Siri

Siri på golvet


Siri 6 månader!

Grattis Siri-skruttan på 6 månaders dagen! Mamma å pappa älskar dig!

Tänk redan har det gått ett halvår, fy vad tiden går snabbt!

Bjuder på lite bilder från dagen, en spydag, blev några klädbytet =) Eller var det kanske skruttan som inte var nöjd med kläderna som mamma valde =)
Dagens första outfit
  Tredje ombytet för dagen =)  Fjärde ombytet!

Siri fick sin allra första docka idag av oss, fick även en klänning av kusinerna, en stor gossedjursgroda och ett halsband. Tackar så mycket. Idag var det även premiär för kött till lunch, blandat med sötpotatis och ärtor. Det var en hit, som vanligt vad gäller mat =) Fick även lite päronmos efteråt, vilket slank ner, men det var nog lite surt, för lite grimaser fick man se =)

Nä, dags att mysa i soffan.

Trevlig helg!

/Sara

Varberg å annat

Så var vår minisemester förbi och uppackad. Var underbara dagar på västkusten, både vädret, sällskapet och omgivningarna. Vi hann med en hel del och Stefan han sprang Göteborgsvarvet å har nu en medalj mer än mig, attans =)

Varberg för mig - sol, havet, stranden, strandpromenaden, fästningen, underbart, härligt, kulglass, löparrundor, sjukhuslab, trevliga vänner!
Fästningen en strålande dagIbland gillar man att ligga på mage, även i vagnen =)

Kändes nästan som man kom hem när vi rullade in i torsdagskväll, tog ca 11 timmar med bil och Siri var så snäll hela tiden. Var lite vaken ibland, men sov ganska mycket. Hälsade på min gamla arbetsplats, vilkt var väldigt roligt. Träffade våra kompisar, varav ett par fick en flicka i september, Noelle. Hon är lite större än Siri =) Jag visade Siri mina gamla promenadstråk när de andra var och sprang på lördagen, gick i stan och hälsade sen på Jim å Madde, väldigt trevligt. Tack för kläderna Siri fick! Söndagen bjöd på lite sightseeing by car, var lite blåsigt ute. På kvällen grillade vi med Dan, Anna å Noelle =) Sen på måndag, då bar det av till Gekås =) Siri å jag hade hur skoj som helst, shoppade ett å annat =) Så kom tisdagen, hemresa, städade ur stugan, som vi för övrigt var hur nöjda som helst med, kommer att hyra den nästa år igen. Tog ca 12 timmar upp och anlände runt 22. Siri somnade direkt, trots mycket sovande i bilen. Jag däremot tyckte att det var läge för att frosta av frysen =) Japp, man får ju sina infall ibland, nog för att detta var ett ofrivilligt infall! Jag kan inte ens skylla på nån annan, för det var jag som öppnade frysen innan vi åkte i torsdags å det var jag som inte stängde den ordentligt! Fick i alla fall en avfrostning gjord å lite frysrensning! Sen är jag som jag är och vill ha saker gjorda direkt eller helst nyss, så packade upp allt innan jag la mig. Upptäckte att solen går upp ganska tidigt nu för tiden och att det känns lite konstigt att gå å sova när det är dagsljus ute =)
Siri och NoelleGrillning med Anna och Dan, tjejerna roar sig på golvet =)Paus i shoppingen på Gekås =)

Bye bye!
Jaja, annars då. På husfronten intet nytt, står ganska still med budgivningen, så vi bara väntar på att höra nått. På Siri-fronten så tog hon ett stort steg natten som var. Hon sov nämligen i 8 timmar i sträck! Det blev till och med så att jag vaknade och kunde inte somna om förrän hon vaknade och ville äta, låg nästan en timme å filosoferade. Sen så har hon fått en gåstol. Krukset är bara att hon inte når ner till golvet =) Sötingen våran =) Men hon gillar att sitta i den, så det är bra! Nu har Siri fått smaka majskrokar också =) Roligt att äta, men man blir ju lite frustrerad när den tar slut =) Sen så var det ju sista gången ikväll som Siri tog sin medicin, C-vitamin och järn. För imorgon blir hon stortjej ju och behöver inte ta den mer! Skönt, för oss alla! Stor ja, hon har ju vuxit ur badbaljan för tillfället, innan hon kan sitta själv. För när det är bad på gång, så ska det sprattlas och skvittras, lika bra att göra det i hela badkaret =)
Krokar är gott =)Bada är kul!

Idag var vi förbi Babyproffsen. Vagnen har ett hjul som är lite löst, men det skulle de fixa bara de får hem rätta grejerna, skönt när det inte är nått tjafs när man inte är nöjd med något! Annars så har vi inte gjort så mycket idag, handlade när Stefan kom hem. Sen passade jag på att göra ny mat å frysa in till skruttna. Blev en hel del, kött, majs, ärtor och päronpuré. Igår gjorde jag morot, sötpotatis, palsternacka och broccoli. Så nu har hon en del i frysen igen. Har även snott ihop lite prinsessbakelser, tänkte bjuda på det imorgon när Siri fyller 6 månader! Stora tjejen!

Nä, nog tjatar nu, bjuder på lite fler bilder från semestern och ska hoppa i säng, spännande och se hur länge Siri sover inatt i sträck =)
Siri gillar ratten i bilen =)Törstig kanske? =)Goingar!Slappar i soffan i stugen =)
Ha det så bra alla!

/Sara


Rullning och sommarkänningar

Som sagt, det händer saker nästan varje dag =) Ja, saker händer det ju hela tiden =), men på Siri-fronten alltså =) Siri har börjat rulla =) Har än bara gjort de tså mamma har sett, men har gjort det några gånger nu =) Fast än blir man frustrerad ett antal gånger per dag när man ligger på mage för länge, har inte riktigt fattat att man kan rulla på rygg och stanna på rygg ett tag å vila =) Sötingen våran! Har även börjar dra upp benen under sig och kan ta sig fram nån centimeter ibland, men jag tycker att hon kan vänta än ett tag innan hon börjar krypa ordentligt =) Sen så räcker hon ut tungan å blåser, så spottet sprutar =) Är speciellt kul med gröt, vatten eller medicin i munnen =) Jag har väl kanske en lite del i det hela, men bara en liten =) Har kanske nån gång råkat visa henne hur man gör =) Men inte med mat i munnen =) Suger på fötterna gör hon också väldigt mycket. Kan vakna å ligga i spjälsängen på morgonen och göra lite gymnastik, vilket leder till alldeles blöta fötter =)
Rygg.....rygg igen......å sist på mage!Siri i krypställning =)Fötterna är goda =)
I torsdags så kom Siris morbror Mattias på besök! Det var riktigt trevligt! Vi hann med fika x 2 och mat x 2 på 6-timmarsstoppet han gjorde här påväg ner till Uppsala. Siri var på bra humör mest hel tiden, hann med både lek, tupplur å grötätning =)
Siri i morbrors knäBäst att hålla handen innan man ska sova =)Har alls uppmärksamhet, Siri alltså =)
I helgen har det varit riktigt härligt väder. Blev långpromenad igår i solen å sen Sunnanbäck å grillning på eftermiddagen, gott var det. Tack så mycket! Idag blev vi återigen bjuden på middag. Denna gång hos gammel farmor Britta, lax å potatis, även det var väldigt gott. Så vi har inte svultit i helgen i alla fall =) Idag hann jag även med lite bakning, har fika till mammagruppen imorgon. Gjorde några kakor som var med i senaste Buffé, helt ok, men man kan nog tillsätta något så det blir lite bitar i, typ nötter, hackad chocklad eller torkad frukt.
Dagens bak =)
Huset då, ja vi har anmält oss till budgivningen och idag fick vi veta att det är två till som är intresserade, så vi får väl se hur allt artar sig. Är sugen på att ha ett hus nu, särskilt när det är soliga fina dagar. Tänk att ha en trädgård att vara ute i, kunna pyssla på med alla möjliga saker, snickra lite kanske, har ett litet tidningsställsprojekt jag skulle kunna tänka mig bland annat =) Tänk att få inreda ett rum till Siri! Ja, det finns mycket man vill här i världen!

Jaja, å nu snart vill nog skruttan ha lite mat, bäst att göra sig iordning för sängen kanske. Hann inte idag heller rita av de där symönstrena, vilket jag har tänt göra i flera dagar! Men imorn, kanske!

Ha det så bra alla, få se om jag hinner uppdatera nått innan torsdag, då vi drar ner till Varberg! Superskoj ska det bli i alla fall!

Gonatt!
Sommarfin =)Slappar i soffan =)
/Sara

BVC å annat

Igår så var det dags för BVCbesök, läkarundersökning och 5 månders vaccinationen. Sprutorna var inte så roliga att ta, Siri skrek ganska bra, men inte så länge. Fick mat efter det och sen så somnade hon och sov i 3 timmar. Var lite grinig på kvällen, men inte alls farligt, fick en alvedon på eftermiddagen. I alla fall, läkarkollen gick bra i övrigt. Fick utskrivet medicin mot torsk, är nu less på mina såriga bröstvårtor (har haft det i princip hela tiden) Så nu ska torsken å såren bort en gång för alla! (hoppas jag) Eksemen är obefintliga för tillfället. Bad dock om mer kortisonsalva, bra att ha hemma när fläckarna dyker upp. Status annars: 
Vikt: 5460 g
Längd: 63 cm
Stortjejen våran!

Idag var jag å Siri på mitt jobb hela dan, åkte 9 och kom hem 16.45! Var Swedacrevision och det händer bara vart annat år, så det kändes intressant och viktigt att vara med och se hur det gick till. Siri var så snäll hela tiden, glömde selen, men det gick bra att bära henne också. Nog för att hon blev väldigt nöjd när hon fick ligga i vagenen ett tag, skrattade och hade sig =) Sov inte så mycket, bara under bilresorna (typ 25 min x 2) och sen under lunchen, men det är mindre än vad hon brukar sova under en dag. Så efter middagen blev det en långpromenad för vår del, skönt att få lite frisk luft också! När vi kom hem så var hon så hungrig att hon skrek så hon nästan tappade andan, var lite läskigt faktiskt, men det gick bra. Fick amma å sen påfyllning med gröt =) Då blev hon så nöjd så =)

På nattfronten så är det lite inkonsekvens fortfarande. Siri har som rekord sovit 6 timmar i sträck, men natten efter var det mat var 3:e timme igen =) Inatt var det 4 h mellan nattmålen, så lite längre sovpass för bådas del, så jag klagar inte =) Nu äter hon på ca 15 min nattetid och somnar direkt sen, vilket även jag gör =)

Har suttit vid symaskinen lite också, en ny klänning i samma modell som i föregående inlägg, men nu i en mer passande storlek =) Sen är det några deggellappar på G, ska bara banka i tryckknapparna =) Har nu hemma några syböcker lånade på bibblan, så nu ska inspirationen flöda =)

Till helgen blir det ganska lugnt, brorsan kommer däremot på torsdag några timmar! Skoj! Gör ett stopp påväg ner till Uppsala och äter middag med oss, tror nog att det blir till att umgås lite med Siri också för hans del =)

Nä, dags att börja avrunda dagen. Har just laddat in alla kort, runt 500 stycken, från kameran till den andra dator, så kan inte bjuda på några färska kamerabilder. Hade dock några i mobilen istället =)
Glad-skruttan =) Kortärmat på =) Nya klänningen =)

Gonatt!

/Sara


Husvisning å syning

Var på husvisning idag. Fint hus och absolut det mest intressanta vi har varit å tittat på på länge! Så nu är det bara att fundera om man ska ge sig in i budgivning. Det gick ju inte så bra sist =) Farfar å farbror Krille följde med upp sen på en fika, var med å kollade på huset först. Siri var inte helt nöjd hela tiden, kanske har hon kommit in i mamma-pappa fasen?
Sötingen =)Står själv =)
Bilder från idag.

Jaja, har varit ute å gått ganska mycket i veckan. Bra väder och lite ärenden har gjort att vi tagit oss ut lite extra. Igår blev det till och med lunch ute för skruttan, Frasses blev det allt =) Hamburgare i alla fall för mig och Jennie, Cornelia sov å Siri fick hålla till godo med det jag hade att erbjuda =)

Klänning till nästa sommar =)Har pysslat lite också, en klänning till Siri. Hade dock inget mönster, har bara sett den uppsydd på nätet, så den blev aningens förstor. Siri kommer nog att kunna ha den som tunika nästa sommar istället =) Men nu vet jag i alla fall hur jag kan modifiera den för att få till rätt storlek =) Tyget är faktiskt ett örngott, det kan man inte tro =) Har köpt plyschtyg för att sy byxor å nått mer i sen också. Kom in i ett riktigt syil nu, så har lånat lite böcker på bibblan och har hittat en jättebra tidning, Ottobre! Ska nog slåtill på en prenumeration!

Började med fönsterputsarprojektet ikväll. Tog köksfönstrena, men har stykit alla gardiner till resterande fönster, så nu måste jag ta dem imorgon eller så. För gardinerna är lite ivägen där de ligger nu =)

Ska gå å sova nu, snart vill nog skruttan ha lite mat, eller så dröjer det nån timme till. Kan gå allt mellan 3-5 timmar nu för tiden mellan kvällsmatningarna.

Va, kommer inte gröten från haklappen?Lite bättre =)
Siri har börjat äta gröt på kvällen, så här kan det se ut. Ibland så tror jag att hon tror att gröten kommer från haklappen =) Å sen så äter skruttan med hela ansiktet =)

Är så stadig i benen =)Full fart i benen =)Läser =)
Stå eller ligga på mage, favvoställningarna nu för tiden =) Ibland kan det dock vara kul att sparka på sakerna i babysittern eller så kan man sitta i soffan å läsa en bok =)

Gonatt å trevlig helg!

/Sara


Ett år sedan snart

Så hade denna Valborg å 1 maj passerat då. Förra året så var det bara några dagar kvar innan vi plussade =) Tänk, snart ett år sedan vi fick reda på att vi skulle bli föräldrar =) Vilken spännande resa det har varit och tänk vilken fin dotter vi har!

På Siri-fronten har det hänt saker =) Igår eftermiddag började hon med att vända sig till mage så fort man la henne på rygg och det har hon gjort sen dess =) Så nu har jag sett det ett antal gånger =) Inte bara Stefan =) Sen så kan hon stå korta stunder utan att man håller henne, förutsatt att hon håller i sig i soffan eller så =) Sen så tar hon ju nappflaskan nu. Har måsta matatill nån gång och så fort vi bytte ut Nutramigenet (mjölkfria ersättningen) mot den vanliga Nan, så har det gått hur bra som helst. Det känns skönt! Hennes eksem ser jättebra ut, trots att både jag och hon äter mjölk. Här går det nästan inte en dag utan att nått nytt händer =)

Sen sist då, vad har vi hittat på?! Stefan har varit mycket på jobbet, både igår och idag var han tvungen att åka in. Tillbud på kartongmaskinen, som kunnat resultera i allvarliga personskador om folk varit på plats vid fel tillfälle, men som tur är så har ingen kommit till skada! Blev ingen brasa i fredags, var så tråkigt väder å sen så skulle de inte ens ha någon här i stan där vi var förra året å tittade. Så det blev en lugn kväll hemma med hemlagad thaimat, gott, tack Stefan =)

Igår så gick jag å Siri en sväng på stan å sen runt Lillfjärden, förberedde lite inför middagsgästerna innan Stefan kom hem från jobbet. Vi hade nämligen Jennie, Tommy och Cornelia på besök. Siri å Cornelia fick leka lite =) Turas om att ta en powernap och tävlade nog om vem som kunde vara vaken längst sen på kvällskvisten =) Jag vet inte hur det gick för Cornelia, men kan tänka att hon somnade i vagnen hem =) Siri somnade efter 5 min i spjälsängen och jag hann inte ens sluddra på gonattvisorna =) Trevligt hade vi i alla fall och vi tackar så mycket för kaffet och chokladen! Siris majskrokar ska vi försöka låta bli tills det är dags att hon får smaka dem =)

Idag tog vi en promenad hela familjen och passade på att överraska gammelfarmor Britta och överraskad blev hon allt =) Var ett tag sedan hon såg Siri å sa att det inte behöver dröja 5 månader till nästa gång =) Stefan var tvungen avvika för att åka till jobbet, men jag å Siri stannade på en kaffekopp =)

Ute skiner solen, vilket den har gjort hela veckan tycker jag, skönt det! Pratade med syrran och mamma å pappa och både i Norsjö och i Arvidsjaur så har det snöat i veckan. Usch, snö i maj, inte kul!

Mammaträff imorgon, sen är det inte något inbokat i veckan, promenader å kanske en å annan sväng på stan =)

Ha en bra vecka alla, på återhörande!
Vändning påbörjad.....fortsätter.....nästan.....färdig!
Vändning på G! =)

Siri sover till krysset i lördags =)Siri står själv =)Redo för att åka lite bil!Siri och Cornelia leker =)
Siri sover, står, är cool och leker med Cornelia =)
/Sara


RSS 2.0