Sakta men säkert

Ja, det går inte så snabbt med köket just nu, väntar på hur det blir med spisen, men har bestämt oss för att om den inte går att sänka, så blir det att byta ut denna till en som går. Så, var vi till IKEA i veckan för att köpa ett litet bänkskåp som fattades, vågade inte köpa det direkt, för visste inte om det skulle passa, men vi har ju hela 3 mm tillgodo =)

Det enda överskåp vi ska ha sitter i alla fall på plats och en lite hylla mellan fönstrena, så nu är det i princip bara kakel kvar, bänkskiva och koppla på diskmaskinen å vattnet - sen ska det baks, lagas mat å bara njutas i köket =)

Förra helgen blev det lite paus i arbetet, var nämligen till Stockholm på en sedan länge inplanerad bröllopsfest =) Hade tänkt åka över dagen/kvällen bara, men blev så att vi bokade hotell å åkte tidigt i söndags istället, vilket var väldigt skönt. Var en lyckad kväll och det var så kul att få träffa Elaine å Lina, som jag gick med uppe i Umeå med. Hade planerat en träff förra året, bokat biljetter å allt, men då kom visst Siri istället =) Så det var ett tag sen vi sågs alla tre!

BVC besök i veckan, Siri väger nu 7640 g och är 71 cm lång =) Stortjejen. Har även varit hos ögonläkaren och kollade detta med skelning. Tycker att Siri skelar ibland, men så var det inte. Hon var en exemplarisk patient å lät ortoptisten göra alla undersökningar utan att krångla. Hon har falsk skelning, vilket betyder att skelningen bara är en synvilla på grund av att det till exempel är brett mellan ögonen. Skönt det!

Nu lagomt till helgen så har vi alla åkt på världens förkyning, jag å Stefan är väl värre än Siri, som bara snorar, men värst pigga är vi inte. Var ändå ner till stan en sväng idag å Siri fick sig en ny barnstol, storleken större =) Så nu är det dags att plocka undan babyskyddet snart! Usch, tide går så snabbt, Siri blir ju 10 månader om bara några dagar ju! Vart tog alla dessa månader vägen?

Snart middag å sen blir det nog att slapp i soffan resten av kvällen och hoppas att man känner sig piggare imorn! Ja föresten, i veckan har vi stökat lite ute, bland annat klippt våra häckar =) Snyggt blev det =)
Siri å Stefan slappar på hotellet =)  Elaine, jag å Lina =)  Siri leker i Tönnebro, matstopp på hemvägen =)  Höst i trädgården =)
Häcken rak å fin =)  Sista bänkskåpet, hyllan och överskåpet

Hoppas ni har klarat er från höstförkylningen!

På återhörande!

/Sara

Mycket att göra å ny adress

Onsdag 8 september
Har inte så mycket tid just nu att sitta framför datorn, ska snart till huset igen å måla ett andra varv i köket. Gjorde nämligen den första målningen nu på förmiddagen, sen är det faktiskt golvets tur att bli inlaggt =) Sen sist så har vi fått upp väv i köket, spottarna sitter på plats, fönsterna är målade å taklisten sitter där den ska =) Tapetsera för första gången gjorde jag igår, till tidiga morgonen =) och det blev helt ok =)

Bilder får jag lägga in sen, har inte tid nu =)

Siri då, ja hon kan krypa på alla fyra nu, men det går fortfarande snabbare att åla =) Hon sätter sig när hon har hittat nått skoj att leka med å bita på, men är snart i farten igen =) Energi kan man då inte anklaga henne att vara utan =) Vår go-skrutta!

Onsdag 15 september
Grattis till alla Siri där ute å till vår skrutta som har namnsdag idag =) Ja, som sagt, har mycket att stå i och hann inte ens posta inlägget jag skrev för en vecka sedan, men lät det vara kvar i alla fall =) Sen sist då, ja nu bor vi faktiskt i huset! Har sovit här sedan fredag och lämnade över lägenheten till de nya hyresgästerna i måndags. Så helgen gick åt till att köra några flyttlass, uppdelat på tre svängar och sen städa. Hade hjälp av svärföräldrarna å svågern, mycket tacksamt!

Köket då, är inte klart än, har stött på ett litet problem här igår. Upptäckte att IKEA köken är anpassade för en bänkskiva som är 4 cm, vi hade tänkt oss en 3 cm tjock skiva och har utifrån det beställt diskbänk. Så långt går det väl bra, ända tills vi kommer till spisen, vilken har ett fat mått på 90 cm och inte 89 cm som arbetsbänkarna blir med en 3 cm bänkskiva! Har nu en spis som är 1 cm högre ön allt annat - inte bra! Måste lösas! Men annars så är allt bra =) Skåpen är på plats, fläkten med, liksom kyl och frys. Spottarna har fått en dimmer och vi har golv! =) Så det som är kvar nu är egentligen bara bänkskivor, koppla in vatten och kakla, om vi då förbiser lilla dilemmat med spisen!

Så här kommer de senaste bilderna:
Köket just nu! Kyl å frys och spis på plats Siri ska hjälpa till att dammsuga i lägenheten =)
Fick internet å TV först idag, skönt att komma ut på nätet igen =) TV'n var inte lika nog med faktiskt, har inte ro att sitta å glo några längre stunder, har en hel del kvar att packa upp.

Nä, dags att krypa isäng. På återhörande snart hoppas jag =)

/Sara

Uppdatering

Så har nästan denna vecka gått, helgen kvar och för oss två heldagar att arbeta med köket =) Men nu börjar man faktiskt se att det går framåt. Håkan hjälpte Stefan att lägga golvskivor igår och sen fortsatte han idag med att färdigställa det medan Stefan var på jobbet =) Tack så mycket! Detta gjorde det möjligt för rörmockaren att komma in på eftermiddagen och koppla på golvvärmen och allt verkar ok! Skönt! Så nu är det taket som står på tur. Ikväll kopplade Stefan därför ihop spottarna, så nu är det bara att spika upp taket! Jag passade på att skruva ihop några lådor till köket, medan Siri sov i vagnen =)

Det mesta kretsar just nu kring huset och renoveringen, men jag å Siri har hunnit med att vara på två fikaträffar med andra mammor och barn denna vecka och idag tog vi en promenad med Jennie å Cornelia. Det är trevligt att ha lite annat att göra på dagarna. Här i lägenheten försöker jag packa någon låda här och där, så det inte ska bli så mycket på en gång. Många lådor blir det! =)

Siri då, ja för henne går det bara framåt, bokstavligen =) Nä, går gör hon inte än, inte själv i alla fall, men med stöd av oss eller lära-gå-vagnen =) Rest sig mot kökslådorna och i spjälsängen har hon gjort i veckan och lärt sig sätta sig själv från krypställning har hon också nu! =) Stortjejen våran =) Två nätter i rad nu har hon sovit hela natten, ca 12 timmar, skönt! Nu är det bara jag som måste ta tag i detta med sömnen, borde komma i säng lite tidigare på kvällarna!

Jaja, som sagt, borde sova nu, men först några bilder =)
Golvvärme på plats =)  Siri gillar att stå =)  Bara det finns nått att hålla sig i så kan man stå vart som helst =)

Gonatt!

/Sara

RSS 2.0