Buspalatset å vackert väder

Ännu en vecka har passerat! Förra veckan blev en dag kortare för mig, hade semester på fredag för att Stefan for och åkte Kortvasan, men inte mig emot =) Fick en heldag med Siri och den utnyttjade vi till max =) Siri började med att vakna ca 7, vilket hon sedan gjorde hela helgen, kanske sovmorgnarna är slut nu här på Agövägen! =) I alla fall, dagen forsatte med mys tills det var dags att stiga upp kring 8 =) Siri har ro att busa lite lugnt i vår säng innan vi stiger upp, vilket är väldigt skönt. Frukost, lek och tupplur följde på det. Sedan bar det av till buspalatset! Där mötte vi upp Jennie, Tommy och Cornelia. Det blev bus å lek, tacotallrik å mellis till tjejerna =) Var även på avdelningen för de stora barnen och åkte rutschkana å klättrade och från en nära källa så blev vi rådda att inte åka den stora tunnelrutschkanan med tjejerna =)

 
Cornelia och Siri diskuterar kanske varför de inte får nån tacos =)

Jag å Siri följde med dem hem sen å jag blev bjuden på middag, tack så mycket! Siri å Cornelia diggade med till Mora Träsk mot slutet av kvällen och vi tackade sedan för oss kring 21 och så hade hela fredagen gått helt plötsligt. Stefan kom hem nästan samtidigt som oss och lika trött som Siri var han nog =) Hon somnade som en sten direkt efter ha slurkat upp kvällsvällingen. Vaknade sedan endast två gånger under natten, vilket nog är ett rekord.


Skulle jag klappa händerna eller klappa Siri? =)

Helgen flöt på lugnt. Gick ner på stan på lördag och införskaffade ytterkläder till Siri. Hon har nämligen vuxit ur sin tunnoverall och hon kan inte bara ha den tjocka nu när det börjar bli ganska milt ute. Vi satsade på jacka å byxa denna gång, perfekt när man bara ska ta bilen å handla eller nått sånt. Hittade en perfekt jacka på Intersport, men fick irra runt på några affärer innan vi hittade byxorna som vi ville ha. Härligt väder var det i alla fall och Siri passade på att ta sig en lur medan vi traskade på.


Sittpose i nya kläderna =)

Sen på söndag så blev det en tur till Sunnanbäck, pulkåkning i solen stod på schemat. Sen hann vi med både fika å middag innan vi åkte mot stan igen å stannade på Maxi för veckans handling. Hittade såklart ytterligare nån bok till Siri på rean där, för läsa det gillar hon. Just nu är det en bok med olika fordon som gäller och vi ska härma hur de låter - kan roa henne hur länge som helst! =)


Härligt att åka pulka!

Stefan och Siri gick för första gången själva till BVC idag å det gick bara finfint det, trodde inget annat heller. Siri vägen nu 9140 g och mäter 78 cm - stortjejen våran! Nästa gång hon ska dit så får vi väl se om lill-palten följer också =) Fick tid 2 dagar före BF!

Denna vecka blir nog lugn på jobbfronten, nog för att det strular lite med frusna ledningar och luftkompressor som håller på att paja, men allt kan ju inte flyta på jämt =)

   
Stefans magväska från Kortvasan blev en hit! Sen skulle Siri vara med å lösa krysset i lördags =) Å sist en bild på en koncentrerad Siri som tittar på Pingu!

Ha en bra vecka alla!

På återhörande!

/Sara


Kallt ute!

Denna vecka har gått i kylans tecken. Igår var det den kallast dagen, termometern visade -28 grader på morgonen. Behöver nog inte tillägga att den planerade skidtävlingen som ordnas av jobbet blev inställd. De var i alla fall snälla å ringa för att meddela detta, 7.30! Siri vaknade å sovmorgonen uteblev!

Siri är i princip frisk nu å fri från denna långa förkylning, snorar bara lite på morgnarna, men har de senaste 4 nätterna sovit som vanligt, väldigt skönt för alla inblandade. Siri busar å har sig om dagarna och igår klättrade hon upp i soffan helt själv. Nu är det inte säkert att ha henne oövervakad i vardagsrummet, med tanke på att hon inte riktigt än har greppad detta med hur man tar sig ner från soffan på ett säkert sätt.

Vi har en bestämd liten dam här hemma. Tandborstningen är en ständigt återkommande kamp, det är mycket trevligare att äta upp all tandkräm än att få tänderna rena tydligen! Sen om hon inte får som hon vill eller när hon blir tillsagd, så tar hon till grin å gråt. Får väl se hur kul det blir när första trotsen kommer! =) Men för det mesta så är hon världens snällaste å sötaste. Försöker härma det man säger gör hon ofta nu och man märker verkligen hur mycket hon förstår! Det är fascinerade detta med småbarn - vilken resa man får vara med om när man ser deras utveckling.

Annars då, ja inte så mycket har hänt. Jag har jobbat å varit hos barnmorskan, allt såg så bra ut. Fick byta BM nu, eftersom min gamla bytt jobb. Men även denna har rötter i norr, i Arjeplog närmare bestämt =) Min förra kom ju från Lycksele. Tänk världen är bra liten ibland =) Hade i princip samma mått å värden nu som med Siri vid samma tidpunkt, fick höra hjärtslagen och pratade igenom förra graviditeten. Känns i alla fall bra att jag får gå till spec. MVC varannan vecka på koll nu å hittills så har allt sett bra ut!

På fredag ska jag ta semester =) Stefan ska åka kortvasan, så jag får vara hemma med Siri hela dan =) Känns ju lite lyx nu för tiden när man jobbar heltid =) Få se vad för skoj vi kan hitta på då =)

Nä, ska se lite TV nu innan det är dags att sova. Har varit dålig att ta kort på sistone, så inga kort just nu i alla fall.

På återhörande och ha en bra vecka!

/Sara


Den gångna veckan

Så har ytterligare en vecka gått - tycker att dagarna bara flyger iväg. I och för sig så har de ju alltid gjort det, men nu är det verkligen bara måndag och fredag =) I alla fall, veckan som har gått har även den varit i snorets tecken =) Både jag å Siri har fortsatt snorat, men Siri blev värre i slutat av veckan igen. Inatt var den första natten på många som hon fick sova ordentligt. Annars så har hon vaknat och varit tvärtäppt och inte kunnat komma till ro ordentligt. Men som sagt, peppar-peppar, det börjar ge sig nu. Jag är nästan helt bra och Siri hostar i alla fall inte, men rinner i näsan gör det idag med tydligen - stackars lill-skruttan. Kul start för Stefan på föräldraledigheten, han som hade sett framemot att bland annat gå på kyrkis med Siri, hoppas det blir av i veckan i alla fall!

Annars då, ja vi (jag och två kollegor) försökte ta oss till Stockholm i fredags på ett seminarium på eftermiddagen, men det var ju dömt att misslyckas redan innan vi åkt. Borde ha fattat det! Var ju världens snöoväder söderut, men dumma som vi var så trodde vi ju att SJ skulle kunna transportera oss söderut - tji fick vi. Var dock bara 15 min sena från Hudik, men det var ju bara lyckotankar att det skulle hålla i sig. Det slutade med att jag hoppade av i Gävle, var ingen idée att fortsätta med tanke på förseningarna vi råkat ut för redan då. Sagt å gjort, satt sen 2 timmar i Gävle och inväntade det första tåget som körde norrut den morgonen, typ runt 14. Så det var en trevlig arbetsdag, Gävle tur och retur på 6 timmar =) Sen när jag kom till Hudik gjorde jag nått som jag skulle ha gjort för länge sedan - köpte mig ett par riktiga vinterskor! Hade isbitar till fötter, hjälpte bara för stunden när jag var in på en toa på stationen i Gävle och masserade fötterna =)

Alla hjärtans dag idag! Stefan fick en väldigt romantisk present - SAW 4 =) Alla som har sett filmerna vet att det inte direkt hör till genren romantisk komedi eller så, men bra är de i alla fall =) Man kan ju kura upp i soffan tillsammans å få lite mystid =)

Till alla andra, nära å kära, så önskar jag er en trevlig dag och hoppas att ni ger varann en extra kram eller så =)
Hade varit duktig å tagit med kameran till jobbet, just för att blogga nu under lunchen å lägga ut bilder, men glömde visst sladden, så får uppdatera på den fronten sen.

Just det ja, vi hade ju bilen på service förra veckan, så nu äntligen har vi en mycket gladare bil sånna här kalla dagar som denna, har nämligen både motorvärmare och kupévärmare intallerade nu =)

Ha det bra alla!

Siri har hittat en väska =)  Koncentrerad 
Siri hittade mammas väska här om dagen =) Sen sitter man å tittar koncentrerat på papps Iphone!

Kramar Sara

Jobb å snörvel

Var ett tag sedan jag uppdaterade nu, men så blir det när man jobbar heltid! Har nämligen gjort det denna vecka, den första veckan på heltid på över ett år! Å tänk vad snabbt man kommer in i allt igen, å tur är väl det kanske!

I alla fall, har hunnit vara till Stockholm på kurs över dagen också. Blev en tidig morgon å sen kväll, så hann inte träffa Siri nått den dagen, men slapp sova borta i alla fall. Hann med att gå lite i stan också efter kursen innan tåget gick, men hade kunnat hinna med nån affär till om jag inte hade gått fel i storstan =) Typiskt mig! När jag gick ut från kurslokalen, så gick jag såklart åt motsatt håll än när jag gick in, får skylla på att jag pratade med Stefan just då! Tog ett tag innan jag kom på att jag kanske inte var påväg mot plattan, som jag trodde. Började bli lite väl glest med folk å sen så såg jag en backe som jag inte direkt kom ihåg att jag sett i närheten av Drottninggatan. Gick tillbaka i minnet å funderade hur jag gått å vart på kartan jag kunde befinna mig och insåg att jag var tvungen att göra ett par svängar om jag skulle komma i rätt riktning. Sagt å gjort, kom tillslut till Sveavägen och började då känna igen mig! Ska till Stockholm på fredag igen, så får då ta revansch - då ska jag minsann inte gå fel =)

Förkylning har härjat och härjar fortfarande här i familjen. Alla har varit drabbade, men värst för Siri å mig. Siri hade feber förra helgen också och var slemmig å hostig, börjar ge sig nu så jag hoppas att hon blir bra å att hon å Stefan kan gå till Kyrkis på onsdag. Själv har jag redan förbrukat en årsranson av nässpray, i mina mått, vilket betyder en flaska, men ändå!

Siri har bara i helgen blivit väldigt duktig på att gå, stapplar inte så mycket nu utan börjar få ett bra flyt =) Sen så har hon kommit på att det inte alltid är så roligt att ligga på skötbordet, kan bli världens kamp eller så går det hur bra som helst. Är inte så roligt alla gånger när det ska bytas bajsblöja å Siri promt ska krypa iväg!

Jaja, som sagt, händer inte så mycket när man jobbar hela dagarna å sen så känns kvällarna så korta å det enda man vill göra är att umgås med Siri innan hon ska sova. Men det är ju det helgerna är till för sen, att hitta på saker. Blir bättre sen när det börjar bli varmare ute å man kan njuta av solen med en grillad korv i högsta hugg kanske =) Eller bara det faktum att det blir ljusare ute underlättar fantasin å viljan att hitta på grejer =)

Nä, dags att börja göra sig redo för natten å en ny arbetsvecka!

Siri äter =)     
Nu när Siri varit sjuk så har det varit si å så med maten, så en dag fick hon äta själv, gick väl sådär det med =)

Siri =)  In action =)
Vår gotjej =) Hon har börjat med att ta sig an stora projekt när det gäller att bära å konka på saker, hunden hör till de större sakerna hon bär runt på =)

v24
Å sen en bild på min växande mage =) Är redan i vecka 24, vad tiden går snabbt!

Ha en bra vecka alla, oavsett ni är föräldralediga/lediga eller jobbar =)

På återhörande!

/Sara

RSS 2.0