Mer semester

Har hunnit med några småtripper sedan sist. Var till Furuvik med familjen Hallgren-Engman förra veckan. Hade väldigt bra väder, sol och inte lika varmt som förra året. Tittade på de flesta djuren, fick till och med en extra föreställning av en liten orm inne på känguruområdet - till Jennies stora förtjusning, eller hur det nu var =)

           

Barna var inne och klappade getterna, stortjejerna tyckte det var mest roligt, medan Eskil blev aningens rädd när en get, i hans ögon började jaga honom =) Han var snabbt uppe i min famn, innan geten kommit ikapp och det visade sig sedan att geten inte ens hade ögonen för Eskil =) Ja, det är inte alltid lätt att vara liten.

Jag, Jennie och tjejerna åkte runt på en kort båttur, vilket var tokroligt redan från det att vi klivit i. Bättre snurr på båten tror jag ingen hade, jag å Jennie hade känsla för det där! =) Siri blev lite rädd mot slutet när vi åkte in i en grotta och det började åska å blixtra, men det gick bra till slut ändå!

Karusellåkning blev det också. Eskil fick åka en bil å han var överlycklig! Siri hann med lite av varje, vanlig karusell, berg å dalbana och miniflyg. Hon hade nog kunnat åka hela dagen om hon hade fått! =) Till å med jag och Jennie åkte, berg å dalbanan version större än den jag åkt med Siri innan - å hade vi haft åkband, så hade det nog blivit ett varv till! Skoj var det! =)



Innan hemfärd så hann vi bada också, men i och med att barnpoolen inte är uppvärmd och Siri höll på att bli förkyld, så blev det bara ett kort dopp. Jag lämande med varm hand över badningen till Stefan =) Han fick byta om och doppa sig med barna i den stora bassängen också!

 

Sen har vi hunnit med att se på fler djur, svenska djur, på Järvzoo. Även denna sväng hade vi tur med vädret. Nu de senaste dagarna så har det varit så dåligt väder, regn å åter regn. Men i onsdags så chansade vi och drog till Järvsö - och det visade sig vara smart, varmt och uppehåll, perfekt med andra ord! Hade en trevlig dag och båda barna uppskattade utflykten! Fick se älg, varg, ren, ugglor i massor, men tyvärr så tog sig björnarna en tupplur när vi gick förbi!

     

Igår blev det spontanstädning av huset, skönt att få det gjort innan helgen! Sen grillning hos familjen Hagström-Iggström. Hade två väldigt trötta barn när vi kom hem, Eskil hann till å med somna i bilen hem! Men vi hade en trevlig kväll med gott sällskap å god mat!

Lite pyssel här hemma har vi också gjort. Gavlen ut mot vägen är ju klar å ställningen är borta. En inte allt för trevlig incident skedde när den revs, men som tur var så slutade allt bra. Stefan rev ställningen själv å hade en våning kvar att riva, när han skulle ta bort en bräda, backar och tar ett steg bakåt och glömmer bort att han tagit bort golvet där. Han ramlar ca 3 meter ner på rygg, rätt ner i rabatten - och nä, den klarade sig inte bra! Stefan däremot rev klart och for sen en sväng på akuten, mer för att få det dokumeternat i fall det skulle bli nått sen, för han kände sig bra under omständigheterna. Dock så tog de väldigt allvarlig på sånt där, så han blev kvar ca 2 timmar och fick inte gå förrän alla svar från röntgenundersökningarna hade kommit! Allt var ok!

         

Idag har han börjat med sista etappen i penelbytet, ena långsidan. Så snart är allt klart på utsidan av huset. Jag har gjort lite invändigt. Har piffat till Siris rum. Tapetserade en fondvägg, långväggen mot sentaket. Tog bort all gammal tapet, eller det som gick i alla fall. Fick se alla 4 lager tapet som satt under den befintliga målade ytan, har ju blivit aningens ljusare å trevligare nyanser sedan 70-talet kan jag ju säga =) Sen öppnade vi upp till kojan som Siri hela tiden haft i sitt rum, utan att veta om det! Bytte ut en hylla mot två vita kubhyllor från IKEA. Så med små förändringar, så blev det sammantaget en ganska stor förändring i rummet, vilket uppskattades av den unga damen =) Siri trodde att det var hennes födelsedag när vi visade henne sitt nya rum =) " Grattis på födelsedagen" gick hon runt å sa =)

Eskil ska också få sitt rum tillpiffat snart, ska bara få ner den astugna futonsängen som står där just nu. Den är i och för sig jättebra, med tanke på att vi behöver den minst två gånger per kväll/natt, när vi söver och söverom honom, men den ska bytas ut mot enbart en madrass.

Fler stora saker som har hänt är att Siri numer även är utan blöja på natten! Det har gått jättebra, inga större olyckor alls faktiskt. Dock så gäller det att påminna henne ibland om att gå på toa, vilket vi var lite dålig på igår när vi var å åt middag, så då hanns det inte till nån toa, men det är första gången på flera veckor som det händer en olycka! Stortjejen våran! Hon klär dig också själv på mornarna, vilket ibland kan reslutera i fina kombinationer =) Det gäller att ligga steget före och hinna föreslå något och sedan sälja in det bra också, för ibland så är det tvär-nej till alla kläder som man tar fram!



Eskil, den klätterapan, han har bestigit soffan och köksbordet bland annat =) Soffan klättarar han upp å ner i hur lätt som helst nu och har till å med trillat ner några gånger, men snabbt är han uppe igen =)



Stefan börjar jobba igen på måndag, fy vad snabbt denna månad har gått! Men som tur är så är han ju ledig en vecka till sen. Å sen är det snart dags för mig att börja jobba! Snart är det dags för inskolning på dagis också, spännande och skrämmande! Som tur är så kommer de inte att behöva vara så långa dagar där och dessutom hellediga en dag i veckan. Så det kommer att rör sig om ca 4 timmar 4 dagar i veckan, vilket jag hoppas kommer att fungera bra, både för dem å för oss.

Jaja, nog för denna gång, ska ju hinna ladda upp några bilder också!

Simma lugnt!

På återhörande!

/Sara


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0