Första födelsedagen 2011 firad =)

Grattis älskling på födelsedagen! =)

Födelsedagsbarn med dotter =)
Födelsedagsbarnet med dotter

Gav Stefan den bästa presenten - föräldraledigt hela dagen =) Ville vara med på jobbet idag för det kom en tekniker som skulle hjälpa oss fixa till ett instrument som jag å Torgny lyckats med att förstöra =) Var i alla fall skoj att vara med och som tur var så hittade vi det som var fel direkt och dessutom så upptäcktes en felkoppling som troligtvis har varit där i flera år! Så nu med facit i hand, så var nog allt som vi gjort, allt från byte av kort till instrumenthaverie helt onödigt! Men men, som sagt, lätt att vara efterklok!

I helgen var det premiär i slalombacken för Siri, men för henne var det ju pulkan som gällde =) Mötte upp Jennie, Tommy och Cornelia vid elden vid backen, grillade korv å sen var det dags för pulkåkning =) Siri tyckte att det var roligt att åka både uppför å nerför =) Roligast var nog ändå när Stefan sprang med henne nerför, då det gick riktigt snabbt =) Sen var det nära en krock i backen också, Cornelia kom lite ur kurs, men mamma Jennie slängde sig ner på backen och räddade situationen snyggt! =) Delar av denna spännande händelse hamnade till och med på film =)

Mer då, ja min ledighet börjar närma sig sitt slut. Är nu bara hemma med Siri två dagar till, sen börjar jag jobba på heltid. Känns helt ok ändå. Stefan verkar trivas hemma med skruttan, så det kommer nog att gå så bra så.

Nu känns det inte så länge kvar innan Siri går. Bara ikväll så har hon gått en hel del och ställt sig upp direkt från golvet flera gånger, så vi får väl se hur det ser ut till helgen =)

Igår föresten så gjorde jag å Siri en utflykt till buspalatset =) Var så härligt väder, så det lockade till en längre promenad. Gick dit och fördrev någon timme. Till att börja med så var det några andra barn med föräldrar där, men mot slutet så blev vi alldeles själva =) Kunde verkligen vraka å välja mellan allt =) Nog för att jag började känna mig lite stressad, men det var ju faktiskt öppet en timme till, men när man blir själv så där, när det närmar sig stängning, så tänker man att personalen nog bra gärna vill sluta lite tidigare =) Stefan kom i alla fall å hämtade oss strax efter 17 och fick samtidigt se lokalerna. Så han å skruttan tar sig kanske en tur dit nån dag sen.

Jaja, ska glo på handbollen nu eller nått tror jag å sen njuta av de sista föräldradagarna =) Imorgon står kyrkis på schemat för mig å Siri =)

Ha det bra alla!

Siri å pappa i backen =)   Siri i pulkan =)   Jennie och Cornelia i backen
Skoj i backen! =) Jennies tur att dra upp Cornelia på sista bilden =)

Siri pratar i telefon   Fniss =)
Siri pratar i telefon å sen en fnissbild från buspalatset igår =)

På återhörande!

/Sara

Siris beräknade födelse

Idag skulle Siri ha haft sin födelsedag om hon valt att inte titta ut för tidigt =) Men nu har hon ju fått nästan 2 månader extra och med tanke på att allt gick så bra, så är vi bara glada för det!

Jobbar å sliter denna vecka, men bara två dagar =) Ska ta ut en semesterdag på onsdag, tycker att jag behöver det =) Nä, skämt å sido, Stefan ska på jobbet på förmiddagen och jag har en läkartid, så känns lika bra att stanna hemma hela dagen då. Få se bara om kollegorna godkänner detta =) Å är jag ledig så får jag och Siri ju möjlighet att skola in Stefan på kyrkis också =)

I helgen så har det regnat här, usch vad trist! Regn vill jag inte ha, men inte snö i de mängde vi har fått heller, lagom är alltid bäst! Längtar att åka lite skidor också, men tror att jag får skjuta på det till nästa vinter. Skulle kanske kunna ge mig ut i spåret och ta det väldigt lugnt, men då vet jag ju också hur jag är. Kan ju inte ta det lugnt direkt =) Sen så har vi ju alla desa nedförsbackar =) Å med tanke på att jag inte har åkt nått i år, så skulle jag förmodligen stå på näsan ett antal gånger innan jag hittat åt balansen, vet det av erfarenhet =) Så det kanske inte är så bra att ge sig ut i spåren med min begynnande runda mage =) På tal om det också. Mår väldigt bra, som det var med Siri. Börjar få en liten kula, men det är inte så mycket att prata om. Tror nog inte att man tänker på att jag är gravid direkt och speciellt inte med tanke på att vi har Siri, magen skulle ju lika gärna kunna vara kvar efter henne =) Längtar tills det börjar synas lite mer och när man börjar känna sig mer gravid - är ju så mysigt! =) Känner sparkar nu i alla fall och Stefan har även känt några =)

Klippte Siris lugg igår. Den hade ju blivit så lång att den hängde i ögonen och att ha hårspänne hela tiden är ju inte dikret nån höjdare när man är en liten skrutt =) Men söt blev hon i alla fall, nog för att hon redan var det innan men =)
Nyklippt =)
Nyklippt lugg =)

Jaja, mer då. Siri stapplar sig fram längre å längre sträckor, men än så länge går det snabbare att krypa för henne. Nu när Stefan är hemma så blir det inte lika ofta vi träffar de i mammgruppen å sen är det även fler än mig som har börjat jobba, eller ska börja snart. Så jag å Siri får passa på att träffa polare medan jag forfarande är ledig om veckorna. Förra veckan kom Jennie och Cornelia hit, var ute på promenad å sen busade tjejerna här =)  Några dagar efter vi träffats så började Cornelia gå mest hela tiden! Grattis till henne! =) Får se till att ses denna vecka också så Siri blir lite inspirerad =)

Nä, nu ska jag slå rot i soffan, i alla fall en timme eller så, ska upp tidigt imorn å tror att tvättmaskinen har slutat låta, så ska försöka hinna göra lite nytta innan det är dags för skönhetssömnen =)
Filosoferar  Finfint =)
Siri filosoferar i sin fotölj med fjärrkontrollen =)

På återhörande alla!

/Sara

Snöbilder

Uppfarten  Mycket snö är det!  Siri i snöhög =)

Skottar fram takfönstret  Stefan skottar av garagetaket  Siri utforskar snön =)

Det var så härligt väder idag, nollgradigt. Kanske lite blött, men vi var ute en stund i alla fall. Siri fick krypa runt å prova gå med nya vinterskorna å sen blev det att åka nått varv med pulkan =) Mycket snö är det som sagt, å vi har ju våra takfönster som blir översnöade, så det blev dagens projekt, att frigöra dem lite å sen tog Stefan å skottade av garagetaket också.

På återhörande!

/Sara

Gott nytt år å några stapplande steg

Får börja med att önska alla ett gott nytt år!

Jul å nyår har passerat, helgerna spenderades här i Hudik och mellandagarna kom mormor, morfar å moster å hälsade på Siri å oss såklart =) De åkte på nyårsafton och vi firade den själva i hemmets lugna vrå =) Siri missade tyvärr tolvslaget, men vi var in å pussade på henne efter tolv å önskade gott nytt år i alla fall =) Siri firade sedan årets första dag med att ta sina första stapplande steg - blev hela fyra stycken! =) Stortjejen våran!

Julafton varade i flera dagar kändes det som, paketöppning hemma å sen hos Stefans farbror, tillsammans med hans familj å Siris farmor, farfar å ena farbror å gammelfarmor var även med. Var en trevlig kväll med mycket och god julmat å en Siri som charmade alla, tills det var dags att åka hem. Somnade i bilen och vaknade inte ens när vi bar in henne =) Sen kom ju mina föräldrar å syster mellandagarna, mer julklappar och mer julmat! Väldigt trevligt att ha dem här å få visa hur vi bor, syrran har ju bara sett huset på bilder. Tack för riktigt trevliga dagar och julklappar! Siri diggar verkligen sin fotölj =) Nog för att hon snart måste lära sig ett säkert sätt att ta sig ur den bara, innan det händer nån allvarligare olycka =) Hon har ju börjat klättra på och ur allt. Har till och med trillat ur sin barnstol, så nu är det fastspänning som gäller så fort man ska sitta i den!

Siri var väl lite si så där intresserad av att öppna julklapparna, men det var roligt att bita på dem i alla fall =) Några av favvoklapparna blev ett tältslott, en egen lite fotölj, instrumen i trä och Pippidockor. Sen fick hon lite kläder, kritor, pussel, Duplo, Hattstugan set med tallrikar å pipmugg, gossedjur, Brynästandborste m.m. Tack alla!

Några lediga dagar bjöd första helgen på året på å sen så började vardagen för mig igen. Har nu börjat jobba igen =) Börjar dock lugnt med 50% i januari å sen börjar allvaret =) Men det känns faktiskt bra att vara tillbaka på jobbet, särskilt nu när jag vet att jag kommer att vara ledig sen i maj och sen så är det inte lika hemskt heller när jag vet att Siri har det bra hemma med pappa =)

Idag var vi och hälsade på i Ljusdal, alltid lika trevligt! Tack för en rolig eftermiddag med prat, fika å barnvagn =) Men nu var det sista gången, för de flyttar nämligen i slutet av denna månad, väldigt trist tycker vi förståss, men roligt för dem. Vi hoppas att de får det bra i nya staden med boendet och jobben! Hoppas vi har vägarna förbi nått sen i sommar kanske =)

Bjuder på lite bilder från jul och framåt. Har tyvärr ingen bild på all snö som har kommit, har lovat brorsan att lägga ut några sen, så det kommer =)
Siri bland öppnade klappar =)  Siri spanar in sina klappar =)  Siri å moster med fler klappar =)  Siri provsitter fotöljen
Siri på julafton å sen alla julklapparna =)

Snö var det =)  Siri å pappa myser i soffan =)  Pulktur =)
Hade visst en snöbild =) Men snön är inte riktigt upp till fönstrena, fastän det ser ut som det =) 

Nån som är poppis?  Dessa kanske? =)  Här skaffas en FB till mormor =)
Taget när mormor, morfar å moster var här. På sista bilden så instrueras mormor hur man använder FB =)

Siri i nya mössan å skorna =)  Vide =)  Mamma Camilla å Liam, spindelmannen =)
Här provar Siri sin nya mössa å sina nya vinterdojor, fina! =) Sen kort från idag efter besöket i Ljusdal, Vide posar å sen fick jag tillslut ta kort på spindelmannen också =)

Ha det så bra alla!

På återhörande!

/Sara


RSS 2.0