2 veckor gammal och födelsevikten passerad!

Siri är idag 2 veckor gammal - grattis skruttan! =)

Dagarna är ganska lika, men ändå alldeles speciella, för varje dag med Siri är speciell! =) Skruttan lägger på sig sakta men säkert och idag passerade hon födelsevikten - 2196g stod vågen på idag! Annars så är det mat var tredje timme som gäller, pumpning före det och så går det runt. Sitter och gosar med henne så mycket som möjligt, både jag och Stefan.

Nu har vi ett rum på barnavdelningen, så Siri har blivit flyttad till de stora barnen =) Jag och Stefan bor med henne i ett eget rum, så nu är vi samlade hela familjen =) Har sovit här i två nätter nu och kan säga att den första natten inte erbjöd allt för många timmars sömn =) Hade dessutom saturationsmätaren på Siri, vilken pep var och varannan minut - och självklart så var man ju tvungen att titta till den lite då och då. Natten som var så gick det lite bättre, kunde sova nån timme i sträck och saturationsmätaren var borttagen, likaså hennes vattensäng. Så nu sover hon i en vanlig säng och kan hålla temperaturen bra själv! Så nu är det bara sonden i näsan som är kvar, skönt tycker vi som har sett henne med en massa slangar och diodrar på sig för bara två veckor sedan.

Jag hann till och med ut på en kort sväng på stan idag. Mat måste vi ju ha och lite rena kläder. Sen så tampas vi med problemet att hitta kläder till lill-skruttan. Har fått några småkläder, men de flesta är för stora, trots att det är 40/44! Sen så har hon ganska långa ben å fötter gumman våran, så småbyxor med fötter blir antingen för korta eller så för stora i midjan - ja det är inte lätt. Men hittade några kandidater när jag var ute, får satsa på byxor utan fötter å ha små tossor på fötterna istället. Nog för att det kan vara lättare sagt än gjort, eftersom Siri gärna sparkar och fäktas med sina ben och gör det svårt att till och med behålla ett täcke på henne =) Så om tossorna är kvar på fossingarna var ju en annan fråga =)

Bjuder på lite bilder från de senaste dagarna:
SötisenLill-handenLill-foten
Siri utan mössa =)Skruttans klädsel - lånesaker från landstinget, utom tossorna =)
Så här gillar Siri att ligga med benen =)
Hos pappa å myser =)I nya rummet hos mamma =)

 Hälsningar från Sara - lycklig som få!


Kommentarer
Postat av: Morfar

Har letat fram skidorna om man får besök i vår,med det matintaget kan vi nog ta en tur på Ringlet.

Kramar

2009-12-13 @ 00:22:51
Postat av: Emelie

Men åååh sötnosen!!!!!

2009-12-13 @ 11:27:04
Postat av: Moster

Vilka fina bilder, och kolla fossingen. :p

Gudarns, det är bra att hon lägger på sig! :)

Nemo har förresten gått upp över ett ½kg på en vecka.=)

Han är rätt barnkär har vi märkt när han träffat Isabell, så han kommer nog ha kul med "Sirran" om nått år sådär. =) Hon måste ju få växa till sig nalta först. Ler!

Kramar

2009-12-13 @ 12:58:06
Postat av: Camilla

Åh vilka mysiga kort och att få en uppdatering från ert liv! Så himla skönt att hon ökar i vikt och att allt verkar vara bra. Hon är ju sååå söt lillskruttan. Skulle vara kul att lägga Vide bredvid henne för att se skillnaden, tänk om Vide kunde dela med sig av sin vikt till henne. :-)

2009-12-13 @ 20:34:11
Postat av: Mattias

Kul att läsa rapporter om hur det framskrider och se foton på Siri. Jag ser fram emot att få träffa henne irl!

2009-12-17 @ 10:32:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0