Höststök ute

Vill börja med att skicka en tanke till de allra närmast sörjande till en släkting som gick bort i slutet av veckan!
 

Helgen började med att vi drog ut till Sunnanbäck efter Stefan slutat jobbet i fredags. Hade försett Siri med stövlar å en egen liten bärplockare. Påväg ut till lingonskogen så satt Siri i vagnen och studerade plockaren och tog sedan av sig mössan å började kamma håret =) Vi hade visst glömt att berätta vad det var för nått, men verkade fungera bra som borste också =) Den korta skogsturen resulterade bara i ca 1 liter lingon, skulle vilja ha nån liter till i frysen, men vi får väl se om vi hinner ut nå mer.

I lördags så var det kanonväder ute! Stefan rensade garaget och klippte gräset. Jag hann slipa och olja in Siris trädgårdsbord, klippa hallonbuskarna och hålla koll på Siri som sprang runt, samtidigt som Eskil hängde med i selen =) Han har varit lite grinig de senaste dagarna. Vaknat ofta på nätterna och haft väldigt svårt att komma till ro när han ska sova. Har haft honom mest i selen när vi tagit vagnpromenader och idag vaknade jag med träningsvärk i vaderna, efter allt vaggande och gungande med honom i famnen =) Till råga på allt så fick Siri feber på lördageftermiddag! Var lite snorig under dagen och sen så slog febern till. Hade en väldigt lugn tjej på lördagkväll, som trots febern sov hela natten mot söndag!

Idag så vakande Siri runt 8, vi andra var redan vakna å Eskil hade återigen haft en natt då han vaknat många gånger! Slutade med att han fick sova hos mig de sista timmarna, allt för att jag också skulle få sova lite. Siri var lite slö idag, men inte lika hög feber som på lördagen och sen på kvällen var hon nog feberfri. Innan läggdags så var hon mer sitt vanliga jag och efter att ha ätit dåligt under dagen, så bad hon om "mer mat" till middagen sen =) Skönt att höra! Lite orolig natt verkar det dock bli. Hon har redan vaknat gråtandes ett par gånger, så vi får väl se hur det går, ska inte ropa hej än!

Stefan var ute å sprang på morgonen, förberedelser inför Lidingöloppet nästa helg! Jag vill också börja springa igen! Har inte tagit mig ut nått än, men hoppas kunna komma igång så smått i höst. Det är ju inte bara att fara ut för mig, ska ju stämma med matning av Eskil och som de har varit nu de senaste dagarna så har han ju haft så svårt att komma till ro, ibland har bara jag kunnat trösta! Kan vara lite mycket ibland vissa dagar när Eskil har varit grinig, dåligt väder ute = lite rastlös Siri inne och en mamma som inte hunnit göra annat än ammat, burit, vaggat, lagat mat, sövt. Man behöver lite tid för sig själv ibland också och det är där löpningen kommer in! Klippte gräset härom dagen - det blev den dagens "löparpass", var skönt i alla fall att få egentid ett tag.

Har hunnit ta tillvara på mer äpplen från höstäppelträdet. Gjorde en supergod smulpaj, recept finns i senaste Buffe. Har även bakat muffins med äppelkompott i. Äppelkompotten är smaksatt med citron och färsk ingefära, även det blev en höjdare och kan rekommenderas!

   
Eskil provsitter sin Bumbo =) Siri redo för skogen =) Sen ett kort på Eskil i sin vinterjacka. Siri fick en overall från KappAhl, en helsvart. Så nu är vi nästan redo för vintern, bara skor till Siri fattas.

  
Siri är numer så stor att hon kan äta banan helt själv, med skalet kvar =) Mamma-dotter kort =) Å sist en bild från idag, när en lite krasslig Siri sitetr å ser film från sin koja under tvrumsbordet, inbjudna är även dockan Ann å lillebror =)

Nä, dags att börja göra sig redo för sängen å Eskil som strax vaknar å vill äta =)

Ha en bra vecka! Det hoppas jag att vi får!

På återhörande!

/Sara

Kommentarer
Postat av: Camilla

Ja, egentid är så viktig för att man ska orka vara en glad mamma och just egentid är det dåligt om när man ammar. Tur att det är en relativt kort period som man ammar.

2011-09-19 @ 18:45:36
Postat av: Mattias

Fina foton! Kul att följa vardagen via bloggen. Ni verkar inte ha problem att fylla dagarna! Hälsa alla. Kra/M

2011-09-20 @ 11:11:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0