Nytt år och nya färdigheter

Gott nytt år  - får jag väl lov att börja med! Blev som jag förutspådde, inte så mycket tid till bloggande mellan jul och nyår och nu har det ändå gått några dagar in på det nya året! I alla fall, vi blev kvar i Arvidsjaur till torsdag förra veckan och de sista dagarna här hemma innan vardagen drog igång ägnades åt att stöka undan julen, vara på julgransplundrig och bara vara ett tag!

Hade fina dagar uppe i norr! Hann träffa syrran rätt mycket också, kom och sovöver i Arvidsjaur en natt och sen åkte vi dit och hälsade på över dagen. Vi hann med att hälsa på gammelmormor också och Eskil var så snäll å så pass still att han kunde sitta i hennes knä ett ganska bra tag =) Siri fick åka lite pulka och blev skjutsad på spark - vilket var hur kul som helst tydligen, för in, det ville hon då rakt inte! =) Julklappar byttes och tydligen så hade till och med jag varit väldigt snäll iår - tack mamma, pappa, Emma och Mattias! Siris å Eskils julklappsberg var ändå störst och vi fick faktiskt spara några klappar till dagen efter, Siri tappade liksom intesset för att öppna fler efter ett tag. Hon fick bland annat, kläder, liten whiteboardtavla, magnetbokstäver/siffror, lekmatta, plastdjur, kastruller, pennor, saxar m.m.

Det snöade en del medan vi var där och Stefan hann inte åka så mycket skidor som han hade velat, men några svängar blev det i alla fall och hade vi varit hemma så hade det inte blivit nått åka alls, eftersom det regnade här några dagar. Nu har vi faktiskt vitt på backen igen och det har varit lite kallare några dagar nu, men hoppas på mer snö snart! Jag vill ju ut å åka lite skidor jag med. Nu inför det nya året, så ska jag lägga i en växel för att bli av med de extra kilona som sitter kvar sen Eskil kom. Krävs kanske inte så mycket egentligen, bara tänka lite mer på vad jag stoppar i mig, kanske se till att äte lunch istället för att hoppa över den och röra på mig mer! Men nu är jag motivierad och har dessutom slutat amma helt, så nu finns det inget skyll att inte komma i form igen!

Eskil då, ja han ställer sig upp mot allt nu för tiden! I måndags började han krypa på knäna också, gjorde det helt plötsligt efter att ha sovit på förmiddagen. Sen fortsatte han krypa några timmar och sen kom ålningen fram ibland igen =) Det går ju mycket snabbare att åla för honom. I och med magsjukan före jul, så slutade han amma! Och strax efter hans 7 månaders dag (julafton =) ) så började han få två lagade mål mat om dagen. Gröt till frukost och mellis, sen kämpar vi på med välling på kvällen innan läggning och på natten är det ersättning som gäller. Han har nu i alla fall 4 timmar mellan matningarna på natten och vaknar oftast inte där emellan - vilket är väldigt skönt! Verkar inte som han gillar välling så mycket. Nu testar vi majsvälling, för att se om det är godare. Vore ju bra om man hittade nån välling som han gillade, men det är ju ingen katastrof att fortsätta med ersättning på natten heller än så länge.

Men här om dagen så var det lite synd om lill-killen! Han var så trött vid middagen att han somnade mellan tuggorna! Vi var till å med tvungen filma det =) Han fick faktiskt sova en sväng efter att ha ätit några tuggor kan tilläggas =) Men det var rätt roande att sitta å se hur han nickade till mellan skedarna =)

Har varit ute på långpromenad nu två dagar i rad, härligt väder ute, sol å lagomt kallt. Måste försöka ta oss it på förmiddagarna lite oftare, så vi kan vara ute å leka. Nu blir det promenad efter lunch, å innan man kommit iväg å inte minst hunnit klä på alla - så har det redan gått för lång tid, så då är det inte så länge kvar innan det är mellis! Men går man ut på förmiddagen också, så hinner man med lek då å promenaden på eftermiddagen!

Så en bildkavalkad från de gångna dagarn:

   
Pulkåkning på juldagen - innan stormen Dagmar kom!
 

     
Julklappsöppning hos mormor å morfar, sen finklädda barn på nyårsafton! =)

       
Siri kunde inte sova på nyårsafton, var vaken mellan 0-2, nattsuddar med mormor i soffan. Sen var det tydligen väldigt roligt att åka pulka tyckte Eskil å Siri gillade att sitta i snödrivan =)


Eskil hos gammelmormor Ella å sen fyra generationer samlade.

     
Hälsade på hos moster Emma, Benny å Nemo var också hemma.

   
Mormor å morfar säger hej då innan vi beger oss söder ut.

   
Barnas alla julklappar från den "andra" julen =) Å sen mina =)

     
Siri sjunger sjörövarfabbe med inlevelse, en favorit för tillfället! Sen var Cornelia å hälsade på i måndags - stortjejerna! Siri hjälper till med middagen, skär champinjoner å Eskil står för jämnan nu =)

Ska nu se klart Grey´s anatomy, har liksom fastnat för den serien (bättre sent än aldrig =) ), men den går vid 10 på förmiddagarna, så det passar perfekt att spela in å sen se på kvällen när övriga i huset sover =) Egentid heter det! =)

Gonatt å på återhörande!

/Sara

Kommentarer
Postat av: Mattias

Tack för fotokavalkaden! Kul att se hur ni hade det i jul. Synd att jag inte var där med er men det kommer ju fler tillfällen framöver. Ha det gott!

2012-01-18 @ 18:27:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0