Födelsedag och annat

Har varit fullt upp den senaste tiden, har inte varit nått speciellt direkt, förutom Siris födelsedag igår, men dagarna har gått ändå å vips så har det varit kväll och återigen inget bloggande den dagen. I alla fall, här är allt bra, förutom att jag till sist åkte dit på förkylningen som härjat här i huset. Eskil är fortfarande snorig, eller kanske det är andra omgången. Jag trodde jag skulle klara mig, men icket! Kanske har det att göra med att jag var ute på vift tre dagar förra veckan och träffade på en massa nya baciller =) Var på jobbet en heldag, kurs på ett nytt instument. Stefan var hemma för första gången med båda barnen själv en heldag och det hade gått alldeles utmärkt. Nog för att han nästan var tvungen att byta om själv efter att ha fått på båda ytterkläderna! Men det händer även mig =) Sen på onsdagen var det kvällsaktivitet med jobbet, inforamtion för vår panel och fika. Misstänker att det var under denna kväll jag blev smittad!!! Var väldigt trevligt att få se alla och sen passade vi på att gratulera vår kollega som fyllt 65 i höst! Grattis igen Ingegerd! På torsdagkväll var det återigen dags för en trevlig tillställning i jobbets regi, tre rätters middag! Var supergott och trevligt sällskap - så sånt tar jag gärna mer av! =)

Mer då, har stökat inför advent å Siris födelsedag. Möblerade om i hennes lekhörna på lördagkväll och satte upp ett lekkök åt henne. Gjorde det då, så Stefan också skulle få vara med och se hennes reaktion. På söndagmorgon när hon kom ner så stod allt där, först såg hon det inte riktigt, men sen när hon upptäckte det så blev hon alldeles lyrisk, slutade med att hon stod och hoppade nästan =) När man ser nått sånt, då värmer det i hjärtat! Gotjejen!


Siri och Eskils nya lekhörna =)

Senare på söndag så kom det kalasgäster, Siri verkade ha så skoj och livat blev det allt där ett tag, trots att det bara var fyra barn och så Eskil förståss =) Senare på kvällen kom familjen Hallgren-Engman med pizza till middag å sen mer tårta efter det. Passade även på att dricka lite glögg, var ju trots allt första advent ju! Siri fick en egen dator, en som man tränar bokstäver på blanda annat, pennor och Nicke Nyfiken bok. En trött tjej somnade rätt så snabbt sen på kvällen! Eskil med, men han vaknade som vanligt efter ca 1 timme och var lite svår att natta om.


Kalasgäster fikar! Å Siri får hjälp att öppna paketet från Cornelia.

Igår, på Siris födelsedag, så började vi med att besöka BVC. Siri väger 11 kg och är 86 cm lång, är ganska lång för sin ålder faktiskt, men inte direkt tung =) Éskil däremot är en medelkille, både på längd och vikt, väger 7880 g och är 69 cm lång, som Siri när hon var ca 10 månader =)

Efter middag kom allt främmen, farmor, farfar, båda farbröderna och kusinerna å även gammelfarmor kom! Blev massor med paket, vilket hon iår hade ro att sitta å öppna, för det mesta i alla fall =) Fika blev det också och dagen till ära hade jag försökt mig på att göra Pippi på tårtan, inte världens snyggaste, men Siri såg vem det var i alla fall =) Å god blev den åtminstone =) Siri fick Pippikläder, Skrållan, keyboard och gitarrr och sen en massa små å stora paket av oss, blanda annat PippiDVD, böcker, kläder, plastglas m.m Städgrejer gav mormor å morfar, vilket blev en hit tillsammas med Pippi sakerna, keyboarden och Skrållan! =)

     
Siri blåset ut ljusen, öppnar paket och städar =)

Lyckade födelsedagsdagar, men det roligaste är ju att se hur roligt Siri tycker att det är och hur glad hon blir! Vad vore livet utan barn, när man en gång vet hur det är?! Älskar er mina gotroll! Å dig med Stefan! =)


Kort taget på födelsedagsförmiddagen!

Kyrkis hann vi på idag, ja Siri vakna 6, men jag hade ingen lust att kliva upp då. Eskil vakna också då, men somnade om runt 7 och sov till 8. Jag å Siri hoppade mellan soffan och sängen fram tills dess =) Siri har blivit så duktig på att hänga med i alla sånger, både vad gäller text och rörelser. Jag har än inte hört henne sjunga nån hel sång, men jag tror nog att hon skulle kunna det. Innan vi gick hem idag så bestämde vi fikaträff med en annan familj som går på kyrkis, de kommer till oss på fredag, ska bli skoj. Det är två tjejer, 3 och 5 år och de har även en lillebror, som inte ens är 1 månad! Bra att det kommer lite folk å fikar, blev lite över sen kalaset nämligen! =) Men det är ju så kul att baka, men sen är det ju bra om det blir uppätet också =)

Just det ja, får ju inte glömma bort att Eskil har hunnit bli 6 månader sedan jag bloggade sist =) Vad tiden går snabbt. Två tänder har tittat fram, han sitter numer stadigt och har till och med börjat resa sig mot lägre saker. Satt idag i spjälsängen och bet på kanten! Dags att sänka den vilken dag som helst. Han äter vanlig mat till lunch, men verkar vara lite kinkig vad gäller maten. Idag fick jag lura i halva portionen genom att ta varannan tugga efterrätt =) Han äter gröt på kvällen och har börjat få välling ibland. Nätterna har den senaste veckan blivit bättre, vaknar nu oftast bara för att äta var tredje timme, om han inte ammar, då vaknar han efter 2 timmar oftast. Betydligt bätter i alla fall än hur det har varit de senaste två månaderna med ätning varannan timme och omnattning varje timme! Eskil ålar runt i hela huset, far iväg på långa upptäcksfärder, men favoritplatsen är nog dörrmattan och speciellt om det finns skor att sätta tänderna i där =) Annars så kan han allt dra ner en sko eller två från skohyllan =) En go och glad krabat är han då allt, precis som syrran var och är! 

     
Eskils två tänder syns när han skrattar =) Sen var det majskrokspremiär på 6 månadersdagen! En sittande Eskil å en klättrande Eskil =)

Nä, dags att väcka Siri, inte bra om hon sover för länge så här på eftermiddagen! Bilder kommer sen, när jag har tid att lägga in dem =)

På återhörande!


Just det ja, vi har ju blivit husägare för andra gången, tur att det var ett lite mindre hus denna gång! =)

/Sara

Siri 2 år

Grattis gotjejen våran som fyller 2 år idag! Älskar dig!


Här gör hon en grimas som Lisabeth och har en skål på huvudet som Emil =)

/Sara




Födelsedag

Så var man ett år äldre då =) Kommer ihåg hur det kändes när man var liten, spänning och förväntan =) Nu för tiden så är det inte lika spännande =) Men roligt är det i alla fall att få bjuda på fika! Gillar nämligen att baka å en födelsedag är ju perfekta tillfället att få baka och testa göra många nya olika sorter =) I år blev det Leilas woopies och en egenkomponerad tårta i ett lager. Och på tal om bakning, vet ni vad jag fick av man å barn?! Jo, en Kitchen Aid!!!! Drömmen! Tack så mycket! Så nu står den så röd å fin å glänser i köket. Måste nästan testas direkt imorgon! Stefan ringde när han var på stan tidigare idag och bad mig välja 1, 2 eller 3. Jag tog 2 och bakom den siffran gömde sig min röda fina assistent! Bakom 1 var det, fick jag senare veta, en symaskin och 3:an var en surfplatta. Så jag gjorde rätt val! =)


Stefans familj har varit förbi i omgångar å grattat och fick passande nog bakböcker och sen ett presentkort. Tackar! Fick en jacka av mamma å pappa tidigare, tack igen! Har även hunnit med kyrkis på förmiddagen och barna sov faktiskt en hel timme samtidigt efter lunch. Så det har varit en riktigt bra dag!

I lördags så for vi som sagt till Gävle å Valbo. Införskaffade lite saker på IKEA som ska ställas in i lekhörnan här nere lagomt till Siris födelsedag. Halva reapriset på skor slutade med att Siri fick med sig 3 par hem. Hon gillar verkligen skor och dessa får hon på sig själv med, så tänker att det blir till att traska runt i dem här inne framöver. Siri fick även sin första glasspinne på IKEA! Glass har hon ätit förut, men bara i tallrik, men det gick hur bra som helst att äta glass på detta viset - hon slukade hela! =)
   

Farsdag firades i söndags. Stefan fick en blomma av sina barn å en deo =) Ringde och gratulerade min pappa, som hade blivit firad på IKEA i Haparanda på lördagen =)


På Eskilfronten händer det saker, som alltid =) I söndags tittade första tanden fram, nere. Sen igår kom den andra upp, nere den med! Så nu är det till att ta bort saker som man inte vill ha bitmärken på, som Siris lilla handväska, vilket är Eskils favvosak att tugga på! Han börjar bli stor vår lilla pojk! =)
 
Eskil blev lite väl pigg efter ett blöjbyte på kvällen, så det var inte läge att gå å natta honom direkt - så passade på att ta lite kort istället =) Sen ett bra exempel på ett barns fantasi, för ni ser väl klart å tydligt att Siri rider på Lilla Gubben?! =)

På återhörande alla!

Kram på er!

/Sara

Stan hela dan

Tror att vi har tagit oss ner till stan varje dag denna vecka =) Mer eller mindre frivilligt =) I måndags började dagen/natten med minimalt sovande för min del. Barna turades om att vara vaken, Eskil började, sen Siri i typ 3 timmar. Hon lyckade med konststycket att skalla mig i mörkret, gjorde förståss ont på henne med, så tårarna kom å med det så var även Eskil vaken! Siri somnade tillslut, men Eskil var tvungen att äta, bajsa å krypa runt lite i spjälsängen innan han kom till ro igen. Klockan var nu 5.30 och jag hade bara sovit 1 timme! Eskil sov i alla fall till 7.30 sen innan han var redo att möta dagens äventyr. Jennie och Cornelia ringde å hörde om vi ville följa till Borgarparken på eftermiddagen, precis vad jag behövde, friskt luft är ju alltid uppiggande! =) Blev lek å bus, å lite mer bus, som resulterade i blöta skor och vantar. Mamman hade inte heller med extravantar, å lite kallt var det, så vi fick traska förbi stan å inhandla torra vantar å sockar till Siri stora glädje! =) Hon fick nämligen sin favvofigur på både sockar å vantar - Pippi! =) Fick hämtning av Stefan från stan sen, så vi slapp faktiskt gå hem, å lika bra var det eftersom Siri inte hade några torra skor! =)

Så i tisdags var det kyrkis här uppe hos oss. Tänkte att jag hade bra om tid när vi kom upp före 8, men blev ändå stressigt att hinna till 9.30 =) Nattade barnen själv på kvällen eftersom Stefan var å åt med jobbet. Gick väl lite si så där. Eskil somna, lagomt för att vakna igen mitt i kvällningsbestyren med Siri. Vilket gjorde att han hann piggna till för mycket för att somna om direkt. Fick vagga honom tills han somna igen, började läsa gonattsaga för Siri och återigen vakna lilleman =) Då blev det nattning för båda i vårt rum, Siri somna nästan direkt och Eskil inte långt efter =) Men klockan hann bli nästan 21 ändå!  

Kyrkis även på onsdag, men nu nere i stan. Å Stefan följde med =) Fick en familjeeftermiddag så där mitt i veckan! =) Åkte efter det å grattade Krille i efterskott å hade med hämtpizza =) Gott var det å så en tårtbit till efterrätt =) Inte illa för att vara en onsdag =)

Har varit bra väder hela veckan =) Börja bli lite kyligt, men bara man håller sig i rörelse och klär sig så är det riktigt härligt. Blev en sväng på stan igår eftermiddag också, inhandlade nån julklapp till Siri och annat som ska delas ut på söndag =) Även idag gick som sagt promenaden ner till stan, hade väl inget direkt ärende, men är en rätt så trevlig promenadsväng att gå =) Å sen så kanske man träffar nån man känner, man får i alla fall se lite folk =) På hemvägen blev det till att inhandla middagen - tacos! =) Stående hemma hos oss till fredagsmiddag, om det inte blir hemmagjpord pizza eller hemmagjorda hamburgare =)

Eskil fortsätter att vakna flera gånger per natt och äter betydligt oftare på nätterna än på dagarna. Funderar på att testa minska amningen på kväll/natt. Han klara sig bara 1,5-2 h om han ammar på kvällen/natten, men på dagen så kan det gå 3 h eller längre ibland. Men det är samtidigt lite svårt att ta beslutet att sluta. Med Siri så var det lätt, efter en mjölkstockning så sinade det och så var det slut med den amningen. Hon blev 8 månader när jag slutade helt och hade bara ammat på kvällen från det hon var 7 månader.

Helgen bjuder på en sväng till Gävle på lördag i alla fall, sen så ska vi gratta Emil i efterskott som fyller år idag, coolt datum idag föresten 11-11-11! =) Å sen finns det alltid nått att stöka med som får tiden att gå alldeled för snabbt =)

 
Siri med sitt första diadem =) Å Eskil som råkat tippa omkull på rygg, men lika glad är han för det =)

     
Hade härligt ljus i köket imorse, bilderna gör det inte rättvisa egentligen hur fint det var, men hade i varje fall världens två finast fotomodeller som försökt posa för mig =)

Nä dags att runda av för idag!

Trevlig helg på er alla!

På återhörande!

/Sara

2 års kalas

Börjar med det som hänt senast först =) Var nämligen på 2 års kalas idag, Cornelias =) Fyllde egentligen år i torsdags, då vi faktiskt också traffades, men kalaset var idag. Fick en massa gott fika å Siri fick en massa nya saker att inspektera =) Hon hade inte tid att se på när Cornelia öppnade paket, det fanns ju en massa nya saker att kolla in, vilket var mycket mer intressant. En av favoritsakerna blev nog Cornelias rosa keyboard med tillhörande pall å mick! =) Det blev en mycket trevlig eftermiddag, tror att Eskil också hade rätt så skoj, han hade då inte tid att sova nått =) Somnade sen rätt så snabbt på kvällen =)

 
En kalasfin 2 åring! Å en Siri som är djupt koncentrerad på speladet =)

Som sagt, så hann vi träffa Cornelia på hennes födelsedag också. Vi tog oss en sväng till Borgarparken för att leka ute, passa på nu innan snön kommer =) Helt otroligt egentligen, har varit 14 grader varmt några dagar denna vecka och då är vi inne i november! Var lite kallare i torsdags å ingen sol, men bullar å ljummen saft värmde de lite kyliga mammorna (å Cornelias mormor), tror att barna var ganska varma som de sprang runt å lekte.

     
Fika i Borgarparken. Eskil fick tyvärr inget, därav den buttra minen kanske =) Men nöjd var han i alla fall i syrrans del av vagnen =)

Annars så har vi inte gjort så många utflykter denna vecka, varit ute å gått i det vacka vädret och busat på här hemma =) Eskil å Siri är så söta när de försöker leka tillsammas =) Än så går det väl lite si å så, men Siri försöker i alla fall få med Eskil. Idag till exempel så skulle hon läsa för honom, men jag tror att han var mer intresserad av den upp-å-ner-vända låda hon använde som pall! =) 

         
Siri gymmar med Eskil =) Sen en Siri påklädd för en cykeltur inomhus, notera också styret =) En glad Eskil, som denna helg började med att ställa sig på detta akrobatiska sätt. Ska verkligen en 5 månaders hålla på med sådan här gymnastiska rörelser?! =)

Har nu fått bort alla lövhögar som krattades ihop tidigare i veckan, så nu är det lugnt för snön att komma. Äppelträden har kvar löv att fälla, så kanske hinns det med att kratta nån sväng till. Men det är faktiskt kvar äpplen på vinteräppelträdet, men rådjuren ska ju ha nått att äta också. Jag å Siri såg faktiskt tre stycken som korsade gräsmattan här en morgon. Förra året hade vi en stig tvärs över tomten som rådjuren hade trampat upp, så de verkar komma i år igen.

Dags att avsluta för denna gång, kanske ska jag sätta mig å fixa till gardiner till hallen, eller så blir det bara till å slappa. Eskil verkar lite orolig, måste upp å flytta ner honom lite titt som tätt. Han verkar gilla huvudgaveln lite väl mycket ikväll, å irriterad blir han när han inte kommer längre, när det tar stopp liksom.

Ha en bra vecka alla! Å föresten, hoppas denna storlek på texten blir mer lätt läst för mina lite äldre bloggläsare (ingen nämd, ingen glömd =) )

På återhörande!

/Sara

Bilder

Här kommer bilder från helgen i Arvidsjaur, samt några tagna de senaste dagarna. Måste ju också uppdatera Eskils mått, var på BVC idag och han väger numer 7150 g och är 67,5 cm! Stora killen =)

     


          
 
Några bilder från mormor och morfar =)
   
Blev ett tvärbesök hos moster på hemvägen =)

 
Siri dissade hemburgaren på hemvägen, så det fick bli en burkmat serverad i ett lock =) Sen en bild på Eskil - 5 månader!

     
Syskonbus =) Siri fick en tre-hjuling här om dagen å överlycklig blev hon, trots att hon inte riktigt når ner till tramporna =) Sen en glad-pojk sittandes i sin Bumbo =) Sist ett dagsfärskt kort taget när storasyster och lillebror leker tillsammans =)

På återhörande!

/Sara

Helg i Arvidsjaur och en 5 månaders

Förra helgen åkte vi som sagt upp till Arvidsjaur. Resan gick rätt bra, hade bara en väldigt trött tjej i bilen mot slutet. Hon hade till en börja ingen lust att somna för natten sittandes. Det tog ca 12 mil innan hon somnade tillslut, efter att ha sagt "hoppa ner" ett antal gånger!

Vi fick en väldigt trevlig helg, med besök på dagis där mormor jobbar, bus med moster, mormor och morfar, se första snön för i år och bara tid för att umgås! Tack för en mysig helg alla å för alla saker som barna fick =) Mormor å morfar hade ordnat ett lekhörn åt Siri där hon roade sig hela dagarna =) Kokade mat på spisen, satt vid bordet å gungade på mosters gunghäst =)

Förra veckan var det i princip grått å trist hela tiden. Vi var inte ute mycket, men kom iväg till kyrkis i alla fall =) Där fick Siri vara med om nått mindre roligt. Hon tog sig tydligen ut genom ytterdörren, troligen trycket hon själv på öppnarknappen och väl ute så åkte dörren igen och hon blev utestängd. Som tur var så gick jag för att titta vart hon tog vägen efter en stund, satt å ammade Eskil, men hon var nog inte ute så länge, fast länge nog för att hinna börja grina! Efter den incidenten så låste de dörren! Det positiva med det hela är i alla fall att hon reagerade som hon gjorde och inte tog tillfället i akt att gå iväg på upptäcksfärd. Det var bara några grader varmt å hon hade ju inga ytterkläder på sig. Jaja, återstår väl att se om hon lärde sig nått av detta!

Härligt väder var det igår i alla fall, sol å 8 grader varmt. Hann ner på stan på förmiddagen och sen var vi ute på tomten på eftermiddagen. Krattade lite löv, Eskil hängde med i selen å Siri stökade på med sin kratta å gräsklippare =) Fast gå runt å äta äpple var nog det roligaste ändå =)

Eskil har det lite stökigt på nätterna, fast igår natt verkade det som en vändning kom! Han åt då bara två gånger och vaknade två gånger mellan det! Stor skillnad från natten innan, då han åt med 1,5 h mellanrum och vaknade dessutom där emellan! Blev aningens less då kan jag säga! Fast till hans försvar så är han förkyld nu och har inte lätt med snoret som bara rinner. Men hoppas verkligen på att nätterna blir bättre nu. Han får nu ersättning 1-3 gånger per dag, beror på hur nöjd han verkar. Äter smakisar till lunch, ca 2 iskuber mat och får ett grötmål på kvällen. Sedan helgen så har han vissa mål inte blivit hungrig på ca 4 timmar eller mer, så det kanske börjar lugna ner sig och stabilisera sig på matfronten. Men med tanke på hur snabbt han tar sig fram nu och hur mycket han stökar på så är det inte underligt om han behöver energi! =)

BVC idag (tisdag), ska bli spännande att se vad han väger nu! Är även spruta på schemat, mindre roligt, men eftersom han inte reagerade på första, så hoppas jag att det blir lika denna gång. Eskil hann ju "fylla" 5 månader medan vi var i Arvidjsur. Tänk vad det går snabbt. Å tänk, 5 månader och ålar redan för fullt, vart ska detta sluta =) Han börjar bli så med i allt =) Gillar att studera syrran och kan skratta bara han ser på henne =) Är så roligt att se, blir alldeles varm i hjärtat =) Älskar min barn så mycket!

Å i helgen så firade jag å Stefan 8 årig förlovningsdag =) Grattis igen going - älskar dig!

Jaja, bäst att sova, å hålla tummarna att Eskil får en bra natt inatt också! =)

Bilder kommer sen!

På återhörande!

/Sara
 

RSS 2.0