God fortsättning och 4 veckor gammal

God fortsättning på er alla! Och Siri blev idag 4 veckor gammal!

Så har julen 2009 passerat, en jul som man bara för några veckor sedan inte trodde att man skulle fira på detta sätt, med en ny liten familjemedlem närvarande, utanför magen =) 

Vi firade i år julen här i Hudik å julafton var vi ut till Sunnanbäck, där skruttan blev höjdpunkten hos alla. Svärmor hade dukat upp stora julbordet, gott var det, fattades inget, förutom kanske äppelmoset =) Måste införa det på deras julbord i framtiden =) Det är ju ett måste till skinkan ju =)

Efter julklappsutdelningen kunde det nog konstateras att den yngsta personen i sällskapet fick de flesta julklapparna =) Men det var mamma å pappa som fick öppna, skruttan var inte riktigt så pigg på det =) Siri tackar alla för de fina klapparna!

När vi kom hem till oss igen så hade vi julkappsutdelning här med. Syrran hade lämnat en massa klappar när de passerade här påväg söderut för att hämta hem deras hund. Fick väldigt fina klappar från de där hemma, bland annat ett "Carpe Diem" smycke - tack så mycket mamma å pappa, sen så fick vi även en eltandborste - så nu känns det som om man har varit hos tandläkaren efter varje tandborstning.

Skruttan då, ja hon växer å växer. Idag så var vi och vägde igen - 2782g! Och den största nyheten - sonden togs bort idag! Så nu ska skruttan få äta helt själv dygnet runt. Sedan i onsdags så har hon halvammat, vi har sondat på natten. Men efter vägningen idag å den fina viktkurvan, så togs beslutet att hon nog är mogen för att äta helt själv. Det är så skönt och vi hoppas och tror att det kommer att gå bra!

På måndag kommer hela min familj och alla utom morbror Mattias stannar till efter nyår. Ska bli så roligt att träffas och det är ju första gången de ser Siri. Blir ju inte så ofta vi träffas alla samtidigt annars, men nu hoppas jag att det blir oftare, för fastän vi inte bor på samma ställe som mormor, morfar, moster och morbror så vill man ju att de ska lära känna varandra och få vara med under alla hennes utvecklingsfaser =)

Nu är det soffan som gäller, perfekt att sitt å mysa i med skruttan i famnen, sitta å amma i eller slappa i framför nått trevligt tv-program eller film. Julen är ju för mysig på alla sätt å vis - särskilt i år!

Fortsatt trevlig kväll alla!

Före...  ...och efter!  4 veckor och 1 dag

/Sara - mamma till världens bästa Siri


Kort uppdatering

Dagens vikt: 2618g
Dagens längd: 46,5 cm

Ja, skruttan ökar väldigt bra i vikt och växer även på längden. Men det är kanske inte så konstigt med tanke på att favoritsysselsättningarna är att äta och sova =)

Här kretsar det mesta runt matningen och allt vad det innebär och sedan vila lite emellanåt. Har inte reflekterat så mycket över att det faktiskt är julafton snart, men igår fick jag faktiskt ett ryck och hann mellan matvarven att baka mammas julmatbröd. Det är verkligen ett måste på jul och särskilt till julaftonsfrukosten. Nu är det bara att köpa en liten bit skinka så är det viktigaste i matväg fixat =)

I fredags fick skruttan bada hemma för första gången och hon gillar verkligen att vara i vatten. Måste se om det finns babysim här i närheten sen när det blir dags för det. Sen så har hon blivit bättre på att amma också, vilket är väldigt roligt. Skulle vara så skönt om man fick ta bort sonde snart. Matningarna skulle bli så mycket enklare.

Sen så måste jag ju bara berätta att vi under de senast dagarna har fått otroligt mycket snö, vilket kanske alla runt om i Sverige har fått också. Men det är så mysigt ute med all denna vita snö och vad man längtar att ta på sig längdskidorna och ta sig en runda i spåret. Det blev en vit kul i alla fall, det trodde man faktiskt inte för bara en vecka sedan.

Jaja, hann med ett kort inlägg denna gång, men får återkomma med bilder sen.

God jul på er alla! Och tack för julkorten! (Ni som har skickat vet vilka ni är! Av förklarliga skäl så har vi inte hunnit med att skicka några själva i år)

/Sara

22 dec. - här kommer lite bilder som lovat:

Bada är härligt, men innan man har kommit i plurret ordentligt så vet man inte riktigt vad man ska tro =)

Mysigt att vara inrullad i en handduk också =)Vaken är man ibland =)Det är inte alla som ryms på en kudde =)

Så här fixar man vägning i hemmet med hjälp av hushållsvågen och en ugnsform =)


Hemkomst

Så var vi hemma då, snabbare än vad vi trodde! Fick lämna sjukhuset på eftermiddagen i måndags. Är väldigt skönt faktiskt att ha kommit hem, nog för att vi var tillbaka på avdelningen bara någon timma efter det vi checkat ut. Det var nämligen så att Siri, som bara en gång under dessa 16 dagar, lyckades med att dra ut sin sond 5 minuter innan det var dags för det första målet mat hemma =) Så vad skulle vi göra, ja det var inte så mycket mer än att pallra sig iväg till sjukhuset igen =) Vi stoppade om Siri i hennes nya vagn och så fick premiärturen bli till avdelning 19 och den snälla personalen där. Nog för att Siri inte tyckte att de var så snäll när de skulle stoppa tillbaka sonden =)

Måste bara få rikta ett stort TACK till all personal på neonatal och avd. 19 på Hudiksvalls sjukhus - ni är helt underbara!

Vi kommer att gå på täta koller för att väga Siri och se hur det går med amningen. Måndag, onsdag och fredag är de dagar vi kommer att väga skruttan. I onsdags så vägde hon hela 2378g! Spännande att se vad vågen står på imorgon.

Hemma fungerar allt bra, skönt att få sova i sin egen säng. Siri får än så länge sova i vagnen inne hos oss, spjälsängen ser lite stor ut än =) Dagarna ser ut som på sjukhuset, mat var tredje timme; sonda, pumpa, kanske vila lite för oss åxå, sen är det mat igen =) Hinner turas om att springa å göra ärenden och få lite frisk luft. Har inte varit ute på någon längre promenad än på grund av vädret. I måndags kom nämligen vintern hit - massor med snö, den har vällt ner hela veckan, så nu är det riktigt vitt å härligt ute!

Idag kunde jag faktiskt inte låta bli, har tagit fram några tomtar =) Sa att jag inte skulle julstöka nått, men så stod ju jullådorna där och nån lite tomte måste man ju ha att titta på på julafton =) Men julbaket skippar jag i alla fall i år!

Jaja, bjuder på lite bilder sedan sist:

 Redo för sängen iförd pyjamas Så här gillar man att sova =)  Sova gillar Siri att göra =)

Skriver mer när jag får en stund över =)

/Sara


2 veckor gammal och födelsevikten passerad!

Siri är idag 2 veckor gammal - grattis skruttan! =)

Dagarna är ganska lika, men ändå alldeles speciella, för varje dag med Siri är speciell! =) Skruttan lägger på sig sakta men säkert och idag passerade hon födelsevikten - 2196g stod vågen på idag! Annars så är det mat var tredje timme som gäller, pumpning före det och så går det runt. Sitter och gosar med henne så mycket som möjligt, både jag och Stefan.

Nu har vi ett rum på barnavdelningen, så Siri har blivit flyttad till de stora barnen =) Jag och Stefan bor med henne i ett eget rum, så nu är vi samlade hela familjen =) Har sovit här i två nätter nu och kan säga att den första natten inte erbjöd allt för många timmars sömn =) Hade dessutom saturationsmätaren på Siri, vilken pep var och varannan minut - och självklart så var man ju tvungen att titta till den lite då och då. Natten som var så gick det lite bättre, kunde sova nån timme i sträck och saturationsmätaren var borttagen, likaså hennes vattensäng. Så nu sover hon i en vanlig säng och kan hålla temperaturen bra själv! Så nu är det bara sonden i näsan som är kvar, skönt tycker vi som har sett henne med en massa slangar och diodrar på sig för bara två veckor sedan.

Jag hann till och med ut på en kort sväng på stan idag. Mat måste vi ju ha och lite rena kläder. Sen så tampas vi med problemet att hitta kläder till lill-skruttan. Har fått några småkläder, men de flesta är för stora, trots att det är 40/44! Sen så har hon ganska långa ben å fötter gumman våran, så småbyxor med fötter blir antingen för korta eller så för stora i midjan - ja det är inte lätt. Men hittade några kandidater när jag var ute, får satsa på byxor utan fötter å ha små tossor på fötterna istället. Nog för att det kan vara lättare sagt än gjort, eftersom Siri gärna sparkar och fäktas med sina ben och gör det svårt att till och med behålla ett täcke på henne =) Så om tossorna är kvar på fossingarna var ju en annan fråga =)

Bjuder på lite bilder från de senaste dagarna:
SötisenLill-handenLill-foten
Siri utan mössa =)Skruttans klädsel - lånesaker från landstinget, utom tossorna =)
Så här gillar Siri att ligga med benen =)
Hos pappa å myser =)I nya rummet hos mamma =)

 Hälsningar från Sara - lycklig som få!


Siri!

Har av förklarliga skäl inte bloggat så mycket den senaste tiden =) Det är ju nämligen så att vår lilla dotter valde att komma ut till oss lite tidigare än beräknat, v32+5.

Lördagen den 28 november, kl: 10.58 föddes lilla Siri Jonna Hulda, 43 cm lång och 2135 g. Hon kom plötsligt och snabbt gick det! Efter några kämpiga dygn med respirator och sen cpap, så är nu läget stabilt. Hon sondmatas, men annars så andas hon själv nu och börjar växa till sig. Idag mätte hon 45,5 cm och vikten var 2020 g. Vår lill-skrutta! Mamma och pappa älskar dig!

Återkommer mer sen, är bara hemma tvärt på lite permission. Annars så bor vi på sjukhuset och kommer att göra det en tid framöver, tills lill-skruttan blivit stor å stark och kan äta av egen maskin!

Här kommer lite bilder och kort från första doppet också, vilket var en höjdare, för tänk så lugn man blev! =)

Hos pappa, hjälp med andningen behövdes ett tagSola var Siri också tvungen att göra ett tag.

Nybytt på lill-skruttan!Myser hos mamma!Badning!

Tack så mycket för alla presenter vi fått!

Uppdaterar sen när jag kan.

/Sara - en lycklig nybliven mamma till världens underbaraste lilla Siri


RSS 2.0