Underbart väder!

Helgen har varit helt underbart härlig! I söndags packade vi ner engångsgrillen och begav oss till den stora lekparken, grillade korv till lunch och busade. Stefan och Siri tog cykeln, medan jag å Eskil traskade med vagnen. Jag måste se till att fixa en cykel med stol åt Eskil, så vi kan cykla allihopa till sommaren! Var ute nästan hela dagen, fick äntligen utestolarna lackade, så nu kan man sitta utan att få vita ränder på kläderna =) Stefan snickrade klart räcket till altanen i lördags, så nu är allt klart! Bara att inviga återstår =) Utmärkt tillfälle för det kommer ju nu i dagarna i och med Valborg å 1 maj!

I lördags hann vi med att åkt ut till Sunnanbäck på middag också, firade att svärmor blivit pensionär!

Från och med denna vecka så är det slut med sovningen på dagarna för Siri! Blev ett undantag i lördags eftersom hon vaknade 5, men vaknar hon runt 7 eller senare, så går det inte att hon sover nått under dagen. Har nu 3 gånger på rad råkat ut för att hon varit vaken till runt 21.30-22 om hon sovit och det är på tok för sent tycker vi. I vanliga fall somnar båda barna runt 19-20, vilket passar vår familj väldigt bra.

Eskil har denna vecka hunnit bli 11 månader! Storkillen våran och nu kan man då helt klart säga att han går! =) Försöker låta honom äta själv en gång per dag för att träna inför hösten =) Plockmat och mackor går väldigt bra och idag så använde han faktiskt skeden lite, vet dock inte om mängderna som kom i munnen var så imponerande =)

Vikten då, det jag brukar avverka först i inlägget. Jo, denna vecka har det gått neråt, trots lite fusk vad gäller fika. -0,4 kg! Kanske, kanske kan jag nå mitt nya mål, 54 kg till Eskils 1 års dag! =)

Återkommer med bilder sen när jag har kameran i närheten. Nu ska jag se lite TV innan det är dags att sova.

Ha en bra vecka alla!

På återhörande!

/Sara


Målet är nått!

Vågen visade ikväll 56,0 kg - vilket innebär att målvikten redan är nådd! =) Å detta är en månad innan utsatt måldatum, så det är bara att fortsätta å se vad det står för siffror om en månad då! Satte ju målvikt utifrån den vikt jag hade innan jag plussade, men detta är inte riktigt vad jag vill väga, ca 2 kg till ska bort. Sen kommer ju den stora utmaningen, att bygga lite muskler igen. Just nu är det mest viktnedgång som gäller, men vill ju få tillbaka lite muskelmassa också, men det får komma sen, kanske till hösten när jag börjat jobba å kan utnyttja gymmet under lunchrasten. I alla fall, centimetrarna försvinner också, sakta, men det går åt rätt håll!

Vecka       Vikt       Minskning(kg)    Mått(cm)
                                                    Mage      Stuss     Lår
Start         62,0                              86          99         59
1              60,2         1,8                  
2              59,5         0,7                  
3              58,7         0,8                  
4              57,9         0,8                 82          94         57
5              57,5         0,4
6              57,1         0,4
7              57,0         0,1
8              56,0         1,0                 80          93         55

Under veckan som har gått så har vi åter varit på våra kyrkisgrupper, dock så fick Stefan gå i tisdags. Jag var nämligen på jobbet halva dagen. Blev bjuden på lunch också, gott å trevligt! Fick även lite jobb gjort såklart =) Siri har varit jätteduktig denna vecka på att sitta still i ringen under sångstunderna på kyrkis. Det är inte alltid hon är det, har nog för mycket myror i brallan =) Hon har även börjat vara utan blöja delar av dagen ibland och en dag gick hon självmant på pottan två gånger! Vår tjej håller på att bli riktigt stor! Eskil då, ja han kan man nog säga började gå denna helg! Nu traskar han definitivt mer än vad han kryper och går långa sträckor! Han har fått börja äta själv vissa mål och det går över förväntan faktiskt! Riktigt duktig är han på att stoppa i sig små matbitar! 7:e tanden har kikat fram, nere kom den!

Stefan snickarar på med räcket till altanen, men det har blivit fördröjt endel med tanke på att det har snöat några dagar denna vecka!

Jag har börjat planera inför bakningen till Eskils 1 års dag, i tanken i alla fall =) Är ju så skojigt nu när jag har upptäckt sockerpastans roliga värld och med en spritspåse så kan man ju hitta på en massa kul! Få se vad det blir! =)

Mer då, var på badhuset hela familjen i lördags igen och det var lika roligt denna gång. De har bara helgöppet april ut, så det gäller att vi passar på! Var även på gympan i torsdags, Eskil fick också följa med denna gång. Nu ikväll har jag varit väldigt duktig, har deklarerat, ansökt om föräldrapenning, ansökt om reducerad fackavgift, lagat kläder och tagit en sväng i tvättstugan! Är så skönt när man får vissa saker gjorda! Just det ja, idag blev det premiär för Eskil i Emmaljungasittvagnen =) Jag å barna tog en promenad på morgonen, men sen gick vi alla ut på eftermiddagen å tog då varsinn vagn. Blev att pausa i stan på Waynes, vilket sedan ledde till att jag å Stefan skippade middagen! =) Våra mackor var rätt rejäla om jag säger så! Siri åt en muffinsbulle, rätt stor den med, som det mesta på Waynes, men Siri påstod hela tiden att det var en liten bulle =) Hon satt även å pratade med tjejerna vid bordet bredvid å de hakade på, nagellack pratades det bland annat om. Siri visade sina ljuslila naglar, vilka målades igår som en liten muta för att klippa dem! =) Alla sätt är bra...!

 
Eskil spatserar med Siris vagn =) Sen äts det makaronpudding och plättar! Vagnen var visst helt ok att sova i!

 
Siri! Å sen får Siri äntligen såga, med lite hjälp av pappa! =)

Nä, ska kanske virka ett å annant varv på mitt pågående projekt, återkommer när det är klart =)

På återhörande alla!

/Sara


Första gången för mycket

För att börja med invägningen så har jag kommit till stillestånd denna vecka, kommer ju nån gång och det vet man ju, men det är ju inte roligt för det. Har cyklat och gått, men hade en fuskdag i lördags när vi hade kompisar på middag. Nya tag denna vecka med andra ord!

Vecka       Vikt       Minskning(kg)    Mått(cm)
                                                    Mage      Stuss     Lår
Start         62,0                              86          99         59
1              60,2         1,8                  
2              59,5         0,7                  
3              58,7         0,8                  
4              57,9         0,8                 82          94         57
5              57,5         0,4
6              57,1         0,4
7              57,0         0,1

Så, vad har vi mer gjort denna påsklovsvecka. Var ju en kortare vecka i och med den röda dagen i måndags, så veckan gick extra snabbt. Inget kyrkis denna vecka heller, men vi fördrev tiden med att vara ute, promenera, busa hemma och bara ha det bra! =) Gympa för Siri och jag i torsdags. Sen så började lördagen med premiärbadning på badhuset för barna! Båda var lite avvaktande i början, men sen tyckte båda två att det var jättekul! Siri åkte till och med rutschkanan ner i vattnet =) Suveränt ordnat i duscharna med badbaljor och IKEA matstolar. Siri gillar ju inte att duscha håret, så badbaljan var perfekt! Stefan och Eskil redde sig också bra inne på herrarnas =)

Andra "första gången" den gångna veckan var gungpremiär för Eskil. Även det gillade han =) Var till lekparken hela familjen i söndags, efter att ha varit ute å krattat å snickrat hemma. Stefan snickrar på med räcket på altanen och i helgen fick även markisens motor ström, så nu är det bara utemöblerna som fattas på altanen snart! =)

Stefan var på after work i fredags, vilket gav mig en hel kväll med tid för pyssel =) Jag ägnade tiden åt att göra frosting och leka med min nyinköpta spritspåse =) Var väldigt roligt, så kul att jag var tvungen att ge mig på sockerpastan också =) Allt detta för att piffa till efterrättsmuffinsarna till lördagens middagsbjudning =)

En stor grej till är att Eskil nu i tre nätter på rad inte ätit välling på natten! Han har inte sovit hela nätterna i sin säng, men det är skönt att han verkar kunna skippa nattmålet nu! Peppar-peppar! Dock så vaknar han oftast runt 6, tidiga mornar med andra ord. En till Eskilsak är ju att han går mer och mer. Nu går han spontant ibland för att ta sig mellan olika saker.

Tror att jag har fått med det mesta som hände förra veckan =) Så här kommer det i bilder:


Siri beundrar sina flätor =) Är prinsessa och glad vid frukostbordet! =) Sen ute å stökar!


Eskil traskar runt. Sitter ute å mumsar majskrokar och sen premiär i gungan, både själv å sen med syrran!


Kladdkakemuffins med marängsmörkräm!

På återhörande!

/Sara


Grattis igen Emma!

Får börja med att gratulera systeryster igen =) Men denna gång på födelsedagen, så GRATTIS Emma! Tänk, redan blir min lillasyster 25 år! Det är ju inte så litet egentligen =) Hon har ju faktiskt sambo, hus, hund och nu en bebis i magen! =) Men men, hon kommer ju alltid att förbi min LILLA-syster! =)

Har gått bra vad gäller vikten denna vecka, trots förkylning och trots påsk! =) Är nöjd med mina -0,4 kg! =)

Vecka       Vikt       Minskning(kg)    Mått(cm)
                                                    Mage      Stuss     Lår
Start         62,0                              86          99         59
1              60,2         1,8                  
2              59,5         0,7                  
3              58,7         0,8                  
4              57,9         0,8                 82          94         57
5              57,5         0,4
6              57,1         0,4

Blir ett kort inlägg detta, skrev ju ett längre här om dagen ju. Men ska avsluta med att berätta att det går framåt med ESkils promenerande =) Idag tog han 6 hela steg =) Så, vi får se hur länge det dröjer innan han traskar på för fullt! =)

Ha en fortsatt bra dag i solskenet!

Ja, har ju hunnit testa skorna också. Var sköna att gå i i alla fall, ganska mjuka och det kändes att de inte var helt plana! Återstår att se om man får några extra muskler på utlåvade ställen bara! =)

På återhörande!

/Sara

Ska bli moster!

Nu är det officiellt - Emma å Benny ska få tillökning till hösten! Jag ska bli moster! Stort stort grattis! Ska bli så spännande och roligt. Tänk en ny liten bebis i familjen! Det gick ju så snabbt med Eskil nu tyckte man, så nu har man att se framemot att få snusa på en liten igen =) Nog för att det kanske inte hinner bli så mycket snusande innan denna bebis också blir stor, med tanke på att vi bor typ 60 mil från varandra, men vi ska väl hinna träffas några gånger under lillbebistiden =) Sen så blir det ju inte så stort hopp mellan Siri å Eskil å deras nya kusin å det är ju skoj! Blev lite trist nu i påsk, trodde att vi skulle kunna träffa delar av min släkt i alla fall, men men vi får ta det till sommaren i stället. Ska nu göra iordning en låda med mammakläder å skicka till Emma =) För för min del så kommer nog aldrig dessa kläder att användas igen, är så nöjd med de två barn vi redan har! =)

Glad påsk på er också föresten! Siri fick leta ett påskägg idag, hittade det nästan direkt, hade inte gömt det så svårt så här första gången =) Av oss fick hon faktiskt lite godis. Har inte ätit så mycket godis i sina dar än och nu fick hon mest choklad och hälften av det spottade hon ut eller så smälte det i hennes händer =) Av farmor och farfar fick barna påskägg med lite smått och gott i i form av prydnadskycklingar, hårspänne, gossedjur och halsband. Av kusinerna innehöll påsläggen mössor och majskrokar. Tackar så mycket!

Siri ville inte vara påskkärring när allt kom omkring, trots att hon varit med under veckan och provat utstyrseln vartefter den har blivit klar när jag suttit å sytt. Eskil hade hucklet på sig ett litet tag i alla fall och fräknar fick han också!

Jag har dragits med förkylningen hela veckan, har inte kunnat träna nått, men har i alla fall varit ute och gått alla dagar utom en. Räknar inte med att det har hänt så mycket på vågen imorgon, men borde i alla fall ha stått still. Nu undet påskdagarna så har det inte fuskats så mycket. Det var bara idag när vi var bjudna på påskmat hos svärföräldrarna, som det kanske blev lite fusk. Åt efterrätt och sen har faktiskt nån godis slunkit ner, men inte alls många, kanske 10 stycken sammanlagt på hela helgen! Var ju på kalas i torsdags också, Emelie fyllde 15 och jag var slasktunna till det Siri tog för sig av =)

Stefan har börjat snicka räcke till altanen. Kommer att bli superbra när det är klart. Så i sommar kommer nog altanen att bli använd mycket, nu när markisen också sitter på plats. Är bara kvar att dra elen till motorn, så vi kan fälla ut den, så i helgen får Stefan inte bara vara snickare, utan elektriker också =)

Just det ja, får ju inte glömma att även gratulera Skellefteå AIK till vinsten - nu är de i final! Väldigt spännande tycker både jag och Stefan, en av oss kommer att jubla hur det än går i finalen. Han håller nämligen på Brynäs! =)

     
Har virkat igen, nu en muffins =) Sen blev det lite påskpyssel. Ett alternativt påskkort! Gjorde fågelbon av cornflakes blandade med smält choklad. Sen gjorde jag ägg av sockerpasta i olika färger och slog in det tillsammans med en kyckling i cellofan! =)

     
Eskil som står och håller i hucklet, vilket han just tagit av sig! Siri poserar på påskafton och sen en bild tagen just efter det hon hittat sitt påskägg! =)

Hann ju vara ner på stan en sväng idag med ju! Införskaffade mig ett par Reebok EasyTone. De är utformade för att stäka musklerna i rumpa, lår och vader - sägs det! =) Är inte vetenskapligt bevisat egentligen, men tanken bakom skons utformning bygger på samma princip som träning på BOSU-bollen (en halv balansboll), alltså att öka instabiliteten - vilket i sin tur aktiverar mer muskler för att motverka denna instabilitet! Jag ger den en chans i alla fall och är väldigt sugen på att testa. Jag har nu blivit avrådd att springa på ett tag! Skrev om det tidigare, att jag dras med komplikationer från graviditeterna och det jag har fått med på köpet efter att ha fått två superfina barn är även ansträngningsinkontinens! Är inte roligt alls, eftersom jag verkligen gillar att springa, men men det finns ju hjälp att få och till att börja med så är det bara att lägga allt krut på knipövningar =) Vad gäller träningen så är det powerwalks som står på schemat och tänkte att dessa skor kan göra det lite roligare =) Kan ju även cykla och sen till vintern åka skidor, men hoppas verkligen att jag även kommer att kunna springa igen sen!

Reebok EasyTone Trend
Mina nya dojor, fast jag har ett par svarta med lila detaljer =)

Nä gott folk, ska nog fortsätta denna påskafton med att virka lite framför TV'n, sen blir det nog sängen rätt så snart, Eskil vaknar allt som oftast runt 6 ju =) Ha en fortsatt bra helg alla! Å ta det lugnt med allt godis =)

På återhörande!

/Sara

Kom inte på nån bra rubrik =)

Ännu en vecka har passerat och det har gått bra med projekt viktnedgång! =) De senaste 5 veckorna så har jag och Stefan gått ner nästan 12 kg tillsammans, det är inte illa det =) Jag börjar närma mig mitt mål, men är inte i hamn än vad gäller centimetrarna, men det krävs nog att jag lägger på mer styrketräning för att komma dit. Försöker köra lite styrka efter cyklingen ibland, men det blir inte alls så mycket. Så snart måste jag göra ett ordentligt ryck med ett styrkeschema! Har dock dragit på mig en förkylning i helgen, så får se hur det går med träningen den kommande veckan. Vid invägningen så visade vågen -0,4 kg, sämsta resultatet hittills, men man får se det positiva - att det är minus i alla fall!


Vecka       Vikt       Minskning(kg)    Mått(cm)
                                                    Mage      Stuss     Lår
Start         62,0                              86          99         59
1              60,2         1,8                  
2              59,5         0,7                  
3              58,7         0,8                  
4              57,9         0,8                 82          94         57
5              57,5         0,4

Den gångna vecka så har vi åter varit på våra kyrkisträffar, vilka har gått i påskens tecken. Lite mer Jesusinslag än vanligt, men men det är nått man får ta. Det hör ju också till allmänbildningen att veta lite om kristendomen tycker jag. Siri hon kan sin "Gud som haver" nu också, hon knäpper till och med händerna =) vilket inte ens jag gör =) Siri är väldigt bra på att sjunga och kan nästan alla låtar som vi sjunger - man blir alldeles rörd i mammahjärtat!

Eskil han går mer än vad han kryper nu, fast han måste ha stöd, vilket är allt möjligt! Väggar, soffan, stolar, Siris dockvagn eller deras Bobby car! Han står utan att hålla i nått väldigt långa stunder nu, så träna balansen det gör han då!

     
Eskil i farten! Siri hade flätor, precis som Pippi! Eskil växer ju snart om syrran sin, men redan kan han brotta ner henne! =) Stefan har en trogen åhörare när gitarren kommer fram =)

 
Siris pyssel på kyrkis och mitt påskpynt på ytterdörren =)

Får passa på att önska alla en trevlig påsk!

På återhörande!

/Sara


RSS 2.0