Förkylda barn och våren är här!

Så har det gått 4 veckor sedan jag inledde projekt viktminskning. Det har gått jättebra faktiskt att hålla sig från fika och tänka på vad jag stoppar i mig. Jag har även börjat träna mer ordentligt och det har ju gett resultat. Mätning idag visar även det, liksom vågen att det går åt rätt håll =) Är inte i mål än, men sen så hade jag ju Eskils födelsedag som måldatum och det innebär just nu -2 kg på 2 månader! =) Lyckades denna vecka ta mig under 58 kg, vilket jag inte riktigt vågade hoppas på tidigare i veckan!

Vecka       Vikt       Minskning(kg)    Mått(cm)
                                                    Mage      Stuss     Lår
Start         62,0                              86          99         59
1              60,2         1,8                  
2              59,5         0,7                  
3              58,7         0,8                  
4              57,9         0,8                 82          94         57

Jaja, nog om det. Eskil blev 10 månader igår! Tänk, redan 10 månader. Hans 6:e tand har tittat fram, så nu har han 4 uppe och 2 nere. Han har gått 3 steg som mest =) och står utan att hålla i sig rätt länge ibland. Nu i helgen började han med att snacka en massa också =) Mest "mamama" och "papapa" =) Har pratat förut, men inte alls lika mycket. Busa med syrran gillar han att göra och retas ibland =) Han visar även att han har humör ibland när det inte rikitgt går som han vill, men han verkar i alla fall ha ljusår mer tålamod än vad Siri har =) Lite struliga nätter har det varit i veckan, han har mest sovit hos oss. Fast det kan bero på att båda han å Siri är förkylda och hostar. Siri fick till och med feber igår. Hon är bättre idag och helt feberfri nu på kvällen. Men vi var bara på en kyrkis denna vecka och höll oss hemma för kurering resten av dagarna.

Jag har virkat på lite, gjort nån macaroon bland annat =) Sen har jag gjort en laddning med marshmellows pasta, ska se om det är lika bra som sockerpasta att arbeta med. Har snöat in lite på det också, sockerpastemodellering =) Få se om jag får till nått skoj sen till Eskils 1 års tårta =)

Ja, sen vet jag inte om det har hänt så mycket mer. Kanonväder har det i alla fall varit nästan hela veckan. Snödropparna blommar utmed garaget =) Ingen snö kvar på gården och vi har sopat uppfarten! Våren är verkligen här nu!



Veckan som kommer bjuder på kyrkis, om vi är pigga och ett BVC besök. Spännande att se vad Eskil väger. Ibland så känns han tyngre än Siri till och med =)

Jaja, bjuder på några bilder från veckan som gått. Sen är det sängen som gäller för min del!

   
Siri virkar också! =) Sen går hon "jätte själv", som hon säger. Hon fick dock sätta sig i vagnen efter ett tag, var för mycket intressant att stanna å kolla på efter vägen. Sen ett lite lagomt tillgjort kameraflin =)

      Siri pratar i telefon
Eskil med brillor och sen har även han fattat hur man gör när man pratar i telefon! =) Han lägger mobilen på axel precis som Siri gjorde när hon var liten =) Kanske ser man även att de är syskon! =)

På återhörande!

/Sara


Utevecka

Börjar med invägningen som jag gjorde igår:

Vecka       Vikt       Minskning(kg)     i %
Start         62,0
1              60,2         1,8                  2,9
2              59,5         0,7                  1,2
3              58,7         0,8                  1,3

Alltså -0,8 kg! Går bättre än förväntat =) Men veckan som har gått så har jag inte fuskat nått direkt, inget fika! Tog ett glas vin till middagen på helgen, men det kompenserades av träning och kanske lite för kalorifattiga mellanmål. I alla fall, cyklade 2 dagar, var ute och sprang 6 km på söndagen och gick 1 mil 2 dagar och utöver det blev det nån sväng ner till stan med barnvagnen. Så det var en rätt ok vecka! =)

Jaja, mer då. Har varit på kyrkis som vanligt. Dock så var det sportlov på ett av ställena, men hade då bestämt lekträff med en familj vi lärt känna nu på senare tid. Blev en väldigt trevlig förmiddag, blev bjudna på lunch och hann med massor av bus och lek. Båda barna slocknade i vagnen bara efter några meter sen när vi gick hem! =)

Vädret har varit underbart nästan hela veckan. I fredags visade termometern +12 grader! Nästan all snö är borta, så nu väntar vi bara på att de ska sopa alla gator. Det är som grusväg vart man än går känns det som. Har varit ute ganska mycket, hemma och lekt på gården och i lördags tog vi oss en tur till sjörövarskeppet på stranden =) Blev mellis ute, men mot slutet så började det blåsa å bli lite kallt, så det var tur att vi gick ut tidigt. För barna verkar ha ställt om sig nu, det är morgon runt 6, även på helgen! =)

I torsdags packade jag ner båda barna i vagnen och gick efter mellis mot gympan. Stefan hade möte till 16, då gympan börjar. Vi vill ju försöka få detta till att vara Siris egentid, men ibland går ju inte alltid det. Gick bra att få upp syskonvagnen till gympasalen, vilket jag var lite orolig för först, eftersom det inte finns nån hiss, men trappen var bred nog! =) Eskil satt så snällt i vagnen, medan jag hade fullt sjå med att se till att Siri lyssnade och gjorde vad gympaledaren sa! =) Stefan kom efter ett tag också, så då slapp Eskil vagnen resten av tiden =)

Jag har kommit in i ett virkil denna vecka =) Har gjort några godsaker, som jag med gott samvete kan bli bjuden på när Siri bjuder på kafferep =)

   
Mitt pyssel i veckan! =)  Se även ballerinakakan som Siri äter på =) Sen så gjorde vi handavtryck här om dagen. Det var lite klurigt att få till Eskils händer, men det gick =)

         
Eskil poserar! =) Första melliset på altanen för iår, men Eskil fick sitta i vagnen! Sen mellis ute vid sjörövarskeppet =) Å sist Siri i full mundering, hon ville själv ha på huvan! =)


Detta händer väldigt sällan, att Eskil somnar i nåns famn bara så där! Men idag var han verkligen trött, det var just före middag och han hade bara sovit drygt 1h under hela dagen! Mina två gokillar! Älskar er! Å älskar min gotjej också!

Just det ja, måste ju också berätta att Siri i helgen lärde sig säga just Siri, eller blir lite mer "Siji". Fast för det mesta är det ändå "Sissi" forfarande om hon pratar i tredje person!

Avslutar med att gratta brorsan i förskott, fyller 31 år imorgon (tisdag) Grattis Mattias önskar vi alla! =)

Ha en bra vecka alla!

På återhörande!

/Sara

Sportlovsveckan

Sportlov denna vecka. Var en större grej när man gick i skolan. Det betydde lov i en hel vecka, inga läxor eller prov =) Ljusare ute och kanske fina vinterdagar. Spenderade inte så mycket tid i slalombackarna, trots att vi har en mitt i samhället =) Har bara åkt utför två gånger i mitt liv =) och det på lånade skidor. Min bästis lånade ut ett par av sina till mig, var bara det att hon då kanske var ca 30 cm längre än mig! Så hade aningens för långa skidor =)

Andra och sista gången jag åkte var när reseprogrammet "När och fjärran" var och besökte Arvidsjaur. Alla på högstadiet och säkert fler klasser, fick helt plötsligt en frisluftsdag =) Konstigt va! Jag tog på mig mina lånade slalomskidor i storlek aningens för långa och begav mig på självsäkra ben ut och upp i backen. Kan minnas att första åket gick rätt bra. Kanske ganska långa svängar, inte allt för tvära, men ner kom jag i alla fall. Ställde mig i liftkön igen och upp i backen....eller hur var det nu igen?! -Jo, just det ja, jag råkade ju ramla i liften, fastna med benet och blev dragen uppför backen några meter innan jag lyckades lirka mig ur åbäket! Usch, känner när jag sitter här i soffan å skriver hur pinsamhetskänslorna dyker upp igen! =) Och det enda jag kunde tänka på då var - bara de inte filmar det här! =) Som tur var så dök då aldrig denna inciden upp i rutan i alla fall! =) Å sen var det färdigåkt för min del!

Jag och barna har haft fullt upp denna vecka, dock ej några aktiviteter på skidor =) Vi har faktiskt haft väldigt bra väder här, soligt och varmt, upp emot 10 grader nån dag faktiskt. Så det börjar inte finnas så mycket snö kvar, mest is. Onsdag och fredag var det kyrkis på schemat, sen var vi i tisdags och lunchade hos Elin, Irma och Axel. I torsdags så var det vi som bjöd på fika, när Ebba och Olle kom å hälsade på. Det är väldigt roligt nu när Siri börjar bli så stor att hon har börjat leka lite med andra barn. Det öppnar upp för fler tillfällen att träffa andra och hitta på saker med andra familjer. Så vi hade en väldigt bra vecka sammanfattningsvis!

Stefan var ju på kurs tisdag till torsdag. Nattningarna gick rätt så skapligt måste jag säga. I tisdags så somna Siri till och med medan jag nattade Eskil, så det blev ingen gonattsaga läst den kvällen. Sen så somna hon även själv på onsdagen, fast då hann vi i alla fall läsa lite. Hon somna medan jag var tvungen att gå å titta till Eskil. Det är så skönt att hon har börjat kunna somna själv ibland. Vissa gånger så har hon även somnat själv på förmiddagen, om hon har varit riktigt trött.

Jag då, hur går det för mig och min viktutmaning. Jo det knallar på. Har fikat vid några tillfällen denna vecka faktiskt. Fast har då oftast inte ätit något ordentligt mellis och bara stäckt mig till en bulle eller rulltårtebit, så det har nog inte gjort något på den totala kalorifronten. Har cyklat fyra gånger och gått två längre promenader. Så till resultatet:

Vecka       Vikt       Minskning(kg)     i %
Start         62,0
1              60,2         1,8                     2,9
2              59,5        0,7                     1,2

Så nu är jag i alla fall under 60 kg! =) Saker har även hänt på midjemåttet, känner det på byxorna, så det är rätt skönt det!

Helgen blev rätt lugn. I lördags så var vi och beställde en terrassmarkis! Var ett kanonerbjudenade på en av firmorna i stan, så vi slog till. Hade redan tänkt skaffa en i somras, men tyckte att det var lite mycket pengar och sen så blev det inte heller panik eftersom Eskil inte gillade vagnen direkt. Jag hade ju en tanke innan att han skulle ha det så mysigt sovandes ute på altanen och med en markis som skydd för regn och sol så skulle det ju bli perfekt. Men det blir ju inte alltid som man tänkt sig =) Fast nu så, nu kommer de till veckan och monterar upp den, så nu är det bara fram med utemöblerna och ta premiärfikat ute på altanen! Å Eskil kanske får en ny favvosovplats! =)

I söndags blev det lite vanligt stök, som handling och träning för mig och Stefan. Sen på eftermiddagen kom Lovisa med föräldrar och hälsade på. Lovisa som blir storasyster snart, spännande!

Just det ja, äntligen har Eskils 5:e tand tittat fram, andra framtanden. Har varit på g länge, så nu äntligen. Nu väntar vi bara på den andra sidotanden också! Han äter numer bara en gång per natt och har de senaster nätterna ätit runt 1 och sedan klarat sig till morgonen. Fast nu verkar det som om våra tidigare så snällt morgonsovande barn har bestämt sig för att det är morgon runt 6! Till mammans stora besvikelse!

Nä, dags att slöa i soffan en sväng, innan det är dags att sova. Nu är det ju riskabelt att vara uppe å nattsudda för min del! Är ju ganska skönt om man får sova några timmar per natt! =)

   
Bus-Eskil, påväg att dra ner vattenkannan från fönsterkarmen. Siri djupt koncentrerad på att spika, vilket hon tycker är väldiugt roligt. Eskil gillar även att klättra, brukar stå på den svarta legolådan. Sen en annan favorit just nu är att stå i lära-gå-vagen! =)

På återhörande alla!

/Sara

Nästan som Biggest loser =)

Första veckans resultat blir nog svårslaget, vågen visade -1,8 kg! Hade räknat med -0,5 kg i veckan, men det är nog vad jag får sikta in mig på senare och kommer troligen att hinna stå still nån vecka också. Men nu är det bara att vara glad över detta fina resultat! =)

Vecka       Vikt       Minskning(kg)     i %
Start         62,0
1              60,2       1,8                     2,9

Nu väntar vi bara på att Eskil ska vakna, sen blir det lunch och efter det packa ner barna i vagnen och ut på en promenad. Växlande sol, men bara -1 grad, så det verkar vara härligt promenadväder. Kanske blir det en sväng ut mot havet idag, har ju timat in det lite dåligt med cyklingen. Ska cykla tisdag och torsdag och Stefan kommer att åka bort på kurs tisdag-torsdag, så det är inte säkert att det blir så sammanhängande cykelpass, beroende på hur snällt barnen sover =) Jaja, det visa sig.

På återhörande!

/Sara

Första veckan!

Snart har första veckan passerat och det har gått väldigt bra! Väger mig ikväll, så resultatet på vågen får jag rapportera senare. Men jag kan sammanfatta veckan med att allt har gått enligt planerna och lite till faktiskt. Har cyklat 4 gånger, eller den 4:e blir idag faktist =) Sen har det blivit promenader varje dag, inte långa varje dag, men vi har rört på oss =) Och igår, då var jag faktiskt ute på första joggingturen på nästan 2 år! Avverkade 6 km, på en inte allt för bra tid, men nu finns det nån tid att kapa i alla fall =) Kan säga att låren värker en aning idag! =) Vad gäller kosten så har det fungerat bra också. Äter bra middagar och har nästan varje dag fått i mig lunch också =) Frukt till mellis och har bara fuskat en dag med en macaroon =) Bakade macaroons med rom/chokladsmörkräm mellan och var ju tvungen att provsmaka, innan jag tog med och bjöd dem på jobbet! Så sammanfattningsvis så borde det synas på vågen också att veckan har gått så bra! Så väntar med spänning tills ikväll! =)

Annars då. Ja, som sagt, var och hälsade på på mitt jobb en sväng i torsdags. Stefan hade ett ärende dit, så då hängde vi övriga i familjen med. Det var jättekul att titta förbi å kolla läget hos kollegorna =) Och sen fick jag en anledning att inte äta upp det jag bakat själv! =)

Vi har rännt på våra tre olika kyrkisgrupper i veckan, pysslat med plakatfärg på ena stället, så hela Siri blev omvandlad till en blå-svart-röd varelse =) Sen var det att så gräs på andra stället, men det tyckte Siri inte var så roligt, så det struntade hon i, men att sitta å klippa, rita å limma det faller henne alltid i smaken - tur att det var det i onsdags då på kyrkis i stan =)

Strålande sol har det varit hela veckan, någon dag var det runt 9 grader varmt också, lite blåsigt har det även hunnit med att vara, men barna har sovit ute nästan varje dag denna vecka. Det är väldigt skönt när de kan sova ute i det fria! Eskil har ju varit så styrig när det har kommit till det här med sovning. När han var liten bebis så var det ju alltid ett projekt att få honom att somna, så det har inte varit så mycket sova ute i vagnen för honom, men nu så! =)

Ska även passa på att gratta pappa å barnas morfar på födelsedagen, han fyllde igår så det får bli i efterskott här på bloggen! GRATTIS! =) Han brukar som sagt fylla år runt vasaloppet och när vi var barn å höll på med skytte, så brukar vi alltid vara i Malmberget/Gällivare på Lilla VM denna helg! =) Det var roligt det. En hel helg med tävlingar, massa andra sporter att titta på och eventuellt spana in nån snygg kille, övernattning på någon skola, mat i nån skolmatsal, prisutdelning i på avslutningsdagen inför alla hundra deltagare och ledare och sen så var det väl ett å annat bus man hann med =) 

Å grattis Jörgen Brink till ännu en seger!

Nu ska jag snart väcka Siri, som somnade själv uppe i sin säng runt 12, dags att äta lunch nu kanske =) Sen blir den nog att gå ut en sväng, handla å kanske en promenad, få se vad vi hinner med i eftermiddag!

På återhörande alla!

   
Eskil leker med en ballong! Sen ett kort på vasaloppsfrukosten =) Å sist Eskils nyinköpta vårdojor! =) Eskil sa att de ser ut att vara supersnabba, så vi får väl se hur snabbt det går till våren! =)

/Sara

RSS 2.0