Ibland är ingenting information åxå =)

Så har mer än halva veckan gått då, snart helg igen. Å inte vilken helg som helst - det är ju första advent ju! Härligt, mysigt å underbart! =) Då åker alla julsaker fram, måste nog se över hur det står till på gardinfronten, tror allt att jag måste göra en syinsats innan de åker upp. Sen så SKA vi skaffa en gran i år! Har sagt det flera år nu, men det har inte blivit av. Har ju aldrig firat julafton där vi har bott, så det har inte känts så prioriterat då, men nu kommer vi ju att vara hemma på just julafton, inte hela dagen, men ändå, så en gran måste vi ha!

Annars då, ja inte så mycket nytt på Paltenfronten. Fortsätter att bara må bra. Har dock börjat bli lite jobbigt att böja sig ner å sitta som "en hösäck", vilket ju är väldigt viktigt i vanliga fall =) Så nu måste man räta på ryggen å sitta som "en fin dam" istället =) När jag skulle sova inatt så tyckte Palten inte att det var nån bra idée att jag låg på sidan, sparkade lite extra då, så då var det bara att lägga sig på rygg istället, blev mycket lugnare i magen då =) Sen så har jag tagit av mig ringarna idag. De får härdanefter hänga runt halsen. Händerna är lite svullna på morgnarna, men det går ner under dan, för att sedan svälla på kvällen igen. Å jag gillar inte när jag inte kan få av mig ringarna när jag vill, så från och med idag så är jag ringlös, vilket jag inte har varit på över 8 år!

Idag ska jag med jobbet fara en sväng till Sundsvall med vår utbytesstudent. Ska visa henne universitetet och passande nog så skulle de ha en samling för alla utbytesstudenter som går där nu på eftermiddagen. Det skulle bjudas på lussebullar och pepparkakor å sen skulle alla programansvariga för utbytesprogrammen vara där, helt perfekt! Kanske vi hinner en sväng på stan sen åxå, vore ju inte illa det! =)

Har pysslat lite på kvällarna. Det är ju så roligt att pyssla å ha sig. Men än har det bara blivit vantar till Palten, ska kanske ge mig på nått större sen, men jag har åxå lejt mamma att sticka nått, så vi får se hur mycket jag knåpar ihop själv =)

Måste bara passa på att tacka Camilla för den goda maten vi fick i söndags, var verkligen gott! Så nu väntar jag bara på receptet =) Det är så roligt när man får smaka nått nytt och som man sen kan börja laga själv. För ibland har man verkligen idéetorka vad gäller mat. Jag och Stefan är ändå ganska duktiga på att laga lite allt möjligt, men ibland så kan man verkligen inte komma på vad man ska äta. Då är det väldigt bra att få lite nya idéer från annat håll.

Jaja, långt inlägg om inte så mycket egentligen, summa summarum är att jag fortsätter att må bra, vilket jag inte alls klagar över och vilket betyder att jag förhoppningsvis har det så här bra även nästa helg. Då ska jag nämligen tillbringa helgen i Stockholm, igen, men nu med Lina och Elaine - ska bli så KUL! Längtar!

Så, nu ska jag inte tråka ut er med mer babbel för denna gång. Bjuder på lite bilder, är ju så mycket roligare om man har med lite foton ju =) Å mamma tyckte att jag såg så tjock ut på förra bilden jag hade lagt ut =), men jag hävdar att det var kläderna =) å sen så vet ju alla att man ser tjockare ut på bild =) Så här kommer lite mer bara magbilder, så bedöm själva =) Och ja, kanske jag är lite tjock om magen, men det är ju bara Palten som växer =) å än har jag inte växt om vissa andra =)

På återhörande!

v33  v33  Jag i Thailand i mars

/Sara

Föräldragrupp å födelsedag i efterskott

Usch, hade världens huvudvärk på eftermiddagen i torsdags, pratade med mamma sen på kvällen och hon hade åxå haft det, men hela dagen! Konstigt! Som tur var så hade Stefan kommit hem, efter att ha varit borta på kurs i tre dagar, så jag slängde mig i soffan direkt efter jobbet och gjorde inte mycket resten av kvällen. Igår var det bättre, så det verkar bara ha varit en liten släng av nått!

I alla fall, veckan har flytit på å nu är det helg igen. Igår var vi på första träffen med föräldragruppen, roligt! Det var vi och tre andra par, som ska få sitt första barn åxå. Vi pratade lite och sen var det andningsövning och avslappningsövning på slutet. Satt i saccosäckar och man fick verkligen passa sig under avslappningen så att man inte somnade =) Kommer att vara tre träffar till, men på grund av svininfluensan så blir det inget besök på förlossningen, vilket är är lite tråkigt. Nog för att man ju hamnar där ändå, men det hade ju varit lite lugnanade och intressant att ha varit där innan och rekat lite. Kommer att blir roligt med dessa träffar å skoj sen att träffa alla när de har fått sina små. Jag var den som hade BF först, men mycket kan ju hända innan dess =)

Igår hade vi fullt hus på kvällen, svärföräldrarna, lillsvåger och storsvåger med familj kom å Mmm, gott med tårta kvar från dagen innan!grattade mig i efterskott =) Lite tårta blev det å skumtomtar å ballerina pepparkakor, supergott =) Fick presentkort på en affär här i Hudik, som har typ Dukas sortiment, så nu ska jag unna mig nått till jul, nått som inte nödvändigtvis är någon nyttosak, få se vad jag hittar. Fick 50 :- av Krille =), som föregicks av en massa spänning och som sagt utmynnade i ett "plötsligt händer det!" =) Ett kakfat fick jag åxå, som måste fyllas till jul =) Tack så mycket för presenterna!

Krille stannade och såg Idol med oss, tog sig en virre å utvärderade idolernas prestationer =)

Idag har det varit väldigt lugnt. Löste krysset i vanlig ordning, pratade med de där hemma och fick lite hjälp med ett ord. Stefan hade avslutning med sitt fotbollslag som han har tränat, turnering å tacos. Jag blev sittandes i soffan framför längdskidpremiären, skoj, fick ju två pallplatser på damsidan! Grattis tjejer! Herrarna var ju åxå lite spännande, men inga medaljer där idag.  
Blir det vantar eller sockar? -Vet ej än.
Nu har Stefan kommit hem, disken är diskad å min lilla stickning ligger på soffbordet =) Ska bänka mig i soffan framför TV'n resten av kvällen, sticka några maskor och se hur årets Robinson är.

Sen så blev vi bjudna på middag imorn! Skoj, då får vi träffa Liam å Vide igen, å Camilla å Janne så klart! =) Ser framemot att smaka pajen Camilla!

Här kommer lite bilder på nyfådda finsaker. Kransen hänger vid dörren, fick den av mamma nu på födelsedagen och ska pyntas lite sen till jul. Tometeluvorna kom svärmor med igår, var redan beställda innan beslutet kom att strunta att ge varandra julklappar i år. Så då blev det en födelsedagspresent istället =) Sen mannekängar jag i skjortklänningen jag fick av Stefan när vi var i Stockholm =)

Present från mamma - vackert kranshjärta!  Små tomteluvor, söta!  v32, har på mig Stefans födelsedagspresent till mig =)


Ha en fortsatt bra helg alla!

/Sara

 


Så har man blitt schuschu...

Som rubriken lyder, kanske lite otydligt, men översatt så betyder det att jag fyllde 27 år i helgen =) Födelsedagen och hela helgen för den delen, firades i huvudstaden. Jag och Stefan tog tåget ner i fredags och anlände 15.30 till centralstationen, sen tog vi tunnelbanan till Wittstocksgatan och lägenheten som vi hade över helgen. Hade tagit ledigt hela dan och hann faktiskt med en hel del stök innan vi åkte, roliga saker som att tvätta, laga lite kläder, diska å annat hushållsgöra =)

Sen på fredag tog vi en promenad ner till Strandvägen, planen var att äta på en libanesisk restaurang, men eftersom vi inte bokat nått bord, så fick vi valet att äta efter 21 eller gå till nått annat ställe. Valet blev att testa restaurangen någon annan gång. Denna kväll så såg vi helgens enda kändis åxå, Helena af Sandeberg, om man inte räknar med hela personalen från Hemköp i Hudik, vilka vi stötte på dagen efter på ett fik i stan =) Middag åt vi på taco bar, helt ok, dock var portionen kanske inte den största man hade sett, så påväg tillbaka till lägenheten så köptes lite fredagsmys i form av ostkrokar å chips =) Väldigt mättande saker faktiskt!

Lagomt till Idol så kom våra nattgäster åxå, Emma å Benny =) De hade kört ända från Norsjö, men det hade gått bra och till oss hittade de efter bara nån liten felkörning =) Vi umgicks, såg Idol å hade det trevligt!

Lördag började med paketöppning, Emma hade med sig några till mig. Tack så mycket alla! Tyvärr blev det ingen vinst på trisslotterna =( En hjärtekrans att smycka väggen med hemma, goda tvålar å pyjamaser, kanske lite väl små åt mig, men Palten kanske kan få dem istället sen =) Sen hade jag redan fått en prenumeration av ICA kuriren av mamma å pappa, tackar tackar! Sen bar det av till stan, Emma åkte tunnelbana för första gången i vuxen ålder, kom nog inte ihåg när hon gjorde det sist, men det gick ju finfint det =) Vi hann strosa i lite affärer, nog för att det hade varit bra att ha några timmar till, vi hann ju inte till gamla stan ju =( Men lite shopping blev det. Å sen så hann vi med det viktigaste, fika! =) Gott! Emma å Benny åkte vidare runt 13 å då tog jag å Stefan tunnelbanan till naturhistoriska museet. Där spenderade vi några timmar, eller ganska många, kändes i alla fall i fötterna! Lite trötta tog vi oss tillbaka, passerade en ICA påväg hem, köpte fryspizza å lite cola, hem å vila lite, värmde pizzan å spenderade resten av kvällen i soffan framför TV'n. Väldigt skönt! =) Varför krångla till det.

Söndag, Stefan var först att gratta mig, vid 4 snåret, vaknade till, men somna snabbt om =) Steg upp kring 9, åt frukost å skulle ut å ta en promenad på Djurgården eller Gärdet, men de planerna strök vi efter några steg ute. Det regnade sånt där finregn, som gör att man blir dyngsur utan att egetligen märka det. Spenderade lite tid i lägenheten med en kaffekopp å muffins, städade och begav oss sen in till stan. Låste in bagaget å gick till gamla stan å tog ett födelsedagsfika, blåbärscheesecake å en chai latte =) Kyrkklockspelet spelade Happy Birthday å på Stortorget sjöng de för nån, vi låtsades att det var till mig såklart! =) Pampigt firande! =) Lite mer affäret å Stefan hittade äntligen en jacka! Jag fick en tröja av Stefan i present, perfekt, fick välja den själv! =) Middag fick bli på BK innan tåget tuffade hem igen. Kom kring 20, lagomt att packa upp, se lite TV å göra iordning lunchen inför måndag, innan det var dags att krypa isäng.

Sammanfattningsvis så var det en väldigt trevlig helg, å troligen den sista helgen på utflykt som jag och Stefan har själva, för nästa gång har vi förhoppningsvis en Palt med oss =)

Tack för alla grattis-samtal å sms!

Vi hörs!

Å här kommer lite bilder från helgen i Stockholm, från lägenheten, tunnelbanan, naturhistoriska museet å födelsedagsfika i gamla stan!

Jag slappar i soffan i Stockholm  Emma i soffan i lägenheten  Stefan å Benny diskuterar kanske Idol  Stefan städar =)
Emma å Stefan åker tunnelbanaNaturhistoriska är roligt =)
Födelsedagsfika 

/Sara


Helgen

Börjar bli lite jobbigt att sitta som förut, måste sträcka på mig lite oftare och helst ligga ner i soffan om det vankas film =) Men annars så är allt bara bra. Palten växer, men det känns att det börjar bli lite trångt där inne. Det är inte lika frekventa sparkar, utan mer större rörelser och revbenen får sig en sprak ibland =)

Så helgen då, på fredag blev det en lugn hemmakväll med Idol och indiskt till middag. Testade ett nytt ställe, men det blir nog inte fler gånger. Vi blev besvikna på att maten var kall, det var lite och sen ganska dyrt för att vara hämtmat. Så härdanefter blir det att hålla sig till det gamla beprövade thaistället, är nog oslagbart.

I lördags höll vi igång hela dagen tillsammans med Liam, snart hela 3 år. Vi var barnvakt och passa på att öva oss lite =) Vi busade på mest hela tiden, ritade, bakade (vilket inte var så uppskattat, man blev ju kladdig =) ), såg film, läste böcker, hoppa i sängen och var ute å då var det skönt att ta sig en tupplur i vagnen =) Vi fick sedan en väldigt trevlig kväll med middag tillsammans med hela familjen. Å sen hade Camilla med sig en hel påse med mammakläder, tack så hemskt mycket! Hade stor klädprovning sen på kvällen =)

Igår var det ju farsdag - grattis pappa i efterskott, synd bara att kortet inte hann fram i tid! Men du får det ju sen i veckan hoppas jag allt! Jag och Stefan åkte till Sunnabäck där det bjöda på tacos och tårta. Detta för att fira Håkan och även Krille som fyllde år, grattis på dig med!

Ny vecka och jag går nu in i vecka 31, det närmar sig =) Till helgen ska vi till Stockholm, trevligt ska det bli. Ska gå i stan, shoppa lite, gå på nått museum å sen så kommer Emma och Benny ner på lördag åxå! =) Det är nog några år sedan jag fick fira födelsedagen med syrran =) Ett riktigt gofika ska vi nog lyckas hitta i storstan =)

Bjuder på lite bilder:
v30v30Liam å Stefan myserNya bilenBilen igen

På återhörande!

/Sara



Semlor, jo ni läste rätt!

Gott med semlor!

Som rubriken antyder, har ätit en semla idag =) Kunde inte låta bli när jag såg en annons från "Rätt pris" imorse, att de sålde 2 semlor för 15 kr =) Sagt å gjort, efter jobbet så köpte vi hem några semlor och slukade dem till kvällsfikat =) Gott var det allt vill jag lova! Ja, lite tidigt kanske, håller med, men man kan ju faktiskt inte låta de stackars semlorna stå där i affären å bli gamla =)

Snöigt utanför våran dörrAnnars då, jo i eftermiddag kom den första snön här i Hudik. Åkte på möte i Iggesund och mötte då snön när vi kom ut på E4:an, så där rök nog mina chanser att ta bilen till jobbet å visa upp den imorgon. Det får bli en annan dag. Detta med anledning av att det bara är sommardäck på Audi. Måste lägga om imorn.

Imorse höll det faktiskt på att gå lite illa, kunde ha försovit mig mycket längre än vad jag gjorde. Blev bara 3 minuter faktiskt, men det var bara för att Stefan väckte mig med sina snarkningar =) Min mobil kände tydligen inte för att ringa å väcka mig helt enkelt! Underligt! Testade den sen å då verkade allt fungera, väldigt konstigt. Hoppas den är på bättre humör imorn =)

Dags att glo vidare på lyxfällan å sen blir det sängen. Stefan fixade en matlåda åt mig till imorn, medan jag låg å tog det lugnt här i soffan, tack för det going! Det är de små sakerna som gör det =) 

Ha en fortsatt bra kväll!

/Sara


En sak till att bocka av

Så var en ny bil fixad då =) Stefan kör hem den just nu i denna stund. Vi var och tittade på den igår efter jobbet och idag åkte Stefan å Krille ner och hämtade den. En Audi kombi, finfin bil och den rymmer Palten och en barnvagn gott å väl =)

Mer som har hänt då. Många på jobbet har kommenterat min mage idag =) Vi har en panel på ca 30 personer som kommer in mellan 2-4 gånger per vecka och utför smaktester åt oss och det är inte alltid vi ser varandra. Men nu har jag genomgång med alla dessa 30 personer och då är det många som inte ens vetat om att jag varit gravid. Så idag har det haglat med gratulationer =)

Ica Maxi slog upp sina dörrar idag. En trevlig mataffär tycker jag, så kommer nog att dra dit en sväng sen när Stefan kommer. Självscanning är helt underbart å smidigt sätt att handla på också! Registrerade oss så fort det gick, har saknat det sedan vi bodde i Varberg.

Palten sparkar lite mindre nu än förra veckan, men det börjar bli mer obehagligt att sitta framåtlutad också. Tror nog att det börjar bli lite mindre med plats för Palten att röra sig på =)

Det var en kort uppdatering om saker som hänt denna vecka. Bilder på bilen kommer sen.

Ja, föresten. Körde förbi den osaliga skylten igår och minsann, hade den inte rätat på sig =) Så nu finns det inte längre något bevis kvar på att jag varit i farten i stan =)

Vi hörs!

/Sara

Skylten stod visst i vägen

Opps, så hade man varit med om den första trafikmissen då!

Skulle nämligen plocka upp vår utbytesstudent i stan på förmiddagen idag och kom inkörandes till stan inte ont anande om vad som skulle ske. Körde ett varv för jag såg henne inte först, men sen kom hon just ut från ett café och jag svängde in och stannade vid vägkanten så hon kunde hoppa in i bilen. Såg att det kom en bil bakom mig och ville köra ut så smidigt som möjligt, dock så är jag inte så van vid manuell växling nu, eftersom vi har en automat sedan ett par år tillbaka. Vred ratten, koncentrerade mig på kopplingen och glömde bort att det var en skylt lite för nära bilen framför mig och vad gör jag, jo jag lyckas träffa skylten!

Skylten gav vika lite å jag fick kärringstop. Lyckades backa å ta om och ta mig från platsen. Var inte så farligt faktiskt, å det blev inget på bilen, men lite skärrad blir man ju. Sen, för att vara på den säkra sidan och lätta mitt samvete började jag ringa runt när jag kom till jobbet igen. Började med polisen, men de ville inte höra mitt erkännande, slussades vidare till vägverket, som snabbt skickade mig till kommunen. Väl kopplad till rätt ställe så pratade jag med en snäll kvinna, som sa att det är sånt om händer och sa att det var bra att jag hade hört av mig, men att det troligen inte var så farligt och hon skulle skicka ut någon att rätta till skylten bara! =) Vad trevligt det är att prata med snälla och lugnande personer =)

Så, vad lärde jag mig av detta då, ja ta det lugnt och parkera bara på ställen där det är meningen att man ska parkera om det bara så är för att plocka upp någon!

Ha en bra dag! Det ska jag försöka att ha!

/Sara

Höststädning

Igår gjorde vi klart för vintern ute, bar upp utemöblderna och parkerade cyklarna i förrådet. Så nu kan snön komma =) Lite tomt blev det på uteplatsen framför ytter dörrren, så får nog ta mig en sväng ut i skogen och plocka lite ris av nått slag att dekorera med =)

Sen blev det att fixa inne, Stefan gjorde klart med alla sladdar till och från TV'n å alla apparater och jag la sista handen på min blommor. Fick fara till Coop för att införskaffa fler krukor, för här är det inte bara magen som växer, utan även våra blommor förökade sig en aning =) 4 svärfarstungor "råkade" bli 10 stycken och 3 de tolv apostlarna, eller apostlalilja som den åxå heter, blev 5 stycken =) Så nu har nog alla fönster någon blomma =) Sen kan jag ju inte kasta bort blommor som lever ju, så nästa gång det är omplantering så blir det lite knepigt om de förökar sig i samma takt =)

De tolv apostlarna är en väldigt bra blomma för insynsskydd och när den blommar så är det en väldigt fin blomma. Det är synd bara att det är så sällan, blommar bara när den har fått just 12 blad och då slår den ut under ett dygn och vissnar sedan. Har fått blommor både när vi bodde i Varberg och här i Hudik, så nu lär det dröja ett tag innan det kommer någon ny.

Efter allt stök igår så laddade vi DVD'n å tittade på Änglar och demoner, helt ok film. Boken är ju väldigt bra och nu så är man ju sugen på att läsa den senaste av Dan Brown, men det får nog bli ett senare projekt. 

Idag så hade vi planer på att åka å titta på en bil i Gävle, men det bidde ingenting för säljaren var inte hemma. Så nu kanske vi tar tag i städning istället =) Finväder har vi i alla fall, så det vore inte så dumt att ta sig en promenad heller. Solen skiner och det är blått på himlen å 5 grader varmt, gillar hösten! Jaja, vi får se vad dagen har att erbjuda! En kaffekopp å ballerina med pepparkakssmak direkt efter att jag har skrivit klart detta i alla fall!

Kram på er alla!

Fler tungor
Svärfarstungorna som fick flytta upp i sovrummet.
SvärfarstungaDe tolv apostlarnaDe tolv apostlarna blommar
Svärfarstungor och De tolv apostlarna å en bild på hur fint den blommar, när det väl händer.
Stefan fixar!Gott med chips å sånt!Lördagsmys!
Stefan fixar så vi får ljud till filmen, å sen var det chips å krokar uppdukat å julmust! =)

/Sara


RSS 2.0