Helgen kom å gick

Så ska man förbereda sig för en ny jobbarvecka. Förra veckan gick så otroligt snabbt, kanske för att man var på rallen ganska många dar. Denna vecka är det inga "utflykter" och dessutom tidiga dagar (= är på jobbet 6.10) alla utom på fredag. Men det ska väl gå det med.

Helgen så. Ja, har inte gjort så mycket speciellt, bara en massa ospeciella saker =) I lördags så hade Stefan tränarutbildning hela dagen, så jag fick lösa melodikrysset själv. Det kan ju aldrig sluta bra, eftersom jag inte är så hemma på stenkakorna, vilka Stefan brukar ta =) Jag fick krypa till korset och erkänna för mamma vilka jag hade missat. Vi löser det nämnligen alltid, på var sitt håll då, varje lördag, å sen ringer vi å kollar om allt är solklart =) En trevlig lördagstradition tycker jag allt =)

Jag drog sen på stan. Var långlördag och dessutom nått jippo, som hade dragit en massa folk. Jag hann ner lagomt för att höra Nordman dra iväg några av sina slagdängor, trevlig musik, en massa folk å solen som sken och värmde, hela 21 grader var det i skuggan, inte illa! Traskade vidare mot några affärer och shoppade faktiskt lite. Kunde bland annat inte motstå en body, fick följa med hem och läggas till Palten-högen, som inte är så stor än. Något mer som fick ramla ner i kassen var Winnerbäcks senaste. Hade tänkt vänta å önska mig den i födelsedagspresent, men sorry Stefan, jag kunde inte låta bli. Nu får su hitta på nått annat =) Kunde inte heller låta bli att köpa en barnsångbok =) Kanske man ska väga upp lite Winnerbäck med lite mer glada å positiva sånger för att Palten inte ska bli alldeles deprimerad där i magen =)

Body  Winnerbäck  Sångbok

Efter turen på stan så blev det till att vila tills Stefan kom hem. Tacos, glass å TV resten av kvällen.

Idag har vi stökat på lite. Tvättat, städat bilen, fått middag i Sunnanbäck å hjälpte till att dekorera ett toafönster =) Var på barnklädesloppis å gjorde lite fynd också, lite mer till Palten-hägen =) Kom hem å pysslade på med lite syning. Omvandlade en t-shirt till en mer modernare gravidtröja, blev ganska nöjd faktiskt =) Så nu har jag sån lust att ge mig in i fler syprojekt =)

Just det ja. Kanske lite uppdatering om mig å Palten. Var till barnmorskan i fredags å alla mina värden var hur bra som helst. Har inte sjunkit i Hb nått, känns bra. Blodtrycket håller sig stabilt å är ganska lågt, som vanligt. Paltens hjärta tickade på, 150 slag/min, som förra gången =) å mitt sf-mått låg prick på medelkurvan =) Ett litet kollage av bilder som togs igår här nedan bjuder jag på idag.
v24
Som sagt, helgen har passerat å nu är det sängen för min del, om jag ska orka upp när klockan ringer imorn =)

Ha en bra vecka!

/Sara

"Här är det saker pågång..."

Har ni tänkt på vad som händer när det finns en som är gravid närvarande i en samling med folk? -Jo, många, män som kvinnor, får genast ett leende på läpparna och tittar lite på en och har oftast något att säga eller tillägga i ämnet. Tycker att det är så roligt =)

Har varit på kurs i Iggesund nu i två dagar och träffar en massa folk, som jag inte annars ser så ofta. Folk gratulerar och frågar hur jag mår och hur det går. De, kvinnor då i allmänhet =) berättar hur de haft det under deras graviditet och jag inser verkligen att jag har haft det tur. Mår ju hur bra som helst, kan inte klaga på något, hoppas bara att det får fortsätta så =) Diskuterar födelsedatum och risken med att få ett decemberbarn =) Nog för att det inte skulle göra oss något, men det är ju inte alltid så kul för barnet, vet ju av egen erfarenhet =) Fick till och med en kommenten igår om att det syns på gången att det är saker pågång =)

Jag och Palten har då haft en bra dag. Blev lite sen från jobbet, men kom hem precis lagomt till middagen, Stefan var just färdig med den. Så fick sätta mig vid ett dukat bord och insupa en supergod middag, ugnsstekt tonfisk med potatis och hemmagjord Hollandäsås, supergott =) Så det kommer jag att beställa fler gånger =)

Har inte införskaffat så mycke saker till Palten än, men har ett fårskinn att bädda med i vagnen, har köpt några få plagg, lånat en badbalja å ett skötbordsunderlägg, ska låna en spjälsäng (den jag har legat i som liten =) ) å lite kläder som mamma har sparat sen vi syskon var små. Men annars så återstår det att införskaffa större saker, som babyskydd, barnvagn å en bil som rymmer en barnvagn =) Ska även sy lite grejer till spjälsängen å kanske nått litet pagg. Tycker ju att det är så roligt att pyssla å hålla på. Sen så har vi ju varit ute i god tid och skaffat lite saker för Palten att lyssna på sen, nämligen en Astrid Lindgren samling (som följde med Expressen för ett tag sedan) Astrid Lindgren är ju ett måste för ett barn enligt mig.

Astridbox

Mycket runt Palten idag, men så är det ju åxå runt han/hon livet kretsar just nu och kommer att göra resten av livet =) Älskar redan pyret i magen så mycket! Pyret som sparkar och har sig å gör att jag går och ler mest hela tiden =)

Smak på jobbet imorn och förberedelse för att hålla en presentation, så ska nog börja göra mig klar för att sova. Bestämmer jag mig för det nu så kanske jag är i säng 22 =)

Gonatt på er sen!

/Sara


Lugna bullar

Så var helgen slut då. Har sagt det förut och säger det igen, tiden går så snabbt ju!

Går in i v 24 idag, tänk! Palten i magen sparkas och har sig, mysigt är det. Kan se tydligt på magen nu när det rör sig där inne =) Magen växer, men jag är inte så stor ändå. Har fått kommentarer att den inte är så stor alls för att vara i den vecka som jag är, men det är bara skönt det. Den lär ändå växa så pass mycket att man önskar att den vore mindre =)

Sen så måste vi ta tag i detta med gravid- och barnförsäkring! En djungel är det. Ska man ta bara den gravidförsäkring som är gratis eller ska man komplettera? Ska man ha samma försäkringabolag som vi redan har, ska vi ta en annan eller ska vi åxå byta ? Ja, det är mycket att sätta sig in i. För att inte tala om detta med föräldrpenning sen! Puh! Ska anmäla oss till en info träff på försäkringskassan, om de nu kommer att ha någon sådan här. Bra att få lite grundläggande info muntligt, sen finns ju allt på nätet, så då är det bara att hålla tungan rätt i mun och läsa sig till allt nödvändigt.

Helgen var lugnt för våran del. Stökade lite, fick lingonen rensade, försökte laga en luftmadrass, la in en massa kort på datorn, tvättade, var luktdetektiver (men lyckades tyvärr inte hitta luktkällan, trots att alla rörledningar under diskbänken rengjordes) och slappade lite. Vi var dessutom sociala på lördagkväll. Var på Forsas sponsormiddag med fotbollen. Det blev en trevlig kväll med buffé, prat och lite dans. Trots den goda stämningen så blev vi utkastade 23.30, ja tänka sig! Vad hände då kanske ni tänker?! Vem skämde ut sig och vad gjorde denna någon som fick oss alla att lämna stället?! Ja, det kan ni fundera lite på =)

Så igår åkte vi till Sunnanbäck och blev bjuden på smörgåstårta och princesstårta efter det. Skönt med middan fixad och gott var det! Firade svärfar i efterskott, så grattis Håkan!

Pratade med mamma en sväng och de hade fått hem en ren under helgen. Så nu har de frysen full med gott kött! Längtar tills man själv har en frysbox att fylla med ren, älg å ett å annat bär =)

Nu är det måndag å dags för lunch. Blir att äta lite snabbt å sen ut i det vackra vädret för att få lite frisk luft. Bäst att ta tillvara på de fina höstdagarna, imorgon är det ju höstdagjämning och sen så blir det ju bara mörkare och mörkare.

Bjuder på lite bilder. En på mig å Palten tagen i helgen. Sen en bild på duken jag fick i brevlådan här om dagen, matchar mitt linne i bilden före =)

V23  Duk

Så ha en bra vecka alla!

/Sara

Just det ja, kanske ni har funderat klart nu å gissat varför vi blev utslängda =) Ja det var ju så att....det var inte roligare än att vi var för få gäster, så det ville helt enkelt stänga! Snopet värre för oss!

Inget speciellt

Inget speciellt i veckan, jobbat, tränat lite och slappat i soffan på kvällarna. Veckan har i och för sig varit ganska hektiskt. Har varit ute å flängt lite i jobbet, bara till Iggesund då, men det bryter ju mot hur den vanliga arbetsveckan brukar se ut. Sen har det varit ganska fullt upp på jobbet, så denna vecka har gått väldigt snabbt, ja den är ju inte riktigt slut än, men snart =)

Igår kväll gick jag å Stefan till Tre Bockar här i stan och mötte upp utbytesstudenten vi har i Ström och han som är i Iggesund å en tjej till. Vi åt middag å de andra tog en öl. Min juice jag fick var antingen lite jäst eller så var det nått konstigt märke, för direkt god var den inte =( Hann hem för att se slutet på Idol, får nog ta å se reprisen sen på söndag. De var ju i Umeå och castade =)

Ja, sen så har det inte hänt så mycket mer spännande. Kan ju passa på att tipsa om en väldigt bra sak, en huvudmassagegrej =) Köpte den på marknan å den är hur härlig som helst, ger rysningar från topp till tå =) Så den står nu på tvrumsbordet, alltid redo att användas =)

Massage för knoppen

Sen bjuder jag på en liten bild från i måndags när jag stod och väntade på bussen hem från Ström. Vackert väder var det allt, vilket det har varit hela veckan, hoppas att det håller i sig till helgen =)

Busshållplatsen

Har just pratat med Emma, de varkar ha haft det kanon på Rhodos, vill nu se lite bilder och hur bruna de har blivit =) Skönt med fredag imorn, dock så har vi smak så det är upp före 5, men kanske blir det att gå hem tidigt när det är fredag å allt =) Så nu är det bara ryggläge som gäller tills det är sängdags, kanske man hittar nått gott i skafferiet som passar till en tekopp åxå =)

Ha det så bra!

/Sara 


Dagarna bara går

Så var det en ny vecka då. Dagarna och veckorna bara flyger iväg ju! Nämnas kan ju då att jag har gått in i v 23, ja tänk redan mer än halvtid. Tog en bild i söndags och ja, magen börjar synas nu =) Var faktiskt en på gymmet igår, som var den första utomstående att kommentera att "det såg ut att vara något på gång" =) Palten sparkar och har sig hela dagarna, är ju så mysigt att känna!

Jag v21+6

Annars så var helgen som gott lugn. Hade en lördag som helt gick i slöartecken, skönt var det allt. Var ute en sväng med bilen för att kolla lite på bilar, men det var inget öppet direkt och sen började det regna åxå. Så vi styrde kosan hem å la oss i soffan, resten av kvällen! Orkade dock vara vakna lite längre än 21 denna kväll, vilket vi inte gjorde på fredagen =)

Söndagen bjöd på finväder, städning, tvättning å middag i Sunnanbäck. Passade på att plocka lite lingon, kunde ju inte låta bli när de stod så röda å fina å bara lyste i skogen =)

Har hunnit med lite pyssel i helgen åxå. Köpte å fick två tennarmbandsatser i somras å nu åkte de fram. Har gjort ett klart och efter lite ömma fingar å knåp så blev det helt ok. Roligt är det med småprojekt som detta. Nu väntar jag bara på att åka till IKEA åxå, för att inhandla lite tyg å sånt så jag kan pyssla på med lite grejer till pyret i magen =)

Var ju i Stockholm åxå förra veckan. Trevliga dagar blev det, med besök på systembolagets huvudkotor, middag i Birgitta Watzs ateljé, slappa på stureplan å lite blominköp på hötorget. Jag kunde ju inte låta bli att köpa med mig en kvast kallor innan vi åkte hem. De är ju så fina å betydligt billigare än vad de tar hos blomsterhandlaren, i alla fall om man jämför med vad de skulle ha för att sätta ihop min brudbukett förra sommaren =) Så nu har vi fått njuta av dessa vacka blommor några dagar. De höll sig fina mycket längre än jag trodde faktist!

KallorKallor

Så en stort GRATTIS till sonen, Liam har äntligen blivit storebror!

Och som avslutning, en hälsning till Emma och Benny, som njuter av de sista dagarna på Rhodos! Längtar att få se lite bilder från era upptåg! =)

Ha de så bra alla. Längtar till december, då blir det som på studietiden igen! =)

/Sara
  

Ankarluff å annat

Som sagt, mycket denna vecka. Åker till Stockholm i dag med jobbet, fick just veta att det blir buss en del av sträckan, på grund av banarbete, jaja det ska väl gå det med kan jag tänka. Nog för att det är mycket bekvämare att åka tåg!

Igår var jag hurtig efter jobbet. Jag å typ 170 andra deltog i en motionstävling som jobbet anordnar, Ankarluffen. Man väljer att gå/jogga/springa 5 eller 10 km. Jag, som är lite av en tävlingsmänniska, hade som tur var sansat mig å bara anmält mig till motionsklassen detta år, men var ju såklart tvungen att prova jogga lite lätt. Å visst, det gick bra den första svängen jag luffade på, men kände direkt att mina dagar som löpare är borta för en tid framöver. Andra gången jag gav mig på ett ryck, så slutade det med en vurpa i en nedförsbacke. Snabbt upp på fötter igen, titta sig omkring, tur ingen såg mig, slicka sina sår och linka vidare. Usch, ja, jag vet, jag borde inte ha sprungit nått, men jag kunde ju inte låta bli =) Med lite trasiga byxor och svidande ben så kom jag i mål, dock med aningens sämre tid än förra året, trist =) Käkade korv, åt bulla och fick med mig ett pris hem i form av ett par löparsockar, jaja får väl lägga dem på hyllan till nästa år nångång då =)

Är lite avundsjuk på syrran å hennes kille, som idag sätter sig på ett flyg till Rhodos, hade gärna följt med som bagage, för visst Emma, du hade ju plats över!? =) Nä, hoppas de får en kanonvecka, det är de förtjänta av efter en sommar med bara jobb och utan semester!

Nä, snart är det dags att åka, måste slänga i mig lite lunch först, hemmagjord pizza med pepperoni på!

Ha det så bra alla, å Camilla, håller tummarna att du slipper din stora mage snart!

/Sara

Marknan'

Marknan' här i Hudik är inte som marknan man sjäv är van vid och uppvuxen med. Här är marknan' nått stort och nått som man går och väntar på, årets höjdpunkt, för många barn i alla fall. Tivoli med karuseller, lotterihjul, godisremmar och en massa roligt att shoppa. Ja visst är det något stort som händer under en helg i september =) Det jag är mest fascinerad över är ändå detta med öppentiderna, marknan' är nämnligen öppen till midnatt på både fredagen och lördagen. Det är nått jag aldrig varit med om förut, men nog är det lite mysigt allt att gå runt bland knallarna, trängas med folk och titta efter just det där man inte visste att man behövde, samtidigt som mörkret lägger sig och ljuset från knallarnas tält å tivoliplatsen lyse upp och värmer lite i den så smått kalla höstkvällen. 

Jag och Stefan var där alla tre dagar, bor man bara gatan ovanför så är det nästan ett måste ju =) I fredags blev det en sväng på kvällen, efter att ha slappat i soffan och varit å tittat på ett hus. Huset var helt ok, men det är ett stort steg, att köpa hus, så det gäller att känna och tänka efter. I går gjordes de första inköpen på marknan', presenter till svåger och svägerska som fyllde år och som just har fyllt år, grattis till er båda! Spanade in lite saker att titta närmare på sen och åt istället lunch, falafel för min del och pirog åt Stefan. Tårta till efterrätt från de båda födelsedagsbarnen i Ölsund.

Fotboll Ungern-Sverige blev kvällsaktiviteten, tyvärr så råkade jag sova hela första halvlek =) Men i pausen bjöds det på varmamackor och man piggnade till lite, eller ganska mycket för andra halvlek blev ju riktigt spännande!Grattis Sverige till vinsten!

Idag då, sista dagen på marknan' å dags för allt shoppande, efter att i två dagar bara kollat in allt =) Blev galltvål (bra fläckborttagningsmedel, låter kanske inte så trevligt, men det fungerar desto bättre), vykort (andra året jag fyller på mitt förråd där och jag lär göra det fler år), en börs (eller plånbok om ni så vill =) ), korvar (bara pepperoni detta år , man lär av sina tidigare köp), mjukbröd (ett måste), cocosbollar (ett måste det med ju), chilichocklad (det måste ni verkligen prova om ni inte redan har gjort det, sen är ni fast) å sen en massa bra-ha-saker från 10:- tältet =) Idag var inte heller kön till langosförsäljningen så lång heller, så det blev dagens lunch, hur gott som helst!

Nu så sitter jag här och har skickat ner Stefan i tvättstugan, hans tur denna sväng, själv så ser jag nån helt ok film, Utan spår, spännande kriminalare. Väntar också med spänning på att höra att Liam har blivit storebror och vad det blev, borde ske nu när som helst ju!

Solen skiner där ute, men har ju faktiskt varit ute en del idag, så resten av kvällen blir nog i soffan, ganska skönt faktistk. Till veckan blir det fullt upp, men motionstävling efter jobbet och med jobbet på tisdag, resa till Stockholm onsdag-torsdag och smak/lukt på jobbet resten av dagarna. Men det är bra det, att det händer lite saker, veckorna går ju lite snabbare då och januari närmar sig med stormsteg. Kanske lite uppdatering på den fronten åxå. Var hos barnmorskan i måndags och fick lyssna på hjärtljud, 150 slag/min slog vår Palts hjärta, roligt att få lyssna. Känner sparkar och buffel varje dag nu och Stefan har känt sparkar han åxå. Magen börjar få lite former och det är ju lite skönt det med, så slipper man känna sig bara "fet".

Här kommer lite bilder tagna idag. Solrosorna jag satt på balkongen tidigare i sommar har äntligen blommat ut, bättre sent än aldrig, men den som väntar på nått gott =) Sen en liten bild på mig bara ju!


Solros Jag (v21)

Ha en bra kväll!

/Sara

 


Helg i Arvidsjaur

Åkte i torsdags kväll, efter matchen som Forsa vann, stannade för en kopp kaffe och macka i Ö-vik å sen ett stopp i Umeå för att plocka upp brorsan å hans tjej. Framme efter ca 7,5h å då visade klockan 04.30, alltså lagomt för att gå i säng =)

Helgen sependerades genom att umgås med familjen, Emmas kille kom också sen på lördagen, så då var det fullt hus hemma =) Trevligt! Det händer inte allt för ofta att alla samlas på en gång, så när det händer är det extra roligt!

Under dagarna hemma hann man med att gå på samhället med syrran, var en sväng i Lappstan, det var ju storstämningshelg å allt och sen så gick vi igenom en massa barnkläder som mamma sparat efter oss syskon. Tänk vad man kan komma ihåg saker bara genom att titta å hålla i ett klädesplagg, dock några storlekar mindre än den man har nu =) Roligt var det i alla fall och jag kunde plocka ihop en låda med pyttesmå kläder, som kommer att komma till stor användning sen i januari =) Fick även med mig lite andra bra-att-ha-bebis-saker och inte att förglömma, en tvättmaskin! =) Tack mamma å pappa!

Sena kvällar blir det när man är hemma å hälsar på, nattugglor som vi är allihopa, men tiden liksom bara går =) Så kring 2-3 snåret kröp jag ner utmed Stefan i sängen ute i husvagnen, mysigt det, att sova på gården i vagnen, regnet som smattrar mot taket och får en att somna så sött =)

Åkte tillbaka på söndagen, kring 14, så var framme kring 22, lite skönare att åka när det var ljust nästan hela vägen. Tack till Krille, som kom och hjälpte Stefan att bära in å upp tvättmaskinen!

Det var helgen i korta drag. Så denna vecka då, inte så mycket nytt. Har fått en utbytesstudent på jobbet, en amerikanska som är jättetrevlig. Hoppas att hennes önskemål om att få se mycket snö går i uppfyllelse, innan hon åker i december =) Jag vill ha en lika bra vinter som förra året, vore perfekt det! Gillar snö i lagoma mängder =)

Mindre än halva veckan kvar. Å hoppas min kompis i Ljusdal får se sitt lilla knyte snart, nu går hon på övertid. Marknan till helgen, ska bli kul att strosa runt där hela helgen, ser ut att bli kanonväder åxå! Men nu ska jag sova snart, ska upp 04.50 imorn, tidigt, men skönt att kunna sluta tidigt åxå =)

Å grattis till Lina å Monika som båda blivit ett år äldre än mig! =)

Ha det bra!

/Sara


RSS 2.0