Huset!

Igår så var vi på banken och gjorde klart det sista i pappersväg - så nu är vi ägare till huset! Fick komma in i söndags redan och började då med det stora projektekt - renovering av köket! Har forsatt med det igår efter bankmötet och jag for dit redan på förmiddan idag och gick loss på väggarna. Siri fick vara med farmor nån timme så jag kunde väsnas i min ensamhet. Stefan kom efter jobbet och nu har en dörr fått en ny plats =) Kommer att forsätta med rivning av väggskivor imorgon och sen är det eldragning och uppsättning av gipsskivor som står på tur. Kommer också att behöva lägga golvvärme, för som alltid så dyker det upp saker längst vägen. Vi hade inte tänk på att det satt ett element i köket och har redan planerat in lådor längst hela väggen, så ett element går inte att få med i ritningarna, så det får som sagt bli värme i golvet istället!

Mer då, ja igår hann vi med att träffa alla i mammagruppen igen, efter ett sommaruppehåll. Alla våra "små" bebisar kan nu sitta, så det var peremiär med alla fem samtidigt på filten på golvet =) Blev lunch för de små å kladdkaka till vi lite äldre =) Gott! Sen tog vi faktiskt en promenad och i barnvagnarna så sov alla tillslut så sött =) Nästa vecka är det vi som är värdinnor, mitt i vårt flyttkaos, men kanske det finns mycket å bra yta för att träna ålning å krypning på då =) Vi får nog vänta å bjuda hem dem till huset tills vi har ett fungerande kök, kan bli lite jobbigt annars vid lunchtid =)

Nä, sen är det faktiskt inte så mycket mer sen sist, så bjuder här på de första bilderna från köket, före och sen hur det har fortskridit.
Köket före  Serveringslucka, mellan matrummet och köket
Städning efter första dagens rivning  Luckan borta =)
Dagens rivning av väggskivor  En ny dörröppning på plats =)
Siri får allt hänga med =)  Mellis ute i gräset i skuggan av äppelträden =)  Resesäng - lekhage - barnvakt =)
Det fanns visst en lapp på badlakanet också! =)

Dags att sova, mer att riva imorn!

På återhörande!

/Sara


Kommentarer
Postat av: Camilla

Åh vad spännande att få se hur renoveringen blir. Du får lägga ut kort allt eftersom renoveringen fortskrider. Fixar ni renoveringen själva eller ska ni anlita snickare?

2010-08-18 @ 08:18:12
Postat av: Sara

Camilla: Ja det är väldigt spännande, men man skulle ju vilja ha allt gjort NU! Vi kommer att försöka fixa det mesta själva, men ta hjälp av svärfar och så. Men dyker der upp stora överraskningar som måste fixas eller drar det ut på tiden allt för mycket, så måste vi nog kalla in proffsen =)

2010-08-18 @ 09:54:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0