Höstkylan slår till

Nu börjar det allt bli lite kallt på morgnarna, var bara 2 grader imorse, kallt! Börjar fundera lite på hur det kommer att gå med jacka till vintern! Kan ju inte ha min vanliga precis och Stefan har bara en, så den kan jag inte låna =) Är ju inte det roligaste att lägga pengarna på en jacka som man bara kommer att ha nån månad och som man dessutom troligen inte vill använda nått mer =)

Jaja, på tal om att köpa grejer, så har vi kommit på att vi måste beställa barnvagn snart. Är ju oftast 8-10 veckors leveranstid och sen är det ju faktiskt juldagar å sånt att tänka på. Kanske vore det skönt också att ha vagnen hemma lite i förväg, utifall Palten vill titta ut till oss tidigare än beräknat. Vi var ju till Sundsvall i lördags. Vilket förövrigt kanske inte var den bästa dagen att åka på, eftersom typ alla andra också tyckte att det var en perfekt dag för shopping =) I alla fall, hann med IKEA å sen var vi på Barnens Hus. Där hittade vi nog modellen på vagn som vi vill ha, en Emmaljunga Edge Duo. Jag är ute efter en robust vagn, som lockar till långa härliga bekväma promenader. Vill ha separat ligg- och sittdel, men vet då att man får ge lite avkall på smidighet och vikt. Men jag tror att denna vagna blir bra, ska nu bara kolla lite extra på den, se hur det går att fälla ihop den å så. Sen var det ju detta med färgen, men tror nästan att vi har kommit överens där med =)
Emmaljunga Edge duo, forest
Tar gärna emot kommentarer, fördelar och nackdelar.

Lördagen ägnades alltså åt shopping, mest på IKEA. Skulle dit för att köpa ett nytt skrivbord, men när vi såg det uppställt, så gillade vi det inte riktigt. Så det bidde inget av det. Istället hittade vi en TV möbel. Vi har sagt att vi måste hänga upp TV'n på väggen, är ingen höjdare att ha den stående, kanske inte så panik nu direkt med tanke på att Palten inte kommer att gå den första månaden precis, men det känns skönt att få lite struktur runt TV'n å alla saker till den. Sagt å gjort. Vi hittade en möbel som vi blev jättenöjda med, åkte hem, packade inte ur bilen direkt med tanke på att det var sent och började bli världens oväder. Skulle inte sätta ihop den förrän igår ändå. Så glada i hågen gick vi till bilen igår då, vad roligt, pyssla på med IKEA-byggsats så där på söndagseftermiddag tänkte vi, men....Ett av de tre paket som möbeln bestod av skramlade lite väl misstänksamt. Vred lite mer på det och jo, för sanningen, allt stod inte rätt till där inne! TV bänken hade två skivor av glas å det var dessa som troligen inte gillade att bli borttransporterade från sin ursprungsplats! Ringde till IKEA, fick svaret att hela lådan ska bytas, vilket gav till följd att vi inte kunde bygga ihop nått! Så gick det med den lilla pysselstunden. Återkommer med bilder sen hur det blev, efter ett nytt pysselförsök och 20 mil extra.

Ja, hade ju tur även denna helg och bli bjudna på middag. Vi lyckas då alltid slippa laga mat under helgen verkar det som =) Åt tjälknöl gjord på årets fällda älg och potatisgratäng hos svåger med familj på lördagkväll. Var riktigt gott måste jag säga! Tack så mycket! Sen blev det att slappa i soffan och se körslaget. Säger bara det, Stefan (Larz Kristerz) - hur kunde hans kör få flest röster?! Helt obegripligt! Behöver nog inte se nått fler program om det är den nivån det kommer att vara. Go Ugglas go!

Igår då, ja, firade kanelbullens dag med en vaniljbulle =) Stökade på hemma, stod vid spisen och lagade paj till tisdagens "pot luck" (=knytkalas) Har en utbytesstudent här på jobbet från Chicago och tillsammans med henne och resten av mina kollegor så ska vi ha en trevlig middag så där mitt i veckan, kul!

Jaja, lite långt blev det kanske idag, men men sånt som händer =) Skickar en extra hälsning till mamma som är i Linköping, hoppas att det går bra!

På återhörande!

/Sara

Kommentarer
Postat av: Camilla

Kul att få följa er i ert vardagsäventyr. :-) Angående vagn så har vi ju som sagt en Emmaljunga City Cross som jag tycker är ganska otymplig när man exempelvis ska packa den i bilen. Den är dock väldigt bra när man ska gå långt och tex i snö då den är stabil och har bra däck. Hoppas bara att ni inte tycker att Edge Duo blir otymplig för den är ju rätt så stor. Ett alternativ till Edge Duo kan ju vara en City Cross med en citykorg, då blir den ju lite smidigare. Själv längtar jag till våren då vi har tänkt köpa en smidigare sittvagn, vi funderar på Emmaljunga Scooter då. :-) Lycka till i barnvagnsdjungeln, det är ju inte det lättaste att välja. :-)

2009-10-06 @ 13:23:09
Postat av: Mattias

Jag är ingen expert på barnvagnar, men motvänd sits är tydligen att föredra. Om barnet är frånvänt kan det bli stressat av alla intryck och ögonkontakten med mamma/pappa är en trygghet.. Det kanske gäller när barnet är litet? hursomhelst, vagnen ni funderar över är ju rätt ur den aspekten. Kolla in bloggen som jag lade till i adressfältet, det är en "webcomic of romance, sarcasm, math and language" :-)

2009-10-07 @ 16:55:06
URL: http://xkcd.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0