GOD JUL!

God jul på er alla!
Här är det kallt idag med, drygt 20 grader! Men det är ju julafton, så det värmer =) Började morgonen med julfrukost, skinkan en självklarhet! Sen var Siri väldigt intresserad av julklapparna under granen, själva granen tyckte hon dock inte var så intressant =) Blev lite paketöppning sen efter lunch, de klappar vi gav varandra å till Siri =) Jag fick Sex and the City 2 - tack så mycket älskling! Siri fick bland annat en Pippidocka, vilket var en höjdare, samt en maraccas och en tamburin av morbror - även de uppskattades! =)

Efter Kalle blir det att åka å äta julmat med Stefans familj, hos hans farbror! Just nu tar både Stefan å Siri en välbehövlig eftermiddagslur =)

God jul till alla, å speciellt till min familj i Arvidsjaur/Norsjö å Frankrike! =) Kram på er!

Å just det, har ju en lite nyhet att berätta, å vad passar inte bättre än att göra det på självaste julafton =) *r nämligen så att i slutet av maj ska Siri bli storasyster! =)

Ha en mysig å fortsatt bra helg alla! Sköt om er å era nära å kära!

Spännande med gran ändå =)  Söt-Siri! =)  Julklappsöppning 

/Sara

Buspalatset

Efter en innedag på grund av kylan så var det riktigt härligt att komma ut en sväng igår. Det snöade i och för sig å plogbilarna hade nog fel på GPS´erna eller nått sånt, så det var ca 1 dm snö att pulsa i. Men men, vi var inte de som klagade, så mycket i alla fall =) Gick ner till stan, gjorde diverse julkalappsinköp, Siri fick faktiskt välja en julkalpp helt själv =) Men sa såklart inte att det var just en julklapp =) Sen så gick vi vidare till Jennie och Cornelia å traskade, eller pulsade, vidare till buspalatset. Som sagt, hade vi vetat i förväg att det var oplogat hela vägen, så kanske vi hade övervägt en och två gånger att ta bilen istället =)

Väl där, så mötte vi upp Sara L å Milliam och Annika å Max. Det blev lek å bus och faktiskt, buspalatset passar bra även för våra småttingar, trodde inte det först, men bara de kan ta sig fram på nått sätt, så finns det kuliga saker att undersöka =) Vi var även en sväng bort till de stora barnens hörna, klättrade och åkte rutschkana, kanske vi mammor tyckte att det var skojigare än vad barnen gjorde, eller? =) Roligt var det i alla fall och helt klart kommer vi att fara dit fler gånger, kanske ta bilen dit då eller i alla fall se till att det är plogat =)

Väl hemma sen blev det middag för Siri å sen kom mina jobbarkompisar på fika, trevligt! Bjöd på lingonpaj med kolasås, gjord på kondenserad mjölk. Blev riktigt gott faktiskt, har aldrig gjort det innan, varken pajen eller såsen, så det var lite av en chansning. Stefan var borta på aktiviteter med jobbet och kom inte hem förrän ca 22, å det blev en lång dag även för Siri, som inte somna förrän efter 21, men tror allt att hon hade haft en riktigt rolig dag! =)
Siri i tunnel =)  FIn frilla =)  Barna  Siri å kloss =)  Fikapaus
Kul å busa =) Max, Cornelia å Milliam poserar =) Sen var vi ju tvungna att ta en fikapaus allihopa =)

Nu snöar det igen, är inte så kallt, men det blåser. Så idag blir det ingen promenad till stan för oss. Har lite julklappar kvar att fixa, men det kanske blir en sväng imorn eller så å sen så är det ju faktiskt en hel vecka kvar till jul! =)
Siris projekt idag =)
Siris projekt idag, öppna lådorna på skänken =)

Kom på att jag kanske inte har lagt ut några bilder på köket nu när det är helt klart, så här kommer några:
Hela köket =)  Mot matrummet  Mot vägen  Spisen =)     
Som sagt, nu är köket helt klart!

Trevlig helg alla!

På återhörande!

/Sara

Lucia

Ja för ett år sedan firade vi lucia på barnavdelningen på sjukhuset, Stefan satt med Siri i famnen när ett luciatåg skred in på avdelningen och sjöng några fina julsånger. Jag stod och tittade på dem i dörröppningen =) Sen dagen efter så fick vi åka hem - då blev vi en familj på riktigt kändes det som! Det första som hände var ju att vi fick gå tillbaka redan efter 2 timmar, eftersom vårt lilla busfrö drog ur sonden just innan det var dags för matning! =) Men det hände inte fler gånger efter det, å lite busig måste man ju få vara!

I alla fall, lucia igår, hade mammaträff hemma hos Jennie. Siri och Cornelia hade lucialinnen å Milliam var så fin i sin frack =) Vi blev bjudna på glögg å lussebulla, så det var bara julsångerna som fattades från vårt lilla luciatåg =)

Här kommer några bilder från gårdagen:
Siri som lucia =)  Lucia barnen =)  Siri å pappa
Siri som lucia, sen hela gänget, Cornelia, Milliam å Siri. Ser ju faktiskt ut som Siri tar ton i alla fall =) Å sist en bild på skruttan å pappa.

Idag lärde sig ju Siri att klapp händerna också! =) Så nu klappas det så fort man bara säger "klappa" här hemma =) Söt-tjejen våran!

Nä, nu ska skorporna ur ugnen å jag ska sova sen! Gonatt!

/Sara


Snart är det ju jul!

Julen närmar sig med stormsteg, tycker att tiden går så snabbt! Kanske är det för att man ska börja jobba snart =) Tänker liksom inte på det, eller försöker att låta bli i alla fall. Kommer att vara konstigt att inte få vara hemma med Siri hela dagarna, men men man kan ju inte vara hemma för all tid och evighet. Sen så kommer Siri ju att ha det bra hemma med pappa, så det är ju skönt att veta i alla fall.

Jaja, vad har hänt sen sist då. Förra helgen hade vi gemensamt 1 års kalas för barna i mammagruppen, blev dock 2 barn kort. Det åts tårta, tyvärr fick bara de vuxna smaka, sen byttes det paket å barna busade =) En trevlig dag med andra ord =)
Paketöppning  Kalasfina COrnelia =)  Siri var väldigt intresserad av Saras kamera =)  Milliam i frack! =) 
Cornelia (och pappa Tommy), Siri och Milliam öppnar paket.

I onsdags var vi på avslutning på kyrkis. Det var fritt fram att vara lucia eller nått annat juligt, så Siri fick vara en liten tomtenissa =) Och tro det eller ej, men tomteluvan satt på i kanske 10 minuter, typ världsrekord gånger 600 i hennes fall =)
Cornelia och Siri  Tomtenissan =)
Det var inte lätt att få en bra bild på Cornelia och Siri tillsammans =)

Har julstökat här hemma, tomtarna åkte faktiskt fram igår och lussekatter är bakade. Tänkte beta av nått annat på julbaklistan igår kväll, men kom fram till att det saknades en eller flera ingredienser i vart enda recept, kunde inte ens göra chokladbollar! Illa illa, så nu ska det handlas till helgen, så allt finns hemma!

Det har varit lite kallt i veckan, men igår bara -5, så det var riktigt skönt att promenera ner till stan. Passade på att köpa nån julklapp =) Har inte så många att fixa faktikst, ganska skönt det, men än återstår det nån lite grej till syrran tror jag allt =) Jag å Stefan gör som vi har gjort de senaste åren, kommer överens om nått som vi vill ha/behöver och köper det. Fast kanske vi hoppar även det i år, vi har ju faktiskt köpt hus och renoverat köket, räcker det inte som julklapp, ja då vet jag inte =) Fast kanske Siri måste leta nån liten julkapp till pappa sin =)

Just det ja, vi var ju till fotografen med Siri i måndags. Hon var så snäll hela tiden. Lite reserverad i början bara, så jag å Stefan fick göra vårt yttersta för att locka fram nått leende =) Men det blev fina kort! Hon fick ha på sig 1 års klänningen och lyckades även ha på sig skorna på några av bilderna =) Här är ett av korten som fotografen la ut på sin blogg.

http://www.philippe.se

Väntar nu bara på att Siri ska vakna efter förmiddagsluren, sen blir det lunch - fiskbullar =), å kanske går vi ut en sväng sen. Solen skiner och det är klarblått, men -12, så nån grad varmare hade ju inte skadat =)

Jaja, trevlig helg på er alla! Å hoppas ni tar det lugnt å inte stressar så mycket nu!

På återhörande!

/Sara

RSS 2.0