Snö

Så har ovädret slagit till igen och man är tvingad att stanna inne. Lite trist att inte kunna gå ut, men med en barnvagn i detta snöoväder så går det inte. Vi har ägnat dagen åt att sova och äta. Sen har vi pratat med mormor också via webkameran. Siri hade just ätit och var på sitt bästa humör och fyrade av ett och annat leende! Efter pratstunden så trodde jag att skruttan skulle ta sig en tupplur, men hon var så pigg så. Jag laddade Winnerbäck i CD spelaren och så fick skruttan lite babymassage. Jag tror att hon gillade det, hon knorrade i alla fall inte =)

Igår hämtade jag ut ett paket med lite saker jag hade beställt. Emma tpisade om en sida på nätet där man kan beställa en massa olika saker med egna foton på. Roligt att sitta å pyssla lite =) Detta är vad jag fick i det första paketet:

Magnetkalnder, Siris bok och Siris mugg

Dags för mat till skruttan!

/Sara

Grattis!

GRATTIS älskling på födelsedagen!

Vi firade Stefan igår med tårta och minisemlor =) Så idag blev det inte så mycket firande. Jag glömde till och med bort att gratta han imorse, han var tvungen att påminna mig, vad tragiskt, förlåt! Sen så fick han äta tårtrester själv idag också, jag ska ju hålla mig borta från all onödig laktos, både för min skull och för skruttans. Men jag sjöng i alla fall, alltid nått att dra på smilbanden åt =) Han fick även några små paket idag, bara nyttoförbrukningsgrejer, men det är ju kul att öppna paket, tycker jag i alla fall och då sitter jag bara och tittar på =) Skruttan hade varit ute och shoppat:

Och så här firade Stefan större delen av födelsedagskvällen:
Sovandes i favvosoffhörnet =)
Skruttan då. Ja, hon verkar inte riktigt tillfreds. Har kanske lite ont i magen eller nått. Igår var hon nästan otröstelig i 2 timmar, fram till midnatt, men somnade sen utmed mig efter att hon fått snutta sig till sömns. Testade att ge henne napp när hon verkade att ha som mest jobbigt och det fungerade som tröst! Jag vill dock försöka att använda nappen så lite som möjligt, men fungerar det när inget annat gör det, så då kommer den att åka fram. Idag har hon varit lite grinig på kvällen, men sovit rätt mycket under dagen. De stunder när hon har varit vaken, så har hon ändå varit rätt så pigg. Så hoppas att det bara är något övergående. Kan ju bjuda på en bild jag hann ta tidigare idag, eller hann ju ta en massa =), men här kommer en i alla fall:
Pinguskallran kan vara lite kul ibland =)
Snart dags för kvällsmålet till skruttan å sängen för mig =)

På återhörande!

/Sara

Stora tjejen

Så var det ny vägning på BVC igår och vad stannade vågen på - jo 3580 g! Skruttan har gått upp 300 g på en vecka, men så har hon ätit tätare i två dagar nu också (äter varannan timme), så kanske är hon inne i en tillväxtperiod. I alla fall, är nu också 52,5 cm lång och vi har kunnat ta fram de första plaggen i storlek 50. Roligt!

För övrigt då. Veckan som har gått har bjudit på milt väder, då har det blivit promenader varje dag. Torsdagen blev ett enda på- och avklädningskalas =) Var ut tre svängar mellan matningsvarven =) Så går det när man har ärenden i två olika delar av stan =) Sen var på på neo igår och tackade personalen för den tid vi tillbringade där, hade med oss ett godisfat och sen ett lite nyttigare fruktfat =) Undra vad som blev mest populärt =) Man kan inte tacka sån underbar personal nog! Och jag tycker att det är viktigt att visa sin uppskattning, för man kan vara snabb att kritisera, men glömmer lätt bort att tala om när man tycker att något är bra!

Igår hade jag även en trevlig stund när jag fick prata med min kompis i Ljusdal, som även hon har småbarn. Är så roligt att ha en kompis med barn i samma ålder, man kan prata av sig lite och ge tips och råd till varandra. Sen så har hon även en kille som är 3 snart, så då ser man vad man har att vänta också =) Hoppas att vår lilla Siri hennes lill-kille blir bra polare sen =)

Skönt med helg också. Det innebär sovmorgon för alla och även Stefan får vara med och mysa på morgonen =) Skruttan sover ju så bra i våran säng, så på morgonkvisten brukar hon alltid få sova hos mig/oss =) Imorse var hon så vaken också, vaknade runt 8 och höll sig pigg till 11. Så hon var med och löste sitt första melodikryss - och för sanningen, tog hon inte "Sov du lilla videung"-frågan =) Har även hunnit med att städa och tvätta lite. Stefan har farit till Iggesund för att åka skidor, bäst att han tränar nu - ska ju åka kortvasan om inte allt för länge =) Jag ska passa på att baka sen när han kommer tillbaka också, då han kan ta hand om skruttan om hon får en knorrperiod. Brukar nämligen ha semlor till Stefans födelsedag och imorgon blir det födelsedagsfika här (han fyller på måndag) så här blir det semelbak sen =)

Thaimat till middag, inte illa det, perfekt lördagsmiddag. Kvällen bjuder på Stjärnorna på slottet och sen kanske inspelade Robinson =) Ha en bra kväll alla och så bjuder jag på lite bilder med sovrumstema =)

AmningshörnanSovrummetTuffingen våran =)Siris sovkompisar =)
Gått upp en storlek i kläder =)

/Sara

BF dag idag

Idag var det beräknat att Siri skulle ha kommit, men vi fick träffa henne för 7 veckor sedan istället =)

Idag har vi varit till Maxi allihop, gick väldigt bra. Siri sov hela tiden nästan, vaknade till och grymtade lite vid "Frukt och grönt", vad menar hon med det kan man undra? =) Sen har vi pysslat med lite fotavtryck, vilket inte gick hem direkt. Det var inte lika roligt som mamma tyckte i alla fall =) Efter den energikrävande stunden så blev det badning, vilket däremot mottogs med stora ögon och ett lugnt humör. Sen så blev det lite sprattel på soffan, som tur var på en filt och under den froteplast, fö rdet råkade visst hända en liten olycka. Eller den var ganska stor, bajsmängden alltså =) Men det förstår väl jag det, nog måste det vara bra skönare att bajsa utanatt ha blöjan på =)

Ja, det var dagen i korthet. Sen har jag Photoshopat lite, ska lära mig lite nya saker att trixa med alla kort man kommer att ta (och de man redan har tagit, är några vid det här laget kan jag säga =) ) Så det var egentligen därför jag bloggar lite nu, för att få lägga in bilden för att se om det blev som jag hade tänkt mig =) Så här kommer bilden, på Siri såklart, å sen så får jag önska alla en god natt!


Sirikollage =)

/Sara


Första BVCbesöket

3280 g
52 cm
34,8 cm huvudomfång

Var som sagt på första BVC besöket igår, har fått en väldigt trevlig disktriktsköterska, väldigt pratig, så under våra träffar med henne kommer det nog inte att bli några pinsamma tystnader =) Kommer att gå och väga en gång i veckan ett tag nu. Vi följer ju inte direkt det vanliga programmet, eftersom Siri är förtidig född och första besöket på BVC skedde nu när Siri är 7 veckor gammal. Fick se alla hennes kurvor och korrigerar man hennes, så ligger hon på medel på vikt och huvudomfång och lite över på längden. Tittar man på icke de korrigerade så kommer hon snart in inom det normala intervallet på samtliga värden! Å hon har ju bara sen i måndags gått upp väldigt bra, duktiga tjejen våran!
Siri vaken i pappas famn
7 veckor - ja det är vad skruttan blir idag! I skrivandets stund så ligger en vaken liten tjej i pappas famn, har varit vaken i över 2 timmar nu. Är så roligt när hon har fått fler och längre vakenstunder.

Ska ut en sväng med vagnen nu, Stefan for och åkte lite skidor, vi passar båda (eller alla tre) på att vara ute när det är så milt, bara -3 grader. Lite grått å trist bara, men vad gör väl det när det inte är svinkallt.

Fredagsmys på fårskinnenJaja, bästa att gå innan det är matdags för skruttan igen. Hon sover väldigt bra i vagnen och det är ju skönt, men hur man än vrider och vänder på det, så om man blir hungrig så blir man, oavsett hur skönt man ligger, i vagnen eller ej. Ska bara tillägga att natten som har gått har varit hur bra som helst. Siri har sovit väldigt mycket i sin egen säng, vilket hon vanligtvis är lite motståndare till. Hon har också somnat nästan direkt efter nattamningarna, vilket också är lite ovanligt. Så på morgonkvisten, så tyckte mamma att det var lite ensamt mellan henne och pappa i deras säng, så då blev proceduren att få skruttan att somna i sin säng efter matningen inte så lång - hon fick nästan direkt hoppaöver i den större sängen - och så mysigt det blev!

Ha en bra helg alla!

/Sara


Över 3 kg

3170 g
51,5 cm

Nya vikten och måttet på skruttan från läkarbesöket i måndags. Ska på BVC imogon och får väl en ny vikt då. Är fortfarande spännande att väga, trots att vi ser att hon mår bra och växer, så sitter ju oron kvar lite, att hon inte ska ha gått upp som hon ska eller så. Men läkaren sa att allt såg bara fint ut och hon charmade honom som vanligt =) Med för tidigt födda så brukar man ha lite överlapp med BVC, så nästa läkarbeskö blir när Siri är tre månader och sedan var tredje mpånad till och med hon är 1 år.

Idag har vi bara varit inne, var för kallt att gå ut. Igår däremot så blev det en tur med vagnen, men det var lite kallt trots allt, vilket vi märkte när vi hade gått en bit, så det blev inte en så lång sväng. Men lite friskt luft fick både Siri och mamma =)

Idag använde skruttan den sista prematurblöjan också, stora tjejen. Så nu kan vi gå och köpa blöjor i affären =) Vi har även använt en tröja för sista gången, morbrors gamla tröja, så den får vi packa undan och kanske kan vi börja snegla på lite kläder i strl 50, som är nästa storlek på tur.

Siri har även haft lite längre vakenperioder denna vecka. Hon har då fått ligga å sprattla på mage och kan lyfta huvudet ovanför magen och titta åt andra hållet =) Tar i med benen gör hon också och skjuter sig nästan framåt =)

Lite bilder från idag. Det är skönt att sova hos mamma =) och mamma passar på att ta fram kameran och fota både Siri och hennes hand =) Sen en bild från tidigare på dagen när hon låg och sprattlade på soffan.
   

Trevlig kväll! På återhörande!

/Sara

Förlossningen

6 veckor blev Siri igår, tänk vad allt går snabbt. Men fortfarande är det en vecka kvar till det när hon skulle ha varit född!

Idag har vi bara tagit det lugnt framför TV'n som visat skidor hela dagen, inte illa. Det var varit lite för kallt idag också för att gå ut, men håller tummarna för att det blir mildare till veckan. Ska till sjukhuset imorgon i alla fall, på återbesök hos läkaren. Det blir säkert vägning och mätning också, spännande att se hur mycket över 3 kg som Siri väger nu =)

Jag har ju inte berättat något om hur hela förlossningen gick till, så tänkte dra det lite kort nu.

Allt började som sagt lördagen den 28 november, på morgonen. Var på toaletten runt 5, hade lite vattnig flytning, men tänkte inte mer på det, gick å la mig igen. Steg sedan upp runt 6.45 och då "gick vattnet". Det kom inte så mycket, men jag förstod att det inte bara var en flytning. Gjorde testet vi hade fått tips om på föräldrakursen dagen innan, att sitta ner och lyfta ett ben i taget för att se om det sipprade vatten, vilket det gjorde. Inte mycket, men det kom lite. Kände inte så mycket, men började få lite molvärk. Eftersom jag hade haft en så lätt graviditet fram tills då, inte ens illamående eller några andra direkta graviditesbesvär, så kändes det som om man ville kolla upp detta. Låg kvar i sängen ett tag, molvärken tilltog lite ibland, men det var inte så farligt. Ringde till förlossningen kring 8, de tyckte att vi kunde komma in för en koll, men sa att vi kunde ta det lugnt. Vi klädde på oss, Stefan tog nån macka till frukost, jag kände inte för att äta och sen tog vi bilen, trots att vi ser sjukhuset från vårt köksfönster =)

Väl inne så fick vi vänta ett tag innan de kom och satte på mig CTG'n. De hade en annan förlossning på gång, en som föddes i vecka 35, fick vi veta sen. Fullt upp på neo denna dag med andra ord. I alla fall, 9.15 är jag inskriven, var lugnt när jag kom in, tyckte att molvärken hade avtagit lite. Fick sedan värkar ganska jämt, först ca 10 min mellan och sedan tätare å tätare. Kring 10 skickade barnmorskan hem Stefan för att hämta blodgruppspappret, vilket jag hade stått å fingrat på innan vi for, men lagt tillbaka för jag tänkte att "inte skulle jag behöva det nu". Tur att vi bor så nära, för när Stefan kommer tillbaka, starx efter 10, så är jag flyttad till förlossningssalen. Sen går allt ganska snabbt, jag får hjälp att byta kläder, vankar av å an ite, börjar må illa och får lägga mig på britsen och läkaren kommer in kring 10.30. Han gör den första undersökningen då och konstaterar att jag är 9 cm öppen! Då blir det fart på alla, jag får sprutor och det förbereds för dropp, kortison för Siris lungor och bedövning för att förbereda eventuell klippning. Jag försöker hänga med i vad som händer, men koncentrerar mig mer på värkarna. Får lustgas som enda bedövning, vilket är bra som avledning, men tycker inte att det hjälper som smärtstillning så mycket. Krystvärkar startar 10.48 och efter 4 stycker så kommer lilla Siri 10.58 med hjälp av sugklocka. Jag får henne på bröstet tvärt, medan de klipper navelsträngen och sedan går de iväg med henne. Stefan får följa med och han får höra henne skrika för första gången. Hon andades själv just i början. Jag hann till och med hålla henne i famnen när hon var en timme gammal och innan hennes andning började krångla lite.


Första bilden på Siri när jag håller henne en timme efter förlossningen.
Allra första bilden på Siri - 1 timme gammal!

Resten vet ni nog. Det blev 16 dagar på sjukhuset och ytterligare några dagar hemma med sond. Nu helammar hon, äter, sover och bajsar =) och är världen gulligaste å sötaste dotter! Varför Siri kom så tidigt vet vi inte. Hon ville helt enkelt bara fira denna jul med oss.

Nä, dags att kanske få lite gjort, ska byta gardiner nu när julen är slut. Bäst att passa på när Stefan är hemma, så kan han hålla lite koll på skruttan =)

Vi har satt ut kort i tidningarn nu. Var med i HT i fredags å igår i PT, kommer med i Norran till veckan någon dag.

Så lite nytagna bilder. Bäst att passa på att ha kameran framme när hon är vaken =) Passade även på att prova klänningen hon fick av moster (den grå), å den passade, så den får hon ha på imorgon när hon ska till farbror doktorn =)

En glad tjej mamma, sluta ta en massa kort nu! SÖting! Siri å hennes kompisar, Agnes och Clara =)

Ha en bra kväll alla!

/Sara


Mammaledig

Så har man varit ensam med skruttan hela dagen då - Stefan började jobba i måndags. Lite mjukstart är det, han hade halvdag igår å ledig idag - så borde ju alla veckor vara föresten =) Men jag måste säga att det är ju så mysigt att vara hemma med skruttan, tror inte att jag har fattat än riktigt att jag ska vara helledig ända till september, men härligt ska det bli i alla fall.

Så vad har vi gjort då, ja inte så mycket. Har tagit det lugnt med tanke på att det är svinkallt ute! Var ute en kort sväng i måndags, ärende på BB å sen en kort sväng på stan. Så nu har skruttan fått gå i affärer också, tror att hon gillade det =) Hon sa då inte emot i alla fall =) Men ingen långpromenad har det blivit än. Vi väntar tills det i alla fall är ensiffrigt minus på termometern.

Har tagit bort den lilla jul vi hade framme, nu är det bara lite byte av gardiner som ska göras. Man måste ju få lite förändring där i fönstrena, å tänk att ett tygstycke kan göra så stor skillnad =) 

Sen så har en stor sak hänt i vårt hushåll - vi har införskaffat en mikro! =) Ja, ni läste rätt, vi har inte haft en mikro på flera år, men nu tyckte vi att vi kanske var i behov att att ha en sådan hjälpreda i köket =) och jag tror faktiskt inte att vi kommer att ångra oss. För tänk bara, så smidigt det var att poppa popcornen till filmen igår kväll =)

Idag så testade vi att prata med moster och mormor å morfar via msn med webkamera och det fungerade prefekt! Så nu kan de få se Siri varje dag =)

Farmor och farfar var förbi en sväng å fick sig en kaffekopp, men tror mest att de kom för att träffa Siri =) Farbror Krille tittade förbi också och det slutade med att han fick sitta barnvakt ett tag medan jag och Stefan lagade middag, kycklinglår inrullade i bacon med färskost, som vi sedan smaskade i oss alla tre =) Vi hade till och med efterrätt så här på trettondagen =) Chokladmousse med maränggrädde - gott!

Så lite nytagna bilder på Siri:
Fin i klänning =) Mössan på sniskan =) Luring där =)
Söting där =) En annan klänning =)

Passar på att gratulera Camilla som blev 28 år igår, ska bli så trevligt att träffas sen när vi får möjlighet!

/Sara

Gott nytt år!

Gott nytt 2010!

Tänk vad tiden går snabbt å åren rullar bara förbi. Och tänk, imorgon blir Siri hela 5 veckor! 

Idag så åkte mamma, pappa å Emma hem, i snöovädret. Hoppas att det går bra för dem att köra hela vägen. Har nämligen snöat hur mycket som helst här hela natten och fortsatt nu under dagen. Vi har haft påhälsning hela veckan och även morbror Mattias har varit här å fått snusa på skruttan. Tror allt att alla blev lite kära i henne =) Emma har tagit en massa bilder, så nu har vi lite att framkalla =) Sen så fick ju Siri en massa saker också, bland annat kläder, gossedjur, en söt liten ängel, som hon bara får titta på än några år =) Vi tackar så mycket för allt!

Mamma fixade ett storkok kalopps också, så nu är frysen full och det är bara att ta fram å värma. Hon hade även med sig från sitt julbak =) Tack! Kanske det är dags för oss att skaffa en mikro nu =) Ja, det är sant, vi har ingen mikro =)

Nyårsafton firade vi alla ute i Sunnanbäck med god mat å en Siri som medelpunkt såklart =) Hon lyckades även pinka ner sig direkt. Så den första klänning hon någonsin haft i sitt unga liv, bar hon inte så länge =), men det kommer fler tillfällen och fler klänningar =)

Det var meningen att vi skulle till sjukhuset och väga idag, men det får bli imorgon istället. Det är ju så spännande nu, eftersom hon har börjat helamma. Man är lika spänd varje gång, men det känns som hon äter bra och hon borde ha lagt på sig sedan sist också.

En lugn helg blir det och för Stefan gäller det att mysa så mycket som möjligt, för han börjar jobba på måndag. Tror att det kommer att vara jobbigt för honom att stiga upp på morgnarna å lämna oss mysandes i sängen =) Men han får försöka ta igen det på kvällarna istället =)

Jaja, nytt spännande år framför oss. Hoppas att det blir ett bra år för er alla. Själv så har jag på känn att det kommer att hända en massa i vårt å främst Siris liv detta år - det år som skulle ha varit hennes födelseår egentligen. Ha det så bra alla!

Mormor å morfar å Siri Moster å Siri Farfar, morfar å Siri i sin klänning =) Hos moster Liten hand Siri å farmors polare Brolle Syrrorna å Sirran =) Tre generationer Familjen =)Morbror å Siri

/Sara - mamma till världens underbaraste lilla Siri

RSS 2.0