3 månader

Idag blev Siri 3 månader! Det firades med handling på Maxi, storstädning å badning för skruttans del. Som vilken annan dag som helst nästan. Så det var ju tur att vi fick främmen, en jobbarkompis till oss båda. Han kom förbi på en fika och hade även med paket till Siri =) Så hon fick fira sin månadsdag med paketöppning minsann. Fina tröjor var det i paketet, tack så mycket Micke! Sen som tack så ställde skruttan upp som fotomodell och dagen till ära så hade man på sig sin allra första kjol =)

Annars så, ja vad har hänt sen sist. Har inte varit å vägt Siri nått mer, men ska göra det på tisdag, så då blir det även troligen 3 månaders vaccinationen! Hoppas att det går bra! För vi åker till Umeå på torsdag å sen vidare upp till Arvidsjaur, så hoppas att Siri inte blir dålig av sprutan. Har varit ganska kallt i veckan, så vi har varit inne ganska mycket. Men var på mammaträffen i måndags å sen lunchade å fikade jag å en av mammorna efteråt. Det var väldigt trevligt. Sen i torsdags så tog jag med Siri på hennes längsta resa hittills i hennes liv. Vi åkte till min kompis i Ljusdal. Bilresan gick väldigt bra, båda vägarna, Siri vaknade bara till en gång påväg hem, men somnade om snabbt igen. Det var väldigt trevligt att träffa Camilla å hennes pojkar, god lunch å gott fika fick jag och såklart var sällskapet det bästa! Det måste vi göra om! Nästa lunch bjuder jag på =)

Mycket OS har det varit, trist att det är slut nu bara. Sitter just nu å ser hockey, gick till förlängning, som börjar strax. Få se om jag tittar klart. (Anm. just nu vann Kanada kl 23.54) Blev ju sittandes vid curlingen härom kvällen eller natten rättare sagt. Kom isäng 3.30 å sen vaknade skruttan runt 6 å ville upp. Tur att det var lördag å tur att Stefan är morgonpigg =)

Jaja, har inte så mycket mer spännande att komma med för tillfället, får återkomma sen i veckan istället.

Här kommer månadsbilder på Siri å visst syns det att hon har växt!
1 timme gammal1 månad2 månader3 månader

Ha en bra vecka! Å med bilden nedan så säger vi gonatt!
Glad 3 månaders skrutta =)

/Sara

Skruttan - vårt allt!

Så har även denna helg gått. Kallt å blåsigt har det varit, så idag har vi inte ens öppnat ytterdörren! Vi har bara myst inne i soffan och skruttan har värmt våra hjärtan med sina många leenden =) Det är så roligt nu när hon har börjat le så mycket och det verkar inte långt kvar till skratt heller =) Helt underbar är hon våran dotter! Tänk vilken tur vi har som fick just denna underbara lilla människa till vår familj! Älskar dig Siri-skruttan och älskar dig Stefan!

Pysslat har jag gjort i helgen också, kommer dock att bli presenter, så jag säger inte så mycket mer än, men kan avslöja att mitt nya favvopysselmedium är gips =)

Igår var det ju spännande värre att se på skidorna! Vad roligt för Olsson och Hellner att de tog medaljer - grattis så mycket. Jag å Stefan, eller kanske mest jag, stod och hoppade framför TV'n! Hoppas det blir lika roligt ikväll med skidskyttet, unnar verkligen Helena J. en medalj! Det är ju så roligt med vinter OS, mycket att titta på, får njuta en vecka till!

På tal om igår kväll, så sov skruttan så bra i sin säng medan vi tittade på skidorna. Jag var bara upp en gång för att natta henne efter vi lagt henne. Nog för att hon var vaken ganska länge, men somna själv för natten det gjorde hon i alla fall. Vi hade ju ambitioner att införa en nattningsrutin som skulle innebära nattning kring 20, men det går ju inte om skruttan är piggelin vid den tiden ju. Än så länge spelar det ju inte så stor roll när hon går å lägger sig, huvudsaken tycker jag i alla fall är att hon nu kan sova och komma till ro i sin egen säng och det gör hon för det mesta. Men vi har rackarns mysigt på morgnarna när hon får flytta över i våran säng, brukar för det mesta hinna mysa lite med pappa innan han stiger upp för att gå till jobbet =)

Kvar att göra idag är att dammsuga lite, äta middag (Stefan står just i detta nu å steker älgfärsbiffar), bada skruttan, pyssla klart, se lite OS och mysa med Siri-skrutt såklart =)

Skruttan gillar att läsa, speciellt sidan med lammet på =) Sedan så har man så fin frisyr också. Den får man när mamma har kletat in en massa skorvsalva i pallet på en =) Sen en bild på ett litet smile, man kan ju inte annat än le själv! =)

Läsa är roligt =) Så här glad är man mest hela tiden =)

Ha en bra vecka alla!

/Sara 
 

Nytt från oss

Snö igen, usch, var ut en sväng idag, utrustade barnvagnen med regnskyddet och tänkte ta en promenad, men det bidde inget, blåste å virvlade för mycket.  Gjorde mina ärenden på apoteket och biblioteket och sen bar det av hemåt igen. Hämtade ut Barnens första bok till Siri, en bok som alla barn i denna kommun i alla fall får. Fin bok med massor med ramsor, sånger och berättelser. Perfekt!

Igår äntligen så fick Siri en byrå till sina kläder. Har varit ute efter en ett bra tag och äntligen hittade vi en bra å fin en. Stefan monterade ihop den direkt igår kväll och jag fyllde lådorna idag och tömde påsarna med Sirikläder =) Sen så hann jag med lite pyssel på kvällen också eller jag och jag, Siri var med på ett hörn också =) En fot, lite trolldel och gips - vips så hade man en vacker tavla!
Siris byrå och garderob!Mamma pysslade med hjälp av skruttan =)

Så här sugen var skruttan på att åka och köpa sin byrå igår:
Puh, jag ger upp!

Kameran ligger ju framme hela tiden, så det bli ett å annat kort =)
Jag å SiriSiri somnar ganska lätt ibland =)Vi igen =)

Hemma i vår familj bor det en kvällstrött en å två nattugglor. Det är bara det att vi skulle vilja att i alla fall en nattuggla skulle flyga isäng lite tidigare. Igår till exempel var skruttan-ugglan vaken till 23.30. Det gör väl egentligen inte så mycket att hon är vaken på kvällen, men lite tidigare sänggående vore inte fel.

Siri börjar bli väldigt stark i nacken. Sen han hon lite humör också. När hon har legat på mage ett tag och inte lyckas med att vända sig, så hör man hur frustrerad hon blir! =) Men som hon håller på, så borde det inte vara långt kvar till vändning =)
Siri orkar lyfta huvudet lite =)Siri in action =)Är på god väg att rulla runt ibland =)Ligger man såhär så kan man lyfta huvudet jättehögt =)

Några bilder från imorse bara =)
Rörelser i gymmet =)En glad prick!

Dags att sätta på middagen, Stefan dyker upp snart, hoppas jag =)

/Sara


Till Emma =)

Tänkte tillägna detta inlägg till Emma, så hon har något att läsa inatt och så att hon håller sig vaken =)

I alla fall, idag har det storshoppats. Jag, Stefan, Siri och Emelie gick på stan, efter att ha lunchat på en thairestaurang här i stan. Siri sov sig igenom sitt allra första restaurangbesök =) Jag hittade äntligen en väska, har varit ute efter en ett bra tag nu. Så idag hängde den där, väntandes på mig och 25% var det på alla väskor dessutom, så då slog jag till =) Sen fick två tröjor följa med hem åxå, från Gina. Men där var det slut på shoppingen för mig, resten var till Siri. Hade 50% på HM, där jag föresten passade på att gå med i HM club, för har insett att jag kanske kommer att handla där ännu mer nu när vi är en till i familjen =) Stefan fick välja lite kläder, han är ju inte ute å handlar kläder så ofta direkt. Så en jeanskjol blev hans val. Jag hittade ett par härligt mjuka jeans med sån där bra mudd upptill. Längtar tills skruttan kan ha dem =) Sen så blev det ett par mössor på en annan affär, kunde inte låta bli att köpa solhattarna, rea var det såklart, så att de är lite stora nu, det är meningen, men hoppas att de passar bra i storleken till sommaren bara. Sist så for vi tvärt in på Lindex, favvo barnklädesaffären, å för sanningen, hittade jag inte saker där med. Två klänningar, en som Siri alldeles snart kan ha, den med tightsen å sen en på tillväxt, en jättesmart klänning med insydd body!

Eftermiddagen bjöd på en promenad för min å skruttans del och Stefan for ut en sväng i skidspåret. Sen blev det en sväng förbi ett annat thaiställe, köpte med lite mat å hälsade sedan på i Sunnanbäck. Resten av kvällen spenderades i soffan, varvat med lite stök såklart, det vanliga, diskning å tvättning och lite syning =) "Solsidan" är ju bara för roligt! =)

Jaja, dags att göra Stefan å Siri sällskap i sovrummet, ska ju som sagt på skidtävling imorgon =) Å Emma, ha så bra på jobbet nu!
Jeanskläderna =) Snygg långtröja/klänning =) Klänning och body i-ett Mysserna =)
Solhatten är lite stor än =) Redo för promenad med nya vintermössan =)
Min väska, som kan vara liten... ...eller stor!
Skruttan redo för en biltur =)

/Sara

Leendet som gör att man smälter

4120 g
55 cm
En leende tjej =)
Siris aktuella vikt och längd =) Var ju på BVC igår och när vi satt där och Annika frågade om Siri bland annat öppnar händerna och så, så kom frågan om jag sett några svarsleenden än. Tyckte just att jag hade sett det på morgonen, men var inte säker. För lett har hon gjort, men då alltid just innan hon varit påväg att somna. Och just då, när hon ställde frågan, så tittade skruttan på mig och log! =) Go-tjejen! Vilken fullträff och väldigt roligt! Mammahjärtat mitt smälte! Så sen hela kvällen igår satt jag och Stefan och försökte locka fram leenden =) Jag hade ju hållit på med det under dagen också =) Så idag lyckades jag fånga ett på bild!

Sen i tisdags så var jag som sagt på jobbet och hälsade på. Det var roligt att träffa alla, men som jag sa till dem, så längtar man inte direkt till jobbet som sådant, inte när man kan spendera dagarna med Siri =) Men jag kommer att åka och hälsa på lite nu under våren och självklart får skruttan följa med. Kanske blir det en liten kemist av henne i framtiden också =) Tack föresten för smyckeskrinet och det fina albumet som Siri fick!

Idag var vi ut på en långpromenad skruttan och jag. Det var ju bara -2 grader och nästan vindstilla, ingen sol Läser boken som man fick av mormor =)dock, men man kan ju inte få allt. Var ute i 2 timmar och kom hem trötta och hungriga, båda två =) Men skönt var det att få sig en riktigt promenad. Väl hemma så hade det kommit ett paket från Siris mormor, en alla hjärtansdags present, en tuggvänlig bok. Skruttan tog itu med läsningen direkt =)

Så här mysigt är det efter man har badat =)Igår spydde Siri riktigt mycket, har aldrig sett henne spy sånna mängder. Tänkte att det kanske var magsjuka som slagit till, men hon var då så lugn efteråt och natten gick bra. Så det var nog bara en en-gångs-magsjuka i så fall =) Men man blir ju lite orolig och när de inte kan prata de små liven och säga vad som är fel, ja då hinner man ju tänka en massa. Det blev ett lugnande bad igår och visst ser det mysigt ut när man ligger invirad i handdukarna efteråt =)

Nu har nästan ännu en vecka gått, tänk vad tiden går snabbt. Idag tog jag fram ett par byxor i storlek 56 och i måndags en klänning i samma storlek. Så garderoben utökas för varje dag =)

Sitta själv kan man också =) Fin klänning hittade mamma i klädhögen märkt med storlek 56 =)

Till helgen ska vi kanske följa med och titta när Stefan åker skidor. Jag och Siri tror jag hoppar över skidorna denna gång, vi tar nog en promenad istället, men det skulle nog bli fint väder, så det kan vara kul att åka ut hela familjen en sväng.

Ha en bra helg alla!

/Sara


Helgen som gått

Så är denna helg slut då, en väldigt trevlig helg. Fick ju nämnligen besök av Camilla med familj igår och äntligen fick Siri träffa sin famtida polare Vide =) Det blev ju faktiskt så att de blev -09 båda två, Vide är bara drygt 2,5 månader äldre än Siri. Den kanske man inte kan tro när de ligger bredvid varandra dock =) Siri är ju lite liten för sin ålder medan Vide är stor för sin =) Det blev verkliga kontraster när vi höll i varandras barn =) Vide är en glad-prick och var så vaken och "pratig". Han visade Siri hur man skulle använda babygymmet för att få maximal träning =) Sen var det ju sån skillnad på att hålla i honom, som var så stadig i nacken, jämför med att sitta med skruttan, som inte riktigt håller huvudet själv än. Tänk när skruttan blir en sån stor-tjej =)

Vide och Siri snackar =) Lite skillnad i vantstorlek =)

Vackra tulpaner!Måste passa på att tacka Camilla för den fina klänningen Siri fick. Det var en klänning från en kollektion som Kappahl har, vintage stories. Tydligen finns inte den kollektionen på alla Kappahlaffärer, för jag har inte sett den här i Hudik och med tanke på att jag vid detta lag nog har vänt på alla barnkläder i alla affärer här, så borde jag ha sett den. Får passa på att hålla ögonen öppna sen när vi i mars åker till Umeå, för där finns den! Sen så står det en bukett tulpaner på köksborde också, Camillas förtjänst =) Är ju så härligt blommor ibland, bara sådär. Å tulpaner är ju så fina!

Så här vaken är man när klocka är 23!Sitter nu och bloggar med Siri sovandes i vagnen här nere hos mig.  Hon var nämnligen klarvaken efter "kvällsmaten" och hade ingen större lust att gå å sova när Stefan skulle göra det. Så hon fick vara med mig här nere och titta på när jag pyssalade lite =) Somna gjorde hon tillslut och snarkar nu ikapp med Stefan =)

Ute på söndagspromenad =)Till veckan har vi lite tider att passa igen, mammagrupp imorgon, besök på mitt jobb på tisdag och sen på onsdag är det vägning på BVC igen. Sen hoppas jag på fint väder, så man kan ta dagliga promenader =) Var ute hela familjen idag och tog svängen runt Lillfjärden - hur härligt som helst, klarblått och bara nån minusgrad.

Somna gör man lätt, bara man är nära mamma =)I övrigt så har dagen gått åt till städning och tvättning, saker som måste göras, men som inte alltid är det roligaste man kan hitta på. Använde min bärsele ett tag, när skruttan hade lite svårt att roa sig själv när jag skulle stöka. Det hela slutade med att hon somnade, mitt i bäddningen =) Jag tog fram kameran för det var så fint med solljuset som sken in, fick lite fina bilder på mig och en sovande skrutta =)

Nä, dags att avrunda innan det är tid för matning igen. Sen får det nog bli sängen, om man ska få sova lite inatt =)

     
Ha en bra vecka, på återhörande!

/Sara


Föräldragrupp

Hade skrivit ett inlägg igår, men när jag skulle spara, så hade jag varit inloggad för länge, så allt försvann! Typiskt! Orkade inte skriva om det direkt, så det fick bli idag istället.

Igår då var vi, jag och Siri, på första föräldragruppsträffen. Eller föräldra och föräldra, det är ju mest en mammaträff =) Vi var fyra mamma-bebis-par, två bebistjejer och två bebiskillar och kanske ansluter två till nästa måndag. Men jag tror i alla fall att det kommer att bli trevliga träffar framöver och det är ju så kul att umgås med andra mammor med barn i samma ålder. Och för mig är det ju guld värt att hoppa på något sådant här, eftersom jag inte direkt känner så mycket folk här.

Helgen som var då. Ja, vi gjorde inte så mycket, tog det lugnt och myste mest hela tiden =) Stefan tog två halvdagar pappledigt förra veckan. Vi har kommit på att han måste ta ut sina pappadagar snart, så att de inte går förlorade. Fast det är inte så lätt för honom att hitta dagar att ta ut, det är för mycket att göra på jobbet med möten å sånt. Fast vi får ju se det så också, att han fick drygt en månad tillsammans med skruttan där i början.

Igår var vi ute och shopapde lite också, skruttan och jag. Köpte ett babygym, som blev ganska populärt sen på kvällen. Mest var det en grej som skruttan fastande för, en grönorange skallra, som hon tittade på och viftade mot hela tiden =)

Siri passar också på att tacka mormor för de fina sockorna som hon stickade. De passar perfekt!

Måste ju också lägga in lite bilder tagna utanför vår lägenhet för att visa hur mycket snö det är i år. Ett är också taget inifrån vårt kök där man ser hur högt upp snövallen går.

Idag då, inte så mycket, var på återkoll på MVC och hade tänkt ta en längre promenad efter det, men det blåste och eftersom det redan var -8 grader, så blev det ju inte varmare dirket i blåsten, så jag nöjde mig med att skotta lite och låta Siri sova ute i vagnen ett tag. Sen blev det soffan och en trevlig pratstund med Camilla i telefon, med Siri sovandes i min famn =) Fläskpannkaka till middag sen när Stefan kom hem å gott var det!

Imorn är det inget planerat, men sen på torsdag ska jag och skruttan vara fotomodeller för hyresgästföreningens tidning, Hem och hyra. Sen till helgen kommer Camilla med familj och hälsar på, ska bli så skoj!

Snön februari 2010
 Skruttan i helgenSiri efter mammaträffen igårSiri löser melodikrysset

Den roliga skallran i babygymmet =)Hela gymmet =) 


/Sara


RSS 2.0