5 månader!

Grattis skruttan på 5 månaders dagen!

Idag vaknade Siri före 6, steg sen upp 6.30, så vi har hunnit med en massa idag. Tvättat, bäddat rent, promenerat i ca 1,5 h, myst, lekt, fikat på stan med bland andra polarn Lucas, smakat morots- och potatisblandning, ätit gröt, pratat med mormor via datorn och tagit några lurar =) Händelserik dag med andra ord =)

Månadsbilder och ett kort taget just innan vi ska ut på promenad =)
5 månader5 månaderInnan promenad

Trevlig kväll!

/Sara

Mer smakisar

Morot var inte riktig någon höjdare tyckte Siri =) Efter att ha smakat och smackat i sig potatis och palsternacka så var det dags för morot idag. Som sagt, det föll inte riktigt skruttan på läppen. Det mesta åkte ur munnen igen, men men vi gör ett nytt försök imorgo, kanske 50:50 morot å potatis!

Pysslade lite i helgen. Det blev en matchande haklapp till kudden i matstolen. Skoj att ta fram symaskinen, så köpte lite mer vaxduk idag för att sy några lappar till =)

Ombytligt väder idag, sol på morgonen, var uppe 7.20, skruttan pratade på och ville upp =) Sen blev det lite sämre mitt på dan, när vi tog en promenad. Molnigt och blåsigt. Och nu skiner solen igen och det ser väldigt härligt ut, kanske blir det en kvällspromenad. Siri sover just nu, så det kanske inte är en så bra idée att gå en sväng sen, då lär hon ju vara vaken till midnatt eller så =)

Just det ja! Idag har det gått 1 månad med mjölkfri kost för mig, så nu ska jag börja äta mjölk igen. Idag blev det alltså lite glass, en kaka och en kexchoklad, mjölkchock och sockerchock för min kropp =)

Nä, nu ska jag scrapbooka lite i väntan på att Stefan ska komma från jobbet och medan Siri tar sig en lur =)

Bjuder på lite bilder också:
Mitt pyssel =) Siri läser lite våldsamt nu för tiden =) Sitter i köket när mamma lagar mat =)

Trevlig kväll!

/Sara

Många premiärer

Pricktestet i torsdags visade ingenting, vilket vi hade på känn innan. Så Siri är nog bara en liten torrboll =) Men det håller sig i schack om vi smörjer och den rutinen har vi fått in bra nu, så det ska nog gå bra det. Fick möjlighet att väga skruttan i torsdags också, oroligt som man är. Men nu har det vänt! =) Siri väger 5155 g, stortjejen, har alltså gått upp 215 g på inte fullt en vecka! =) Det hjälpte nog med intensivamningen förra helgen tillsammans med lite introduktion av gröt. Vi ska försöka få till rutinen med kvällsgröt, vilket vi inte har börjat med riktigt än. Som det är nu så har hon fått gröt de kvällar hon har kinkat med amningen, men nu är hon ju så pass stor att man kan lägga in ett "vanligt" mål. Smakis får hon varje dag också och nu har hon, förutom potatis, fått smaka palsternacka också och tycker att det är väldigt gott. Lite vatten i pipmugg får hon också och det går bra det med =)
Äter gröt =)Händerna är nästan lika goda som gröt =)Pingu får sig en omgång =)
Solen har visat sig flera dagar nu, härligt, men det betyder ju att det blir ganska ljust ute, även i vagnen för Siri ibland också. Så igår var jag och Stefan på stan (och Siri var ju med såklart) och passade på att skaffa ett par brillor till skruttan =) Lite stora kanske, men de passar nog perfekt till sommaren =)
Lite stora, men ett måste nu till sommaren =)
Igår tog vi en långpromenad på Öster, var på gator jag aldrig har varit på förut, så det var premiär både för Siri och mig =) Fint och trevligt område det där. Jag gjorde även en sak igår som jag inte har gjort på länge - jag var ute å sprang! Det var skönt det! Gick väldigt bra, lite tung i benen nu dagen efter, men hoppas att jag kommer ut lite oftare nu när jag väl tagit den första rundan =) Siri och Stefan var och tittade på fotboll, när farbror Christer gjorde mål =) Men tror att skruttan missade det och hela matchen föresten, vagnen är ju värsta sömnpillret! =)

Premiärgrillningen ägde rum igår också! =) Supergott var det, kött å fransk potatissallad, tur att det blev kvar till idag =) På tal om mat, så kommer jag att börja äta mjölk på tisdag igen. Läkaren tyckte att jag skulle vara mjölkfri en månad, för det dröjer så länge innan mjölken är ur systemet, så då får vi väl se, om det blir en förvärring eller inte. För pricktestet är inte 100%-igt, kan vara allergi fastän det inte visar det. Men nu tror vi ju inte det. Så på tisdag, så tror jag allt att det blir en glass för Sara! =)

Siri är så mysig! Snackar en massa, hela tiden och på morgnarna så ligger vi å myser, alla tre under helgen, innan vi kliver upp =) Hon skrattar och snackar, till och med när hon ska äta ibland =) Gotjejen våran! Hon blir stadigare och stadigare när hon står, för det vill hon ju göra hela tiden =) Greppar och tar sakern när man håller de framför henne och hon blir frustrerad när det inte går som hon vill när hon ligger i gymmet =) Det är helt fantastiskt och underbart att få följa med i hennes utveckling! Älskar dig dottern min! Du är det bästa som har hänt mamma och pappa din!

Goingen =)Skruttan gillar att stå =)

/Sara - världens lyckligast
 


Sen sist

Igår gjorde jag nått som jag inte gjort förut - besiktade bilen! Å tänk, det gick ju bra det =) Jag körden in i hallen utan problem, inga repor på bilen eller så =) Jaja, kan vara lite nojig ibland, men lite laster måste man ju få ha =) Hann dock bli lite småstressad just innan, för Siri vaknade och ville ha mat, så där satt jag i förarsätet, väntade på min tur, med en Siri ammandes i knäet =) Men som tur är så är hon ingen långätare och hon hann bli klar innan det var vår tur!

Eftersom jag hade bilen igår så tog jag å skruttan oss en sväng förbi Ström och mitt jobb. Trevligt att träffa kollegorna en kortis och se att de i alla fall har saker att göra trots strejken =)

Helgen som var så åkte vi till Söderhamn på lördagen, bara en tur så där och passade på att gå i lite affärer. Siri var vaken hela vägen dit, hon som brukar somna så fort vi sätter oss i bilen, men nöjd och glad var hon i alla fall =) Somnade dock sen när vi åkte hem, tog en lite längre tur, förbi Bollnäs, var bra åka-bil-väder och ut å åka är ganska roligt faktiskt =)

Sen på söndagen så kom Camilla och Vide och hälsade på. Alltid lika trevligt att träffas! Vi hann med lite lek och bus, fika och sen tog jag och Camilla vagnarna å gick en promenad i solskenet! Så nu är det nog våran tur att åka till Ljusdal nästa gång =)

I måndags var det mammaträff, stående varje vecka. Alla barnen var vakna och mot slutet tror jag att de flesta började protestera lite. Det kan ju vara lite tröttsamt att sitta å lyssan på alla mammor som kacklar hela tiden =) Siri tjorvade lite med maten och vägrade ta flaskan, men sen så var hon trött också och somnade på golvet innan jag hann klä på henne ytterkläderna. Det gjordes sovandes och vakna, det gjorde hon inte förrän efter någon timme =) Promenad med två andra mammor och lunch på Radjos med en av dem, Jennie, mamma till Cornelia, fick avsluta denna dags mammaträff =) Alltid lika trevliga dagar!

Siri då och maten. Ja, hon är fortfarande lite dålig på att ta flaskan. I söndags dock, så fick hon i sig ca 60 ml efter amning, så det är ett steg i rätt riktning. Fick tipset av Camilla att testa pipmugg också. Så det har jag gjort, ha ett piplock till nappflaskan och det går det med, men ungefär lika bra som med flaskan =) Har ammat ofta nu ett tag, få se om det hjälper. Annars så får vi nog ändra taktik snart. Ska på barn imorgon och göra pricktest, så då får vi veta om hon är allergisk eller inte. Nu lutar jag åt att det är eksem, men vi får se.

Idag är det grått ute, kanske solen tränger igenom molnen sen, men nu ser det mörkt ut =) Bokade just in en fika med en från föräldragruppen, kul, och sen är det bara en promenad inplanerad, med lite ärenden efter vägen =) Lugn dag med andra ord!

Ha det så bra alla!
Cornelia och Siri  Siri innan hon ska få lite potatis =)  Dagsfärsk bild, stortjejen våran =)
Cornelia och Siri på första bilden. Sen en bild på Siri posandes i sin stol. Sista bilden är dagsfärsk, se vad stor hon har blivit tjejen våran!

/Sara 

Nu var det klippt

Japp, idag rök håret =) Skönt det, att bli av med en del. Sen fick jag lugg också, det var väldigt länge sedan jag hade det. Under graviditeten tappade jag inte nått hår alls, jag som brukar få perioder när jag tappar ganska mycket. Så mot slutet så kändes det att det hade blivit tjockare till och med. Men nu för några veckor sedan började jag tappa igen och jag kände att det var dags att klippa bort lite, då känns det inte heller som man tappar så mycket heller =)

BVC-tid idag. Siri skjuter i längden, 62 cm lång nu, men går inte lika spikrakt upp i vikt. Väger 4940 g, snart en 5 kg tjej =) Ska försöka amma lite oftare ett tag och sen så ska vi börja testa gröt. Fast än så kör vi mjölkfri kost, tills vi gjort ett pricktest, så här blir det ingen smakgröt för skruttan än. Ska försöka testa med flaska också, men som det är nu så tar hon den inte. Men skam den som ger sig.

Har tagit två promenader idag i solen, men även i blåsten. Har sett så härligt ut ute idag, men lite för blåsigt var det stundvis. Thaimat blev det till middag, Stefan åkte till Iggesund och köpte, Mr Man, säger bara det, bästa stället =) I helgen blir det nog att bara ta det lugnt. Får nog främmen på söndag, kul! Men annars så är det krysset imorgon den enda som är inplanerat =)

Så lite bilder då:

Före...  ...efter  Siri i soffan
Före.............................efter.............................å en bild på Siri tagen i tisdags =)

Tror att det är dags att sova för min del, trött!

Trevlig helg!

/Sara

Onsdagen och dagen

Två promenader igår, härligt! Jag å Siri var upp på Köpmanberget och njöt i solen, eller  jag i alla fall, Siri njöt i vagnen genom att sova =) Har bytt ut åkpåsen mot ett täcke nu, blir ju på tok för varmt annars när det är så fina dagar som igår. Men när jag gjorde detta byte så tog jag täcket vi brukar ha inne, i babysittern när hon ska sova. Så jag var tvungen att ta fram symaskinen och dela ett täcke jag hade sedan tidigare. Passade även på att sy en kudde till barnvagnen, så nu är den redo för vårvädret =)

När jag ändå hade symaskinen framme så passade jag på att pyssla lite. Hade ett par gamla trasiga jeans liggandes i sygarderoben och äntligen kom de till användning =) Efter en helkväll vid köksbordet så bidde det lite förvaring till Siris vantar å mössor =)

Inga eksem på kroppen på Siri, men hon vaknade igår och var röd i hårbotten istället! Kliade verkade det också göra och imorse såg man verkligen att hon har legat och kliat sig inatt. Syns inte alls så mycket rött idag, men verkar klia ändå, konstigt!

Imorse vaknade Siri 6 och det var inte dags för mat! Lyckades ligga å resonera med henne till 6.20, men sen blev det inte kul att dra sig nått mer, så då klev vi upp. Har tagit nån powernap, men det kommer nog  att sitta fint med en lite längre promenad sen efter nästa mat.

Färska bilder på skruttan med nya kläder dagen till ära =) (Klänningen är från våra grannar hemma i Arvidsjaur, tackar!) Sen magbilder från igår =) Å sist min kreation =)

Dagens outfit =)Magläge är ganska kul =)Tittar på TV i pyjamas =)Jeansåtervinning =)Ficka =)













Nu är det dags för promenad strax!

Ja just det, glömde bort att säga att vi även hann med lite shopping igår =) Var in på Kappahl och inhandlade klänningen som är på den andra bilden i föregående inlägg, den med de söta blöjbyxorna till =) Det var mormor som ville ge nått, hon var i Luleå å flanerade och hamnade på Kappahl och fick se denna kollektion =) Så jag fick välja nått till Siri-skruttan =) Vi tackar så mycket! =)

Ha en bra dag!

/Sara


Vackert väder och fina kläder

Sitter här med en kaffekopp, surfar lite och har på nyhetsmorgon i bakgrunden. Siri har just somnat, tar sin förmiddagslur. Steg upp 7.30, ganska lagomt tycker jag och idag var jag uppe före Siri. Fick världens leenden från spjälsängen sen när hon vakande. Inga sura miner på morgnarna här inte.

Sen i lördags så är Siris eksem nästan helt borta! Efter att ha varit helröd på ryggen en längre tid nu och bland annat stora torrfläckar på magen, så har hon nu riktigt len hud utan röda partier. Det gör ju att man kan misstänka att det är mjölken. Har varit utan mjölk i ca 1,5 vecka nu och ska på BVC på fredag för uppföljning. Igår var hon dock lite röd på magen, men det försvann till kvällen. Idag är hon lite röd på ryggen igen, så få se om det försvinner under dagen. Men just nu hoppas jag att det är mjölken och inte eksem. Mjölk kan man hålla sig borta från och allergin växer vanligtvis bort i 2-3 års åldern. Eksem får man leva med resten av livet och det finns alltid där, bara bättre eller sämre perioder.

Solen skiner och har ju gjort det hela helgen också. Härligt! Jag längtar verkligen till sommaren, då man kan sitta ute hela dagen! Igår var vi faktiskt ute ett bra tag. Efter mammaträffen så parkerade vi oss, jag å Jennie med Siri och Cornelia, på en bänk mitt i stan i solen. Satt å hade det bra, tittade på folk och pratade. Fick även i oss en korv, vilken var ovanligt god eller så var jag bara hungrig =)

Nytt på Siri-fronten då. Jo, vände sig tre gånger igår från mage till rygg. Jag hjälpte henne lite också att vända sig från rygg till magen, men kom på mig själv att jag kanske inte ska vara så ivrig och visa henne hur man gör. För det innebär ju att hon hon då inte har långt kvar innan hon rullar =) Å då kommer hon ju inte att ligga kvar så snällt där man lägger henne =) Hon måste ju få komma på saker själv också =) Sen så låg hon och kände på sina fötter, vilket hon inte har gjort innan. Hon har inte heller greppat tag i något med båda händerna, vilket hon också gjorde igår. Ja, undra vad för nått nytt hon kommer på idag sötnosen våran =) Ja just det ja, rensade Siris garderob igår och plockade bort lite kläder som hon inte kan ha längre, blev några plagg. Har även plockat fram kläder i storlek 62 nu, vissa saker är lite stora än, men vissa kan hon ha. Så nu har hon en 56/62-tjej! =) 

Planerna för dagen är promenad, måste ju var ute när det är sånt här väder. Får bara ångest när man sitter inne å tittar ut, för man ser ju nästan inte ut på grund av de allt för lortiga fönstrena!

Måste ju bara nämna Kappahls nya kollektion Vintage Stories, som lanserades i fredags. Var där och kollade och kunde inte låta bli att köpa ett plagg till Siri. Hade kunnat köpa alla klänningar och tunikor, men nån måtta får det vara =) Är en kollektion inspirerad av 50-talet och allting är hur gulligt som helst!

Denna tunika/klänning fick Siri =) (första bilden) 
Fin-fina kläder, men kanske man inte har användning för alla klänningar, måste försöka tänka lite praktiskt också =)
(bilderna är tagna från www.kappahl.com)

Greppar och smakar =)  Kolla, jag har fått skor! =)

Ha en bra dag alla!

/Sara


Grattis moster Emma!

Grattis till syster-yster min, som blir hela 23 år idag! Fast jag påstår ändå att hon fortfarande är och kommer att förbli lill-Emma =) Även den dag du fyller 70 =)
Emma å hennes Nemo =)
Siri har somnat, tar sin förmiddagslur. Fast vi sov till 8.30 idag, men det var nästan så jag trodde att vi skulle stiga upp 6 först. Siri var nämligen väldigt vaken efter maten då, men vi lyckades tillslut snacka oss till sömns =)

Jag ska passa på att städa lite nu, så att det är gjort innan helgen, skönt. Sen är det lite strykning som väntar, lika bra att göra det när Siri sover, så kan man busa med henne sen =)

På Sirifronten lite nytt =) Rullade från mage till rygg igår igen, har haft ett litet uppehåll med det. Sen så åt hon flera små skedar potatis och hon svalde allt, inget trillade ur munnen =) Sötingen våran! Vad gäller eksemen, så har de blivit lite bättre, men jag tycker att det kommer och går lite. Det är ju en vecka kvar innan vi ska till BVC igen, så få se hur det blir den kommande veckan och få se vad de säger där sen. Har nu bytt tvättmedel med till ett som är allergitestat, för att minimerna sånna saker. Så vi får väl se. Vill bara att lill-skruttan ska bli av med sina eksem och att vi får veta vad det beror på.

Jaja, bästa att sätta igång med stöket innan skruttan vaknar.

Ha en bra helg alla!
Close up =)  Dagens bild =)

/Sara

Siris första påsk

Glad påsk - i efterskott =)
Påskblomma från Stefan å Siri =)
I år firade Siri sin första påsk och det blev tillsammans med mormor och morfar! =) De bestämde sig på torsdag att göra sig en tripp hit =) och kom sent på kvällen, Siri hade redan somnat =) Men resten av påsken så fick mormor och morfar umgås med lilla solstrålen =) Vi hann med promenader, utställning hos Bror-Eric, middag i Sunnanbäck, shopping på stan å en massa mys =)

Påskmiddag med skinka (som mamma hade med sig, tack), lax, köttbullar, prinskorvar å sill blev det allt, men ingen gräddig påsktårta =)
Mormor försöker fånga Siri på bild =)Siri å morfar slappar i soffan =)Lek i gymmet med mormor =)Siri i påskklänningen =)
Siri fick en massa saker i påsk också. Mamma hade med lite leksaker, bland annat en speldosa som jag kom ihåg att Emma hade när hon var liten. Sen fick Siri sin första spargris, som redan skramlar lite =) En superfin klänning fick hon från moster, längtar tills hon kan ha den bara! Sen så blev det lite sommarkläder som mormor hittade på stan å jag hittade en kofta, som Siri kan ha först till hösten i bästa fall =) Å jag hittade mig också en ny jacka - i skinn. Hade med mamma som smakråd å fick lite sponsring =) Tack för allt! Och tack för en väldigt trevlig påskhelg! Måste bara ge en eloge till mamma å pappa som under måndagen hann med att fika/äta med alla sina tre barn, trots att vi nu bor lite spritt (Hudik, Umeå och Norsjö) Dessutom så hann de gå på IKEA och hälsa på en polare och de hann hem till Arvidsjaur innan måndag blev tisdag! Lite imponerande faktiskt!
 Klänning från moster =) Nytt i garderoben =) Nytt i min garderob =)
Siri har börjat vilja sitta upp. Tar man henne i händerna så drar hon sig upp direkt, sen gör hon "sit-ups" om hon ligger ner, men tar sig inte riktigt upp i sittande ställning själv än =) Stå vill hon göra också, spänner benen och armarna när hon sitter, stor-tjejen vårna! Snacka med sin egen spegelbild har hon börjat med i helgen också och smackar när hon får potatis. Så nu händer det saker varje dag känns det som!
Sit-ups i pappas knä =) Sitta själv vill man allt =)
Jag har fått Stefan förkylning, usch, är inte roligt. Men idag är det tråkväder ute, så det är inte så lockande att ta en promenad, men vi får väl se på eftermiddagen om det blir bättre och om jag känner mig lite bättre. Siri vaknade 7 imorse, men tar sin förmiddagslur nu, så jag ska passa på att stöka lite, tvätta å sånt. I helgen så sov faktiskt Siri till 8.30-9! Sjusovaren! Men nu är det vardag igen, så då vill man upp 7! =)

För mig går det bara bra att hålla mig borta från mjölken. Det finns ju mycket som är mjölkfritt å sen så har det en annan bra sida också. Jag får ett bra skäl till att hoppaöver det där fikat och de där ostbågarna =) Känner mig så nyttig när jag tar en frukt istället =)

Ja, sen så har vi sålt vår andrabil, Mitsubishin, gick väldigt snabbt när Stefan bara förnyade annonsen på Blocket, tog inte ens ett dygn så var den borta. Skönt att ha sålt den, men det var ju en bra bil, en bra andrabil om man hade haft nån bra plats att ha den på.

Nu har Siri hunnit vakna, ätit lite å ligger och gymmar som bäst. Ska ta mig en kaffekopp å sen får vi se om det blir en kort sväng me vagnen i alla fall.

Ha en bra vecka!

/Sara            


RSS 2.0