Vi har en 1 åring här hemma

Så har den stora dagen passerat, Siris första födelsedag. Å tänk, nu har vi en 1 åring! Började firandet en dag före, fick påhälsning av Camilla, Janne, Liam å Vide. Siri fick en jättefin bil, som åker iväg när man tycker på gubben som kör, väldigt roligt! =) Även jag fick en present, i efterskott. Tack så mycket för de fina sakerna. Siri fick ju sina allra första hårspännen också, så vi var ju bara tvungen att testa sätta upp luggen =)
Hårspännespremiär och lek med ny leksak =)
  Mitt zinkhus
Siri med sin nya bil å sen min fina present, passar perfekt i köket =)

Sen kom den stora dagen, hade främmen hela eftermiddagen och en massa fika blev det =) Siri fick många fina saker, men det roligaste verkade ändå vara att riva å tugga på alla presentpapper å snören =) Sen blev det tårtätning =) Det blev en höjdare, kladdigt, gott å sen blev det ju badning efteråt =)
Paketöppning!  Testsitter pulkan =)  Mer paket =)  Siris paket! =)  
Första tårtan!  Ingen sked behövs när man har händerna ju =)  Vill nån smaka? =)  Mmm gott!   
Siri äter tårta med god aptit, eller hur var det? Roligare att kladda kanske! =)

Siri kan nu stå själv, bara hon vill, men det är lite svårt att lura henne att göra det =) Nått som däremot var roligt, var att se sig själv på kameran =)

Vad försöker pappa lura mig att göra måntro?  Spännande att se sig själv i kameran =) 

Sen har vi gjort ett ryck i köket =) Äntligen sitter kaklet på plats och just nu så är det bara kakellisten som fattas =) Den ligger nere i pannrummet och ska torka efter inoljning nu ikväll. Så till helgen kan vi nog säga att köket är helt färdigt! Skönt! Å superbra blev det!

Kaklet sitter på plats =) 

Nä, nu är det nog sängen som gäller. Siri har vaknat några gånger redan, kanske beror på vaccinet som hon fick idag. Hon väger nu 8500 g och är 74 cm lång, storskruttan våran!

På återhörande och hoppas ni njuter av glögg å pepparkakor så här i adventstider!

/Sara

1 år på söndag

Siri var minsann i tidningen idag =)

Grattis gotjejen, imorn blir det 1 års kalas =)

Mer kommer =)

/Sara

Händelserik vecka

I måndags så blev jag ett helt år äldre =) Gammal tant tycker en del, men ack vad ung jag känner mig =) Hade mammträff här, bakade lite i helgen och tänkte bjuda på ett hemligt kalas, hade inte sagt nått nämligen. Men nu finns ju FB, så mammorna hade luskat ut det och kom med blommor och kort - jättefint å helt oväntat, tack alla så mycket! Sen på kvällen kom svärföräldrarna och lill-svåger och sen stor-svågern med familj, så mycket fika blev det och pizza till middag till råga på allt =) Ska det firas, så ska det =) Tack för presenterna alla. Från de där hemma fick jag redan presenter när vi var upp för nån vecka sedan.
Sara, Annika å Max och Cornelia i Jennies knä =)  Krille, Håkan och Lena kom med presenter å fick lite fika =)
I tisdags så, skulle vi träffas alla mammor å barn igen, men nu allihopa för en gång skull. En familj har ju flyttat till Hassela. Men, elektrikerna vi har väntat på nu några veckor bestämde sig för att komma just denna dag för att koppla in fiber i huset. Det tog hela dagen det, så vi hann inte så mycket, tog en eftermiddagspromenad ut i mörkret när de åkt.

Onsdag betyder kyrkis, sen följde vi Jennie och Cornelia hem en sväng. Stefan plockade upp Siri i vagnen och tog en promenad hem, Siri tror jag sov 1,5 timme under promenaden, skönt att sova i vagnen nerbäddad, mysigt! =)

Idag, sista besöket för Siri hos barnläkaren med anledning av hennes förtidiga födsel. Han tyckte att allt såg så bra ut å att Siri verkade så pigg å glad, bara att instämma =) Nu väger Siri 8250 g och är 73,5 cm lång. Var lite orolig att jag skulle behöva väcka lill-skruttan imorse, med tanke på att hon sover till 9 om morgnarna, men idag vakna hon faktikst 8.15! Perfekt, med tanke på att vi hade tid 11 hos läkaren. Efter besöket så drog vi upp till Jennie och Cornelia, blev där hela dagen lång =) Hann med både lunch å fika, tack så mycket för god paj å goda muffinsar! Siri lånade också Cornelias säng och sov nästan 1,5 timme i den =) skönt! Stefan kom å hämta oss och sen åkte vi å köpte kakel, äntligen. Så nu hoppas jag bara att det hinner komma upp innan Siri fyller år! =)
Cornelia å Siri leker =)
Både nu ikväll å igår natt, så har Siri vaknat efter att hon somnat för natten efter några timmar å varit vaken ett bra tag innan hon haft ro att somnaom igen. Ställer sig bara upp i sin säng eller så ligger hon och snurrar runt i vår säng, men kommer ändå bäst till ro utmed oss. Tog ca 2 timmar nu ikväll innan jag kunde lyfta över henne i sin säng igen, igår kväll vet jag inte riktigt, men tog nog över 2 timmar då!

Imorn då, lunchträff inplanerad =) Så kalendern har varit full hela veckan =)

Trevlig helg alla!

/Sara

Feber, jobbet å snö

Sitter här framför datorn, har just sett den senaste Robin Hood filmen, Stefan fick ge sig innan den var slut och förflytta sig in till sängen och göra Siri sällskap =) Siri ja, nu sover hon gott får jag hoppas. Har nämligen varit en sjuk liten tjej i helgen. Feber kom smygande på fredag och var väl som högst sen under natten, hon var stekhet! Var ej pigg igår heller, men sen idag har den gett med sig nu till kvällen. Hon har inte riktigt varit sitt vanliga jag, inte härjat som vårt lilla yrväder brukar göra, men imorn ska vi nog känna igen henne =) Skönt det!

I veckan då, ja har varit på jobbaktiviteter faktiskt. I onsdags så var det kvällsaktiviteter, rundvandring å middag på museet här i stan. Perfekt för mig som, fastän jag bor här, inte har besökt museet än =) Väldigt bra guide hade vi, som senare även arbetade som servitris =) "Gäller att vara mångsysslare på ett litet ställe" - som hon själv uttryckte det =) Sen i torsdags så var jag å Siri hela dagen på mitt jobb, försöket lyssna på några föreläsningar, men Siri tyckte väl att det var sådär intressant =) Fick i alla fall god lunch å chans att höra hur det har det på jobbet, är ju inte så länge kvar innan jag börjar igen ju!

Ja just det ja, har ju varit hos tandläkaren också, typ första besöket på 5-6 år! =) Men inga överraskningar där inte, hade så fina tänder, bara aningens mycket tandsten, men det visste jag ju =) Så nu behöver jag inte dit igen på si så där 5 år igen =)

Vintern har ju kommit i veckan också, eller första ordentliga snön i alla fall. Få se om den ligger kvar eller inte bara! Har skottat uppfarten för första gången i alla fall =) Och idag kom de största snöflingorna jag sett! Var flera centimeter i diameter, skojar inte! Försökte fota, men gick inte så bra =(

Farsdag idag också - Stefans första, grattis från Siri! =) Å grattis igen pappa! Stefan fick bland annat ett kort som Siri "skrivit", jaja jag hjälpte till en aning, men några små streck plitade hon ner allt =)

Jag har ägnat helgen åt att fylla frysen med hembakat, bra att ha om det tittar förbi folk =) Å jag måste säga att jag verkligen älskar att äntligen ha en varmluftsugn, underlättar gräddningen så oerhört mycket =)

Nä, kanske ska jag ta å frysa in det sista baket som ligger på bänken i köket, sen sova lite och vakna imorn till en ny vecka fylld med spännande saker.

Ha det bra alla!
Å så här kul är det att äta själv =)  Kul med mat =)
Siri åt själv här om dagen, kan nämna att det blev direkt ner i badet före hennes del efter måltiden =)
Siri ritar =)  Stora lapphandskar föll från himlen!
/Sara


Bilder

Den lilla snön som kom, har nu smält dock =(   Snackar med moster via datorn =)   Lappar är ju så goda! =)
Fötsta snön, som smält bort. Snack med moster via datorn å lite smackande på en god lapp =)

Första närkontakten med en katt =)   Siri med polarna Elton och Cornelia, när vi hälsade på hos Elton i Hassela.
Besök i Hassela hos Elton, som även hade en katt - intressant! =)

Moster, Siri å morbror   Morfar fotar =)   Siri å mormor resonerar =)
Påhälsning uppe hos mormor å morfar och dit kom också moster å morbror denna helg!

Väggen är nu ljus å fin i matrummet =)
Å sist en bild på väggen i matrummet, som nu har fått en gnutta färg på sig =)

Så, är nu ikapp med bilderna också, tror jag =)


/Sara

Kan uppdatera

Har varit utan internet ett tag, tänk vad låst man blir å vad beroende man är av nätet =) Jaja, nu har vi åter kontakt och jag kan kommunicera med omvärlden igen =)

Sen sist har vi hunnit vara upp en sväng till Arvidsjaur å myst med hela familjen, alla var samlade, moster å morbror med =) Skoj å trevligt hade vi! Morbrorden har ju åkt till Frankrike nu för att vara där å plugga ett tag, så vi får väl se när vi ses nästa gång. Önskar honom all lycka där! Hann gå igenom lite gamla leksaker som var sparade efter oss, tänk vad man kommer ihåg! Alla dockor, dockkläder, gossedjur å andra småsaker =) Kunde ta med mig lite grejer till Siri, men det mesta får vänta till sen, när hon blir lite äldre =)

HAr hunnit fira Siris kompis Cornelia, som har fyllt 1! Stort grattis till henne! Ska faktiskt på kalaset idag å sen efter det är vi bortbjudan på middag, så fullt upp med andra ord. Just nu ligger Stefan å Siri å tar sig en förmiddagslur å jag ska passa på att duscha tänkte jag, om jag inte blir sittande här för länge =) Har ju lite internettid att ta igen =)

Ute skiner solen idag å det ät nån plusgad, härligt. Tidigare i veckan har det regnat, mindre roligt. Har mycket hellre snö som nederbörd nu så här i november. Men men, den kommer väl den med så småningsom.

Bildlöst inlägg detta med, men lovar att uppdatera sen!

Ha en bra helg alla!

PS. Tjuvstartade med glögg igår, så gott var det =) DS.

/Sara


RSS 2.0