8 månaderskillen

Grattis Eskil på 8 månaders dagen! (eller var ju igår egentligen om jag ska vara noga med timmarna! =) )
I alla fall, var på kyrkis, första gången efter juluppehållet och det märktes! Var bara vi å en familj till där idag =) men vi hade kul ändå lekte, pysslade och fikade! Blev en promenad innan vi gick hem sen. Hem å luncha, baka och barna sov varsin sväng, dock inte samtidigt!

   

Eskil började igår med att gå längre sträckor med sin lära-gå-vagn! Han kan ställa sig upp mot den själv och traskar iväg =) Storkillen, snart går han väl för egen maskin! Idag var det premiär för hemmagjord köttfärssås med spagetti, med lite större bilar i - och det gick ner! =) Han har även fått prova lite plockmat, mest det som Siri velat att han ska fått smaka, som plättar, broccoli och mackbitar =) Eskil drar nu 74 i klädstorlek, vikt och längd får vi reda på på torsdag, när det är besök på BVC igen. Han har börjat jollra lite mer nyanserat och med konsonanter, "mamama" och "papapa" kan man höra honom säga. Nattmålen är faktiskt färre nu, han äter oftast runt 23, sen vid 3 och klarar sig sen till frukost, vilket ofta blir runt 9. Ersättning får han bara på natten, annars är det vanlig mat som gäller och vi kör med välling innan läggning. Fast vällingen är inte helt populär, ibland går det inte ner så mycket och vi har testat att byta ut ersättninge på förkvällen, men det gick inte alls! Havrevälling dissar han, så nu köar vi med majsvälling.



Idag fyller Stefan år (och då menar jag just idag =) )Så grattis älskling på födelsedagen! Semlor och annat gott väntar på dig sen efter jobbet! =)

Nä, ska nog sova lite nu, var ju en dag imorgon också! =)

Kom just på att jag inte visat några bilder på Siris rum. Har fixat lite där och fastän hon inte är där och leker så mycket än, så är det ju kul om det är lite ombonat! Å först en bild på vad vi pysslade med i helgen - satt upp ett väggord vi fick av syrran i julklapp! Är faktiskt låten vi hade på vårt bröllop, så det passar perfekt på väggen i sovrummet!

 
   
På återhörande!

/Sara

Utflykt, snö å gympa

Sen sist har det hänt en del, inte så konstigt med tanke på att det var ett tag sedan sist! =) I alla fall, vädret har varit med oss, för det mesta. Lite snö har det kommit och några dagar så har det varit väldigt milt ute, vilket har resulterat i utelek för oss =) Jag å Siri har byggt Siris första snögubbe! Å den fick till å med en "moninäsa" - morotsnäsa =) Vi var hela familjen i slalombacken för att åka pulka. Blev dock inte så mycket åkt, var ganska mycket folk och sen var det lite väl branat för pulkåkning för småskruttar. Men det blev en trevlig sväng med fika ute i det fria =) Idag blev det ett långpass ute igen, då hann Siri med att skotta, åka pulka, åka spark och en sväng på skidorna! Eskil satt i vagnen hela tiden och somna tillslut å sova över 1 timme ute! =)


Fika ute i Hedebacken!

Efter dagens aktivitreter ute tyckte vi att Siri skulle få springa av sig lite inne också =) Vi åkte på familjegympa för att se om det var nått som Siri gillade - och det var det! =) Hon sprang runt, hoppade och hängde i ringarna =) Hon ville till och med springa när det var dags att sitta still =) Kommer nog att bli bra träning för henne att få lyssna på instruktioner och göra som ledaren säger =) Sen så kommer detta att bli hennes aktivitet, lillbrorsan får stanna hemma.

I veckan som gått så har jag och barna varit själva två nätter, Stefan var på kurs. Det gick väldigt bra faktiskt. Man får planera dagarna lite annars bara, hitta på aktiviteter som sträcker sig till efter middag, bara för att inte kvällen ska bli så utdragen å lång. Så i tisdags så tog vi bilen och åkte till Hassela och hälsade på en familj som vi lärde känna när Siri var liten, var en i mammagruppen. De fick också deras andra förra året, 1,5  månader efter vi fick Eskil. Så det var riktigt trevligt att ses igen, var ett tag sedan sist! Siri och Elton lekte på och innan vi åkte hade de världens kramkals =) Verkade nästan som om de hade en brottningsmatch där ett tag =) Eskil och Molly diskuterade nog hur lika deras första månader här i världen har varit, lite sova, mycket bärande och mycke mamma! Tack Viktoria och gänget för en trevlig dag!

   
Siri och Elton flinar =) Å Molly å Eskil posar! =) Sen Eskil i hoppgungan, som fick bli en kvällsaktivitet för att hålla barna vakna tills Stefan kom hem =)

Siri har fått börja vara med ganska mycket vid matlagning och bakning här hemma, vilket hon tycker är väldigt roligt. Hon har sitt eget förkläde som ska på och nu har hon till och med börjat hämta mitt från lådan och det ska jag såklart också sätta på mig! Det blir en hel del spill med socker å mjöl, champinjoner på golvet och en tjej med kaksmet fulla ansiktet - men det är ju så det ska vara! =) Bara jag får storstäda sen och kanske baka ensam lite nu å då, så då får Siri med glädje "hjälpa" mig i köket! =)

Några nya färdigheter sedan sist är att Siri numer flinar på kommando när kameran kommer fram =) Väldigt naturliga leenden blir det, eller?! =) Eskil han kryper mer och mer på knäna, men allra snabbast går det ändå att åla!

  
Siri som flinar å Eskil som kryper.

   
Så här se det för det mesta ut i lekhörnan! Saker över hela golvet! Sist en bild på bror å syster som står och tittar ut, troligen på snögubben som har ramlat!

Nä gott folk, dags att krypa isäng, sova å göra sig redo för ännu en vecka - fy vad tiden går snabbt!

På återhörande!

/Sara

Nytt år och nya färdigheter

Gott nytt år  - får jag väl lov att börja med! Blev som jag förutspådde, inte så mycket tid till bloggande mellan jul och nyår och nu har det ändå gått några dagar in på det nya året! I alla fall, vi blev kvar i Arvidsjaur till torsdag förra veckan och de sista dagarna här hemma innan vardagen drog igång ägnades åt att stöka undan julen, vara på julgransplundrig och bara vara ett tag!

Hade fina dagar uppe i norr! Hann träffa syrran rätt mycket också, kom och sovöver i Arvidsjaur en natt och sen åkte vi dit och hälsade på över dagen. Vi hann med att hälsa på gammelmormor också och Eskil var så snäll å så pass still att han kunde sitta i hennes knä ett ganska bra tag =) Siri fick åka lite pulka och blev skjutsad på spark - vilket var hur kul som helst tydligen, för in, det ville hon då rakt inte! =) Julklappar byttes och tydligen så hade till och med jag varit väldigt snäll iår - tack mamma, pappa, Emma och Mattias! Siris å Eskils julklappsberg var ändå störst och vi fick faktiskt spara några klappar till dagen efter, Siri tappade liksom intesset för att öppna fler efter ett tag. Hon fick bland annat, kläder, liten whiteboardtavla, magnetbokstäver/siffror, lekmatta, plastdjur, kastruller, pennor, saxar m.m.

Det snöade en del medan vi var där och Stefan hann inte åka så mycket skidor som han hade velat, men några svängar blev det i alla fall och hade vi varit hemma så hade det inte blivit nått åka alls, eftersom det regnade här några dagar. Nu har vi faktiskt vitt på backen igen och det har varit lite kallare några dagar nu, men hoppas på mer snö snart! Jag vill ju ut å åka lite skidor jag med. Nu inför det nya året, så ska jag lägga i en växel för att bli av med de extra kilona som sitter kvar sen Eskil kom. Krävs kanske inte så mycket egentligen, bara tänka lite mer på vad jag stoppar i mig, kanske se till att äte lunch istället för att hoppa över den och röra på mig mer! Men nu är jag motivierad och har dessutom slutat amma helt, så nu finns det inget skyll att inte komma i form igen!

Eskil då, ja han ställer sig upp mot allt nu för tiden! I måndags började han krypa på knäna också, gjorde det helt plötsligt efter att ha sovit på förmiddagen. Sen fortsatte han krypa några timmar och sen kom ålningen fram ibland igen =) Det går ju mycket snabbare att åla för honom. I och med magsjukan före jul, så slutade han amma! Och strax efter hans 7 månaders dag (julafton =) ) så började han få två lagade mål mat om dagen. Gröt till frukost och mellis, sen kämpar vi på med välling på kvällen innan läggning och på natten är det ersättning som gäller. Han har nu i alla fall 4 timmar mellan matningarna på natten och vaknar oftast inte där emellan - vilket är väldigt skönt! Verkar inte som han gillar välling så mycket. Nu testar vi majsvälling, för att se om det är godare. Vore ju bra om man hittade nån välling som han gillade, men det är ju ingen katastrof att fortsätta med ersättning på natten heller än så länge.

Men här om dagen så var det lite synd om lill-killen! Han var så trött vid middagen att han somnade mellan tuggorna! Vi var till å med tvungen filma det =) Han fick faktiskt sova en sväng efter att ha ätit några tuggor kan tilläggas =) Men det var rätt roande att sitta å se hur han nickade till mellan skedarna =)

Har varit ute på långpromenad nu två dagar i rad, härligt väder ute, sol å lagomt kallt. Måste försöka ta oss it på förmiddagarna lite oftare, så vi kan vara ute å leka. Nu blir det promenad efter lunch, å innan man kommit iväg å inte minst hunnit klä på alla - så har det redan gått för lång tid, så då är det inte så länge kvar innan det är mellis! Men går man ut på förmiddagen också, så hinner man med lek då å promenaden på eftermiddagen!

Så en bildkavalkad från de gångna dagarn:

   
Pulkåkning på juldagen - innan stormen Dagmar kom!
 

     
Julklappsöppning hos mormor å morfar, sen finklädda barn på nyårsafton! =)

       
Siri kunde inte sova på nyårsafton, var vaken mellan 0-2, nattsuddar med mormor i soffan. Sen var det tydligen väldigt roligt att åka pulka tyckte Eskil å Siri gillade att sitta i snödrivan =)


Eskil hos gammelmormor Ella å sen fyra generationer samlade.

     
Hälsade på hos moster Emma, Benny å Nemo var också hemma.

   
Mormor å morfar säger hej då innan vi beger oss söder ut.

   
Barnas alla julklappar från den "andra" julen =) Å sen mina =)

     
Siri sjunger sjörövarfabbe med inlevelse, en favorit för tillfället! Sen var Cornelia å hälsade på i måndags - stortjejerna! Siri hjälper till med middagen, skär champinjoner å Eskil står för jämnan nu =)

Ska nu se klart Grey´s anatomy, har liksom fastnat för den serien (bättre sent än aldrig =) ), men den går vid 10 på förmiddagarna, så det passar perfekt att spela in å sen se på kvällen när övriga i huset sover =) Egentid heter det! =)

Gonatt å på återhörande!

/Sara

RSS 2.0