En bild säger mer...

Det blir lite bilder som får illustrera vad vi har pysslat med sen sist =)
Äter själv å då går det så här! =) Tränar krypningsposition =) Titt-ut! 
Siri har testat på detta med att äta själv, men har inte riktigt fått grepp om det än =) Sedan så börjar vi se antydningar till att krypningen inte är långt bort =) Sista bilden är Siri som leker titt-ut =) Nej, vi hade tänkt gå ut på cruisingen här i stan, men det började regna, tänkte göra ett tappert försök ändå, men bidde ingenting tillslut. Siri fattade nog inte riktigt vad vi höll på med egentligen, i vagnen, på med regnskydd, in igen, ur vagnen - ja det är inte alltid så lätt att hänga med i svängarna =)

Siri på auktion =) Glad som alltid =) Mor och dotter 
Var på en gårdsauktion i söndags, rikgtigt roligt, tyckte jag i alla fall =) Stefan å Siri tog sig några turer med vagen ibland, för att sova, byta blöja eller bara se sig omkring lite. Solbränna fick jag å Stefan på köpet i alla fall å ett köp blev det, en 8 liters Höganäskruka!  

Pappersblommor =)
I måndags firade jag och Stefan papper - GRATTIS älskling! 2 år sedan vi sa ja till varandra uppe i Arvidsjaur! =) 2 underbara år och fler blir det =) Fick blommor av Stefan, fastän vi sa att vi inte skulle ge varann nått, räcker med att vi gått å köpt hus tycker jag =) Tack going!

Sen har det inte hänt så mycket mer, Stefan har börjat jobba, men finvädret håller i sig. Så det blir promenader för mig å Siri om dagaran och vi har även varit till parken en sväng. Sen så kommer mormor och morfar imorgon, skoj =) Så då blir det kanske att hitta på lite mer saker =)

Nä, ska kanske gå å sova nu, man vet ju aldrig när Siri vill upp imorgon! =)

Ha det så bra alla!

/Sara

BVC å grillpremiär

Var på BVC idag. Siri är nu drygt 7½ månad.
• 6580 g
• 67 cm
Stortjejen våran! Ikväll testade hon även välling till kvällsmål, Siri har inte fått det tidigare, har kört med ersättning som tillägg till amningen. Men ikväll ville hon inte amma alls på kvällen och nu är hon ju snart 8 månader (snart, inte än dock =) ) Vällingen gick ner, trodde vi nått annat eller?! =) Så nu får vi se om hon kanske kommer att sova hela nätterna. Fast ska inte klaga, för den senste veckan så har hon sovit i ca 8 timmar, innan hon vaknat och velat äta lite, för att sedan somna om igen =) Ska börja ge riktig mat även till middag snart också, i dagsläget så äter hon gröt, men vill introducera vällingen först, inte allt på en gång =)

Ikväll invigde vi vår nya grill. Kastade nämligen vår gamla i höstas, för att tvingas köpa en ny. Annars så hade det bara blivit att vi kört med den i sommar igen, trots att den höll på att falla i bitar =) Nu satsade vi på en gasolgrill, hade en kolgrill förut och kan konstatera att det blev gott! Vet inte så här på rak arm vad som är godare, grillat är grillat helt enkelt!

Annars så gör vi inte så mycket på dagarna, njuter av att hela familjen är ledig tillsammans och planerar lite inför kommande renovering av köket och inför flytten. Solen skiner och det är varmt ute, dock så har jag inte badat än. Skulle ha gjort det härom dagen, men så hade jag inte med några badkläder, typiskt! Så nu lär det väl inte komma fler dagar med 26 gradigt vatten i sjön!

Inga bilder detta inlägg, kommer kanske sen. Ha det så bra alla i den soliga sommaren!

På återhörande!

/Sara


Sommar!

Härligt med sol och värme - sommar när den är som bäst! Siri tog sig ett dopp i poolen ute i Sunnanbäck igår, riktigt kul tyckte hon att det var. Men vi upptäckte att hon nog vill ha lite varmare vatten för att bada, liksom mamma sin =) Sjön var lite för kall och det förstår jag att hon tyckte! =)
Siri badar =)
Igår lärde hon sig även hur man ålar! Nu kan hon dra sig fram med armarna och hjälper till lite med tårna, sötingen våran, så stor hon håller på att bli! =)
Tänk om jag hade en liten liten sköldpadda...  ...å snart har jag den!
Idag blev det en massa premiärer för henne. Fick börja med mellanmål på förmiddagen, ska försöka dra ner på amningen och bara amma morgon och kväll så länge det känns okej. Har sedan mjölkstockningen fått mycket mindre mjölk, så det känns inte bra längre att amma lika ofta som förut. Till förmiddagsmellanmålet så blev det fruktpure och macka. De små mackbitarna slank ner och det gick väldigt bra med tuggandet =) Sen till lunch blev det hemmalagad köttfärssås, också det blev en höjdare! Till eftermiddagen så slank det ner en hel banan, hon har bara fått nån sked förut, men nu blev hela bananen uppäten. Så till middag smaskades det på risgröt med smak av mango och äpple! Så blir det nån allergisk reaktion nu, så vet jag inte i vilken ände vi ska börja nysta =)

I onsdags åkte vi till IKEA och tog hjälp av en köksplanerare, för att få lite synpunkter på hur vi tänkt oss köket. Vi fick superbra hjälp med tips och råd som vi kommer att ha stor nytta av. Vi åkte hem med en skiss på vårt kommande kök och behöver nu bara skicka iväg beställningen =)
Lunch på IKEA =)
Imorse fick Stefan dra på sig jobbarbyxorna och göra det första arbetet vid vårt hus. Det var lite grävning för att dra in fiber, vilket tydligen gick väldigt smidigt. Smidigast gick det nog för mig å Siri, som låg hemma och sov =)

Jordgubbar med mjölk på uteplatsen i solen - inte illa! =)

Ha det bra och njut av sommaren!
Tänk om man hade det där kakpaketet! =) 
/Sara




Mycket sen sist

Har hänt mycket sen sist jag skrev, så blir nog inte så långa utläggningar om allt =)

Stefan har nu haft halva sin semester och vi har hunnit vara uppe i Arvidsjaur å hälsat på. Hann med alla, Siris morbror firade midsommar med oss och mostern hann vi åka till två dagar i alla fall. Synd bara att hon jobbade medan vi var å hälsade på, men de får komma ner till oss sen när vi kommit iordning i huset vårat =) Men vi hann ju se deras hus i alla fall =) Fint var det allt å så mycket utrymme de har fått! Gammelmormor Ella hann vi hälsa på också. Tack så mycket för trevliga dagar alla!

I Arvidsjaur blev det mest bus med mormor och morfar för Siris del =) Promenader och slagsmål med myggen =) Som tur var så slapp Siri stifta någon större bekantskap med dem =) Jag råkade ut för mjölkstockning, vilket var mindre trevligt måste jag säga, men det berodde på att Siri sov 10 timmar i sträck! Så kanske nattätningen är påväg att försvinna snart. Blev ju lite intensivamning på grund av mjölkstockningen och sen så har det varit så varmt några dagar nu, så hon har fortsatt äta ett par gånger per natt, men men vi får väl se hur det artar sig framöver. Siri har numer två tänder i underkäken, den andra började titta fram medan vi var i norr =) Så nu blir det lite bitmärken här och där, eller rättare sagt på allt som åker in i munnen som inte är gjort av tyg =)

Vi har nu sagt upp lägenheten och väntar på exakt besked när vi kan få tillträde till huset. Som det ser ut nu blir det i mitten av augusti, spännande. Men det är en hel del som ska fixas innan dess och eftersom vi planerar att renovera köket också, så är det massa planering runt det också, så vi har vad vi gör resterade del av Stefans semester =)

I helgen så har det varit tropisk värme här, över 20 grader när vi la oss igår kväll. 29 grader var det när jag tittade mitt på dagen, härligt, men lite jobbigt, särskilt för små skruttar som Siri. Vi var nere vid stranden igår och tittade på beachfotbollscup, som förövrigt vanns av farbror Krilles lag, grattis. Sen blev det skidor inne i stan vid hamnen. Det var en sprinttävling med Sverigeeliten på startlinjen, på snö från i vintras =) Kontraster som heter duga =) Men roligt arrangemang så här mitt i sommaren =)

Idag var vi ute i Sunnanbäck med våra kompisar från Ljusdal, grillade och umgicks och de som gillade att bada gjorde det =) Tack så mycket för en trevlig dag! Alltid lika skoj när vi träffas! Ja badade inte idag, inte när det nästan ligger is på vattnet =) Varmt var det, men inte gassande sol, vilket var ganska skönt. Men det blev i alla fall ett bad för mig och Siri sen när vi kom hem, lite väl klibbigt hade det varit under dagen. Siri somnade runt 21-22, lite senare än vanligt. Har fått in en bra nattrutin nu där hon somnar runt 20 vanligtvis, sen så är hon ju värsta sjusovaren =) Vaknar runt 8-9, men jag klagar inte =) Sover gärna till 9 jag med =)

Jaja, det var lite om vad som har hänt, ska sova nu, eller försöka i alla dall, är ganska varmt i sovrummet.

Majskrokar hos mormor =)  7 månader!  Puss på dig Siri-skrutt =)

Hos moster, mormor och morbror med på ett hörn de åxå =)  Hos gammelmormor Ella  7 månaders fika på cafe, men Siri blev visst utan =( 

I mosterns famn =)  Men Pingu då, vart har du varit?  Hos morfar =)  Matpaus i Storuman =)

Kul att se p åskidor i värmen å ser ni tänderna? =)  Heja heja! =)  Familjen Johansson-Lund och våran Siri-skrutt =)

Ha en fortsatt bra sommar och jag hoppas på finväder, för nu känns det verkligen att sommaren är här, äntligen. Har haft lite svårt att få den där riktiga sommarkänslan, men nu har den kommit med besked =)

På återhörande!

/Sara

RSS 2.0