Så var man tant då!

Igår fyllde jag tant, eller har nog gjort det för länge sedan enligt vissa, men igår blev jag 30 år i alla fall! 30 år, det låter rätt gammalt egentligen, men man är ju inte äldre än vad man känner sig! =) Nog för att jag inte skulle vilja vara 20 år igen, jag har det väldigt bra just nu! Och det är väl det, man ska leva i nuet, göra det bästa av tiden som är just nu, för den kommer inte tillbaka och för att dra en klyscha till - så blir det inte bättre än du gör det! =)
 
Jaja, blev firad av familjen igår, middag på bordet när jag kom hem och tårta efter det! Barna var uppklädda och de hade städat bort alla leksaker, som annars ligger utspridda över hela golvet. Jag fick presenter, ett 3 våningskakfat och så ett par hjärtformade örhängen. Den sistnämnda presenten hade jag nästan på känn att jag skulle få. Dagen innan, när jag kom hem från jobbet och öppnade dörren, så det första Siri sa var att - "Mamma, vi har köpt örhängen till dig, hjärtan!" Gotjejen, inte lätta att hålla på hemligheter när man bara är 3 år! =)
 
Av kollegorna på jobbet fick jag en myskorg med vin, ost och kex! Kommer att bli väldigt gott! De där "hemma" i norr hade skickat en chokladkaka med posten. Nu finns det ju ganksa många olika sidor på nätet där man kan beställa allt möjligt att skicka. Så denna kaka kommer vi nog att avnjuta ikväll! =) Fick även lite lotter, ett halsband och en söt burk med körsbärsmarmelad! Gott! Min kompis från Örebro hade även skickat ett paket, ett fint halsband även där och sen ett sällskapsspel! Det är ju så roligt med spel, så jag hoppas att vi hinner plocka fram det snart och testa! Kanske på lördag! För imorgon kommer vi att fira min födelsedag med middagsbjudning tillsammans med Stefans släkt. Stefan får stå för själva maten och jag gör självklart efterrätten. Tror dock inte att det blir någon traditionell gräddtårta, få se vad för spännande jag hittar på! =)
 
Till gårdagen bakade jag muffins, med vitchokladforsting, blev helt ok. Hade även ett gäng småkakor och sen en favorit hos Stefan - oreopraliner! =) De är rätt så goda och försvinnande enkla att göra. Mal bara sönder oreokakor och blanda med Philadelphiaost, rulla till kulor och doppa i smält choklad! Klara att avnjutas! =)
 
Idag var första dagen för barna på dageis sedan i onsdags förra veckan! Siri fick ju höstblåsorna hon med ju, dagen efter de tagit kort på dagis! Roligt att de hann vara med på det i alla fall, Eskil hade fortfarande lite röda märken kvar runt munnen, men det är sånt man inte kan gör anågot åt! De sa till och med att fotografen hade fått ta ett syskonkort, kommer att bli väldigt spännande att se sen!
 
Vi har hunnit riva ut golvet i gillestugan, så nu är det sedan länge planerade projektet igång! Det var en äcklig heltäckningsmatta sedan 70-talet där och den hade verkligen sett sina bästa dagar, för länge sedan! Så nu ska det bara rivas golvsockelbrädor, slipas och läggas golv. Sen ska väl taket målas och även så väggarna - sen det klart! =) Jaja, en sak i taget, nog för att man skulle vilja ha klart allt nu, helst nyss, men det går inte riktigt så snabbt när man båda jobbar, det börjar närma sig jul och man faktiskt har två små barn! Allt har sin tid!
 
Eskil han har börjat prata så mycket på senaste tiden, tycker det har gått så snabbt också. Han säger en massa saker nu och det tillsammans med kroppspråket och pekningar, gör att man nästan alltid förstår precis vad han menar och vill! Det är så roligt och fascinerande att följa ett barns utveckling!
 
Siri hon är så klok, säger så kloka saker och kommer ihåg så mycket och så många små detaljer. Ibland säger hon saker som man över huvudtaget inte ens förstår att hon kan ha uppfattat! Hon håller på att bli så stor, vår lilla tjej!
 
Älskar er mina barn! Vad vore livet utan er?! Och älskar dig Stefan! Vad vore livet utan dig?!
 
På återhörande!
 
/Sara
 
 

Uppdatering

Barna var hemma hela förra veckan från dagis. Jag vabbade halva dagarn och Stefan fick jobba som vanligt, sina 50%. I alla fall, båda barna hade feber förra måndagen, men sen fick Eskil en massa blåsor. Det är mest var runt munnen, men spred sig sedan till armar, ben och mage. Sen blossade det även upp i händerna och fötterna, så det konstaterade att han fått höstblåsor! Var en sväng till distriktsköterskan, men det besöket hade jag lika gärna kunnat vara utan. Ville ju få det bekräftat att det var höstblåsor och höra lite om smittorisk och sådant av någon kunnig! Besöket slutade med att vi satt tillsammans utmed datorn och tittade på bilder på blåsor som hon Googlat fram, för att jämföra med hur Eskils blåsor såg ut! Visst, använd gärna Googel eller någn annan informationskälla, men snälla, gör det inte så att jag ser det! Uppträd lite mer profissionellt!
 
Vi hade ju tänkt få snusa på liten bebis i helgen ju! Men i och med att Eskil fortfaraned hade vätskefyllda blåsor i fredags, så stanande vi hemma. Holly hinner väl bli stor innan vi hinner ses! =) Nä, så illa är det väl inte, men detta är nackdelen med att bo en bit ifrån varandra. Det krävs lite planering inför påhälsning och det är inte bara att tvärt åka över på kaffe! Så här i efterhand så skulle jag ha åkt själv förrförra helgen ju! Jaja, om inte annat så ska vi ju fira jul uppe i norr! Så vi hinner ses detta år i alla fall! =)

Första snön kom för någon vecka sedan! Härligt, men tyvärr så är den redan borta! Vinterdäcken sitter på i alla fall och barnen har alla vinterkläder klara! Fattas bara ett par riktigt varma vinterskor till Siri, men har inte riktigt bestämt mig för vilket märke vi ska satsa på. Hon är ju lite frusen av sig, så har kollat en del på Kuoma skorna, men vet inte riktigt, är lite i valet och kvalet. Hon har i alla fall ett par skor till att börja med, men de är inte supervarma tror jag, så skulle vilja åka till Sundsvall eller Gävle för att få ett större utbud.

Vi var föresten till Sundsvall för någon helg sedan och införskaffade en säng till Eksil - äntligen! Så nu har han en fullstor säng, som dessutom lätt går att göra om till en med 160 cm bredd! Och nu har han till och med en sänglampa, här går det framåt! =) Så nu är nog barnrummet färdigmöblerade för denna gång.
 
I lördags kände jag att vi var tvungen att hitta på något för Siri, hon som har varit hemma och inne nästan hela veckan bara för att brorsan varit sjuk. Sagt och gjort, jag och Siri gick på bio! Premiär för Siri och det blev en hit! Såg Tingeling, åt popcorn och drack festis. Hann med ett toabesök, sitta i mitt knä en kort sväng, hoppa upp och ner från stolen några gånger och vara ute å flyga en sväng - innan filmen var slut. 75 min var alldeles lagomt och med tanke på att hon var rätt trött mot slutet, så flöt det på väldigt bra! Så nu vet man att detta är något man kan göra fler gånger!
 
I söndags började vi projekt Gillestugan! Har tömt rumemt och rivit ut den väldigt äckliga heltäckningsmattan. Nu ska där bli fräscht! Blir nog ett trägolv, troligtvis ek och sen blir det till att måla taket och göra något åt väggarna. Hoppas att vi inte stöter på allt för stora problem längst vägen bara!
 
Nä, åter till jobbet, lunchen börjar ta slut! Bilder kommer sen, som alltid! =)
 
Ha det bra alla!
 
På återhörande!
 
/Sara

RSS 2.0