Fyra bröllop å en bajsblöja =)

Helt otroligt, har alla bestämt sig för att 2011 så gifter vi oss?! Tydligen så =) Har närmare bestämt fått inbjudningar till fyra bröllop i sommar. Det är ju jätteroligt, men vi har ju liksom egna planer också, som inte direkt har ett spikat datum än. Har redan måsta säga nej till två, men sedan har vi två inbjudningar öppna, i väntan på lill-palten =) Jaja, roligt är det i alla fall och jag skickar ett stort GRATTIS till alla inblandade och hoppa att det blir underbara dagar! =) Hoppas även på att kunna gratta i efterskott senare i sommar om vi inte har möjlighet att komma på den stora dagen.

Så, i helgen har det hänt en hel del i rummet på övervåningen. Svärfar kom och snickrade med Stefan, så nu sitter det tre nya fönster i rummet =) Är lite fix runt det kvar, men kan redan nu börja med det superroliga arbetet med att få bort den befintliga tapeten, vilken är påmålad två gånger, så det bara sprickersönder när man försöker dra bort den. Kommer nog att ta sin lilla tid, men det positiva är ju att jag äntligen kan vara med och göra lite nytta =)

Hade middagsfrämmen i lördags, väldigt trevligt. Deras dotter på 10 månader var tydligen lite farlig till en början tyckte Siri, för hon blev lite blyg. Hon som inte brukar vara blyg för nån. Men efter ett tag så gick det så bra så å Siri skulle fram å klappa henne på huvudet lite då och då =) Båda tjejer somnade runt 19-20 å i hallen våran så var det earth hour ända fram till 23.30 =) Blev lyckade maträtter med gravat renkött till förrätt, hjortfile å kroppkakor till huvudrätt å sen en choklad/jordgubbskaka till efterrätt - gott gott!

Har ju varit si å så med morgnarna den senaste veckan, Siri har vaknat alldeles för tidigt, ibland före 6. Men i helgen har det gått bra, ca 7.30 - 8 har hon vaknat. Fast idag var det tydligen riktig sovmorgon 9.20 behagade den unga damen att vakna =) Skönt för de som kan sova å slipper upp före 6 för att jobba =) Har hängt upp mörka gardiner för att få extra mörkt på morgnarna och det kanske hjälper lite i alla fall.

Just det ja, måste ju berätta om den försvunna blöjan =) Vår blöjhink är nämligen trasig, ska skaffa en ny, men har inte blivit av än bara. Har istället tagit ner alla blöjor och haft dem på bron under dagen och sen kastat alla på kvällen i soptunnan ute. Ibland har vi lagt dem i en påse på bron. I alla fall, kom hem tidigare en dag och såg att det låg en blöja på bron, inget konstigt det. Stefan berättade sedan att Siri hade haft världen skitkalas tidigare. Jaja, tänkte inte mer på det förrän det var dags att kasta ut kvällsblöjan och vad upptäcker jag då, jo bajsblöjan är borta! Till saken hör att det var under de rätt så blåsiga dagarna detta utspelade sig. Vi har sökt å letat, men bajsblöjan är spårlöst försvunnen! Trevligt värre! Vi riskerar nu att bli bajsblöjsfamiljen i kvarteret eller kanske Ashberg med filmteam kommer å knackar på dörren nån dag =) Har ändrat på rutinerna vad gäller blöjor nu =)

Veckan är rätt så lugn. På torsdag ska vi har utbildning för anställda inom Iggesund från Europa och jag ska bowla å äta middag med dem på onsdagkväll. Fast denna gång så tror jag att jag ska avvika innan midnatt i alla fall =) Å sen vet jag med säkerhet att det kommer att kommuniceras på engelska, så det känns ju lite tryggt =) 

Ha en bra vecka alla, så hörs vi!

        
Siri hos mormor innan de ska till att åka hem. Snödropparna förärade Siris mormor mig när vi var på stan =)
Siri sitter som en stor-tjej vid bordet =)



     
Vi har ju en tjej som verkligen gillar att klä ut sig, eller bara prova kläder =)
Här kommer några smakprov där hon har på sig nya regnstället, mammas sarong å
mammas nattlinne =)


   
Bilder från helgen och faktiskt, så fick hårspännet sitta på väldigt länge =)


/Sara

Renovering å en 30 åring!

Fullt upp med jobb på dagarna å ibland på kvällarna, umgås med Siri och nu även renovering!

Mormor och morfar (Siris då) var som sagt här i helgen. Siri fick mycket tid med mormor, medan Stefan å morfar började riva å dona på i rummet på övervåningen. Skönt att det äntligen är igång! Jag jobbade i fredags, så Siri fick som sagt vara med mormor, men de redde sig bara fint =) Sen på lördag så blev det stan för vi tjejer, medan gubbarna fortsatte snickra =) Blev en heldag med shopping å fika =) Siri fick en alldeles egen liten väska, vilken hon själv valt ut =) Mormor hittade även en vårjacka till henne, som fick följa med hem. Jag passade på att utöka vårgarderoben med lite kläder i 86, nog för att det ser lite stort ut nu, men Siri har 80 på de flesta kläder nu å detta är ju kläder som kommer att användas längre fram - så nu är det bäst att Siri äter sin gröt ordentligt =) Sen middag blev det för oss vuxna, men väl värd att vänta på, renstek med rotgrönsaker =) Gott! =)

Morfar och mormor åkte på söndagmorgon, men Siri hann med att säga hej då i alla fall. Å vi tackar så mycket för besöket och all hjälp och alla grejer!

Siri har börjat med att vakna väldigt tidigt. Två dar i rad nu har hon vaknat runt 6 och inte velat somna om. Så det kanske är slut på sovmorgnarna nu, tyvärr! Men idag blev det två lurar istället, en kortare före middag och det ledde i sin tur till att hon somnade runt 20.30, så kanske hon vaknar lite senare imorgon i alla fall, Stefan håller tummar å tår =)

Jag var å åt med kunder i jobbet igår kväll, trodde inte att det skulle bli så sent, men kom hem först 0.45! Puh! Och inte nog med det så blev det en utmaning för mig att delta i samtalen under kvällen, med tanker på att de bara pratades tyska. Var väl si så där 11 år sedan jag sist pratade själv, så måste erkänna att jag bara förstod hälften av det som sas =) Men men så kan det vara ibland! Fick möjlighet att återuppliva de gamla kunskaperna i alla fall =) Siri vakna som sagt före 6 idag, å jag som hade tänkt ta lite sovmorgon, men väl vaken, så var det lika bra att åka till jobbet. Slutade istället tidigare idag, så jag kunde hem å låta Stefan snickra vidare. Så nu finns det golv igen i rummet =)

Siri gillar verkligen att klä ut sig =) Spelar ingen roll om det är ett förkläder, mitt nattlinne, Stefans skjorta eller ett regnställ - allt är lika fint enligt henne! =) Sötnosan våran! =) Införskaffade nämligen ett regnställ igår, Stefan å Siri shoppade helt själva =) Hon fick prova det sen när vi kom hem, å det blev lite gråt när hon var tvungen att ta av sig den fina "prinsess" utstyrseln =) Så nu är det bara för slasket att komma på riktigt, Siri är ekiperad! =)

Får ju inte glömma att gratta BRORSAN i efterskott! Han fyllde nämligen 30 i söndags! Grattis grattis! Lite långt var det att åka ända till Frankrike för att bjuda på tårta, så det får vi ta när han kommer till Sverige nästa gång!

Jag vet att det är dåligt med bilder, men hoppas att jag kan fixa det senare! Nu måste jag nämligen sova en sväng!

Ha det bra och på återhörande!

/Sara

Oväntat besök å ny tand

Nu för tiden känns det som lunchrasten är den bästa tiden att hinna med att blogga på. När jag kommer hem efter jobbet så är det bus med Siri som gäller medan Stefan lagar mat, sen är det middag för hela familjen, prata igenom dagen och sen hinns lite småstök kanske med. Mer lek med Siri innan det är dags för nattning, mellan 19-20. Oftast går nattningen ganska snabbt, men ibland tar det lite längre tid om hon är lite för övertrött å ibland så tar det tid bara för att det är så mysigt =) Medans jag nattar så fixar Stefan med disk å sånt å sen kan man för det mesta slänga sig ner i soffan å glo på nått bra program. Fast allt som oftast nu den senaste tiden så har jag somnat framför TV'n, ibland före 21, men brukar ibland hålla mig vaken lite längre =) Så, det känns som dagarna å kvällarna bara springer iväg. Så det gäller att utnyttja all tid optimalt =)

Igår så märkte jag att Siris nionde tand har tittat fram, kanske är det därför hon har varit lite orolig vissa nätter och så den senaste tiden. Hon å Stefan var och röjde på kyrkis igår och jag avverkade ett snabbt besök hos barnmorskan efter jobbet. Allt var bara bra, slipper äta järntabletter även denna gång =) Hjärtslagen låg på 134 slag/min, lite lägre än med Siri - är det ett tecken? =) Annars så var övriga värden å mått precis som med Siri vid denna tidpunkt. Har gått in i vecka 30 nu!

Mamma ringde igår och hörde vad vi skulle hitta på i helgen - de hade nämligen planer på att komma å hälsa på! Sagt å gjort, så åkte de imorse och kommer på eftermiddagen nån gång. Väldigt roligt ska det bli, särskilt med tanke på att det inte blev av att vi åkte upp nått nu, vilket var tänkt från början. Synd bara att syrran jobbar, men hon, sambo å hund får ta å komma en annan helg istället då =) För vi kommer inte att åka ut på några längre resor nu, inte innan lill-palten kommit i alla fall. Bara för att vara på den säkra sidan! Så, vi får väl se vad vi hittar på i helgen, skulle nog tro att mamma å pappa nöjer sig med att vara hemma med Siri =) Men lite god lördagsmat kanske vi kan slänga ihop i alla fall =) Stefan har ju fått upp ångan i köket nu =) Han lagar den mesta maten nu för tiden, väldigt gott blir det å väldigt skönt är det att komma hem efter jobbet och ägna sig åt Siri istället för att laga mat =) Tack älskling!

Nackdelen med att blogga på jobbet är att det blir lite dåligt med kort, men får bli bättre på det!

Ska göra ett ryck här på jobbet nu.

På återhörande!

/Sara

Härligt solig helg

Så har helgen passerat, men solen fortsätter att skina även idag =) Har varit härligt väder i helgen, vilket lockade till promenader i vårvädret. I lördags drog vi ner till stan och lyssnade på Engmans kapell som uppträdde på gågatan och bevittnade lite ståhej kring världrspremiären av filmen "Hur många lingon finns det i världen?". Det blev lunch på Radjos och jag hann in på en å annan affär. Är ju förvisade till helgena nu för tiden vad gäller all shopping. Förr så rännde man ju på stan var å varannan dag och slapp trängas med en massa folk när man var ute efter något =) Å för att inte tala om all rea man hann vara med på innan alla andra =) Tur att man fortfarande har kontakter som är ledig om dagarna =)

Igår så vaknade Siri kl: 7, jag vaknade samtidigt som henne, men Stefan blev väckte av en Siri som lutade sig över honom och sa "Pappaaa" rätt i ansiktet =) Sämre sätt kan man ju vakna på =) Hann med en storstädning på förmiddagen och sen blev det promenad för jag å Siri och Stefan åkte skidor. Håkan och Lena tittade förbi och Siri var på bushumör =)

Hon har nu kommit på att det är ganska roligt att sätta sig på sitt lilla bord, men upptäckte också att det gör lite ont att ramla ner från det! Hon kan också klättar upp i soffan och gör det gärna. Sen går hon fram och tillbaka i den, men verkar ändå ha förstått att vara lite försiktig där i alla fall. I lördags så sa jag till henne att ta det lugnt, gick till sovrummet och efter ett tag hörde jag fotsteg som närmade sig. Hon hade då klättrat ner från soffan själv, utan någon duns =)

Lugn vecka framför mig, besök på MVC och spec. MVC inbokade och håller tummarna för att det blir middag med mammorna i min mammagrupp på fredag. Å idag är det ju föresten sista dagen jag har "traktorn" till jobbet =) Vi som blivit så bra vänner =) Välkommen hem från Thailand får jag säga till svåger med familj.

Ska återgå till jobbet, lunchen börjar lida mot sitt slut. Bilder kommer senare med andra ord!

Sköt om er!

På återhörande!

/Sara

IKEA å skidor

I fredags blev det en sväng till IKEA efter jobbet, passade på att sluta lite tidigare å sen bar det av. För att vara fredagseftermiddag så var det inte så mycket folk där heller, skönt. Värmeljus å servetter fick följa med hem, å några andra småsaker också =) Tittade på säng till Siri, en juniormodell, för vi kommer nog att satsa på en sån eller en vanlig till henne sen när lill-palten kommer. Sen blev det en sväng till Birsta innan det bar av hem igen. Siri fick traska runt en kort sväng själv, å snabb var hon allt, så man får passa sig när man släpper henne lös =)

Helgen flöt på lugnt. Siri har blivit snorig igen! Typiskt! Men verkar inte vara så farligt denna gång, har i alla fall fått sova hela nätterna och utan nässpary också. I söndags var det skiddag - framför TV'n =) Först Vasaloppet och Siri fick, så som vi, äta frukost framför TV'n =) Sen blev det visst lunch där också =) Sen visade de ju femmilen, men då tog jag och Siri oss en promenad. Mina ambitioner var att det skulle bli en trevlig pulktur, men det var lite väl mycket asfalt framtinad, så det blev till att gå på sidan av gångvägen och sen blev det till att vända efter ett tag. Fast Siri hade kul å fick traska en bit själv också, spännande =) Det var ju så härligt väder, så sen efter mellis blev det en vagnpromenad å då följde Stefan med också =)

Igår blev det kortdag på jobbet, slutade tidigare och hamnade på stan tillslut =) Jag å Siri shoppade några välbehövliga saker, som ett par nya mockasiner till Siri. Hennes gamla hade blivit för små, men de nya var tydligen väldigt snabba å roliga att gå i =) Fikade på Fyren allihopa, Stefan mötte upp oss där lagomt till mellis =)

Tisdag idag, dagarna går ju så snabbt, snart är det fredag igen känns det som. Å fint väder är det ute också, bara att njuta. Å bra mår jag å lycklig är jag över att jag har det så bra =) Världens goaste dotter å man! Älskar er!

       
Siri äter plättar själv på IKEA =) Sen så fick hon ju en stordocka här i helgen, min gamla =) Å den bär hon runt på å ger pussar hela tiden =) Även min vante som hon hittade i korgen var en ganska rolig leksak =)

 
Siri fick gå själv ett tag, men ibland var man tvungen att vila lite =) Å sist en bild på mig med magen som växer =)

På återhörande!

/Sara

Lunchbloggar

Så var det torsdag då, snart hel igen! Skönt! Å fint väder är det, plusgrade och sol! Hoppas det håller sig så hela helgen.

Jag måste ju bara berätta, kör ju numer traktor till jobbet =) Eller traktor och traktor, stor som en traktor är den i alla fall, men går väl aningens smidigare å snabbare på vägen =) Är en Kia SUV och är inte vår, men medan svåger med familj gottar sig i Thailand, så rastar vi deras bil =) Första dagen var jag å bilen inte alls kompisar kan jag säga! Stor var den, å jag kände mig väldigt liten. Kom inte överens med växlarna, bakluckelampan lyste hela vägen till jobbet nästan, glömde sätta på lysena och för att inte tala om när jag skulle skrapa rutan på morgonen - nådde ju inte upp! Men sen så vartefter milen rullade på, så blev vi bättre å bättre vänner, så nu är vi riktiga polers! =) Går fint på vägen och okej, vi vet inte riktigt vart vi har varann än när det gäller parkering på trånga utrymmen, men sånt måste man ju inte hålla på med =) Riktiga provet blir senare idag när vi ska in till stan å parkera på sjukhuset - spännande värre! =)
                                               

Jaja. Siri å Stefan var på kyrkis igår, rekord vad gäller pappor var det allt, 5 stycken och "bara" 3 mammor =) Skoj! =) Sen har det som sagt varit så bra väder, så de har varit ute mycket. Både förmiddags- och eftermiddagspromenader, vilket har resulterat i att Siri sovit två svängar per dag, hon som annars bara sover en gång. Men det är ju så härligt ute och vagnen kan ju vara lite sövande. Men hon har ju sen varit ganska pigg på kvällarna, så jag å Siri har nästan gått å lagt oss samtidigt =)

Kom just på att jag inte skrivit så mycket om lill-palten =) Men allt är bara bra. Magen växer och jag, eller vi, mår fint =) Går ju på extra ultraljud varannan vecka nu, så idag är det dags igen. Men det känns tryggt och bra i alla fall. Har inga direkta krämpor, lite trött ibland och sen är det väl ingen hit att stå å gå en hel dag heller. Men jag ska inte klaga, det finns de som har det mycket mycket jobbigare. 

Nä, dags att göra sista rycket på jobbet!

Å föresten - GRATTIS PAPPA på födelsedagen! Hoppas vi ses snart å kan fira dig IRL.
                                                                
På återhörande!

/Sara 

 

 


RSS 2.0