelserik helg! =) Hade fullt upp hela kvällen ändå, trots att det inte blev nått TV-tittande, ovanligt värre!

I alla fall, åkte norrut i torsdags efter jobbet, kom iväg lite senare än tänkt, men ändå mycket tidigare än sist vi var upp (for då typ 21 och nu 17)! Stannade i Sundsvall för en Maxburgare, gott, å sen en sväng på IKEA för att byta det där paketet som bara skramlade av glas. Gick bra och denna gång kom det hem i helt skick, Stefan monterade ihop hela bänken igår och bra blev det allt! Jaja, åter till helgen då, plockade upp Mattias i Umeå och landade hemma i Arvidsjaur kring 1.30, alltså inte allt för sen =) Hade ju sen hela fredagen ograverad och kom faktiskt upp i tid åxå =) Dagen ägnades åt lite shopping (hittade finfina julgradiner på Dollar, det ska börjas jula i tid =)), fika och umgäng. Jag å mamma började skrädda barntäcken ur ett större, passade på att ta med mig lite syjobb hem =), mamma har ju en så fin symaskinspark tillhanda =) Sen på kvällen kom Emma och Benny och vi käkade lite hemmagjord pizza, gott! Trevligt att nästan alla var samlade för en gång skull, bara Mattias tjej fattades vid bordet.

Lördag då, enligt tradition så löstes krysset å denna lördag behövde ju jag å mamma inte ha telefonkontakt efteråt =) Sen drog vi alla till Arjeplog - för det var ju delvis av den anledningen vi alla kommit upp - nämligen för att gratta mormor Ella som blev 90 år 16 oktober! GRATTIS mormor! Vi åt på Mathörnan, en kombinerad pizzeria och restaurang. Blev supernöjda med maten och kan rekommendera ställe om ni har vägarna förbi någon gång =) Ta en kötträtt, väldigt gott och mycke mat!

Sen väl hemma igen så fortsatte Emma och Benny hem till Norsjö, trist att vi inte hann ses längre, får bli en annan gång. Men "moster Emma" fick i alla fall känna Palten sparka! =) Resterande del av familjen blev engagerad i mammas datauppgift =) PowerPoint är väldigt roligt att jobba i å vi hittade på en massa skojiga saker att använda, trist bara att programmet hängde sig där på slutet när allt var klart! Just typiskt, så lördagkväll blev nästan dag innan vi kom isäng, där runt 04.30 =)

Upp runt 9 på söndag för att hinna umgås lite innan det var dags att bege sig tillbaka. Jag och mamma packade ihop ett gäng med kläder till Palten, som hon hade tvättat och vikt, tack så mycket mamma! Så nu har nog Palten redan en ganska stor garderob för den första tiden i alla fall =) Bara kvar att fixa någonstans att ha dem åxå =) Spjälsängen hade pappa putsat å lackat, så den var nästan som ny igen, tack! Där fattas nu bara en madrass, sen kan vi börja "boa" på riktigt!

Fikade och åkte iväg runt 14, stannade och åt med Mattias i Umeå, på Chaplin, fick lite flash backs från studenttiden, å sen tuffade vi vidare söder ut. Hade lite regnigt stundvis, men bytte chafför och tog det lugnt, så runt 23 var vi framme. Men då blev det en snabbuppackning å bums i säng, skönt!

Det var helgen det och som sagt, trevligt att träffa alla å få vara hemma ett tag =)

Har sagt det förut, säger det igen, tänk vad tiden går! Är i vecka 28 nu, alltså inte allt för länge kvar egentligen. Fixade med gravidförsäkring igår och blev vaccinerad idag, så kan pricka av lite på att-göra-innan-Palten-kommer-listan =)

  Emma, mormor och Mattias  Tårtfat jag fick av Emma!
Mormor ute på 90 års middag och sen en bild på 90 åringen tillsammans med två av barnbarnen =) å ett tårtfat!

Ha det så bra alla!

/Sara


PRAO och nya bilder

Puh, idag har vi haft fullt upp på jobbet - med ett gäng 9:or! Hade hand om dessa elever, som gör sin bransch-prao inom Holmen, eftersom min arbetsplats fanns med på schemat. Försökte göra det så intressant som möjligt, bjöd på lukttester och smaktester, tror nog att smakningen på choklad blev ganska uppskattad =) För det kan ju bli lite tjatigt att bara stå å rabbla en massa fakta. Nog för att de sen fick gå på lab å leka med helium och flytande kväve =) Omän det var lite tungt mot slutet av dagen, så var det en väldigt lyckad dag å eleverna var, trots farhågor, väldigt snälla och lydiga. Kanske för snälla, för de ställde för lite frågor tyckte jag allt =) Kanske somnade de eller så var vi helt enkelt så bra så de fick svar på allt =)

Jaja, ska bli skönt att "bara jobba" imorn =) Sen får vi väl se om det bär av norrut efter jobbet eller om det blir tidigt på fredag, inget bestämt än. Måste få på vinterdäcken först å främst, Stefan ska fixa det under lunchen. För det verkar ju som om det är lite mer vinter dit vi ska än här =)

Ska packa ikväll å hinna med att beta av några blommor till. Har äntligen tagit tag i detta med omplantering av mina gröna vänner, bättre sent än aldrig =) Sen är det bara kvar de jag måste dela på eller byta upp till en större kruka, men det betyder i sin tur att vi måste in, längst in, i förrådet och då är det lika bra att städa där med en gång å tror inte att det är gjort på en kafferast direkt =)

Tog lite bilder nu ikväll. Är i v27, tänk vad tiden går snabbt!

v27(26+2)v27(26+2)
 
Passar på att skicka ett grattis ner till Varberg, till Dan och Anna, som blev föräldrar till en dotter 30 september!

/Sara


Barnvagn och utflykt

Nu är det gjort! Barnvagnen är beställd! =) Det blev den som jag hade på bild i inlägget tidigare, en Emmaljunga Edge Duo i färgen Proforest (precis som på bilden). Så nu får vi vänta till ca v 50 innan den kommer, men det blir bra det, bara vi har den före jul så känns det tryggt =) Om vi beställde en skötväska samtidigt så fick vi 500 :- rabatt, så det var bara att slå till. Nog för att den utgiften kanske var liten i jämförelse med vad vagnen kostar, typ en hel förmögenhet, men förhoppningsvis så kommer vi att bli nöjda med denna och slipper köpa så många fler i framtiden =)

I söndags hade vi en sightseeing-dag kan man säga. Var först på auktion, var dock ej så mycket som tilltalade oss, shoppade bara lite på loppisen som var utanför. Sen bar det av mot vidare fyndplatser, en loppis inne i stan, nog för att det inte var så mycket att fynda där heller, så vad skulle vi hitta på då då? Jo, som sagt, spenderade lite pengar på barnvagnen och sen lite på Dollars, en stor burk godis bland annat =) Solen sken, men det var lite kallt ute, skönt att sitta i bilen och inget direkt hade vi planerat för resterande del av dagen. Så vi tog oss en tur till ställen runt Hudik, besökte en kiosk i Ilsbo (var så törstiga efter att ha suttit och tryck i oss en massa godis), sen vidare till Bergsjö och Hassels, vilket var målet eftersom varken jag (av förklarliga skäl) eller Stefan inte varit där direkt. Klättrade oss upp, med bilen förståss, till toppen av salalombacken i Hassela och njöt av utsikten. Och vad stötte vi på där uppe om inte lite fläckar av snö! =) Bäst att vara lite förberedd inför kommande helg, då det kommer att vara vitt så långt ögat kan nå =) Jaja, forsatte sen vår färd förbi mitt jobb i Strömsbruk och sen en sväng in till en hantverksmässa i Sågtäkten, där förövrigt min jobbarkompis bor. For dit mest för att inhandla tunnbröd och hällbröd =) Sagt å gjort, klockan var nu efter 15, så då fick det vara nog för denna gång. Åkte hemåtvägen och resten av kvällen spenderades i soffan mest =) Men nog fick vi en liten utflykt allt =)

Vy över Hassela från backen  Vy över Hassela  Toppstugan  Här var det snö =)

Ny vecka och nya saker på jobbet, plus en massa annat som borde hinnas med.

Vi hörs!

/Sara

Fredagsmys - igår

FredagsmysLördag idag, betyder att det var fredag igår och det nymyntade fredagsmyset ägde rum.   Visst, man har ju haft fredagsmys innan, men det är inte förrän nu på senare tid, kanske   reklamen har spelat in, som man gett det ordet fredagsmys. Vår kväll började med en   tupplur i soffan efter jobbet, Stefan var tvungen att sova bort sin bedövning, som han hade   fått efter ett välbehövligt besök hos tandläkaren. Det var tydligen så trevligt, att han   fick en ny tid om nån vecka å då får han till och med välja vad de ska hitta på -   rotfyllning eller tanddragning, skoljigt värre! I alla fall, kvällen fortsatte framför TV'n med  thaimat, som sedan byttes ut mot krokar och chips =) Såg på Idol och sedan blev det en   film Mystic River, eller det var mest jag som tittade, Stefan somnade och jag upptäckte helt plötsligt att   ljudproducenten för filmen hade lagt in nått nytt bakgrundsljud, något som lät väldigt likt dova snarkningar =)
  
Vy från datarumsfönstretIdag står det inte så mycket speciellt på att-göra-listan, men desto mer på borde-göra-  listan =) Stefan är å hjälper far sin med sitt bygge. Vi har löst melodikrysset och jag har   fått rapport hemifrån, mamma är på bättringsvägen och snön ligger kvar, två väldigt bra   saker. Vi ska ju upp nästa helg å då hoppas Stefan att spåren fortfarande går att åka i. De har nämligen kört upp ett 4,5 km långt längdskidspår vid Rymmarstadion hemma, tänk, lite skillnad är det allt. Här har vi idag stålande sol å 8 grader varmt!

Annars då, så jag jag bara jobbat på och tränat lite, tagit det lugnt, sytt klart spjälsängsskyddet, tagit ut info om barnförsäkringar, bokat in oss på infoträff på försäkringskassan och det roligaste - varit å hälsat på i Ljusdal! Var så roligt att se lille Vide, träffa Liam å sitta och prata med Camilla å Janne. Hoppas vi kan ses snart igen! Sen så kommer ju jag å Camilla att hinna vara hemma båda två under en tid nästa år, då får vi se till att hitta på lite saker tillsammans =)

Nä, ska nog ta å dra ner på stan en sväng, eller i alla fall gå ut å få lite friskt luft. Ha en bra helg! Lite bilder på Palten i magen bara:

v26(25+5)  v26(25+5)  v26(25+5)

/Sara


Höstkylan slår till

Nu börjar det allt bli lite kallt på morgnarna, var bara 2 grader imorse, kallt! Börjar fundera lite på hur det kommer att gå med jacka till vintern! Kan ju inte ha min vanliga precis och Stefan har bara en, så den kan jag inte låna =) Är ju inte det roligaste att lägga pengarna på en jacka som man bara kommer att ha nån månad och som man dessutom troligen inte vill använda nått mer =)

Jaja, på tal om att köpa grejer, så har vi kommit på att vi måste beställa barnvagn snart. Är ju oftast 8-10 veckors leveranstid och sen är det ju faktiskt juldagar å sånt att tänka på. Kanske vore det skönt också att ha vagnen hemma lite i förväg, utifall Palten vill titta ut till oss tidigare än beräknat. Vi var ju till Sundsvall i lördags. Vilket förövrigt kanske inte var den bästa dagen att åka på, eftersom typ alla andra också tyckte att det var en perfekt dag för shopping =) I alla fall, hann med IKEA å sen var vi på Barnens Hus. Där hittade vi nog modellen på vagn som vi vill ha, en Emmaljunga Edge Duo. Jag är ute efter en robust vagn, som lockar till långa härliga bekväma promenader. Vill ha separat ligg- och sittdel, men vet då att man får ge lite avkall på smidighet och vikt. Men jag tror att denna vagna blir bra, ska nu bara kolla lite extra på den, se hur det går att fälla ihop den å så. Sen var det ju detta med färgen, men tror nästan att vi har kommit överens där med =)
Emmaljunga Edge duo, forest
Tar gärna emot kommentarer, fördelar och nackdelar.

Lördagen ägnades alltså åt shopping, mest på IKEA. Skulle dit för att köpa ett nytt skrivbord, men när vi såg det uppställt, så gillade vi det inte riktigt. Så det bidde inget av det. Istället hittade vi en TV möbel. Vi har sagt att vi måste hänga upp TV'n på väggen, är ingen höjdare att ha den stående, kanske inte så panik nu direkt med tanke på att Palten inte kommer att gå den första månaden precis, men det känns skönt att få lite struktur runt TV'n å alla saker till den. Sagt å gjort. Vi hittade en möbel som vi blev jättenöjda med, åkte hem, packade inte ur bilen direkt med tanke på att det var sent och började bli världens oväder. Skulle inte sätta ihop den förrän igår ändå. Så glada i hågen gick vi till bilen igår då, vad roligt, pyssla på med IKEA-byggsats så där på söndagseftermiddag tänkte vi, men....Ett av de tre paket som möbeln bestod av skramlade lite väl misstänksamt. Vred lite mer på det och jo, för sanningen, allt stod inte rätt till där inne! TV bänken hade två skivor av glas å det var dessa som troligen inte gillade att bli borttransporterade från sin ursprungsplats! Ringde till IKEA, fick svaret att hela lådan ska bytas, vilket gav till följd att vi inte kunde bygga ihop nått! Så gick det med den lilla pysselstunden. Återkommer med bilder sen hur det blev, efter ett nytt pysselförsök och 20 mil extra.

Ja, hade ju tur även denna helg och bli bjudna på middag. Vi lyckas då alltid slippa laga mat under helgen verkar det som =) Åt tjälknöl gjord på årets fällda älg och potatisgratäng hos svåger med familj på lördagkväll. Var riktigt gott måste jag säga! Tack så mycket! Sen blev det att slappa i soffan och se körslaget. Säger bara det, Stefan (Larz Kristerz) - hur kunde hans kör få flest röster?! Helt obegripligt! Behöver nog inte se nått fler program om det är den nivån det kommer att vara. Go Ugglas go!

Igår då, ja, firade kanelbullens dag med en vaniljbulle =) Stökade på hemma, stod vid spisen och lagade paj till tisdagens "pot luck" (=knytkalas) Har en utbytesstudent här på jobbet från Chicago och tillsammans med henne och resten av mina kollegor så ska vi ha en trevlig middag så där mitt i veckan, kul!

Jaja, lite långt blev det kanske idag, men men sånt som händer =) Skickar en extra hälsning till mamma som är i Linköping, hoppas att det går bra!

På återhörande!

/Sara

Torsdag rätt å slätt

Sitter och tittar på lyxfällan, usch, tänk så vissa ställer till det för sig!
Stefan sover!
Har varit på body pump ikväll, skönt att träna lite. Nog för att det blir mycket mindre nu, men än orkar jag hålla igång och det känns bra både i kroppen och för själen =) Stefan följde med idag och det var första gången för han efter ett långt uppehåll! Så just nu ligger han här i tvsoffan utmed mig och sover (och snarkningarna får man på köpte) =) Hihi. Å troligen kommer han att känna av detta pass imorgon eller i alla fall kommer han att känna vart alla muskler i kroppen sitter =)

v25(24+3)Själv så var man pigg och fräsh efter att ha lyft lite skrot =)
Palten tyckte åxå att det var trevligt att få komma iväg och träna lite =) Sparkar och bufflar =)

Annars då, ja har inte hänt så mycket. Jobbar å sliter =) Blev långdag idag, på jobbet 6.10 å hem 16.30, men imorn blir det nog att flexa hem lite tidigare, hoppas jag =) Var en sväng till Iggesund mitt på dan, på möte. Stefan hade bilen, för han hade äntligen fått en röntgentid för sitt knä. I alla fall, jag hade tur att jobbets lånebil var ledig, en Volvo v70. Så lilla jag, eller kanske inte lilla längre, körde stora bilen och upptäckte att den faktiskt inte kändes så stor som jag trodde! Var helt ok att köra och den gick stadigt å bra på den krokiga Strömvägen. Vi måste ju börja titta ordentligt på en annan bil och kanske en Volvo inte är så dumt =)

Hann prata lite graviditet, föräldrapenning och barnvagnar med en kollega i Iggesund, som ska ha sitt andra barn i mars. Bra att få lite tips av andra som redan har varit med en gång. Själv så är man ju helt ny i denna än ganska så oupptäcka värld.

Håller på att styra upp lite planer för helgen, troligen blir det en sväng till Sundsvall på lördag, skoj! Tänkte kanske hinna med både Birsta å stan, eller i alla fall leta reda på Barnen hus eller någon liknande affär =) Så jag ser framemot helgen å inte bara för fredagsmyset då =)

Jaja, lite uppdatering var det, kommer väl mer sen efter helgen. Ha en bra helg alla nu å hoppas att det blir härligt höstväder överallt. Hörde av mamma att den första snön hade kommit hemma i Arvidsjaur i veckan, dock så smälte den bort direkt å skönt var väl det. Jag har inget emot snö, men den kan gärna få dröja 2 månader eller så =)

Gonatt!

/Sara


RSS 2.0