Helgen i bilder

Klart att även Siri satt bänkad framför TVn i lördags när det var kronprinsessbröllop =) Hon tyckte att det var SÅ intressant, vår lilla prinsessa =)

Siri ser på bröllop =)
  Hur var det nu igen man gjorde när man satt?  Gotjejen =)  Skönare att ligga ner å se på bröllopet =) 

I fredags (å lördags) blev det att handla lite leksaker å annat "nyttigt" på en barnbutik här i stan som hade konkursutförsäljning. Bland annat så fick Siri en läragå vagn å en potta =) Pottan testade vi faktiskt nu ikväll, se så glad man kan vara om man får sitta på pottan sin =) Jag passade även på att göra några nya fotavtryck i helgen, bilden nedan visar Siris fot i februari å sen nu, 4 månader senare, inte konstigt att hon har växt ur vissa sockar =)

Första pottstunden =)  Fötterna växer =) 

Annars så har vi tagit det ganska lugnt, suttit å planerat lite inför kommande renoveringar i huset, varit å tittat å mätt i huset, köpt en spis å diskmaskin, hälsat på i Sunnanbäck, visat vår lägenheten för hon som vi köper huset av och Stefan har njutit av att han nu har semester =)

En stor grej har ju hänt också, Siris första tand har tittat upp! Så nu har hon ett litet riskorn i nedre käken =) Hon har inte varit speciellt grinig eller så, kanske sovit lite sämre, men det kan lika gärna bero på att det har varit varmt i sovrummet. Hon har kanske varit lite mer bitig än vanligt, men det är ju inte så konstigt heller. Kort sagt, tandsprickningen har gått väldigt bra!

Veckan börjar med en massa saker som ska fixas, jag å Siri ska på sista mammaträffen och sen så kommer vi att dra norrut till Arvidjsaur på tisdag eller så. Då kommer Siri äntligen att få träffa moster, som får flytta in i sitt hus i veckan, mormor, morfar och morbror!

Får önska alla en trevlig sommar, kanske kommer det inte nån uppdatering på ett tag nu! Så ha en skön midsommar och semester sen alla!

/Sara


Lite allt möjligt

Siri åt gröt sent ikväll blev nästan 20.30, så det betyder att hon inte kommer att vakna förrän 0.30-1.30, vilket betyder att jag kan sitta upp tills dess typ å pyssla på med mina saker =) Har lite syprojekt på G och sen ska jag bara göra det sista på ett album jag har scrapat ihop =) Kanske hinner jag se ett inspelat avsnitt av Ghost wisperer också =) Jag råkade bli fast i den serien när Siri var liten (ja liten är hon ju fortfarande, men mindre då =) ) Det var på den tiden då hon sov mest hela dagarna och man kunde sitta i soffan å mysa med henne sovandes på ens mage =) Det händer inte allt för ofta nu för tiden, men det händer faktiskt att hon somnar i ens famn, hur mysigt som helst ju =) Gjorde det tidigare idag när vi var på mammaträffen. Mot slutet var hon så trött så, efter att ha kämpat mot sömnen typ ända sedan vi kom dit =) Mammaträff ja, näst sista gången, känns konstigt. Börjar våra små barn bli så stora verkligen?! Har vi verkligen träffats i ett halvår snart?! Sakta ner tiden! Allt går ju i en rasande fart!

Var till IKEA en sväng i lördags, spöregn hela dagen så det var perfekt att gå i lite affärer. Siri var så snäll hela tiden, satt i vagnen och tittade på allt å alla =) Ja just det ja, jag har ju bytt ut liggdelen till sittdelen nu och jag trodde ju först att jag skulle byta mellan dem i början, men så kommer det nog inte att bli. Siri sover lika bra i sittvagnen när man fäller ner den i fullt liggläge. Så nu är det nog bara att packa bort liggdelen och spara den. Men vi har ju använt den länge tycker jag och är så nöjd med vagnen hittills. Har dock en hjulaxel som glappar, en ny är beställd, men få se när den kommer. Får vara på affären lite, för det går på garantin, så man vill ju få det fixat så man inte står där en vacker dag med ett hjul mindre. Jaja, kom bort från ämnet lite, IKEA ja, tittade på kök och hittade lite småsaker som vanligt, å självklart så följde det med värmeljus hem =) Hann med Birsta också, men shoppade inte så mycket, hittade helt enkelt inte så mycket intressant =)

Siri var på sin första skolavslutning i fredags, Emil gick ut 9:an och Emelie 7:an. De höll till ute på en forngård, jättefint ställe. Inget regn, men lite kallt var det allt. Siri var vaken nästan hela tiden och diggade till sommarsångerna, men tror hon somnade någonstans runt rektorns tal =) Fika sen i Sunnanbäck, trevligt.

Kontraktet är nu påskrivet, vi är husägare! =) Eller snart i alla fall =) Får flytta in 15 augusti, senast, så tror inte att det kommer att kännas verkligt förrän då. Spännande är det allt och väldigt roligt! Mycket att stå i nu framöver med allt vad en flytt innebär och sen inredning av huset och lite fix som ska göras där. Roligt!

Jaja, det var lite om vad som har hänt på senaste tiden. Siri går numer bakåt i sin gåstol =), det går framåt för henne på sitt-fronten och go å glad är hon mest hela tiden =)

Mina goingar!  Siris nya smurfmössa =)  Lite somriga kläder på idag =)  Siri-skrutt =)

Ha det bra alla!

/Sara

Nationaldagsfirade och nyhet

Mycket som händer för första gången så här under Siris första år på denna jord. I söndags så var vi ute på stan och kollade in nationaldagsfirandet här i stan. Var en scen nere vid Möljen, där det sjöngs och pratades. Vi väntade inte in dagens höjdpunkt dock, Eric Saade, men vi överlevde ändå =) Fikade ute och som tur var satt vi under parasoll, för det kom lite småstänk från himlen. Annars så var det ganska ok väder.

Stefan var på skolåterträff (20 år sedan de gick ut 9:an) hela lördagen, hade haft en bra dag tror jag allt. Själv så missade jag min återträff (10 år) för 2 år sedan, var så mycket den sommaren med flytt från Varberg, bröllop och fest, så jag får vänta några år till innan nästa =)

Mammaträff igår. Passade på att ta kort på våra "små" bebisar =) Nu är det ju bara två gången kvar som vi har lokalen på BVC att träffas i, men vi kommer nog att fortsätta träffas sen också! Jag tyckte att jag tog en massa kort, men sen när jag tittar på dem, så var det inte alls så många och inte häften av dem blev bra heller =( Jaja, vi kan ju alltid ta nya sen.
Bebisarna våra =)
Elton, Cornelia, Siri, Max och Milliam. Ligger i åldersordning med Elton som är äldst.

Siri håller igång här hemma. Har nu sprakat sig lite bakåt i sin gåstol, men än tar hon sig inte fram medvetet =) Är lite svårt att nå ner ordentligt också, hon måste ha skor på sig! Äter gör hon glupskt, allt man ger henne. Det är ju väldigt skönt det, ingen tjorvmoster här inte, inte än i alla fall =)
Mysigt med en koja =)  Gåstolen är roligt =)  Lilltjejen håller på att bli stor!  En tom flaska är bra god och intressant =)

Ska jobba en sväng imorgon, hålla i en liten presentation för säljare som kommer till labbet. Siri får nog stanna hemma med Stefan då, kan annars vara lite svårt att fixa oss iordning så att vi är på jobbet till 8 =) Nämnas kan ju att jag å Siri sov till 9 imorse =)

Sist men inte minst, den stora nyheten: Vi har köpt hus! Spännande, spännande och lite skrämmande. Vet inte när vi får flytta in än, men hoppas att det blir snart. Tänk, husägare, det är stor det! =)

/Sara


BVC å förkylning

Första morsdagen för mig i söndags. Blev firad av dottern min, med lite hjälp från far sin =) Fick blommor och choklad, tackar så mycket =)
Mor och dotter på morsdag =)  Morsdagsuppvaktning!

Var på 6 månaderskoll i tisdags. Förutom vikt å längd så kollades endel utvecklingssaker också, vilka Siri klarade galant =) Siri forstätter att skjuta i längden och har tagit i kapp vikten som dippade där ett tag.
Vikt: 5860 g
Längd: 65 cm

Siri har nu i några dagar fått riktig mat till lunch. Hon äter ju allt med god aptit och äter sig mätt också. Så sen 6 månadersdagen så har hon fått kött å fisk också. Dagens lunch bestod till exempel av fisk, sötpotatis och majs. Sen mango till efterrätt, blandad med lite hallon. Hallonen tror jag däremot hon tyckte var lite sura, fick en "skriet
" mun =) Måste testa sen ikväll med gröten för att se om det var det =)

Annars då, ja jag har råkat få världens förkylning, hade lite feber till och med igår, så är lite hängig. Typiskt när det är sommar ute nu också, över 20 grader och solen gassar. Har varit tvungen att gå ut en sväng ändå, men idag blev det vara en kortis, började småstänka lite just som vi skulle ta svängen runt Lillfjärden. Före det satt vi i solen å svettades tillsammans med Jennie och Cornelia.

Å sen så har det hänt, det stora, jag har gett mig in i facebook-träsket =) Har försökt stå utanför, men nu gick det inte längre =)

Skulle egentligen ha åkt till jobbet imorgon, men ringde och sa att det nog är bäst att jag å Siri stannar hemma så jag kan kurera mig och inte smittar ner dem också. Men ska ta mig en tur dit sen här framöver, se hur de har det =)

Nä, sen har det inte hänt så mycket mer här. Återkommer senare med hur det går med huset. Annars så hoppas jag på ett snabbt tillfrisknande, vackert väder och att myrorna fortsätter att hålla sig borta från vår lägenhet =)

Ha det så bra alla, nu när sommaren är här!

Ja visst är hon =)

/Sara

RSS 2.0