Sommarvärme!

Vilket härligt påskväder det har varit! Tänk, 20 grader i skuggan å strålande sol idag, inte ofta påsken bjuder på det vädret =) Siri har varit ute mycket, både på gården å sen i lekparken =) Vilket hon verkar stortrivas med =) Siri fick galonhandskar av mormor i påskägget, vilket kanske inte direkt var hennes påhitt utan mammas =) å med tanke på helgens väder så blev de inte direkt invigda heller =) Men tackar så mycket, de kommer nog till användning senare eller så till hösten!

Jag har ju långledigt just nu. Stefan jobbade i onsdags, så då tog jag semester, sen jobbar vi halvdag dag före röd dag, så jag passade på att ta ledigt även i torsdags! Skönt med lite ledigt å sen så betyder det att Stefan hinner jobba uppe i rummet lite mer än vanligt. Just i skrivandets stund så tapetserar han faktiskt, å sen är det bara golvet kvar, så nu är det inte länge kvar innan vi kan flytta in där =)

Vi var på påskmiddag i fredags i Sunnanbäck. Siri fick två påskägg, fyllda med en Pippi-baddräkt, Pippi-sockar, majskrokar, badanka, gossedjur å påskkycklingar (inte riktiga då =) ) Siri tackar så mycket! Det gick mindre bra att få i Siri hennes middag dock, fastän hon fick en tidning att läsa - vilket annars är det bästa knepet. Men jag ska egentligen inte klaga, för hon äter väldigt bra annars! Så nån gång måste man väl få protestera lite =)

Några nya saker har skruttan kommit på de senaste dagrna, som att åla sig bakåt, snurra runt och nu så säger hon "hej di" - hej då. Nya små saker händer hela tiden! Go-tjejen våran!

Nä, dags att sova tror jag allt. Stefan verkar ta ett natt pass tillsammans med tapeterna.

Några bilder först bara:

   
Siri äter frukost på påskafton. Sen en bild på den roligaste leksaken vi har för tillfället - blöjpaketet!

     
Utebilder från helgen. Gunga var tydligen en riktig höjdare =) Sen en bild tagen idag - redo för lekparken!

     
Idag hade vi sällskap av Cornelia å Jennie i Borgarparken - leka i sanden var riktigt roligt! Sen var det såklart fikapaus. Jennie hade med morotskaka - gott! Barna fick ananas, kiwi å russin - gott tyckte de med =)


Sist en bild på jag med kulan =)

Uppdaterad gissningslista:
4 maj - moster Emma (pojke)
11 maj - jag
16 maj - kusin Emelie (tjej)
17 maj - Britt-Inger
17 maj - mormor (pojke)
18 maj - Lisa
25 maj - morbror Mattias (pojke)
27 maj - mormor (pojke)
29 maj - Ingegerd
2 juni - Stefan (tjej)
2 juni - Jennie (pojke)

Fortsätt gissa =)

På återhörande!

/Sara

Bara att gissa =)

Våren är här på riktigt! Igår var det 17 grader varmt ute! Skönt! Det blev promenad på eftermiddagen ner till hamnen och årets första mjukglass slank lätt ner =) Siri fick smaka lite hon med, men det var tydligen inte så intressant med glass ändå =)

Annars så har helgen gått snabbt, som vanligt. Stefan har jobbat på i rummet där uppe och jag å Siri var ute en hel del i lördags (några bilder finns i förra inlägget). Jag har påbörjat mitt projekt hatthylla-styla-om-mig, så i helgen gick den från att ha mässingsutseende till att mer likna smide =) Återstår nu bara att måla trädetaljerna vita, kanske ikväll!? =)

Just det ja, jag fick ju en riktig sovmorgon i igår. Stefan gick upp före 9, medan Siri snusade på till 9.45 =) Då tyckte jag att det var dags att stiga upp faktiskt =) Men på bra humör var hon, trots att hon blev väckt i ottan =)

Förra veckan var jag ju å kollade till lill-palten! Allt såg så bra ut, fick till å med se och höra flödet i navelsträngen. Doktorn skrev ut en bild åxå där man ser hur lill-palten tränar på att andas =) Börjar känna nu att jag inte är lika lätt å smidig som för ett antal månader sedan. Tempot på vår söndagspromenad igår går nog närmast att likna med en snigels fart, men mycket frisk luft fick vi allt =)

Denna vecka jobbar jag bara två dagar =) Kommer att vara ledig onsdag å trosdag å sen är det ju påsk, så kommer inte att jobba på en hel vecka! Kanske bäst att jag försöker göra klart så mycket som möjligt här på jobbet, utifall det blir så att jag inte kommer tillbaka, man vet ju aldrig, kanske lill-palten kommer i ett påskägg =)

Tänkte att det kunde vara roligt att dra igång en gissningstävling - När kommer lill-palten? Här på jobbet har de redan gissat. Har ju inte lagt in nån magbild på länge, men ni kan även gissa på kön om ni vill =) Efter kommentarer här på jobbet så kom jag fram till att jag kanske borde ha ett pris också =) Så den som gissar rätt, eller inte kommer allt för lång bort vinner en chokladkaka =) Så gissa på nu! =)

Då kommer lill-palten:
11 maj - jag
17 maj - Britt-Inger
18 maj - Ingegerd
29 maj - Lisa

Dags att göra några knop på jobbet igen då!

På återhörande!

/Sara

VÅR!

   

Siri ute i vårsolen!

Övertid

Ja, nu är det övertid om man jämför med när Siri kom =) Idag är jag i v32+6 och Siri kom ju i v32+5, så på ett sätt så känns det ganska lugnt nu faktiskt, men vill gärna att lill-palten stannar ett tag till i magen. Magen är aningens större än med Siri, men inte alls så mycket. Övriga mått å värden är ungefär desamma, fast väger faktikst ca 3 kg mindre denna gång =) Har tid hos barnmorskan i veckan och sen en ultraljudsundersökning också. Så allt rullar på som det ska.

I helgen så blev vi bjudna på middag till Jennie, Tommy och Cornelia. Det var väldigt trevligt =) God mat å gott sällskap, tack så mycket! Siri å Cornelia lekte på och båda höll sig vakna till efter 21, Siri somna dock som en stock direkt vi kom hem sen =) Nått som tydligen var väldigt roligt enligt Siri var att gå runt i Cornelias skor =) Om det var för att de klapprade eller om de bara var fina, förtäljer inte historien =)

 
Siri provgår Cornelias skor å Cornelia läser inredningstidning med pappa Tommy =)

Igår var det supervarmt ute, härligt, +15 när jag kom hem från jobbet! Nog för att jag inte utnyttjade detta under lunchen, eller under dagen för den delen. Skulle ha kunnat ta mig en promenad, men latheten slog till som ett blixtnedslag och försatte mig i ett komaliknade tillstånd så jag bara orkade sitta inne å sörpla i mig min kaffekopp.

Får ju inte glömma bort att gratta syster yster i efterskott! Hon fyllde nämligen 24 år i lördags! Grattis! Hade vi bott närmare så hade vi åkt förbi på en tårtbit, men det får bli en annan gång =)

Förra veckan så började min vikarie. Så nu har det varit intensiva dagar med upplärning och genomgång av alla de möjliga saker. Men denna gång så hann i alla fall min vikarie börja, jämfört med förra, när jag fick Siri en lördag å vikarien började på måndagen.

Annars så har det varit ganska lugnt, rummet upp börjar sakta men säkert ta form. Har hämtat tapeter idag och laddat med takfärg, så här ska det snart målas å fixas med väggar =) Golv återstår att beställa.

Nä, dags att se på de desperata hemmafruarna, innan sängdags.

 
Siri å pappa spelar å sjunger =) Sen så hittade Siri en finfin pall med tillhörande bord i hallen efter det att Stefan varit å handlat takfärg å tapetklister =)

Ha en fortsatt bra vecka alla!

/Sara


Veckorapport

En vecka går ju så snabbt, måste nog inse att det inte blir så mycket oftare än så jag uppdaterar bloggen. Jaja, bättre det än ingen gång alls kanske =)

Helgen flöt förbi ganska snabbt och flöt, det var just rätta ordet det. För regna gjorde det hela söndagen i alla fall. 7-8 grader varmt visade termometern, så ganska mycket snö hann tina bort också. Ganska skönt tycker jag allt, nu är det slut på denna långa vinter - våren och sommaren är så välkommen! =)

I helgen rök all tapet uppe i rummet, härligt ljus känsla efter all den där tråkiga blå färgen! Var och tittade på golv och tapet i fredags och vi fastnade direkt för en randig historia =) Ja, väldigt diskreta breda ränder är det, i ljusa färger, så det kommer att bli kanon! Sen var det detta med golv. Vi hade tänkt oss ett vitlaserat klickgolv, men nu när vi valt tapet, så lutar det nog åt att ta ett mörkare golv ändå, så vi får väl se vad det blir.

Annars så var Stefan och Siri en sväng på fotboll i lördags och igår, söndag, så blev det en innedag för mig å Siri i alla fall. Stefan drog en sväng på fotboll då med =)

Förra veckan då. Jag fick ju gå på kyrkis med Siri i onsdags, det var väldigt trevligt. Slutade tidigare för jag skulle vara med jobbet å bowla å äta middag på kvällen. Som tur var så gick det att parat engelska denna gång, så det var aningens trevligare än min tyskafton här om veckan =) Sedan så kände jag för att vara snäll å låta gästerna få en så trevlig kväll som möjligt, så jag tog på mig att ta hand om sistaplatsen på bowlingen =) Tycker att det är en bedrift i sig att lyckas komma sist av 23 stycken =)

 
Cornelia och Jennie på kyrkis, å Siri ska till att laga mat....eller riva ner allt som står ivägen på spisen =)

Sen hände det nog inte så mycket mer spännande. Å denna vecka är också ganska lugn. Solen skiner ute nu och egentligen så borde jag väl passa på att gå ut en sväng på lunchen så här, men ids int' =)

Ha en bra vecka alla, så hörs vi!

     
Några huvudbonader att visa upp =) Å sen en lugn stund med en god bok =)

Å vad gäller blöjan, så har den inte tinat fram, än i alla fall =)

/Sara


RSS 2.0