Utflykt, snö å gympa

Sen sist har det hänt en del, inte så konstigt med tanke på att det var ett tag sedan sist! =) I alla fall, vädret har varit med oss, för det mesta. Lite snö har det kommit och några dagar så har det varit väldigt milt ute, vilket har resulterat i utelek för oss =) Jag å Siri har byggt Siris första snögubbe! Å den fick till å med en "moninäsa" - morotsnäsa =) Vi var hela familjen i slalombacken för att åka pulka. Blev dock inte så mycket åkt, var ganska mycket folk och sen var det lite väl branat för pulkåkning för småskruttar. Men det blev en trevlig sväng med fika ute i det fria =) Idag blev det ett långpass ute igen, då hann Siri med att skotta, åka pulka, åka spark och en sväng på skidorna! Eskil satt i vagnen hela tiden och somna tillslut å sova över 1 timme ute! =)


Fika ute i Hedebacken!

Efter dagens aktivitreter ute tyckte vi att Siri skulle få springa av sig lite inne också =) Vi åkte på familjegympa för att se om det var nått som Siri gillade - och det var det! =) Hon sprang runt, hoppade och hängde i ringarna =) Hon ville till och med springa när det var dags att sitta still =) Kommer nog att bli bra träning för henne att få lyssna på instruktioner och göra som ledaren säger =) Sen så kommer detta att bli hennes aktivitet, lillbrorsan får stanna hemma.

I veckan som gått så har jag och barna varit själva två nätter, Stefan var på kurs. Det gick väldigt bra faktiskt. Man får planera dagarna lite annars bara, hitta på aktiviteter som sträcker sig till efter middag, bara för att inte kvällen ska bli så utdragen å lång. Så i tisdags så tog vi bilen och åkte till Hassela och hälsade på en familj som vi lärde känna när Siri var liten, var en i mammagruppen. De fick också deras andra förra året, 1,5  månader efter vi fick Eskil. Så det var riktigt trevligt att ses igen, var ett tag sedan sist! Siri och Elton lekte på och innan vi åkte hade de världens kramkals =) Verkade nästan som om de hade en brottningsmatch där ett tag =) Eskil och Molly diskuterade nog hur lika deras första månader här i världen har varit, lite sova, mycket bärande och mycke mamma! Tack Viktoria och gänget för en trevlig dag!

   
Siri och Elton flinar =) Å Molly å Eskil posar! =) Sen Eskil i hoppgungan, som fick bli en kvällsaktivitet för att hålla barna vakna tills Stefan kom hem =)

Siri har fått börja vara med ganska mycket vid matlagning och bakning här hemma, vilket hon tycker är väldigt roligt. Hon har sitt eget förkläde som ska på och nu har hon till och med börjat hämta mitt från lådan och det ska jag såklart också sätta på mig! Det blir en hel del spill med socker å mjöl, champinjoner på golvet och en tjej med kaksmet fulla ansiktet - men det är ju så det ska vara! =) Bara jag får storstäda sen och kanske baka ensam lite nu å då, så då får Siri med glädje "hjälpa" mig i köket! =)

Några nya färdigheter sedan sist är att Siri numer flinar på kommando när kameran kommer fram =) Väldigt naturliga leenden blir det, eller?! =) Eskil han kryper mer och mer på knäna, men allra snabbast går det ändå att åla!

  
Siri som flinar å Eskil som kryper.

   
Så här se det för det mesta ut i lekhörnan! Saker över hela golvet! Sist en bild på bror å syster som står och tittar ut, troligen på snögubben som har ramlat!

Nä gott folk, dags att krypa isäng, sova å göra sig redo för ännu en vecka - fy vad tiden går snabbt!

På återhörande!

/Sara

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0