Mycket sen sist!

En hel del har hänt sen senast, har varit fullt upp kan man säga, därav avsaknaden av blogginlägg =) Vi har varit ner till Varberg på semenster. Det blev tillslut en hel vecka! Förlängde resan med två dagar när vi insåg att för att stanna dessa två dagar var Stefan bara tvungen att ta ledigt 4 timmar! Ingen av oss hade nån direkt koll på att det var Kristihimmelfärd där i krokarna. Vi hade i alla fall superhärliga dagara där på västkusten. Hann med en hel del, träffade en massa gamla kompisar, var på mitt gamla jobb, hann med GeKås =), strosa runt i Varberg, promenad längst strandpromenaden och en hel del annat! Fick träffa lilla Hedvig också, dotter till min gamla kursare från Umeåtiden. Vi hade med andra ord en underbar vecka i Varberg och varje gång man är ner, så saknar man stället lite faktiskt! Men vi får hålla fast vid traditionen att åka ner å hälsa på varje år i alla fall.


Siris rum i stugan i Varberg, Eskil som ska kika ut =) Stefan efter målgång på Göteborgsvarvet å Siri som ligger å äter =)


Promenad längst strandpromenaden =) Nästan hela familjen gungar å Siri klappar "lammarna" som vi bodde granne med =) 

I torsdags, Eskils 1 års dag, så gick ju tiden ut för min viktutmaning. Har ju redan nått mitt utsatt mål, att gå ner till 56 kg. Men jag hann ju sätta upp ett nytt mål, 54 kg. Detta nåddes tyvärr inte! I torsdags så visade vågen 55,1 kg, men så var det detta med semestern också. Gick nog upp en del undet den veckan, men men nu tar vi nya tag för detta sista kilo! Sen kan jag nog börja planera in mer styrka i mina träningspass! I helgen blev det första turen på cykel utomhus. Lånade Stefans cykel och tog mig ett varv på ca 22 km, blev ett bra träningspass på 48 minuter!

I helgen var det helt underbart väder ute, sol och ca 20 grader. Vi har varit ute nästan hela helgen. Stökat på hemma på gården och varit ute å gått en del. Sen i lördags så var det bakluckeloppis nere vid hamnen, sen en sväng på kyrkisavslutningen med Pippi som team. De spelade Pippi-teater och hade sen femkamp, där man bland annat kunde prova på att lyfta lilla Gubben =) Korv och kakor serverades sedan till alla hungriga barn och föräldrar =) Sen blev det en sväng på loppisen igen och det var väl tur det, för det var då jag snubblade över Bamsen =) (Lottas lilla gris) Siri blev kär direkt =)



Å Eskil, han har ju som sagt hunnit fylla 1 år! Våran stora kille, som snart gått om syrran i vikt =) Snart har hon inte längre övertaget när de busar =) Eskil firades av släkten i torsdags med paket och tårta. Han fick en egen lite tårta, precis som syrran när hon fyllde 1. Fast Eskil åt lite mer sansat, han fick till å med ha finkläderna på. Siri fick sitta å äta i bara blöjan när hon kladdade på med sin 1 års tårta =) Eskil äter ju numer hela måltider själv, om det är plockvänliga bitar och inte allt för kladdig mat. Han är ett riktigt klättermonster och ska klänga på allt. Han går upp å ner för deras lilla IKEA fotölj utan problem nu, tar sig uppför trappen gör han också. Musik diggar han skarpt och rockar loss så fort man sjunger eller spelar för honom =) Han säger "mamma", "pappa", "heeij" och har nu också börjat säga "siji" - Siri =) Men mest säger han "ää" och perkar med sitt lilla finger =)

Jaja, mycket mer har hänt sen sist, men tror att jag nöjer mig för denna gång och lägger upp lite bilder istället!

  
Kort från Eskils 1 års dag =)


   
Blandad kompott från fina dagar! =)

Ha det så bra alla och njut av sommaren som kommer med stormsteg!

På återhörande!

/Sara

 


Eskil 1 år!

Ett stort grattis till vår lillpojk som blev hela 1 år igår! Vi älskar dig!

Har varit fullt upp den senaste tiden och hinner inte göra nått inlägg nu heller, måste prioritera sömnen ikväll, har varit dåligt på den fronten denna vecka. Fast gratta vår 1 åring var jag ju tvungen att göra, nog för att även det blev lite försenat!

Återkommer snart, hoppas jag! =)

 
Tagna idag när det var helt underbart väder ute, 24 grader och stålande sol!

På återhörander!

/Sara

Vårkänslor

Blev visst ingen uppdatering med bilder till förra inlägget! Jaja, sånt som händer. Det är inte alltid så lätt att hitta den där tiden till att göra allt det där man vill! =) Dagarna känns ibland bara som morgon och kväll, stiga upp å sen är det dags att sova igen! Nu sover ju inte Siri på dagarna heller, oftast inte i alla fall och då kan det bli rätt kämpiga eftermiddagar ibland! Eskil sover oftast bara en sväng och idag blev luren bara 35-40 minuter! Vilket inte är mycket för en sån lite kille! Men idag var det en heldag ute, nästan i alla fall. Hela eftermiddagen spenderades i solen tillsammans med Cornelia å Jennie i Borgarparken. Blev bjuden på mellis, pizzabullar, riktigt goda, tack så mycket! Hann med lite bakning med Siri före lunch idag också. Hon hjälpte till och med till å knäcka äggen till smeten, blev precis som Pippi - hela knäckta ägget ner i skålen, med skal å allt! =)

Kommer att uppdatera vikten till mitt måldatum, nog för att jag redan nått det första utsatta målet, men har ju satt ett nytt mål. Denna vecka så stod jag still i princip, vilket var riktigt bra med tanke på att det fuskats en del och nu har jag dessutom dragit på mig en förkylning igen. Så igår stod det 55,5 kg, vilket är -0,1 kg. Fast denna vecka och den som följer så blir det nog inte så lätt att gå ner något, med tanke på att vi på torsdag drar på minisemetser till Varberg! Det kommer ju att innebära mindre motion och mer fusk med maten! Men men, nya tag sen och slutspurt innan 24:e maj!

Här är det härligt vårväder! Hörde till och med en gräsklippare i kvarteret igår och själv så torkade jag första tvätten för i år ute! =) Stefan har snickrat på och blev klar med räcket till altanen förra helgen och igår gjorde han en sandlåda =) Nu väntar vi bara på sanden =) Vi borde verkligen se till att skaffa en ny bil med dragkrok å sen skulle ett släp inte vara så dumt att ha heller! =)

Nä, tror jag måste börja tänka på refrängen som det heter =) Några bilder först kanske:

     
Siri hittade Idomintuben och stängde in sig i vårt sovrum här om dagen.
Hon skulle visst smörja munnen =)

 
Eskil kan konsten att dricka ur en festis själv! =) Å Siri gympar! Var avslutning förra veckan,
men vi har redan anmält oss till hösten igen! =)

Eskil vakna visst till, prova sövaom i ca 30 min, men vakna till så fort jag försökte lägga tillbaka honom i sin säng. Så nu ligger han utmed Stefan, bäst att jag går å lägger mig nu ifall han fortsätter krångla!

Gonatt, hoppas jag! =)

På återhörande!

/Sara

RSS 2.0