Målvikt 56 kg

Sitter här själv nu, båda barna sover, en inne å en ute! =) Var på kyrkis på förmiddagen och Eskil somna i vagnen just innan vi gick hem. Ställde ut honom på altanen när vi kom hem å han sover fortfarande, har nu sovit i nästan 2 timmar! Rekord nästan. Fast vaknade redan 6.15 imorse, så det är inte så konstigt att han är trött! Siri åt lunch å sen så sa jag åt henne att om hon ville vila så kunde hon ju gå upp å lägga sig i sitt rum. Det blev tyst direkt, gick och kollade till henne efter 5 minuter å då sov hon! Sötnosan!

Så, lite egentid innan det är dags för lunch för lilleman å sen så måste vi bara gå ut! 7 grader varmt i skuggan å strålande sol, fåglarna kvittrar och det droppar från taken - kan man begära mer! =)

Igår så började jag ta tag i detta med vikten en gång för alla! Har nu bestämt mig för att gå ner till vad jag vägde när jag plussade med Eskil, vilket i och för sig inte är min drömvikt, men det är ett delmål i alla fall. Har några sega kilon kvar, men har inte heller gjort några större ansträngningar för att bli av med dem heller. Men nu så, nu ska de ryka och det är innan Eskil blir 1! Målet är alltså att gå ner 6 kilo på 3 månader och det ska jag väl klara av, tycker man! Och om jag gör en uppföljning i bloggen varje vecka eller så, så då kan jag ju inte lata mig =) Kommer att lägga upp det som så, att jag ska cykla på motionscykeln varannan dag, 45 minuter. Finns då inget skyll att det är för dåligt väder eller så =) Kommer att ta de vanliga vagnpromenaderna alla dagar vädret tillåter, men kanske blir det liet längre ibland. Sen gäller det att tänka till med vad man stoppar i sig, som alltid om man vill gå ner i vikt. Kommer inte att gå efter nån metod eller så, mer tänka på det totala kaloriintaget under dagen, så det blir minus i den kolumnen efter dagens slut =) Så nu är det slut med att fika på dagarna och hellre försöka få in en ordentlig lunch.

Så lite siffror i dagsläget:
Vikt: 62 kg
Mått; mage: 86 cm (mäter alltid där den är tjockast =) )
         stuss: 99 cm
         lår: 59 cm

(Eskil vakna efter en lur på 2 timmar =) Så nu är det bara att värma på lunchen, blir plättpremiär för honom idag =) )

Föresten Eskil har också haft äta-gröt-själv-premiär nu i helgen, gick väldigt bra, kladdigt som sig bör, men han fick också i sig endel gröt =) Han har även fått sin 4:e tand nu för någon dag sedan, en framtand. Men man ser att andra sidotanden och andra framtanden också spricker igenom snart.

 
Eskil äter plättar och gröt själv =)

Nä, måste mata sonen lite mer aktivt nu tror jag =) Nog för att han sitter och petar i sig nån bit själv då och då, verkar gå hem detta med plättar =) Får avsluta med att gratulera älsklingen min som åkte in på sin rekordtid på kortvasan i fredags - grattis, bra åkt! Få se om han ger sig i kast med vasaloppet nästa år! =) Själv hoppas jag att jag kan springa Göteborsvarvet iår, hänger på om jag klarar av att springa så långt över huvud taget nu efter mina förlssningar, har lite komplikationer kvar, men men det ska väl ordna sig. Sen så hann jag inte vara med att anmäla mig till varvet innan startplatserna tog slut, men det är nog ett mindre problem, för det brukar alltid dyka upp personer som säljer sina startnummer just innan på grund av att de har kommit på bättre tankar än att ge sig ut å springa drygt 2 mil =)


Far och dotter - två av mina älsklingar!

Jaja, nu har även storasyster börjat rör på sig där uppe nu, ska låta henne morna på sig en aning innan det blir påklädning och utgång! =)


Siri som inte ville vara med på kort imorse =)

Ha det bra alla å på återhörande!

/Sara

Första natten utan barn!

Började äntligen på ett inlägg och vad händer, allt försvinner innan jag hinner spara - just typiskt. Ska gör ett nytt försök å vara noga med att spara denna gång, så kanske det blir nån uppdatering på denna blogg! =)

Vad har hänt sen sist då - ja en hel del säkert, för tiden går ju rätt så snabbt nu för tiden. Brukar bli lite hattigt när man ska försöka få ner allt i ett inlägg så här, när det har gått ett tag, så får nog koncentrera mig på det som har hänt nyligast =)

Får börja med att berätta att jag har sovit borta för första gången ensam sedan Siri kom faktiskt! Sov ju inte hemma när Eskil kom, men då fick jag ju snusa på honom i alla fall =) Nu åkte jag iväg på en kurs via jobbet från måndag till tisdag efter lunch! Det var faktiskt väldigt trevligt, fantastisk mat och fika däremellan, trevligt sällskap och givande information! Sov sen på natten till ca 3, men efter det så gick tiden väldigt långsamt innan jag klev upp 6.30! =) Sen var det väldigt skönt att komma hem igen! =) Barna å Stefan hade haft det bara bra hemma, å natten hade gått väldigt bra för Eskil, med matrekord och allt! =)

Vi har alla, utom Stefan, varit riktigt förkylda i ca 1 vecka! Barna börjar bli friska nu å jag har nästan repat mig också. Vi var hemma nästan hela förra veckan, men i veckan blir det till att besöka våra olika kyrkisgrupper igen =) Vi går numer på tre olika ställen! =) Det är jättekul att komma ut å träffa folk och sen att ha lite tider att passa också, det får liksom dagarna att gå lite smidigare. Siri har också börjat fråga efter kyrkis ibland, så det verkar som hon gillar det också =) Sjunga är nått hon gillar i alla fall. Hon kan gå här hemma och tralla på både kända låtar å helt okända egna påhittade låtar =) Sötingen våran! =)

I och med de olika kyrkisgrupperna så har vi lärt känna mer folk också, vilket är väldigt kul. Så imorgon kommer en kompis till Siri hit, som dessutom har en lillebror i samma ålder som Eskil! =) Skoj!

I övrigt så rullar det på, dagarna går och det blir allt ljusare på eftermiddagarna! Å från det ena till det andra så var jag inne i en affär här i stan idag, som jag inte har haft möjlighet att titta in i förut. Man är lite begränsad när man har syskonvagnen med sig på stan. I alla fall, det var då inte sista gången jag var in där, en helkul affär med massor av pysselsaker (är ombud för Panduro) och andra roliga grejer, perfekt presentaffär också! Hade tydligen öppnat redan i september, så man kan väl säga att det var på tiden jag satte min fot där =) Just det ja, hann ju med att beställa en flatvisp med slickepott till min Kitchenaid också - kommer att bli spännande att testa den sen =) Kommer nog att vara perfekt till att blanda bland annat glasyr med å med tanke på att jag fastnat för detta med garnering av muffins å annat så blir det nog perfekt! =)


Muffins till Stefans födelsedag =)

Jaja, kan inte skriva hur långt inlägg som helst nu, får se till att ta mig tid att uppdatera lite oftare istället =) Så, nu ska jag bara slappa i soffan ett tag, tills Eskil ska äta igen å sen blir det ett inspelat program av Greys anatomy innan sängdags =)

     
Siri fick en whiteboardtavla i julklapp av mormor. Den är väldigt popular att rita på =) å ett å annat sträck har även hamnat på garderoben kan tilläggas! Eskil, vår glad-pojk! =) Å sist en bild på Siri med mammas morgonrock som dagens outfit! =)

Ha det bra alla å på återhörande!

/Sara

RSS 2.0