God fortsättning!

   
Siri å Eskil på julaftonsmorgon! =)     

   
Alla julklapparna! Siri å Eskil skulle ju genast prova några! =)

Vi drar norrut på onsdag som det ser ut nu. Det kom ju visst en Dagmar och satte käpparna i hjulet. Det blåste som bara den natten som var. Jag somnade inte förrän efter 4, efter det att vi flyttat ner till soffan på entreplan. Huset skakade och det lät som om alla takpannor blåste av, var riktigt läskigt faktiskt. Alla takpannor var faktiskt kvar, men nockplåten hade blåst bort, eller delar av den och vindskiveplåten på en sida är borta. Så detta måste vi fixa innan vi kan åka!

I alla fall, god fortsättning på denna jul och gott nytt år! Vi hörs nog inte förrän nästa år nu tror jag, så hoppas att ni alla får ett trevligt slut på 2011 och sen ett gott nytt 2012!

Kram!

/Sara

Dan före dan före dan före dopparedan!

Julstöket är i full gång, ja på kvällarna i alla fall =) I helgen fick Siri magsjuka! Usch, stackare, spydde på lördag eftermiddag och på kvällen, sen en sväng på söndag. Var lite hängig igår, men åt rätt bra och idag är hon helt friskt! Skönt det i alla fall, var inte allt för långvarigt. Eskil har nog åkt på en släng av det också, men han spyr inte, kommer andra vägen för honom. Just nu sover han, andra luren för dagen, sov först 2 timmar och har nu sovit 1 timme, vilket inte är så likt honom. Fast det kan ju också bero på att han var uppe och ugglade mellan 21.45 - 00.20 igår, ville tydligen vara upp med mig och baka julbröd! =)

Jag fick ju magsjuka också, men som tur var så höll det bara i sig en dag för mig. Så i måndags var jag inte allt för pigg på eftermiddagen! Kan inte komma ihåg när jag hade magsjuka sist, men vet då det, att jag inte vill ha det igen på länge i alla fall!

Vi kommer att fira julen här hemma hos oss. Stefans familj kommer på julafton och äter middag och öppnar julklappar. Sen åker vi norrut på annandagen eller så, beroende på väder och stannar där över nyår. Eftersom vi ändå blir här över julafton, så blev det ingen brådska med att få upp julgranen. Håller fast vid traditionen från mitt hem, med att ta fram den dagen innan julafton, vilket också är ett beslut taget av rent praktiska skäl. Vi har ju nämligen en liten klätterapa här i familjen, eller rättare sagt en lillkille som ska resa sig mot ALLT! Vi tog till och med fram lära-gå-vagnen igår och han tog sig framåt några steg. Fast leksaksbacken är nog mer lämplig att ha som gåstöd än så länge. Fast Siri gillade sin gamla vagn! =)

Nä, kort uppdatering var det och tror inte att det blir så mycket mer detta år faktiskt. Får ta nya tag nästa år! =) 
Fast en julhälsning från barna ska jag nog hinna klämma in, för det blev ju inte överdrivet många kort i detta inlägg =)

På återhörande alla!

/Sara

Lucia å dagarna före

Ja, jag vet, det dräller inte av inlägg direkt, men nu när det börjar lacka mot jul, så finns det ju så mycket annat att göra än att blogga. Ska göra ett försök att sammanfatta senaste tiden. Nog för att det brukar sluta med att man bara tar med det som nyss har hänt. Det som hände förra veckan är ju redan "gamla" nyheter och som det är idag, så vet redan alla vad som hänt i och med de sociala medier som används. Man behöver inte alltid vara så aktiv själv utan det räcker att det är nån i ens omgivning som uppdatera och vips så vet alla vad som händer och sker, nästan innan man vet det själv! =) Nä, jag är inte negativ, men ibland så kan det kanske bli för mycket. Fast man väljer ju helt själv hur aktiv man är och hur mycket man vill dela med sig. Jag startade min blogg för att min släkt som inte bor nära skulle kunna följa vår vardag och då främst Siri å Eskil. Sen blir det ju lite som en dagbok också och det kan ju vara roligt sedan att gå tillbaka och barna kan se vad vi riktigt pysslade med när de var små =)

Jaja, nog om det. Börjar väl med det senaste, lucia! Siri fick lussa här hemma igår och sen på eftermiddagen åkte vi till Sunnabäck å lussade. Eskil han fick vara en liten tomtenisse, med luvan mer av än på =) Siri hade faktiskt på sin krona mer iår än förra =) Hon fick vara lucia på kyrkisavslutningen idag också, medan vi hade sångstund. Sen åkte klänningen av och som i ett trollslag så blev hon en tomtenissa =) Gjorde ett nytt försök att få Siri att gilla risgrynsgröt idag, men det gick lika dåligt som förra veckan, på kyrkisavslutningen här uppe på Björkberg. Å tomtegröt som är så gott!

Imorse så kom Siri ner å hittade en massa "tomtebarn" överallt! Jag tog fram alla tomtar igår kväll å Siri säger tomtebarn till alla tomtar! =) Och här om dagen när hon kom ner en morgon och alla juldukar var framme, så såg hon direkt att jag hade tagit fram nya "mattor" på borden! =) Det kommer en massa klokheter och roligheter från vår stora tjej nu, för prata det gör hon, mest hela tiden! Hon har blivit så go med lillbror också. Försöker prata med honom, ger honom leksaker och vill krama å hålla! =)

Eskil han reser sig mot allt nu! Vi har sänkt spjälsängen och tagit fram gåstolen. Hoppgungan har han också testat, för hoppa, det gör han! Sitter å hoppar i matstolen eller ens famn om han blir glad och upprymd! =) Han tar sig fram i gåstolen och även bakåt =) Och idag, överraskande nog, så hoppade han fram i stolen! =)

Helgen som var så hade jag påhälsning av mina kompisar från Umeåtiden, Lina å Elaine! Var så roligt att äntligen ses. Har nämligen varit lite saker ivägen, som en Siri som kom för tidigt och en Eskil som låg i magen! =) Men nu blev det äntligen av och nästa gång vi ses, så har Elaine en liten kille eller tjej! Spännande! Vi spenderade helgen på stan, gick å strosade lite och sen blev vi sittandes på nyöppnade Waynes coffee, var väldigt trevligt! Åt middag hemma och satt å surrade till närmare 2. Tack tjejer för en trevlig helg!

Eskil har blivit bättre på nätterna nu, peppar peppar. Äter ca var 3:e timme, men vaknar oftast inte där emellan och har den senaste veckan inte bajsat på natten heller! Skönt det! Han har varit snorig länge, men nu verkar det bättre, behöver i alla fall inte näsdroppar på kvällen. Han ammar två gånger per dygn och det fungera än så länge i alla fall. Få se hur länge jag ammar denna gång, slutade med Siri när hon blev 8 månader.

Mer då, Siri har bakat pepparkakor å vi gjorde ett pepparkakshus. Vi har fått lite snö, men det mesta har nu smält bort igen, så ingen kälkåkningspremiär än! Siris Pippikläder åker på minst en gång per dag, men som tur är så går det bra att ta av dem när vi ska ut. Hon sjunger och spelar på sin keyboard några gånger per dag och där emellan så vill hon rita! =)

     
Pepparkaksbak å sen en Pippi som diskar =) Siri som pysslar på kyrkis å Eskil som pysslar på med annat =)

       
Siri koncentrerar sig på att hålla i örat på koppen =) Eskil har satt ställt sig upp för första gången mot backen (vilken han numer använder som gåstöd här i vardagsrummet) Sen Siri på lucia, hon sjöng faktiskt "Blinka lilla stjärna" när hon skred fram i hallen =) Eskil som nisse, en nisse som inte ville sitta still. Däremot satt han sen i köket och försökte sig på att resa sig mot frysen =)

Eskil har just ätit för kvällen, kanske läge att gå å sova 3 timmar innan nästa mål! =)

Stressa inte för mycket nu inför jul! Ta det lugnt, julen kommer och går ändå =)

På återhörande!

/Sara

RSS 2.0