Nattsuddar

Jag å Siri snorar för fullt. Usch, Siri har haft det jobbigt de senaste nätterna, men peppar peppar, så verkar det gå bra denna kväll, än så länge! Hon har fått komma över i vår säng när hon har vaknat mitt i natten å jag måste säga, vi har allt en lite virvelvind till dotter =) Snurrar å sparkar å har sig när hon sover, så det är inte lika säkert att man själv får en lika ostörd sömn =) Men mysigt är det å söt är hon! =)

Förra veckan åkte jag å Jennie och våra flickor så klart, till Viktoria å Elton i Hassela. Blev en heldag där med god lunch, promenad i det vackra vädret och lek för barnen. Siri fick för första gången stifta närmare bekantskap med en katt också, vilket var väldigt spännande. Det var ju ett gossedjur som rörde sig =)

På torsdag åker vi uppåt, till Arvidsjaur och snön =) Ska bli skoj att träffa familjen, känns som ett tag sedan nu. Hoppas bara att bilresan kommer att gå bra för Siri. Nu för tiden somnar hon ju inte direkt hon hamnar i bilstolen, men hon illtrivs inte heller, så det ska nog gå bra =)

Köket är nästan nästan klart. Har målat en dörrpost ikväll, två återstår och sen ett varv till på alla. Sen är det bara kakel kvar. Måste bara betsämma oss för vad vi vill ha =)

Siri har nu i dagarna börjat sätta sig ner själv när hon står upp. Så nu kan man inte bara ställa henne på ett ställe å veta vart man har henne =) Hon bemästrar även att vinka vid rätt tillfälle, gotjejen våran. Hon blir ju faktiskt 11 månader på torsdag, usch vad tiden går snabbt.

Nä, bilder får det bli imorgon, nu ska jag gå å sova!

Gonatt alla!

/Sara

Vintern kan komma

Är visst lite dåligt med uppdateringar från mitt håll =) Men det händer inte allt för mycket storslagna saker just nu. På köksfronten är det mest småsaker kvar, men ack så viktiga för att få till helheten ju. Idag har Stefan klätt dörröppningarna med lister, vilka ska spacklas och målas sen. Har kvar att silikona i skarvarna på bänkskivorna, införskaffa och sätta upp två gardinstänger, sätta golvlister i matrummet och tröskellister. Sen är det kakel å efter det ska det nog vara helt färdigt. Men jus nu så används köket för fullt och det är så underbart att ha spis, rinnande vatten och en diskmaskin =) Har bara ett problem, allt porslin kommer ju inte att rymmas i köket. Visst, man kanske inte använder allt man har så frekvent, men jag vill ändå ha det nära till hands. Så vi kommer att måsta köpa ett vitrinskåp eller en skänk att ha i matrummet. Kommer nog att bli bra också, för det finns lite plats att möblera på där =)

Siri är vår glada tjej hela dagarna. 7:de tanden kommer att spricka fram snart och hon har gått på pottan ett par gånger =) Hon gillar att klättar och gå med hjälp och hon har börjat prata med massor med nya ord och ljud bara på senaste tiden.

Har gjort vinter ute i trädgården, bara kvar att forsla bort alla kvistar, grenar och löv. Sir har fått sig en overall å mormor har köpt handskar och tossor, som vi ska hämta om två helger =) Så nu är hon redo för vintern också å snön =) Bara en pulka fattas =)

Ska passa på att se veckans avsnitt av Desperate, ladda batterierna inför kvällspasset - ta hand om den sista flyttlådan med porslin som belamrar hela köksbordet =)
Hade nog gapat lika stort om hon verkligen hade fått glass =)  Fått span på nått =)  Djupt koncentrerad =)
På återhörande!

/Sara

Vatten!

Så fick vi äntligen vatten i köket i måndags =) Helt underbart. Måste erkänna att jag gick till toan och Vatten =)vände ett par gånger när jag skulle fylla på vattenkokaren den kvällen =)

Idag efter några dagars strul så har vi även fått bänkskivorna på plats =) Nu börjar det verkligen likna nått =) Så ikväll blev det premiärbakning i ugnen. Nu när jag sitter här å skriver så känner jag en doft av ingefära, kanel å aningens banan =) Blir en god fikastund imorn med mammorna å deras småttingar, mammaträff här med andra ord.
Bänkskivor på plats å nybakt som doftar gott =)
Mer då, ja detta var ju så stora händelser att det överskuggar det mesta =) Denna vecka har jag å Siri traskat ända ner på stan nästan varje dag =) Ja ända å ända, med tanke på att vi bodde mitt i stan förut, så är ju de 20-25 minuterna det tar att gå ner på stan nu för tiden en bit =) Men vi bor ju faktiskt inte långt från centrum nu heller direkt =) Har haft sällskap av Jennie och Cornelia på ett par promenader och igår så följde vi med dem hem en sväng. Jennie hann ta fram kameran när våra tjejer stod å höll i sig i spjälsängen å vi slogs då båda av hur stora de har blivit - våra små tjejer! =)

Städning idag, fick bli på kvällen när Stefan kommit hem. Nu är det inte så lätt att hinna göra sånna projekt när Siri sover, med tanke på att det som idag bara blev två 30 min lurar. Sen så är hon ju så snabb nu för tiden att krypa å ställa sig upp mot allt, så man kan inte lämna henne utan uppsikt nån längre tid.

Till helgen blir det en sväng till Ljusdal för att gratta en 1 åring i efterskott =) Sen är det såklart köket som ska bli klart =)
Hmm, god eller?  Det är ju så kul att stå =)
Ha en bra helg alla!

På återhörande!

/Sara
     


Härliga höst

Igår var jag å Siri och hälsade på på mitt jobb. Var sista dagen min vikarie jobbade, så jag tyckte att det var dags att se hur de har det =) Tänk, snart har det gått ett år sedan jag var på jobbet sist, vad tiden går snabbt! Men än är det 3 månader kvar innan jag ska börja jobba igen, bäst att njuta av tiden!

Här på hemmafronten står det lite still för tillfället. Är detta med spisen som sinkar oss. Har kastat ut några krokar nu och har bland annat lagt ut den på blocket, så vet du nån som behöver en sprillans ny spis, så hojta till! =) Har i alla fall börjat göra höst ute, klippt gräset, för sista gången kanske. Häcken är som sagt klar å all rabarber är intagen. Än är det blommor som är fina i trädgården, så de får väl stå tills de vissnar innan de klipps ner. Har satt upp en grind för trappen inne och den andra på påväg upp, sen är ett skrivbord ihopskruvat, så nu är det inte så mycket som står ofärdigt här =) Förutom alla flyttlådor i köket då! =)

Siri bara strålar och skrattar =) Lite snorig är hon, men får sova på nätterna efter ha fått nässpray =) Sover nu till mellan 5-6.30 innan det är dags för välling, men somnar om sen å vaknar 8-8.30, väldigt skönt! =) Reser sig mot allt gör hon nu också och har blivit väldigt duktig på att gå med hjälp. Med lära-gå-vagnen så kan hon faktiskt ta sig fram alldeles själv, men jag är steget bakom ifall hon skulle ta ett snesteg =) På tal om att resa sig, så gör Siri det även när hon sover nästan =) Ska vi lägga henne i spjälsängen utan att hon riktigt har somnat, så reser hon sig direkt. Även när hon vaknar till på natten, så hör man hur det knakar borta i hennes hörn och sen så står hon där i mörkret å håller sig i spjälorna =) Sötskruttan!

Härligt höstväder har det varit hela veckan, hoppas att det håller i sig. Hösten är som härligast nu med alla färger och värmen som faktiskt fortfarande finns om solen är framme. Hoppas ni får en bra helg alla!
Siri på 10 månadersdagen =)  Leka lite till innan det är dags att sova =)
/Sara

RSS 2.0