Semester

Ja, får nog säga att det är semester både här och där nu, både Stefan å bloggen verkar i alla fall vara lediga =) Nåväl, ska försöka mig på en uppdatering, men kommer nog att glömma hälften, fast å andra sidan så vet ni ju inte det =)

Jaja, slutdravlat! Stefan är nu inne på 3:e veckan, är ledig denna å sen en till. Å sen jobbar han en å är ledig en igen. Så har har rätt bra semester ändå. Jag är ju ledig till och med 3:e september, sen börjar allvaret med jobb och dagis! Idag fick vi föresten ett väldigt trevligt samtal från kommunen - vi får den förskola som vi önskat! Var först hänvisde till en på andra sidan stan, men det ordnade sig till det bästa tillslut! Sommaren är räddad! =)
 
Här hemma har nu gaveln ut mot vägen blivit omklädd upptill, är numer grå och ovanför Siris och Eskils fönster sitter det till och med markiser. Vi hoppas att det kommer att hjälpa att sänka temperaturen i deras rum på somrarna. Blir upp emot 30 grader där när solen har legat på hela dagen!

Sen har vi hunnit med att vara upp till Arvidsjaur. Vi åkte över midsommar och stannade där en vecka. Hade tur med vädret, det var inte tokvarmt, men det var uppehåll och inte så värst mycket mygg. Var en sväng upp till min mormor i Arjeplog också, man måste ju passa på att hälsa på när man ändå är upp. Hon blir 93 år i år, men är pigg å glad, fast hörsen är det lite si å så med! Vi hann med att träffa min syster, hennes sambo å deras hund. De firade midsommar med oss och sedan svängde vi förbi dem i Norsjö på hemvägen. Midsommar firades på Gamla prästgården i Arvidsjaur, med dans runt midommarstången, våffelätning å fiskedamm för Siri! =) Blev en lyckad dag med grillat till middag och bra väder. Sen umgicks vi mest hela veckan, Stefan hann vara ute å springa en del å Siri hann hälsa på mormor på hennes dagis! =) Verkar inte som om det kommer att bli nått problem att få Siri att trivas på dagis i alla fall =) Hon ville inte gå därifrån! =)

Tack för en trevlig vecka i norr!

Har sen mest pysslat på här hemma. Hade idag besök av kompisar från Varberg, vilket var väldigt trevligt. Det fina vädret gjorde att vi var ute hela dagen, fika och åt på altanen. Hann en sväng till Borgarparken och busade på gården.

Just det ja, vi hade ju för första gången barnvakt åt båda barnen i helgen! Vi gick på gatufest hos grannen tvärs över vägen och farmor å farfar fick passa barnen och lägga dem. Det gick bara bra och jag å Stefan hade en väldigt trevlig kväll. Fick träffa de flesta grannarna på vår gata, åt å grillade och umgicks! Hoppas att det kommer att bli en årlig tradition.

Mer då, vad gäller Siri så är hon sedan några veckor torr på dagarna och nästan på nätterna också. Har inte tagit bort nattblöjan än, men det är påväg. Hon brukar vakan på natten och vilja gå på toa eller så håller hon sig till morgonen, men då måste man erbjuda toan direkt hon vaknar, annars så kommer det gärna i blöjan. Eskil han lärde sig igår att klättra upp i soffan, hann med att ramla ner också - vår lilla klätterapa. Han klättrar gärna å på allt!

Han inga fler stora planer för sommaren å semestern. Ska göra dagsturer till Furuvik å Järvzoo, sen kommer mina föräldrar ner en sväng och så har vi en massa pyssel med huset också. Så vi får väl se om jag ändå hinner blogga lite emellanåt! =)

Ha nu en bra sommar alla - det ska jag ha!

På återhörande!

Så bjuder jag på en kavalkad av bilder:


Midsommar!


Siri på dagis å pyssel med mormor! Gräsklippning i Deppis eller hur det nu var! =)
 
Siri gillade den lilla älgen =) Även grannarnas studsmatta var skoj! Besök hos gammelmormor Ella å sist en bild på systerystrer med sin kula =)

   
Premiärsovning på hotell för Eskil i Umeå. Siri å Eskil badar å roar sig väldigt bra! Sist en bild på hur det kan se ut om man heter Eskil å ätit själv! =)


Blev matstopp på IKEA på hemvägen, passade på att äntligen köpa denna fina å mäktiga tavla, som nu pryder trappväggen hemma hos oss! =)

/Sara

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0