Mammaträff!

Idag träffades vi i mammagruppen, som jag var med i när Siri var bebis. Alltså är det drygt 2 år sedan vi alla träffades första gången och mycket har hänt sen dess! =) Bara det att våra små barn har blivit så stora! Sedan har det hunnit komma småsyskon också. Så idag fick man kika på två bebisar som var 3 respektive 4 månader gamla, å återigen slås man av hur snabbt tiden går! Tänk att mina båda barn har varit så där små - känns som det var jättelänge sedan! I alla fall, vi hade det jättetrevligt idag. Började med lunch hemma hos oss, korv med bröd såklart! Sen blev en tur ner till lekparken och Siri upptäckte idag att hon faktiskt kunde åka den större rutschkanan själv! Det var nog en av dagens höjdpunkter för hennes del.


Max, Cornelia, Siri och Milliam.

Idag har Siri varit utan blöja på dagarna i en vecka och det har gått otroligt bra faktiskt. Bara tre olyckor under denna tid! Nu gäller det bara att komma ihåg att hon inte har nån blöja! =) Däremot så är det pottan som gäller, hon gillar inte att sitta på toan, vilket kan bli lite problematiskt om man är på stan eller så. Men men, det får komma senare det, liksom att bli blöjfri på natten, man kan ju inte börja med allt på en gång ju!

Förra veckan var Eskil sjuk tre dagar. Han hade över 40 i feber en sväng! Den natten gick vi ner å la oss i källaren, eftersom det var ca 27 grader i hans rum! Han hade bara feber, misstänkte vattkoppor ett tag, men tror inte att det var det. Han fick bara en prick i pannan och denna blev ingen blåsa direkt, så man kan inte göra mer än att se om han får det eller inte sen när syrran drabbas. 


Eskil, som just blivit frisk igen!

Det var rätt hyffsat väder förra veckan och vi var ute rätt mycket. Det som hände mer här hemma var att husgaveln fick ny panel =) All snickring är nästan klar, svärfar kommer på onsdag och spikar i det sista. Sen så är det bara målningen kvar. Stefan jobbar bara denna vecka, sen går han på semester, så vi får väl se vad vi hinner i målarväg denna vecka å helg! Skulle vilja ha allt sånt där klart innan Stefan får semester, men men vi får se hur mycket vi får gjort.

   
Fasaden påväg upp! Utelek å bus, sen intas lunchen ute iklädd påskkärringutstyrseln! =)

Jag kommer i alla fall att vara väldigt effektiv de kommande veckorna. Är ju fotboll på TV nu för tiden! Så redan har jag hunnit sy gardiner och putsat alla fönster - de som går i alla fall. Har 5 fönster som hindras att öppnas på grund av byggnadsställningen! Får helt enkelt ta dem sen!

Jaja, ska nog, som vanligt, försöka gå å sova snart. Barna har tagit som vana att vakna runt 6 snåret, vilket är aningens för tidigt för min smak. Ja just det ja, Eskil har ju flyttat in i sitt rum nu. Det har väl inte gått många nätter som han har sovit där hela natten, men man måste ju börja någonstans =)

Jaja, få se vad morgondagen har att bjuda på, just nu så har vi inga planer!

Ha en bra vecka! Å så några bilder till:

     

På återhörande!

/Sara


Lite bakning bara

Har ju glömt att lägga upp nån bild på Eskils 1 års tårta =) Har ju liksom blivit fast i sockerpasteträsket och har dessutom kommit på hur roligt det är att dekorera muffins =) Så här kommer några godsaker från Eskils 1 års firande =)

   

Idag kom vi i alla fall ut en sväng, efter att ha varit inne hela helgen! Blev en tur ner till stan efter lunch och det var faktiskt uppehåll hela tiden vi var ute! Blev mellis på stan och eftersom även jag var lite sugen på fika, så fick det bli plättar till Siri =) Visste att hon inte skulle orka allt, så då fick ajg å Eskil mumsa på resterna =) Alla nöjda å glada!

Kvällen spenderades i telefonen =) Ringde till en gammal kompis, ja gammal å gammal, tillsammans bli vi ju 60 år i år, men är fortfarande unga å fräscha ju =) Vi hörs väl av två gånger per år plus ett traditionsenligt födelsedagskort, men varje gång känns det som vi typ pratade förra veckan =) Hoppas i alla fall att vi ses nått i sommar! Tack för en trevlig pratstund Monika!

Ska nu avsluta kvällen med att se förra veckans Desperate housewives!

Gonatt sen alla!

På återhörande!

/Sara

Kalas för Eskil

Idag firade vi Eskil ännu en gång, men nu var det barnkalas! =) Nog för att det blev mer som ett kalas för Siri, med tanke på att det var nästan bara hennes kompisar som kom, men Eskil han var lika glad för det! =) Siri hjälpte så duktigt med att öppna hans paket också =) Han fick en hopphund av Cornelia, vilken han var aningens avvaktande till först. Fast innan kvällens slut, så satt han, liksom syrran, å hoppade för glatta livet =) Utökning av Brio järnvägen fick han också å sen en sommarfin skjorta med en cool kepa till =) Tack alla för fina presenter å trevlig dag! Vi hade ju beställt finväder, men tyvärr regnade det hela dagen. Så korvätningen fick ske inomhus, likaså kalasfikat =) Blev en hel del bus, lite filmtittning å sist fiskedamm för barna =) Tyvärr så glömdes kameran bort i allt ståhej, så det blev inte så många bilder tagna denna gång =(

   
Korvätning vid kalasbordet, tyvärr fick inte själva födelsedagsbarnet sitta här! Sen en bild på Eskil när han vågat sätta sig på hunden sin! =)

För övrigt så har vi, eller ja Stefan då, rivit panelen på gaveln ut mot vägen. Före kalaset idag så började han å svärfar med att spika dit ny fin panel! Så om inte allt för länge så kommer större delar av huset vara helt omklätt =)

Mitt pyssel med virkningen fortsätter. Har nu ett tag arbetat med ett dockprojekt, som blev klart i veckan - och den gick hem hos Siri! =) Tackar mormor för beskrivningen! =)

 
Siri med dockan sin!

Ny vecka stundar och vår kalender är i princip tom! Har bestämt lekträff med Ebba och Olle, men annars så tar vi nog dagarna som de kommer. Röd dag på onsdag innebär i alla fall att Stefan är ledig halva tisdag också, men det lär bli snickring för hans del i alla fall! =) På tal om det ja. När Stefan var borta här i veckan, så passade jag på att tapetsera en fondvägg i Eskils rum =) Kände för att piffa till det lite innan han flyttar in där - och vet ni, inatt är det premiär för honom att sova där! Inatt flyttade han ut från mammas och pappas sovrum! Få se hur det går! =)


Eskils fondtapet. Tog å tapetserade den lättaste väggen, den som jag slapp att använda pall för att nå ända upp  till =)

Jaja, dags att se finalen av Big Brother, ja ni läste rätt! =) Har, liksom övriga säsonger, följt detta program! Roligt att se, går väldigt bra att bara slötitta på och prefekt sändningstid (22.00) =)

Ha en bra vecka alla!


Eskil å Siri provsitter vid bordet innan alla kalasgäster kommer!

På återhörande!

/Sara

Och....

Tänk att få ha detta ståendes i barnrummet? Helt fantastiskt fint är det ju! :)


Jag tävlar hos MrsLindaOlsson om ett kakfat inkl. bakelser (i trä) sponsrat av Hafva.se.
Tävla H Ä R du också!



RSS 2.0